На море в Гърция - 3

• 231 158
  • 724
  •   2
Отговори
# 390
  • София
Параход, много красиво, благодаря!  bouquet

# 391
това село е по пътя за Игуменица ,нали ? не е ли далече от морето ?

# 392
Понеже вече е абсолютно сигурно, че ще почиваме на Занте се включвам с едно въпросче: как е най-добре да пътуваме - дали да нощуваме някъде по пътя (къде?) или да тръгнем късно през нощта и да сме на Занте около обяд(поне така изчислявах, че би трябвало да стане). И двамата  мъжа ми сме шофьори, така че можем да се сменяме. Ще бъдем и с двете деца, та те а ми основното притеснение, макар че баткото ни е много търпелив пътник (като за дете)

Защо не погледнете варианта Кулата-Солун-Лариса-Ламя-Делфи-Рио-Антирио-Килини-ферито за Занте?
Взехме го за около 7 часа (без деца).
Ако държите на нощувка, може да разгледате Делфи и да отседнете там.

Ако пък тръгнете на запад и се отбиете от Янина, и там има едни дефилета и селскостопански райони.
Този маршрут е за Лефкада и Кефалония.

Параход, благодаря за разказа.

Последна редакция: пт, 25 мар 2011, 21:09 от scorpios

# 393
  • София
...а мъжът ми все бърза да стигне, сякаш крайната точка ще вземе да се помести ако спираме много-много.

Е, от една порода сме с него  Laughing
Макар че все си повтарям: It`s not the destination that matters, it`s the journey...
И все на един дъх ги правя нещата...

Ето сега, като гледам картата в гугъл Zakynthos (в търсене кое беше прекрасното място, на което спряхме да обядваме), излизат интересни рекламки отстрани: за 280 евро 8 нощувки ОИ

http://maps.google.bg/maps?hl=bg&client=firefox-a&hs=NRs … p;sa=N&tab=wl

# 394
Параход, разказвай още, така увлекателно разказваш!  Hug

# 395
  • София
Ето сега, като гледам картата в гугъл Zakynthos (в търсене кое беше прекрасното място, на което спряхме да обядваме), излизат интересни рекламки отстрани: за 280 евро 8 нощувки ОИ

http://maps.google.bg/maps?hl=bg&client=firefox-a&hs=NRs … p;sa=N&tab=wl

Ох, даже няма да погледна линка, че ще взема да изпадна в съмнения и горчиви съжаления  Blush Вече пратихме капаро и имам потвърждение за наем на вила.  Sunglasses Но съм отворена за предложения за уютни заведения, тъй като сме без подсигурена храна.
scorpio, мъжът ми май точно същия път е набелязал.
За тази вечер категорично отказа да гледа хотели за нощуване на по път. "Ще ги глътнем тия 800 км като стой та гледай" - цитат.... Ще го оставя да преспи 2-3 нощи с идеята.... обикновено му се отразява добре Wink Накрая току виж вземе че му хрумне на него... ей така... спонтанно Laughing

# 396
  • София
Не го и гледай линка.
Щом сте във вила, сте рахат. Аз бих предпочела 300 пъти вила пред ОИ. Дори и малко повечко пари да е.

А за глътването, не се съмнявай - щом човекът е решен, ще го направи Simple Smile (ако е от моята порода, разбира се).

# 397
Здравейте,
не сме почивали в Гърция до сега и затова искам да попитам от 22-23 май става ли за плаж с малки деца ? Водата в морето как е ?
Ще съм благодарна, ако споделите отзиви за подходящи хотели с малки деца !
Предварително благодаря !

# 398
  • София
Здравейте,
не сме почивали в Гърция до сега и затова искам да попитам от 22-23 май става ли за плаж с малки деца ? Водата в морето как е ?
Ще съм благодарна, ако споделите отзиви за подходящи хотели с малки деца !
Предварително благодаря !
Миналата година бяхме в Chrousso village в началото на юни и времето и водата си бяха ОК. Според мен този хотел е много подходящ за малки деца. Има детски площадки, надуваем замък, детски басейн. То и в другия басейн от едната страна дълбочината е съвсем подходяща за деца. Басейните са топли. Храната е хубава. Два пъти в седмицата има тематични вечери, едната с традиционна гръцка музика. Има и вечерна анимация. Апартаментите са просторни, само банята е малко старичка. Иначе чистят редовно и сменят кърпите и чаршафите. Плажът е малко отдалечен, но пътят до него е приятен - през една горичка за 15 мин. Ние обаче се придвижвахме до там с кола, защото малкият не искаше да ходи пеша особено на връщане. Иначе плажът е много подходящ за деца - плитко море, ситен пясък.
Единственият недостатък, който имаше бяха многото комари вечер край басейна. Не бягаха от никакви мазила. Но пък в стаите нямаше никакви - явно там пръскаха. То е логично да има комари, тъй като наоколо има буйна растителност и някакви тръстики в добавка.
Силно препоръчвам хотела като съотношение цена/качество, а може да се улучи и някоя промоция.

# 399
Здравейте и от мен.
Страхотна тема,с много увлекателни разкази и невероятни снимки.  bouquet
Ние ще почиваме в Гърция също.Ето тук http://www.halkidiki.com/vrahos-house/index.htm ако някой е бил тук и сподели впечатления ще съм му благодарна.И да ме посъветвате относно пътуването. С децата ще сме,и сме в чуденка дали да тръгнем късно през ноща или да си разделим пътуването на два етапа.

# 400
  • Абсурдистан
Здравейте и от мен.
Страхотна тема,с много увлекателни разкази и невероятни снимки.  bouquet
Ние ще почиваме в Гърция също.Ето тук http://www.halkidiki.com/vrahos-house/index.htm ако някой е бил тук и сподели впечатления ще съм му благодарна.И да ме посъветвате относно пътуването. С децата ще сме,и сме в чуденка дали да тръгнем късно през ноща или да си разделим пътуването на два етапа.

Аууу това изглежда доста приятно.
Дай повече инфо цена, свободни места има ли. Леле какво спокойствие лъха.....

# 401
ole, аз съм била във Вурвуру, в студио съвсем идентично на това, където ще ходите. По-назад в темата много коментирахме студиата и почивката във Вурвуру, виж около страница 10-11, има и снимки на подобни студиа, разказала съм подробно.
Относно пътуването, според мен зависи от децата и как понасят дълъг път.
Може варианта с преспиване, ние така направихме, хем пътувахме без деца, но приятелите ни искаха да останем една вечер в Мелник и там спахме. На другата сутрин, примерно към 9 ч. е било, минахме границата и пристигнахме във Вурвуру следобед.
За колко дни ще ходите там? Щото ако са малко дните, не си струва да ги разкъсвате с междинно преспиване, да вадиш багаж, на сутринта да го събираш пак и т.н.

Леле какво спокойствие лъха.....

Simple Smile
Така си е, Вурвуру си е курортно селце, в което ходят много българи. Там няма шумни заведения, дискотеки и подобни, дори няма пазар, нито типична търговска улица, няколко магазина тип минимаркет, таверни, и фул къщи/вили със студиа като това, където ще ходи ole, и това е всичко.
Както Olive се беше изказала веднъж за Гърция - все едно си на село, но в комбинация с море.  Laughing  Peace

# 402
Привет,Чипоноска за места мисля че има още свободни.Ние си комуникирахме със собственика с имейли.Цената на която ще почиваме е 39 евро на вечер за студиото.Толкова знам на този етап,като идем живот и здраве и видим ще дам повече инфо Simple Smile
Little wingels Hug благодаря за изчерпателният разказ,ще сме за 10 дни,явно ще го разделим пътя на две.Едното дете издържа,но другото не го свърта Grinning И нас това ни привлече на гръцко село с море Laughing да беснеят на воля.

# 403
За студиата, в периода юни и септември никога не съм резервирала повече от 2 седмици предварително Simple Smile Дори като поотрасне малко детето пак ще почна да ходя без никакви резервации - с харесване на място... (сега така бяхме, ама то март, не е баш същото)

Цената и условията на Vrahos са абсолютно стандартни за такъв тип настаняване на Ситония, и да ви пусна пак да гледате, който иска на къщички да ходи, а не на хотел - ето на

Peyton,
през май водата в морето категорично не става. Иначе времето често е чудесно за припичане на плажа Simple Smile

# 404
  • София
Момичета, страхотни сте! Благодаря на всички за ценната информация, наистина нямате равни.  Hug
Може ли някой да ми каже 2 думи за Неа Врасна и района наоколо - има ли интересни неща, как са плажовете там и т.н. Майка ми ми показа една приятна оферта за няколко дни там края на май (мисля от сайт за колективно пазаруване) и тъй като не ми е познат района ми се искаше да чуя няколко думи от вас. Аз сега ще си го чекна и в Гугъл, разбира се, но е друго да чуеш впечатление на хора, които са били там. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт