Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 616
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
И ние да се отчетем от днешната консултация - 950гр сме наддали и 2 см сме пораснали. На фона на бебешоците, за които четох, няколко страници по-напред, нашата мома направо не си е наддала  Mr. Green но лекарката каза, че всичко си е в норма.
А относно червеното конче - свекърва ми ме попита дали ще сложа, казах, че ще си помисля и така до днес  Laughing но едва ли и ще сложа  Mr. Green И като стана дума за такива суеверия да ви споделя какво направи вуйчото на мъжа ми. Още бяхме в болницата с Цвети ( 30-ина часа след раждането) и идва родата на свиждане. И вуйчото още с влизането си започва да скубе влакна от пуловера си и за мой ужас ги бута в пазвата на бебето  Shocked Shocked Shocked Само изпищях на умряло и започнах да ги вадя, а той - ама недей то така се прави......
Въобще не съм питала за какво се прави това, но и честно казано не искам и да знам подобни щуротии. Та някоя мама ако е чувала за нещо такова да драсне за какво иде реч.

# 256
Дарче я кажи какви упражнения ще правиш, че и аз да прихвана нещо и защо към 6-я месец само. bilyana333 кажи и ти за упражненията.
Ами професора така ме посъветва, да не се напрягам преди 6я месец ... втора операция си е все пак , всичко се случва  Wink

Е хубава работа сега! Само това ми липсваше да чуя, че да ми стихне "големия" ентусиазъм за гимнастики, упражнения, степери и т.н.  Blush

# 257
Мисля,че се оставяъ конци,за да не се "открадне" съня на бебето и да спи спокойно.

# 258
Здравейте ноемврийски мами,

аз съм една от вас но чак сега имам възможност да се похваля и да пиша в тази тема. Бях с термин 23.11, но моите разбойници се появиха на 11.09. Мартин и Йоана.

Прекарахме няколко месеца в Токуда. Аз от 3 ден след секцио имах коластра и давах кърма и до днес сме само на кърма, като не кърмя, а се цедя и давам с шише. Ако мога да помогна за по-добра лактация, насреща съм. Аз пия доста неща и засега кърмата стига и за двамата.

viviq и Марти е с такива гащи, след 1 месец консултация ни казах да ги носим още два. Той е ок с тях, но аз ги махам от време на време за да може детето да си почине.

Весели празници на всички.

# 259
nikolina-pikolina , добре дошла   bouquet
Би ли споделила какво пиеш за повече лактация ?

# 260
Здравейте!

Да се отчета и аз след днешната консултация  Simple Smile Наддали сме 1250гр и сме вече цели 4900, на ръст сме порастнали с 3 см. Първата ваксина я отложихме, т.като се оказа, че Ивана е все още с жълтеница (която най-вероятно е причинена от кърмата) и сигурно ще се наложи прием на глюкоза.

Днес ставаме на 1 месец. Моля, почерпете се виртуално.  party023

Николина-пиколина, добре дошла   bouquet

# 261
Mishinatorka пия освен българския лактогонен чай, едни хапчета lactation up - http://www.kurmene.bg/, също така Лецитин и се мажа с едно масло на Weleda - http://www.bioslunceluna.com/shop/maslo-za-g-rdi-po-vreme-na-k-rmene-weleda.html

# 262
Николина-пиколина, добре дошла!  Hug
Честито на всички месечинки!  bouquet
Вивия, много гадно за детето тези гащички! Бързо ще мине времето и ще се оправи мъничето!  Heart Eyes
Ангела-веси, жалко ,че се е получило така с родата! А снахичката е страшна красавица! Пу, пу!  Heart Eyes
Бобито, на този вуйчо щях да му счупя ръчичките!  Joy Много се дразня от такива тъпи суеверия! Айде и моята свекърва сложи желязно левче в креватчето на малкия като дойде за пръв път, но това не му вреди с нищо на детето и щом я прави щастлива жената, защо не?! Обаче такива неща като осоляването, червения конец и какви ли не глупости направо... Да направя погача се навих най-вече от тук, от темата и за да се видим с приятелки най-вече. Иначе по моя край такива неща не се правят.
Кой попита за мястото над операцията? Тъкмо исках и аз да питам същото,а сте ме предварили. И при мен мястото над белега е безчувствено и сякаш не го усещам. Много ми е странно чувството!  Crazy
Бебославче, знам, че не ти е до смях, обаче ме разсмя с обърквациите кой женен, кой с дете!  Joy
Днес водихме малкия на ортопед. Той пък се оказа болен и ще ходим след празниците. Ходих и до офиса да си занеса болничния. Оказа се, че всички ейчари са в отпуска!  Sad Абе тъпотия! Загубих му края какви пари съм получила, за кои дни. След празниците ще отида до НОИ да си взема ПУК-а, че лоша работа! Naughty Днес никаква работа не свърших. Хубавото беше, че показах малкия на колегите. Всички супер много му се зарадваха, от другите отдели също дойдоха хора да го видят. Само едно момиче от моя отдел ( момиче на 37 де ) дори не стана едно здравей да каже!  ooooh! Ебаси злобното същество! А дори не съм се карала с нея, а тя си беше развалила отнощенията с една друга колежка, с която сме близки. Викам си , можеше поне едно Весела Коледа да каже, ама айде! Не съм се ядосвала, защото си я знам ,каква е. Просто исках да ви го разкажа! Малко клюкарската стана... Joy
Стига вече, че пак прекалих!  Mr. Green

# 263
  • В две мънички очи...
Kölsches Mädel, ей това е във вашата фирма човек да е ейчар - или в отпуск или болнични  Joy

# 264
Пишете вие за осоляване, смея се и аз на идеята, но току- що майка ми, интелигентна жена и детска учителка ми даде същия съвет.
Понеже Теди има сополки, да съм му топлела крачетата в солена вода, а на челцето да сложа компрес с ракия.
Аз иначе пръскам със Стеримар, слагам по капка Виброцил и дърпаме с помпичка за нос. Много ме е страх да не развие нещо по- сериозно и се чудя да викам ли утре лекар да му удари слушалка, понеже нашата не е на работа за празниците.
Направо вече развивам параноя от болести след престоя ни в болница. ooooh!

# 265
Kölsches Mädel, ей това е във вашата фирма човек да е ейчар - или в отпуск или болнични  Joy
Ти се смееш, ама наистина трябват яки връзки за да си ейчар в наш'та фирма!  ooooh! Много сладка позиция! Де факто те назначават служителите.
Малко преди да излезна в майчинство стана един скандал, майку мила! Препоръчах на шефа за обявена позиция в нашия тийм една приятелка, която наистина си има качествата за тази позиция. Шефът се обади на ейчарките да уговорят интервю с момичето. Да, ама не, ейчарката му казала, че говорила с приятелката ми и тя повече не искала позицията! newsm78 Шефът ми се обажда на мен, аз на приятелката да видим, какво става. Дружката ми отрича някой да и се е обаждал! Представяте ли си??!!! Шефът беше бесен. Ходи, разправя се с шефката и, каза и на другите мениджъри...Ейчарката  искала да пробута някакво друго момче, неин човек. Абеее... какво да ви кажа, българска работа!  Crazy

Дарил, дано Теди да се оправи!  Hug

# 266
Ние пък от няколко дни сме със зачервени очи, имаме и сълзички и зелени и кафяви гурелчета, д-р Масларска ни изписа едни капки, но на Марти понякога му е подуто под едното око и се чудя дали утре да го водя на лекар. Иначе сме чак на 6.01.2011

# 267
Добро утроооо...Искате-не искате,пак ще пиете моето кафенце. Да ви е сладко  Heart Eyes

# 268
Добро да е. Аз определено се чувствам наспана и птпочинала, тази нощ нашия тати дежури и аз успях да дремна цели 7ч!!!

Вие кафе пиете ли? Аз си позволявам едно по-слабо обикновено след като съмс е изцедила, че знам ли иначе какво ще стане.

Хубав ден на всички.

# 269
пием, пием и бисквитки хапваме Wink

Мама МиМи, много си раннобудна  Simple Smile

да ви питам нещо - някой знае ли как изглеждат крустите (или както там се казва) по главата  newsm78 от 2-3 дни Сашко има нещо като пърхут по темето, та се 4удя какво е и как да го третирам...

Последна редакция: ср, 29 дек 2010, 10:46 от мише

Общи условия

Активация на акаунт