Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 580
  • 730
  •   1
Отговори
# 345
Привет момичета  Hug
Не съм писала от преди Бъдни вечер, но пък си ви чета през телефона на нощните кърмения  hahaha

Мише, честит Рожден ден!!!  smile3525 Много да те слушат мъжа и хлапетата и да сте много здрави (по-бързо да се оправяш!!!)

Малкият е със запушен сълзен канал, надявам се да успея да го отпуша с масажи. Все още е с жълтеница и много ме е страх след 10 дни какво ще ни каже педи по този въпрос. Ако каже да давам АМ, ще давам, само мир да има вкъщи. Не ми се ще, но нямам друг избор. Опитах да цедя, за да преварявам, но с помпата изцеждам само по 50-70 мл. от двете гърди, което е много малко. Когато кърмя съм сигурна, че Никола дърпа повече, защото памперсите му са достатъчно пълни. Все пак се надявам да има изход без да спирам да го кърмя...
Микки, Бръмбазела, вие какво мислите?

Никола също нервничи и повръща, но на мен не ми прави впечатление, защото педи каза че е нормално. Свикнах му... то няма хранене без преобличане почти  Joy Не ми е хрумвало, че може да преяжда  Shocked не би трябвало бебетата да са като златните рибки - да ядат колкото им дадеш, ....нали   newsm78

Нова година ще си я караме вкъщи - бебо, милото и аз. И мои и негови приятели ни поканиха с тях, но решихме да я посещнем 3мата и честно да си призная много  се радвам, че сме на 1 вълна. Чак нямам търпение  Laughing

И аз супер много ям покрай кърменето. Не знам колко точно кг съм, но по дрехите си усещам, че имам 2-3 за сваляне. Но всъщност истината е, че от толкова време застоял живот, се чувствам като бухта  Embarassed След прегледа при гинеколог, живот и здраве, започвам пак да си спортувам, както преди да забременея. Нямам търпение  Flutter
Днес направих първия си скромен шопинг от ужасно мноооооого време насам, бях забравила колко е приятно усещането  Heart Eyes

Много дълго стана ... чао за сега от мен  Mr. Green

# 346
Marci , мерси мила за включването  Hug Алекс до скоро беше с жълтеница (и май все още има някакви остатъци от нея  Thinking) , сучеше вяло , нямах кой знае колко много кърма и храненето ни отнемаше по един час. Доста настоятелно изцеждах всичко останало и мисля , че това е причината за повишената в момента лактация. Странното е , че се повиши почти изведнъж. Да, в момента имам мляко за 3 бебета , но какъв е смисъла след като немога да нахраня своето? Cry Всъщност послушах те и смених позата. При последното хранене Алекс сука почти върху мене. Яде   bouquet 10 мин , но все пак яде без да пищи. След  10-та минута не успях да го накарам да яде повече и се отказах. Не заспа , но поне не плака , гледа си кротко от шезлонга за сега. Много се надявам това да му е бил проблема , че вече нерви не ми останаха от притеснения. Ужасно е , да имаш бол мляко , а бебето да не иска да суче  Cry

Мравче , ако не знаеш точно как се прави масажа за запушеното каналче , недей пипа очето. По-добре с преварена водичка да промиваш или с чай от лайка.Има опасност да влошиш положението , не избързвай с масажа според мен. Нашата жълтеница отшумява , Алекс побеля видимо , но определено , не в следствие на преваряването на кърмата. Ако се наложи давай АМ за известно време , но мисля , че детето самО ще се справи и няма място за притеснение  Hug

Коралче ,   wavey мислех те тия дни newsm51

Отивам да си меся питата за утре  , че почти дошло време за баня , а аз пак до никъде ....

# 347
Капризче  Hug

бяхме днес на консултация с детски офталмолог във ВМА. Той ми показа как и къде да масажирам по 4 пъти на ден. Мислех, че е конюктивит, но се оказа запушено каналче  Confused

Радвам се, че твоят мъник избелява  Hug Никола няма признаци и започвам да се притеснявам вече, много се проточи тая жълтеница  ooooh!

# 348
Заповядайте да прочетете новия брой на он-лайн журнала на Ла Лече Лига, в който можете да прочетете новини за кърмене, полезни 'трикове' и интересни статии:

Надявам се новият е-журнал да ви е полезен с подбраните истории и статии за кърмене и ще се радвам на обратна връзка с мнение за съдържанието му. Ако ви е бил интересен и полезен, разбира се, споделете го с приятели и познати, на които също може да е от полза!

Peace Hug

# 349
Мравче , извинявай , че се намесих така , но Алекс беше със запушено каналче и аз му зачервих допълнително очето с масажа  Embarassed Не се притеснявай за жълтеницата на Никола. Поне не много Wink Сигурна съм , че не е нищо опасно  newsm10 Педиатъра ни ме предупреди , че може и 3 месеца да си откараме с нея .

Когато изцеждах кърма за преваряване я събирах по малко в рамките на 3-те часа преди ядене.Аз също изтеглях много малко в началото , но на края на втория ден събирах по 120 мл.Сега имам много повече , но пък трябва да намеря начин да накарам Алекс да я изяде  Tired

# 350
  • Велико Търново
Мили момичета, благодаря за съветите - не стана ясно от какво, но Вики се изака, много се зарадвах  Laughing

За килограмите - аз доста качих (17 кг.) и сега имам да свалям още 5-6 кг, но от следващата седмица се вземам в ръце и започвам по малко да тренирам. Вече съм си подготвила раницата с екипа и след празниците ще си купя карта за фитнеса. Ужасно е като не мога да си нося дрехите от миналата зима, но сега най-важно е детето и да има колкото се може повече кърма за да расте. А пък и напролет като яхна количката набързо ще се довталя  Joy

# 351
Здравейте момичета, исках да ви попитам колко наакани памперса имате за 24 часа, по принцип в книгите пише 6-8, но вярно ли е че като растът децата цапат все по-малко, звучи логично Confused Говорим за деца изцяло кърмени?

# 352
За преяждането нашата педиатърка каза че е възможно, защото децата не искат винаги да ядат, а сукането е просто инстинкт и се заблуждаваме и даваме, и даваме... каза да следя памперсите, ако произведено е по-тъмно жълто и по рядко сякаш има разстройство, значи преяжда но не е страшно, бебето ще се отърве от това което му е излишно, макар и по някога с повръщане  Grinning

# 353
  • Пловдив
Никол последните два дни ака малко по-зеленикаво.Но иначе за последните 10-ина дни видно понапълня,особено в крачетата,приличат като на отекли Grinning
Никол два пъти от раждането досега не е акала за по 3 дни,на 4-ия се изакваше,като втория път леко й подразних дупето с върха на термометъра и веднага след това се изака.Като през дните на неакане си пръцкаше постоянно.
А за бройката на изхожданията по принцип за кърмените бебета не важи майче този брой 6-8.Мойта още от малка си ака само по 1-2 пъти на ден Simple Smile

# 354
Изнервена от цял следобед и цяла вечер рев, идвам да ви се оплача, че Мелиса е с обрив по лицето, който не минава вече около седмица.
Водихме я на дерматолог, изписаха ни крем за овлажняване на кожата с обяснението, че кожата й все още се развива и "зрее" и за това така се е обринала
и й се лющи кожата. Хубаво, но 2 дни я мажа, а ефект няма. Кожата й е като шкурка.
Когато бяхме на прегледа, питах дали може да е обрината в следствие на нещо, което аз приемам. Отговорът беше отрицателен и категоричен.
Сега съм почти сигурна, че сме с грешна диагноза и се чудя какво да я правя.  Confused

# 355
  • В две мънички очи...
kapri_z като го сложиш отгоре на теб да суче и го видиш че се изморява да държи главата може да опиташ да го преместиш на една страна без да пуска гърдата. Когато Венелин започна да поглъща много въздух и след кърмене не спираше да се оригва и хълца и съответно после да се превива от газове в стомахчето започнах да правя така и имаше полза. Малко сме смешни като го сложа отгоре ми да яде но поне не се задавя от лакомото сукане, а после когато вече изсуче млякото от силните струйки, на една страна се храни спокойно.
Mishinatorka, ние имаме също пъпчици от тези с бялото връхче и то много. Забелязах че излизат на местата където е имало мляко и ги почиствам с преварена вода и засега се изчистват (за да се появят нови, че ние сме като Клеопатра, пробваме къпане с мляко)

# 356
Mishinatorka, Йоана също се беше обринала. Педи ми изписа капки за очи - мазах я, изчезна за малко, но после пак се появи. Почетох доста и заложих на масло от невен, което било много полезно за кожни проблеми. Купих го от тук  http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-%D0%BD%D0%B5%D0%B2%D0%B5%D0%BD.565 и личицето на малката се изчисти.

Като количество е малко и изглежда скъпо, но е много мазно и икономично. Можеш да пробваш, със сигурност няма да навреди  Peace

# 357
И аз имам въпрос, но към мами, които дават само АМ, понеже нямам кърма за мое огромно съжаление. Sad
Малкия изяжда по 150 мл. от няколко дни, но ми се струва че почват да не му стигат- имаме 7-8 хранения за 24 часа.
От няколко места ми казаха че не е възможно да яде толкова много, например на бебе на 3 несеца му дават по 90 мл. на хранене, педиатърката казва да давам колкото му се яде, ама да не го прехраня и да му е тежко- лаком си е иначе.
Гледам някоидеца не акат, ние сме на обратния полюс- между 2 хранения ми е пълнил и по 5 памперса. ooooh!
А коронния му номер е да се изпиша като е събут върху личицето си- хвърчи нагоре, дори и в ушите му попада понякога.
Пожелавам ви весело посрещане на новата година, ние ще сме тримцата с баща му, наши приятели щяха да идват, но пропадна пътуването им и ме е яд, че няма да имаме сносна обща снимка от първата му нова година.

Мише- да си жива и здрава, да ти е честит рожденния ден, дечко да ви слушка и радва!!!

# 358
благодаря на всички ви за страхотните пожелания  Hug да ви се връщат в конски дози  Heart Eyes

за преяждането - не виждам от какво друго може да се повръща.....

Mishinatorka , мен, ако питаш, заведи я при друг доктор - най-малкото за твое успокоение

kapri_z, моя приятелка имаше същият проблем с нейната госпо'йца: мъчиха се около два месеца така и накрая майката се отказа, малката се наложи - хранене от шише с АМ  Sad и то при положение, 4е до този момент не беше помирисвала шише... ама скорпионче, какво да ви кажа - решила си една сутрин, че няма да се кърми повече и туй то

# 359
Мише, аз мажа с Нахткерцен и има ефект! Пробвай, поне няма да навреди. Дано се оправи малката красота скоро, че и вие да сте по-спокойни!  FlutterАко не помогне, потърсете 2 ро мнение

Дарил,
Рая изяжда сутрин и вечер по 150 мл. , иначе по 120 все още й даваме. Малко странна схема, ама на нея май си й е добре. Обаче пък яде по 5 пъти на денонощие  newsm78

мише , честит рожден ден!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт