НФСГ

• 4 588
  • 32
  •   1
Отговори
  • София
Отварям тази тема с идеята тук да се споделят мнения за НФСГ.Почти никаква информация няма за въпросната гимназия.А малкото постове са от преди години.

# 1
  • BABYLAND
Здравейте!
Не мога да се включа с мнение. Днес записахме синът ми там. Силно се надявам, училището да е със сериозна дисциплина, свестни деца и взискателни преподаватели.
Аз съм икономист. Завърших училище с такава насоченост, после в УНСС първите години ми бяха ПЕСЕН. Материалът ми беше познат и поднесен по идентичен начин с този в училището.
Дано така е и в НФСГ - да подготвят децата качествено.

# 2
Моето мнение е за преди 15-ина години. Подготовката беше много сериозна, говорим за специализираните предмети като икономика и счетоводство. После в СУ всички счетоводни дисциплини са ми били лесни, защото имах стабилна основа. Също така немски се изучаваше на доста добро ниво (учеше се и бизнес немски, работеше се по проекти с деца от Австрия), даваше се приравнителна диплома за завършено средно икономическо образование в Австрия след полагането на съответен изпит по немски след 12 клас. Сега не знам как стои въпросът с това. Със сигурност след взимане на държавния изпит по счетоводство, излизаш с диплома за счетоводител 2ра степен (или клас не помня), т.е. може да започнеш работа като оперативен счетоводител веднага едва ли не. Има задължителни практики, които те подготвят после за реалния живот (ако не хитрееш и си ги караш наистина).
За жалост в последно време не виждам училището в никакви класации за желани гимназии или висок БАЛ, мои познати оттам казват, че нивото е паднало в последните години и по-добрият избор е НТБГ.

# 3
Здравейте!
Не мога да се включа с мнение. Днес записахме синът ми там. Силно се надявам, училището да е със сериозна дисциплина, свестни деца и взискателни преподаватели.
Аз съм икономист. Завърших училище с такава насоченост, после в УНСС първите години ми бяха ПЕСЕН. Материалът ми беше познат и поднесен по идентичен начин с този в училището.
Здравейте!
НФСГ е изборът на моя син. Първи и последен. :/
Ще Ви помоля да споделите към днешна дата впечатления за училището, ако не е проблем. Simple Smile

# 4
Здравейте!
Здравейте!
НФСГ е изборът на моя син. Първи и последен. :/
Ще Ви помоля да споделите към днешна дата впечатления за училището, ако не е проблем. Simple Smile

Препоръчително е да НЕ МУ Е ИЗБОР!!!!

Мамите на деца в НФСГ чувам за някакъв ремонт. Къде ще местят нашите деца? Подучувам нещо за 9фег но мисля че нашите деца са далеч от нивото там

# 5
А дано направят някакъв ремонт! Класните стаи сякаш от построяването на училището(над 100 години) не са реновирани. Не е зле и учителките да подновят, че са с манталитет от миналия век.
Накратко,  и аз НЕ препоръчвам НФСГ.

# 6
Здравейте, повдигам темата, за да получим повече информация за НФСГ. Синът ми ще е 8 клас от есента. Доколкото имам информация часовете се провеждат в друга сграда, къде е тя? Дали до есента ще е приключил ремонта. Моля за всякаква информация от родители на деца учещи там.

# 7
Здравейте, все още ли сте недоволни от гимназията? Споделете, моля впечатления, че наближава реденето на паралелки.

# 8
  • София
Синът ми завърши тази година девети клас. И аз и той сме доволни от училището.
От май месец са си в основната сграда след голям ремонт. За мен нивото е добро, средата също. Ако нещо конкретно ви интересува питайте.

# 9
Здравейте. Моят син също се е насочил към НФСГ. Има отличен резултат по БЕЛ и задоволителен по МАТ. Интересуваме се от профил “ Икономика и мениджмънт” с френски език. Спрямо бала от миналата година сме с около 5 точки под минимума, но въпреки това смятаме да го пишем. От друга страна второто желание е 1 во училище “ Пенчо Славейков”. За там бала му е достатъчен, заради високия резултат по БЕЛ. Дилемата е да развиваме отличните възможности в хуманитарните науки (знае перфектно английски език - яви се на Кенгуру и изкара 100 точки на двата кръга) или да рискуваме с финансовата сфера със значително по-нисък резултат по МАТ? Благодаря предварително на всички, които ще пишат по темата 🍀

# 10
  • София
Реално при икономиката математиката не е водеща. Оставете го той да направи избора.Моят син също се чуди между двете, защото и за двете му стигаше балът, той също беше и е по-добър по бел, но сам избра НФСГ и засега не съжалява и не са му проблем специалните предмети.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 22:52 от hetera

# 11
Здравейте, моят син също се чуди между НФСГ и 127 или 7. БЕЛ му е доста по-силен. Може би ще влезе и в трите училища. Притеснява ме НФСГ заради разширеното изучаване на език / моят син досега не е учил англ.  и ще пишем само паралелки с англ./. Доколко добре ще може да го усвои и ще трябва ли допълнит. подготовка? И още нещо : как са разпределени момчета /момичета?
За 127 и 7: езика се учи интензивно , но пък имам информация , че са предимно момичета /инфото ми е от 127 дете, завършило мин. година/ Моля за актуална информация за 127 и 7.

# 12
  • София
Здравейте, моят син също се чуди между НФСГ и 127 или 7. БЕЛ му е доста по-силен. Може би ще влезе и в трите училища. Притеснява ме НФСГ заради разширеното изучаване на език / моят син досега не е учил англ.  и ще пишем само паралелки с англ./. Доколко добре ще може да го усвои и ще трябва ли допълнит. подготовка? И още нещо : как са разпределени момчета /момичета?
За 127 и 7: езика се учи интензивно , но пък имам информация , че са предимно момичета /инфото ми е от 127 дете, завършило мин. година/ Моля за актуална информация за 127 и 7.
Езика се учи много добре. Ние никога не бяхме учили френски , сега завършихме 8 клас и мога да ви кажа че много добре наблягат на езика основно и се учи както трябва. Разликата с интензивното не е кой знае колко голяма . И двата профила завършват с ниво В2.
Зависи коя специалност. В нашата ние сме ИМ с ФЕ и са предимно момичета. Имаме само 6 момчета, но пък са като за 26.
ИИ с НЕ са повече момчета ИМ с АЕ са по равно както и ИИ с АЕ.

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 22:10 от vivi_23

# 13
Здравейте, има ли приети ИМ с френски? Simple Smile

# 14
Може ли някой да сподели опит, информация за "Икономическа информатика" в НФСГ? Учители, предмети, изисквания, къде се провеждат производствените практики, нивото на езика, наистина ли преподаването и ученето е с chromebook?

Общи условия

Активация на акаунт