Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 592
  • 730
  •   1
Отговори
# 360
При нас Йоанка след като я изписаха акаше 7-8 пъти на ден, сега по 1 път на ден, а Марти на два-три дни. Аз давам единиспански чай със сливи и киви и има супер ефект.

Иначе ние ядем по 70-90мл на ядене, само кърма. Но не винаги на 3ч, понякога на 2ч, понякога на 4-5часа.

И ние имахме пъпчици с бял връх на душето и казаха, че са някакъв вид гъбички, мазахме с един крем и минаха за няколко дни. Иначе имаме зачервени петн ана някои гънки, но не дават да се пипнат, да ги намажа, голям бой е  Joy

Само да ви кажа, че кремчетата с цветя не са много желателни за малки бебета, за да не направят алергия. Аз за това не давам на Веледа кремчетата все още.

# 361
Изнервена от цял следобед и цяла вечер рев, идвам да ви се оплача, че Мелиса е с обрив по лицето, който не минава вече около седмица.
Водихме я на дерматолог, изписаха ни крем за овлажняване на кожата с обяснението, че кожата й все още се развива и "зрее" и за това така се е обринала
и й се лющи кожата. Хубаво, но 2 дни я мажа, а ефект няма. Кожата й е като шкурка.
Когато бяхме на прегледа, питах дали може да е обрината в следствие на нещо, което аз приемам. Отговорът беше отрицателен и категоричен.
Сега съм почти сигурна, че сме с грешна диагноза и се чудя какво да я правя.  Confused

Повечето бебета са ни така , Мише , и аз съм с Нахткерцен и да ти кажа върши чудеса тоя крем. Кожата омеква от него и въпреки обрива е като бебешко дупе  Wink

ЧРД на другото Мише , жива и здрава и много да те слушат у дома   bouquet

Утре ме чака яко шетане, готвене , месене , печене, редене + две деца ... та не знам дали ще имам време за форума , но ако не успея да намина от сега ви пожелавам весело посрещане на 2011 и не забравяйте да изхвърлите нещо старо, за да отворите място за новото  Peace

# 362
  • София
Мравче, бързо да се оправя очето на Никола  Peace.

Мише, определено смени кремчето, ако трябва и доктора  Peace.

Дарил, количеството храна на 1-но ядене на бебо се определя така: прибавяш 1 пред месеца, а отзад слагаш 0, т.е. на 2 месеца се полага 120 мл.
Ние започнахме 3-ти месец и максимума е 130 мл. Понякога вечер хапва малко повечко - към 150 мл. През деня имаме и към 110 мл.

# 363
  • Дъблин
Привет мами Simple Smile
Аз съм тук и си ви чета, но не ми остава много време да пиша. Малкото диване си направи много странен режим пак, будува основно вечер, след 20ч. Общо взето от 20ч. докъм 1-2 през нощта почти не спи и се носим и гушкаме. След това пък като заспи и откарва до 8 сутринта, хапва и пак спи докъм 12. Поне и аз се наспивам с нея до обяд   sleepuu

Новата година ще посрещнем и ние в добре познатия ресторант "вкъщи", ще сме си само тримата, но нямам нищо против. Миналата година бяхме само двамата и си пожелах тази да сме трима  Praynig

Мравче, дано бързо се оправи очето на Никола!
Mishinatorka, какъв е обривът на Мелиса? Защото и Ива имаше доста пъпчици по лицето, с бял връх и като питах двама лекари дали е от храната, която приемам, казаха, че не е, но пак е от кърмата - хормонално било. Минаха сами без да я мажа, но доста време си ги носи.

Весело посрещане на новата година на всички, ако не се "видим" утре тук!  cheers

# 364
Сред толкова други пъпчовци се успокоих  Mr. Green

Смърфи, грапаво й е лицето, но пъпчиците нямат връхчета. Просто дребни, червени точици.

