Ноемврийски бебчета - 2010 - тема 2

• 23 607
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
Да си кажа и аз мнението по темата:
С големия ми син позвах бънджи.За 1-ви път го сложих на 5 месеца.Искам да ви кажа,че толкова здрави му станаха крачетата,че проходи без проблеми на около 10 месеца.Е...не искаше да се пусне от мен,но беше факт,че ходеше много добре в сравнение с останалите му връстници.За мен бънджито е един огромен плюс и сега пак ще го ползвам за малкия.Дори мнението на ортопеда ми беше положително и тогава той ми го препоръча. Peace

# 661
Честит имен ден на всички именници! Да са живи и здрави, усмихнати, късметлии и много щастливи

bouquet  bouquet  bouquet

# 662
и сега да ви разкажа една история за НОИ: нали ви се оплаквах, че не ми превеждат пенсийката за ноември, да не говорим за дек. Е, оказа се, че са ми запорирали парите, защото им дължа 2200лв - 1600лв главница и 600лв лихва  #Cussing out Задължението е следствие на факта, че Боби е ходил на ясла, а аз съм получавала майчинство от 220/240лв/мес... Когато пуснеш детето на ясла/градина, в тридневен срок трябва да уведомиш НОИ, за да ти спрат париците. Аз не съм го направила (както и още хиляди майки) и сега, две години по-късно, си ги искат обратно с лихви!!! Аз нямам против да си върна главницата - взела съм ги, похарчила съм ги, а не е трябвало, ама да ми взимат лихва  и то за периода оттогава до ден днешен е чисто престъпление  #2gunfire Освен това, ми спряли единствения доход, без да ми кажат нищо  #Cussing out  Изпратили били по пощата (?!) уведомление по въпроса. Добре, ама аз не съм го получила... А най-наглото от всичко е, че дори когато започнеш да им връщаш парите, лихвата продължава да си тече  smile3512
Единственото, което ме успокоява, че сега ще си вземат тези 2200лв от парите, които те ми изплащат. Верно, че аз съм им ги дала стократно като осигуровки, които плащам, но все пак е удовлетворително, че няма да им ги превеждам от друг доход, а те сами ще си ги изплащат  Twisted Evil

# 663
единственият одобрен от мен 'уред' е walker-а
И аз се чудих за walker-а и сега ме е яд, че не се сетих да питам. Дидка като ходиш при Драганов, питай го какво му е мнението за туй чудо, ако се сетиш де

то walker-а си е играчка - детето си играе, играе и о, чудо! играчката се движи и аз заедно с нея  Joy От всичко, казано от Драганов, най-много одобрявам това, че не трябва да се помага на децата да ходят - държането за ръчички и ходене на майката, сгъната на две - УЖАС!!!! Големият ми син отрасна на земята - първо на активната гимнастика, която му доскуча около 5тия месец, после имаше от тези детските килимчета, които са като пъзел, след което му увеличих мястото и с едно одеало. Около 7мия месец вече лазеше, на 11м - ходеше. Лазейки из цялата къща, се научи да се 'докопва' до мебелите и да се изправя по тях, съответно, да се придвижва сам, подпирайки се по тях. Така проходи директно на дълги разстояния, никога не е ходел две крачки и да сяда, например. И никога не е падал по лице

# 664
  • Козлодуй
Здравейте мами и честит имен ден на всички празнуващи днес!
Мише: това с НОИ е много неприятно. След толкова време да разбереш, че те санкционират и то по този начин. .......Ама какво се учудвам.
На всички болни пожелавам по-бързо да се оправят.
Ние днес бяхме на консултация. Тежим 4970 гр и сме станали 57,5 см. Биха ни и двете ваксини. Дадох превантивно панадол бейби и сложих малко мед върху убоденото. За да не се подуе.
Не знам от ваксините ли, но днес цял ден спи. Връзват ни се 2,3 часа да е била будна. Само се моля да не вдигне температура, че съм сама тази нощ.

# 665
  • В две мънички очи...
мише, това си е направо гадно, все пак човек предварително е "похарчил" парите които чака от нои за болничните. Ей това не одобрявам в нашата скапана полицейска държава - не им увряха главите че човек като е болен му трябват пари (облагат болничните ?!? все едно малко съм хранила държавните служители и циганите почти 10 години), на бъдещите и настоящи майки защото се оказва че да имаш дете наистина си трябват парички, а не само да отчитат положителен и отрицателен ръст на населението в статистиките си. А колкото до тридневния срок ако са искали да уведомят са щели да намерят начин.... Много се дразня на такива работи..
Аз искам да питам - какво влиза в този безплатния преглед за който вчера записвахте децата в Токуда. Преди знам че беше като бебешкия пакет, но сега същия ли е че искам да запиша Венелин.
В Токуда нямат ли ортопед по здравна каса?
Иначе за различните мнения - нали знаете всеки доктор си тълкува по различен начин нещата, аз засега не съм купувала активна гимнастика - въпреки че много се чудя но като гледам ние будни ли сме искаме да оглеждаме стаята, през прозореца и т.н. играчките над кошарата представляват интерес само за 3-5мин. Главата въпреки че се клати яко я държи нагоре за около 5 мин., като жиравче я показва над коритото докато го държа за къпане, а като го сложа по корем ако има опора на краката си дава начална скорост .. направо много бърза това дете  newsm78

И един последен въпрос - има ли мама която къпе сама бебока? Да каже как го прави?

# 666
  • Λάρισα
Честито на всички именници!

Ysabell, аз къпя сама, отначало ме беше страх, но пък предпочитам да не ми се мотае никой в краката  Mr. Green

На мен ми е лесно, ваничката ни е анатомична и тя на практика си седи сама вътре, аз само сапунисвам и изплаквам с оборотната вода, като се наплацика я обръщам да виси на лявата ми ръка, насапунисвам гърба, пускам да тече вода от крана, изплаквам я от горе до долу и това е  Peace

Аз мисля да се лишим от бънджи и проходилка, на едното не ме кефи натоварването в кръста, другото пък ми е лишено от смисъл.  Обаче без кошара няма да минем, че в целия зоопарк тук ще ми е по-спокойно да си се търкаля и да си мята играчките вътре.

# 667
  • в гората
 Честит празник на всички именници!!!

Ysabell , аз си го къпя сама малкия, няма нищо страшно ти от какво се притесняваш?По често го къпя на мивката, че обикновено съм сама с двамата и баткото, като си види коритото и надава вой и той давлиза в него  ooooh!.Та на мивката първо му измивам гръбчето, а после го обръщам.В коритото го оставям да си пошляпа насапунисвам и изплаквам вътре, а накрая го повдигам и го обливам с предварително подготвена чиста вода  Peace.Нищо сложно няма просто не му се шашкай много много, а и не е задължително всеки път да ползваш сапун, аз в повечето случаи просто го обливам с водичка.

# 668
Здравейте мами,

Честито на всички празнуващи   bouquet

Жирафче, съжалявам, че не си успяла (в Симеоново беше страшно слънце), беше много забавно (поне за мен, нали за пръв път  Wink ) ще ни видиш отпечатъците като дойдеш, оставихме ги да съхнат Grinning и София беше там, страшна сладуранка  Heart Eyes
На нас това ни беше първото излизане с кола (ако не броим прибирането от болницата, но тогава не я сложих в столчето) та беше голямо приключение, а малката спа през цялото време Grinning даже след срещата в Естествени идеи минах през офиса да я запозная с колегите, тя ги погледа малко с половин око и пак заспа Party и тъкмо да си ходя и хайде да обсъдим едно дизайнче с новите дизайнери и минаха 2 часа, добре че послушното ми бебенце все така си спеше и се събуди чак в къщи озверяла от глад  Crazy
Дарче, аз се опитвам с ЕБХ и съм доволна, хващам тук таме по нещо Mr. Green, даже днес успях да изкарам излизането с многократните пелени, с едно преобуване при което я изпишках в мивката Laughing Надявам се да хващам все повече, че като гледам количествата които произвежда се плаша, днес е акъла сигурно 7-8 пъти  ooooh!
Хубав уйкенд ви пожелавам, дано е слънчево с много разходки  Hug

# 669
И нашата консултация мина успешно пораснали сме 4850кг.и сме цели 59см.Аз съм доволна дори и този път наддаването ни да е по-малко,след това което преживя милото в болницата.
beru6ka-ще го питам стига да не забравя  Heart Eyes
Ysabell -май нашите бебоци си приличат доста.При вас как стои въпроса с АМ,хапва ли през шише и цокате ли залъгалка?И ние се къпем сами,но вече са ти казали как.

# 670
  • Козлодуй
Изабел: аз също къпя сама малката. Но в коритото. Приготвям си всичко предварително - козметика, памперси , дрехи, мляко. В коритото слагам водата за къпане, а в една кофа до мен слагам малко по-топла вода после за изплакване. В едно канче до мен си оставям гореща вода, от която доливам по време на самото къпане. След като бебка е готова, пълна си канчето с чиста вода от кофата и слагам пълната кана в коритото за да ми е удобно. След това обръщам бебка и я слагам на ръката ми. А с другата ръка взимам канчето и я обливам.
Надявам се да не съм била досадна, но моята технология е такава Simple Smile

# 671
не съм влизала отдавна и не мога да смогна да ви прочета Peace Набързо да ви почерпя виртуално за 1 имен ден на нашето съкровище Heart Eyes ( така и не се научих да качвам снимки и катринки....колкото и да ми се обяснява Embarassed Embarassed) А сега ставам,че чакаме гости...утре ще ви чета подробно Hug Hug Hug Hug Hugхубава вечет и честито на всички празнуващи  bouquet  bouquet  bouquet

# 672
  • В две мънички очи...
 Hug на всички които обесниха. Усещам че и аз ще пробвам другата седмица като съм самичка, имам и допълнителна стойка на която ще го сложа.
Дидка, има нещо вярно - моя юнак силикон не признава иска само натурално. За АМ съм взела НАН 1 и то да има в къщи за всеки случай но досега само 2 пъти съм давала (това е когато е пил) общо 140мл. пие го но не е хепи, търси си цицата. Ей сега пак се пробва да ми спи на цицата.

# 673
Ysabell -аз взех 2вида АМ.И 3вида биберони,дори и каучукови на NUk,които са под формата  на цица ама не.Нито едните,нито другите нищо-само цица и това си е. ooooh!А адаптирано не ще и да близне само се моля кърма да има,че ще го закъсаме много.

# 674
Честит Имен Ден на Ивайло , Йоан , Ванеса , Ивета , Ива (Смърфи , карай , детето ще има 2 именни дни и два повода повече за празнуване и подаръци  Wink)  , Йоана  и всички празнуващи днес! Да ви е живо и здраво името!

Това ми е голяма грижа, как ще ги опазим от компютри и телевизори. Аз като се замисля едно време ка играехме на ластик, на федербал и разни други игри. Сега от години не съм виждала деца да скачат на ластик примерно  Tired
Берушка , искрено се радвам на ентусиазма ти и стискам палци да успееш , но според мен е мисия невъзможна. А и е неправилно. Големият ми син е вече на 15.Когато беше малък и аз имах същите стремежи и желания , но с течение на времето установих , че вместо да му помогна му преча.Всички деца са в нета.Искаш или не искаш , тръгне ли на училище задължително ти трябва нет и компютър.Домашните им са свързани с това. По правилния подход е да възпиташ у детето култура на ползване на мрежата .Как да боравят с нея , къде да пипат и къде , не , как да се пазят...Колкото до физическото натоварване реших проблема като непрекъснато го записвах на някакви спортни занимания - плуване , футбол.Сега сам си избра тенис и ходи с голямо желание. Няма начин да видиш деца пред блока да играят на дама или народна топка.Времето върви напред . Такова е тяхното детство , нищо че е различно от нашето  Wink

А за бънджито не съм съгласна  newsm78 С какво вреди на детето? Дали ще скача в мен или в него каква е разликата, освен, че на мен ръцете ще ми окапят...

Абсолютно подкрепям  newsm10

Мила , дневникът не е демо , има крак . Ако имаш нужда от помощ пиши ми на лични.

И един последен въпрос - има ли мама която къпе сама бебока? Да каже как го прави?

Понякога ми се налага да изкъпя Алекс сама.В такъв случай чуесна работа ми върши ето това

хамаче.Сниката е от нета , а хамака ми е от USA  , но съм виждала и по нашите сайтове подобни.

мише , каквото и да ти кажа за НОИ няма да ти стане по-леко.Гадно е , грозно е и е подло.Що не вемат да спрат детските и помощите на циганките  , дето раждат деца и  ги захвърлят по домовете , а до 18 годишна възраст им получават детските ? Всички статистики сочат , че след 30 , 40 год. българите ще започнем да се топим като нация , а вместо да насърчават раждаемостта , те вземат всички възможни мерки да я ограничат .И успяват.

Общи условия

Активация на акаунт