На море в Гърция - 3

• 231 154
  • 724
  •   1
Отговори
# 270
Ох, как съм изпуснала цялата нова тема?!? Едвам успях да изчета всичко вчера и днес - дали сте много полезни линкове, видях прекрасни снимки, а от толкова много и пълна информация ми се замая главата. Сега съм отворила десетките линкове и разглеждам...

Честно казано, много ми се ходи на някой от островите, след това което прочетох и снимките. А и отдавна мечтая да отида на остров. Обаче осъзнавам неудобството първото ни пътуване до остров изобщо да е с деца  Mr. Green, затова май ще поизчакам да пораснат и да могат или да дойдат без мрънкане, или да ги оставим на бабите.

Ориентирала съм се към Ситония, Вурвуру или Торони, евентуално в средата на юни (иска ми се по-рано, но покрай сроковете за записване и диагностика за първолака, няма да стане преди 10 юни). Определено не искаме големи комплекси, нито ол инклузив - миналата година бяхме в Мирамар на Обзор, много ни хареса, нямам забележки, но това не е нашия тип почивка.

Параход, знаеш, че разчитам на теб да ме ориентираш  Grinning Пазя линка на хотел Анастасия, който ми препоръча, и това е един от вариантите.

А, и да попитам - навсякъде ли на Халкидики е препоръчително да се носят акваобувки и комарите през юни много ли са?

Ами... Това май беше Mr. Green вместо запис.  Embarassed

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 22:43 от SZA

# 271
Силве, добре дошла в темата Simple Smile
аз никога не съм притежавала такива обувки, нито някой от семейството ми Mr. Green

Баш на пясъчните плажове на Ситония пък... никогаш не съм виждала морски таралеж - иначе на Тасос и Касандра има по скалите чат-пат.
Комарите са много по всяко време, но хапят избирателно, доколкото разбирам Wink

Средата на юни е добре. Честно да ти кажа тая година заминахме към 20-и - необичайно късно, и пак имаше два сравнително хладни дни, единият с дъжд. Абе и завивки си искахме, нощем на терасата направо студ.
Сега времето е непредсказуемо, иначе и в Гърция, и в Турция, и в Хърватска стандартно съм ходила първата седмица на юни и е било винаги жега. По-миналата есен (2009) през септември също ми окъся нещо лятото - тръгнахме си на 6-и в ужасен дъжд и мраз. 2010 по тези дати също излезе вятър. Но по принцип Северна Гърция за септември си е тото, юни е идеално.

Та... не че има гаранция, но мислете го и от гледна точка на ужким глобалното "затопляне", дето вече шест месеца е зима...

Малко лятно настроение за измръзнали души:

Последна редакция: нд, 06 мар 2011, 21:28 от Параход

# 272
  • Пловдив
Пепеляши, снимковата илюстрация е идеална  Grinning Пътят си е път, вълнуваше ме на самия остров как е географията. А предположих за "без деца", като четох скокове, скали, костенурки  Laughing

Параход, гледам снимката, гледам виелицата навън и пак снимката, и пак снега  Laughing Сгрях си душата. Права си, има нещо такова - зимата стана 6 месеца, до Май почти, за сметка на това рядко след средата на Септември времето е хубаво, пък последните години и след началото дори.

# 273
А, и да попитам - навсякъде ли на Халкидики е препоръчително да се носят акваобувки и комарите през юни много ли са?
Ние също ходим 2рата половина на юни - до към 10ти юли или септември, определено юни най ми харесва  thumbsup
Това с аква-обувките, май си е до усещане, моите деца са търпеливи и обичат камъни  Laughing и досега не сме имали проблем, миналата година на Тасос за 1ви път взехме на малкия, и то по-скоро заради това, че на плажа пред хотела във водата имаше доста хлъзгави скали  #Crazy
А комарите май са повечко само на определени места, където има райони със застояла вода, на Тасос напр. имаше повече пчели отколкото комари, не беше проблем, по-скоро досада  Sick

# 274
Ох, пчели, комари - ужас, ние сме с кофти реакция (слава богу, не животозастрашаваща, но си имам едно наум). Ухапванията и при мен, и при големият ни син ни правят едни плюски и ужасно сърбят, подуват се,кофти. Миналото лято пък Гого го ухапа на морето оса на челото и цялото му челче отече, после слезе към очите, носа... - ходи като герой на Стар Трек няколко дни. Значи, трябва да се подготвим с противоалергични...

Параход, кажи сега за Вурвуру имаш ли впечатления от някой конкретен хотел или студиа? За Торони вече знам за хотел Анастасия - нещо друго там?

Аз пуснах запитване на Villa Maria в Торони, видя ми се прилично, а цените им също са доста прилични.  Някой има ли отзиви?

# 275
Аз по принцип винаги нося противоалергични, че с деца знае ли човек  newsm78 но не сме имали проблеми, чак с напаст от насекоми ...не по-различно от където и да е сред природата  Wink
В Торони ходим в Нестор или в Сакис сори, че се повтарям и сме оставали доволни и от двете, вила Мария е през 2-3 къщи от тях на главната-крайбрежна улица ...но я знам само отвън   Thinking

# 276
Здравейте, много ми се ще тази година да отидем в Гърция на почивка и чета ли чета тука и съвсем се замаях. Някой може ли да ми каже за къмпинги с бунгала и цени. Намерих два сайте, но не работят. Благодаря.

# 277
Силве,
Вила Мария е хубава, хората са много любезни, недостатъкът е, че нямат двор. Цените са същите като навсякъде. Заема се малко по-бързо от другите къщи, защото я има в букинг ком.

В Анастасия стаите ми се струват тесни за вас - те са двойно легло плюс единично, но не са огромни и може би четирима ще ви е тясно. Но, при всички случаи с толкова малки деца аз бих търсила вариант с двор, барбекю, беседка и люлки, както е при нея. На мен ми харесва това, че е на много тихо място, а в същото време на 100-200 метра са плажа и центъра - идеално ме устройва, дори 2-годишно дете може да го ходи. Отделната къща също е хубава, но идва скъпичко, ако сте сами, за две семейства е ОК.

Във Вурвуру не съм отсядала за спане, там обаче никак не харесвам т.нар. плаж - при всички случаи се ходи с кола на Кариди или друг близък хубав плаж (има ги много). Иначе къщи има много за всякакъв вкус. Докато в Торони ако и да не е първа хубост ивицата, е широка, просторна, плитко море, детска площадка има на плажа в центъра на селото - става за от време на време, ако не ви се бие път всеки ден до друг плаж. Ние принципно ходим на Каламици поне веднъж дневно Simple Smile то е на десетина км оттам.

Eто това ми хареса на Вурвуру от сайта, който по принцип гледам за Ситония - http://www.halkidiki.com/valasakis/index.htm

В Торони ти изрових ето това - http://housevaso.gr/halkidiki/index.php?lang=en, то е точно зад имота на Анастасия и има невероятен, абсолютно невероятен парцел и двор. В къщичките не съм влизала, виждат ми се от снимките по-спартански като обзавеждане. Васо обаче няма директен излаз на главната улица и се ходи малко повече.

П.П. Видях поста на 2К, срещу Нестор и Сакис имаше някакво доста прилично хотелче... сега ще го изнамеря.. иначе яденето е задължително у Сакис, ако сте в Торони с деца, нямам никакви забележки просто!!!
Дали не беше Панайота въпросната къща...  newsm78 http://www.booking.com/hotel/gr/villa-panagiota.en-gb.html?label … 680f9a138b8d87,3#

Elysana,
пускала съм сайтове на къмпинги на Ситония в миналогодишната тема, но сега ми е невъзможно да я намеря... ако искаш сърчни тук в мамата.

# 278
За хранене абсолютно съм съгласна с Параход  Peace ресторанта на Сакис е супер, нямам абсолютно никакви забележки - вкусно, прясно, разнообразно и на прилична цена  thumbsup
На мен лично ако сравняваме 2те селца, също Торони по ми допада от Вурвуру - по същите причини, които споменава Параход  Rolling Eyes
- Торони - леко едър пясък с камъчета, но пък дълга, широка плажна ивица, плитчко море, има къде да се поразходиш по крайбрежната, детска площадка, баск.кошове, игрище за по-големите, има някакъв център, наблизо е и Порто Карас там си имаме любимо кръчме с морска храна   Wink
Вурвуру - не сме отсядали, но разходката и огледа ми беше достатъчен, някак разтеглено, няма къде да се разходиш, освен по пътя, за да отидеш някъде да хапнеш - пак по пътя, плажчетата са символично, на хубав плаж, задължително с кола... и така
...но всеки си преценява какво търси  Peace
Параход, хвърли ме в размисъл за това хотелче отпред, не мога да се сетя как се казваше, но май не беше Панайота, то се посещава от доста българи, паркинга обичайно е наша рег.мпс  Grinning ама не се сещам ...ще видя дали по снимките нейде не се чете, че ме зачовърка  hahaha

# 279
Много ви благодаря, момичета! За Вила Мария и мен ме притесняваше малкия или почти никакъв двор (от сайта не става ясно). Ще пусна пак запитване на Анастасия - има вероятност да сме две семейства и тогава къщичката ще ни е идеална. Стаите - и да са малки, дребният още спи между нас, така че стига да има спалня и още едно легло, сме ОК Simple Smile

# 280
  • софия
Здравейте.
Да разкажа за престоя ни в Неа каликратия. Градчето е малко, като Лозенец например. Има разбира се много палми...в центъра има детска площадка, голяма с пясък, люлки, пързалка. В градчето има магазинчета, в началото му- LIDL и още един голям хранителен магазин. Спокойно е за разходки,, но сега като няма и хора малко скучно. Плаже е награден със син флаг, още не беше почистен,заведението на плажа беше разрушено.
Единия ден направихме с колата обиколка на целия ръкав Касандра. наистина Афитос е най- красивота градче. Видях много от хотелите, предлагащи се в Интернет...като имена ги бях запомнила, но бяха затворени.
Обядвахме в Потидеа...калмари, октопод...
Хотелът ни в неа каликратия- миконос парадийз- бяхме със закуска и вечеря на шведска маса- имаше голямо разнообразие, десерти, само за пиене не се предлагаше нищо. Трябваше да се поръчва отделно- узо-3,4, кола-2,5, сок- 3 евро.
За по- претенциозните -едва ли ще им се хареса хотела- имае куруси- падна ни дръжката на банята, странно миришеше...
За ходя за първи път в Гърция и мисля, че тук хотелите са на по- високо нови, може и да греша, все пак този в Гърция беше 3 звезди.
Друго не се сещам, питайте ако искате? Peace

# 281
кои от хотелите които видя на Касандра ти се видяха най-хубави или не успя да си изградиш мнение ?

# 282
  • софия
Не мога да дам мнение. Наистина след Неа Потидеа започват доста хотели, но само като имена някой ми се видяха познати, всичко беше затворено още. Не бяхме сами и нямаше как да спираме да разглеждаме хотелите.

# 283
  • София
Преди две години почивахме на о. Корфу и много ни хареса. Тази година мислехме да повторим, но т.к. малката ми дъщеря е на 3 г. и е много непослушна  Grinning, решихме да е някъде по-наблизо. Мъжът ми пък предпочита да е с автобус, което доста стеснява възможностите. Засега сме се спрели на о. Тасос. Моля ви, ако някой има впечетления от хотелите, които се предлагат в пакет с автобусен превоз да сподели: http://www.sofiatour.net/%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%B2%D0%BA%D0 … %D0%BE%D1%81.html Друг вариант за мен е и Ситония, но си мисля, че тасос повече се доближава до Корфу

# 284
Да се запиша и аз в темата  Simple Smile

iniici, аз харесвам Неа Каликратия. Имаме приятели там и ходим към края на лятото. Едно от предимствата му е, че ни е доста близо (35 км. от Солун). Имат чудесни плажове. Ние обикновено ходим на един, който е на 2-3 км. извън градчето. Пясъкът е малко по-едър от този на нашето черноморие, но бива. Над самия плаж има къщи, които дават под наем. Морето е на малки заливчета и е доста плитко и няма вълни - прилича ми повече на езеро. Не е много скъпо.

Миналия месец спечелих на едно изложение в Шератон 3-дневна почивка в Уранополис на Атон. Пакетът ни включва нощувки със закуска в Акратос Бийч, вечеря в някакъв луксозен резторант и разходка с корабче покрай манастирите  Simple Smile
Питането ми е към почивалите в тази част на Халкидики. 3 дни са ни малко и смятаме да удължим престоя си. Но, през май ще има ли какво да правим на Атон? Къде в околностите можем да се разходим и да разгледаме? Чудя се дали да останем още 3-4 дни там или пък да отидем пак до Неа Каликратия.

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 12:18 от Mama Svetla

Общи условия

Активация на акаунт