Мерси, че ме успокоихте  Hug

# 365
  • София

Микки , Бръмбазела имам нужда от помощ  Sad От Бъдни вечер Алекс има нова програма.Не иска да яде.Нито от гърдата , нито от шишето  ooooh!Вече изчерпах всички идеи.Явно е гладен , нервен е , плаче , слагам го на гърдата засуква и започва да пищи.От начало реших , че не е гладен , но след като се повтори няколко пъти се изплаших сериозно. Опитах да цедя и да давам с шише , но и там е същата работа.В най-добрия случай яде мах. 5 мин след което отказва категорично , а на опитите ни да го нахраня по някакъв начин реагира буйно и с писъци.Снощи пищя един час докато се успокои и пак заспа гладен.А мляко има в изобилие.Наложи се да цедя и да замразявам.Сутринта само от едната гърда изцедих 150 мл.Няма млечница (поне аз не виждам такава) , не го болят и ушлетата (спи спокойно и на двете страни) , не съм се хранила с нищо пикантно или по-различно от друг път.Идея нямам какво се случва  Cry Ака по веднъж на ден много изобилно , памперсите са напишкани всичките. Определено обаче не е спокоен , буди се на час и половина два , дръпва 2-3 мин от гърдата и се започва всичко отново.Нощем също се буди на 2 часа.Звъних на педиатърката , но предпразнично кой ли си вдига телефона по работа? Close Не иска цица , а биберона не си го изтърва от устата.Постоянно го смуче и без него не заспива  Shocked

Капризче, в сънено състояние не суче ли по-добре? Имам предвид нощем като се буди суче ли поне?
Моето Ивче денем по подобен начин докато суче реве, в следобедните часове точно по същия начин цокне 2 минути и после се дърпа и пищи. Нощем, обаче го кърмя легнала защото спи при нас и си суче равномерно без да се дави и дърпа в сънено състояние. При мен е много силен рефлекса на потичане и затова се нерви, иначе не са ми големи гърдите, а и си регулирах млякото.
Препълват ли се гърдите ти до следващото кърмене? Преди бебето успяваше ли да изсуче една гърда докрай? Мислиш ли че имаш силна струйка отначало, бебчо задавя ли се?По описанието ти може и да имаш лека хиперлактацийка, но не съм сигурна, не съм чела отдавна какво сте писали тука. Бебчо ако повърне някъде след известно време там мястото мирише ли на сапун, или изцедената кърма като я размразиш?
Ако е така е възможно бебето да поема предимно предно мляко, което влияе на стомаха.
В момента ако не цедиш гърдите докрай ще ти намалее малко млякото и бебчо ще успява да изяжда едната гърда докрай. Така мазнините на задното мляко ще оправят работата със стомахчето.

Значи, ако имаш хиперлактация може да понамалиш малко млякото като си оставиш ден-два гърдите препълнени. Може да цедиш само за облекчаване, и колкото изсуче бебчо.
Аз прилагах още една тактика за да си намаля млякото - кърмя от едната гърдата няколко пъти докато я изпие цялата, през това време другата я оставях много препълнена или ако стане на бучки я цедвах за облекчение. Когато дойде ред на много пълната гърда преди кърмене изцеждах първата силна струя докато поомекне ареолата и тогава давах да суче - така хем омекотявам гърдата за може да налапа добре зърното за да не се разранява, хем бебето не се дави от силната струя и достига до задното мляко. Това се нарича блок-кърмене.

Обикновено бебета които се давят от струята много харесват храненето с шише заради равномерното течене, но при вас не е така... дупката да не е прекалено широка?

При отказ от кърмене препоръчваме: Хранене в сънено състояние в спокойна обстановка, затъмнено, бебето ти права го кърмиш с полюшване, пробвай и поза ти легнала, то отгоре ти...
пробвай всичко с търпение, това е период, ще отмине!

# 366
 ludmilana аз цедя и давам с шеши, но понякога слагам на гърда, засукват много добре, понякога по 5-10 мин, но днес например беше гладен, но захапва, суче и се ядосва и плюе зърното. После пак го търси...струята не беше силна, защото се бях цедила преди час. Явно няма да се кърмин, макат че в болницата го кърмини добре ядеше.

Весело посрещане на празника  Joy

# 367
nikolina-pikolina  би ли споделила какъв е този испански чай, че  ние сме много на зор с малкия, постоянно е запечен милия  Sad . Продава ли си в България този чай? Как се казва и къде мога да го намеря?

# 368
  • София
А аз си мислех, че само моето диване ги прави тия номера с кърменето - похапва 7-10мин и почва да ръмжи, да се дърпа, да почервенява.... аз го изправям, изчаквам малко да се поуспокои и след това - втори рунд  Mr. Green, резултатът обикновено е още 2-3 мин кърмене  Confused. Хайде весело посрещане на празника на всички и нека новата година да ни донесе много здраве, късмет, любов, щастливи бебчета и пари да си купим всичко останало  Mr. Green
 Мише, честит рожден ден на патерици   bouquet Желая ти леки запивки и много усмивки,
успехи в бранша и чупки в ханша,
здраве в изобилие и радост до безсилие!

# 369
Здравейте, минавам да ви пожалая весело посрещане на Новата година, с кротки и спокойни бебчета!
Мишинаторка, наистина в момента кожата на бебчетата се адаптира към живот извън утробата, нормално е да се появяват някакви реакции. И аз така се шашках на всяка пъпчица с големия, но видях, че и да го мажеш, и да не го мажеш - за еднакво време минава. Та искам да кажа в краен случай да прибягвате към мазила, защото има голяма вероятност да увредите крехката кожичка с тях. Ще им се изчистят личицата, още малко  Hug
За акането - ние сме на кърма и ака на почти всяко хранене, дори и между храненията. Е, има и случаи когато не е акала на едно хранене, но после си наваксва.
Благодарско, Ysabell, за идеята за поза върху мен   bouquet Че и ние сме зле с гълтането на въздух и прави същите неща, които описваш. Само да видим как ще я осъществим  newsm78
До скоро Simple Smile

# 370
Привет, момичета!
Да се оплача, че изкарахме няколко кошмарни дни. Димана се разболя, прихвана някакъв вирус от каката, а тя съответно от градината. Бяхме я спряли от детска, защото имаха варицела и не искахме да рискуваме заради бебето. Пуснахме я около Коледа, заради тържеството и милото се разболя #Cussing out Освен, че пропусна тържеството за третия си рожден ден зарази и Димето. Давеше се милото в сополи, с баща и бяхме полудели от притеснение. Викахме всеки ден педиатъра вкъщи да слуша гърдичките, единственото лечение беше витамин С, калциев глюконат и най -важното много кърмене. Добре, че няколко дни преди Коледа се сдобих с Бейби Вак - тази помпа просто ни спаси. Сега детенце се възстановява, макар и бавно. Не се наложи да пием антибиотик, но  бяхме подготвени и за този вариант. Та в тази връзка да попитам мамите с по-големи дечица - пускате ли ги на градина, как ограничавате контакта с малкото, ако голямото се разболее. Пред голяма дилема съм - да огранича ли Невена от контактите с връстниците поне до напролет, за да не страда бебето или да я пускам на градина newsm78
Пожелавам на всички весело посрещане на Новата 2011 година и тя да е здрава и щастлива за вас и вашите семейства Hug

# 371
  • София
дарил нашето бебе хапва понякога  по 80 мл. някой път пък 120 мл , но ако иска още което се случва много рядко и давам бибата и си я смуче , но не плаче че е гладна и така се успокоява, така права за да не преяжда , че ще и се разшири стомахчето и ще започва все повече да яде.
Мишинаторче нашата бебе имаше същите пъпки по лицето мн ситни и червенички като обрив , това беше когато я кърмех , нашата педиатърка каза , че е от кърмата която и се стича по бузките като се кърмим , започнах да почиствам кожата по няколко пъти на ден с преварена вода особенно след кърмене , така кожата и се поизсуши и пъпчиците също после почнах да мажа с една мостра на кремче на клоране за студено време и се повлия много добре и и минаха и сега и е гладичка , обаче забелязах че сега и излизат на брадичката пак защото пак сега я храня с шише и то се опира на брадичката , та така просто сме  с чувствителна кожичка може би и вие сте.

# 372
Франческа чайчето, което давам е Блевит Л (Blevit L) и го има по аптеките, видях и във Вис Виталис.
Ние пием желязо и от него понякога по 2 дни не акаме.
И Йо има такива пъпчици, то е когато кърма се стича по бузката.

Ние днес сме в сушер отврат настроение, Мартин се скъса да реве, от няколко часа ни шише, ни биба, ни ръце....

# 373
Люси , благодаря  Hug newsm51 Да , гърдите ми се препълват , болезнени са , твърди и текат като река преди хранене или като го чуя да плаче.Преди Алекс изсукваше докрай едната и му давах и втората , сега (стана почти изведнъж) едната явно му стига.А така се зарадвах първите дни като видях , че имам повече мляко.Алекс се хранеше лакомо и шумно.Сега спрях да давам втората и на ядене предлагам само едната , като ги редувам.Имам силна струя , виждам по помпата , когато цедя за да облекча гърдата.Каналчетата  са много и впръскват доста силно , не както преди.Малкия се задавя , но той се дави и от шишето с една дупка.Нощем суче по равномерно , но пак по 5 мин. Схванах идеята , дано наистина е период и да отмине по-бързо  Tired

Връщам се да ви чета  Heart Eyes

# 374
 wavey
Минавам да ви пожелая прекрасна 2011 година с много здрави бебчета (и майки и татковци , разбира се  Wink ), с много успехи в личен и професионален план , с много любов у дома и много парички в джобовете  Hug
Мишинаторче , напълно подкрепям мнението на vivi_23 - кремчето на Клоран върши чудеса . Само че не е само за студено време , а за влиянията на външната среда . Когато момченцето ми беше на 1,5 год получи такива обриви по лицето и ръчичките , които многократно лекувах с разни медицински пасти , мъкнах го по дерматолози , но ефект или нямаше или беше за много кратко и после обривът пак се появяваше . Но от кремчето на Клоран се оправи и от тогава си имам по една тубичка в къщи при нужда или го ползвам за студено време и вятър . А миналата седмица , като ходихме на консултация , малката се беше обринала по бузите доста с дребни червени пъпчици . Педиатърката предписа Дефламол , но аз не го купих , защото след отваряне на тубата кремчето още да се ползва около 1 месец и после се изхвърля . Реших да изчакам 2 дни и обривът си отшумя само с крема на Клоран . А с преварена вода мия лицето на бебка сутрин и вечер .
galinanik , много добре те разбирам , миличка . Така с бебе в къщи и по-голямо дете в предучилищна възраст е трудно с тези болести . Затова аз взех радикално решение и спрях баткото от градина още в края на октомври . Иначе постоянно е с хрема , а схемата ти е позната - една седмица ходи , 1 седмица (в най-добрия случай) се лекува у дома . Истината е , че навсякъде родителите си пращат болните деца на градина и колкото и да си го лекувам , като отиде пак пипва нещо . Аз не го разглеждам това като лишаване от контакт с връстниците му - имаме доста малки приятелчета и когато и другите деца са здрави се събират да играят . Е , това не става всеки ден , но непрекъснато му измислям разни забавления у дома . Вероятно понякога му е скучно , но той така или иначе не ходеше на градина с голямо желание . А с малко бебе в къщи просто няма начин . Дори и сега да нямахме бебе , пак щях да търся някакъв начин зимата да не ходи на градина . Миналата година имаше грип , бронхит , накрая и ангина изкара плюс няколко по-леки присъпи на кашлица , така че баткото си остава в къщи да гледа бебето  Wink Вярно , че понякога ми е доста трудно хем да балансирам между двамата , хем да върша някаква домакинска работа , пък и в крайна сметка и аз съм човек и аз имам нужда от почивка , но съм щастлива и спокойна , че децата ми са здрави . Пък от март месец пак го пускам .
Нещо много се отплеснах - весело посрещане на Новата година и много много здраве  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт