На море в Гърция - 3

• 231 164
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Лекси, кои са хотелите, не мога да отворя сайта от линка?
Честно казано, не бих тръгнала с автобус до Тасос, а пък с 3 год. дете съвсем, колко време ще пътувате? С кола е 4-5 часа, но с автобус ще отнеме поне 8 ч. според мен.

# 286
  • София
Лекси, кои са хотелите, не мога да отворя сайта от линка?
Честно казано, не бих тръгнала с автобус до Тасос, а пък с 3 год. дете съвсем, колко време ще пътувате? С кола е 4-5 часа, но с автобус ще отнеме поне 8 ч. според мен.
Оливе, пише, че се тръгва в 6 ч, а настаняването е в ранния следобяд... И аз се чудя, дали малката ще издържи. отворена съм и за други идеи. Някой чувал ли е за чартърни полети от София до кой да е гръцки остров?
Хотелите са: хотел Емералд*** , Йоанис*** , Лена ** , Албатрос*** , хотел ALEA****+

# 287

Миналия месец спечелих на едно изложение в Шератон 3-дневна почивка в Уранополис на Атон. Пакетът ни включва нощувки със закуска в Акратос Бийч, вечеря в някакъв луксозен резторант и разходка с корабче покрай манастирите  Simple Smile
Питането ми е към почивалите в тази част на Халкидики. 3 дни са ни малко и смятаме да удължим престоя си. Но, през май ще има ли какво да правим на Атон? Къде в околностите можем да се разходим и да разгледаме?

Почивали сме на Атон и няма много aтракции, освен чистото море, атонските манастири, градчето Уранополи. Може да се разнообразите наемайки лодка  или с ферибота да отидете до остров Амолиани - има хубав плаж и таверни:

Аз се интересувам от плажа Комица в района /до Неа Рода/ ? Дали е толкова хубав?

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 12:54 от scorpios

# 288
  • София
Лекси, съжалявам, нищо не мога да ти кажа за тези хотели. В Тасос съм почивала тук: http://www.aethriahotel.gr/ и тук: http://www.makryammos-hotel.gr/home/, и от двете места съм доволна, второто е затворен комплекс до столицата, първото е хотел в столицата, но ако сте в бунгалата, е доста шумно откъм улицата. Тасос е като на село, но с море, със сигурност не е луксозно. Струва ми се, че доста дълго ще пътувате с автобус, а и там е добре да имате кола и да обикаляте, иначе ще ви стане скучно на едно място/плаж.

# 289
Лекси,
приликите между  Корфу и Тасос  са,че островите са сравнително озеленени.
На Корфу има история  и повече за разглеждане,самият остров е по-голям и може всеки ден да си на различен плаж.Щом си била,знаеш,че дори и без собствен транспорт,може да се наеме лодка за цял ден или моторче ,за да пообиколиш.
Тасос е по-близо като разстояние, но е за спокоен отдих.Освен агората в Лимена и манастира Св.Архангел Михаил няма какво друго като ист.забележителности да се види.Почивала съм  в един от посочените  хотели- Емералд .Скромен хотел,една от стаите ни/бяхме с три деца/ имаше тераса 40кв м,от която се откриваше чудесна гледка към залива.В хотела има малък басейн по-скоро за игра и забава.Минусът е,че е на хълм и макар разстоянието от плажа до хотела да не е голямо,на обяд като всичко е напекло,е изморително.Долу на плажа има няколко прилични таверни.Вероятно зависи и от вижданията на човек , но и на нас със съпруга ми, и на децата/големи са/ ,ни беше скучно вечер.

# 290
  • София
Да се запиша и аз в темата  Simple Smile

iniici, аз харесвам Неа Каликратия. Имаме приятели там и ходим към края на лятото. Едно от предимствата му е, че ни е доста близо (35 км. от Солун). Имат чудесни плажове. Ние обикновено ходим на един, който е на 2-3 км. извън градчето. Пясъкът е малко по-едър от този на нашето черноморие, но бива. Над самия плаж има къщи, които дават под наем. Морето е на малки заливчета и е доста плитко и няма вълни - прилича ми повече на езеро. Не е много скъпо.

Миналия месец спечелих на едно изложение в Шератон 3-дневна почивка в Уранополис на Атон. Пакетът ни включва нощувки със закуска в Акратос Бийч, вечеря в някакъв луксозен ресторант и разходка с корабче покрай манастирите  Simple Smile
Питането ми е към почивалите в тази част на Халкидики. 3 дни са ни малко и смятаме да удължим престоя си. Но, през май ще има ли какво да правим на Атон? Къде в околностите можем да се разходим и да разгледаме? Чудя се дали да останем още 3-4 дни там или пък да отидем пак до Неа Каликратия.
Почивали сме през 2008г. в Акратос. Хотелът не е лош, стаите са съвсем непретенциозни. На снимките в сайта на хотела изглеждат доста по-добре. Храната беше добра. В ресторанта работеха доста българи и македонци. Покривките на масите се сменят веднага след като се нахранят хората. През май ще е доста спокойно предполагам. За плаж не знам дали ще става, но за къпане в морето може би не. Иначе там морето е доста каменисто и бързо става дълбоко.
Ние ходихме 2 пъти до о-в Амулиани с ферибот. 15 мин. е пътят. Там плажа е невероятен, не много населен, чист, плитко, страхотен. Не е много близо до пристанището, затова бяхме с кола. През май фериботите са по-нарядко, през сезона са май през половин час. Иначе на самия остров няма нищо интересно.
Градът Уранополис е съвсем близо до хотела и е много приятен, но е малък. От там тръгват корабчетата за Атон. Ако не става за плаж не виждам какво ще правите повече от 3 дни.
Всъщност ние бяхме от 6.09-13.09. и времето беше перфектно, но сме били в района и в началото на юни. Единият ден валя през нощта, на сутринта беше леко хладно, но към обед си ставаше за плаж - беше изсъхнало, морето леко хладно, но ставаше.

# 291
scorpios, dechy, благодаря ви за отзивите  Hug
Всъщност, по това време на годината нямаме намерение да ходим на плаж. Затова питах има ли какво да правим там повече време. Явно - не  Rolling Eyes Еми, ще си останем на варианта 3 дни на Атон и евентуално 3 дни в Неа Каликратия  Simple Smile.

# 292
Лекси, и аз не бих тръгнала с автобус до Тасос, още по-малко с детето, но вие си знаете.
Нямам впечатления за хотелите, за които питаш, ние сме ходили само в Alexandra Beach Hotel 4* до Потос : http://www.alexandrabeach.gr/main.htm, резервацията ни беше чрез тур.агенция България Травъл, от чието обслужване съм много доволна. В момента имат предложение за автобусна екскурзия до Тасос, ето го: http://www.bulgariatravelbg.com/ex.php?no=3
Бяхме там през м.май и беше недостатъчно топло за къпане както в морето, така и в басейна. Пакетът ни включваше закуска и вечеря в хотела, храната беше много вкусна, разнообразна и изобилна. Към хотела има хубав спа център, но е скъпо. Вечер е скука.
Олив добре е обобщила - Тасос е като на село, но с море.
Има отделна тема само за о-в Тасос, там съм описала подробно впечатленията си: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=458267.0   

# 293
  • София
Благодаря много  за отговорите.Hug Планираме да почиваме втората половина на юни. Не ми се рискува наистина с пътуването. По-удачно ли ще е да избера Халкидики (Ситония)? На картата не ми изглежда много по-близко... Или Олимпийската ривиера? За друго по-близко от Тасос място освен Аспровалта (но там не ми се ходи) май не се сещам? Търсих и нещо и със самолет, но не намирам

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 15:21 от Лекси

# 294
Олимпийската Ривиера категорично не е добро място.
Аз пък си мисля за Скиатос/Скопелос/Алонисос-без деца ,където не съм била,някой да има отзиви и да даде препоръка?

# 295
  • На брега на реката
Благодаря много  за отговорите.Hug Планираме да почиваме втората половина на юни. Не ми се рискува наистина с пътуването. По-удачно ли ще е да избера Халкидики (Ситония)? На картата не ми изглежда много по-близко... Или Олимпийската ривиера? За друго по-близко от Тасос място освен Аспровалта (но там не ми се ходи) май не се сещам? Търсих и нещо и със самолет, но не намирам

Вариантите да стигнеш до Тасос са от Кавала или Керамоти. В Кавала към следобед пристигаше някакъв микробус на фирма Камея или Калея... От там с "делфина" до Лимена или Прино. Бихте могли да останете първия ден в Кавала, има какво да се разгледа.  Peace

# 296
Аз лично не намирам особена разлика в пътуването до Ситония и до Тасос като км  newsm78, но пък :
- до Ситония, Халкидики - напр. Сф - Торони което по-надолу на пръстчето е към 350-360 км - но пък е повече магистрала
- до Тасос - до Керамоти през Г.Делчев-Кавала е към 345 км -пътя е Ок, но има повече завои   ...е и ферибот и после малко км, зависи къде из острова почиваш
Общо взето не сме имали проблем с децата по пътя и до двете, но с кола, то си зависи и от детето  Rolling Eyes големия ми син навремето Сф - Вн с рейс не искаше да слиза дори на почивката на ВТ, ама сега с малкото не бих се пробвала с бус на 500 км  Joy така, че е въпрос на преценка и дете  Rolling Eyes
Но за другото съм съгласна, че на Тасос като, че ли е по-нужна кола, за да се пообиколят плажчета, селца, да разгледаш и да не скучаеш  Thinking

иначе хотелите не ги познавам лично
- за Макриамос - доста момичета са го хвалили
- 2та в Лименас - незнам защо този район лично го изкл. ...не ми е като на море нещо  newsm78
- от 2та до Голдън бийч - единия на баирче  no другия  newsm78 не изглежда зле, но не добих представа къде точно е - иначе района около Голдън и Панагия много ми допадна  Peace
- другото новото - май му е сефте сезон - спомням си, че в този край минавахме покрай подобни строежи миналата година ако не бъркам не изглежда зле на снимките, но за плаж  Thinking
няма що и помощта дето спретнах...ама това е  Wink

Последна редакция: ср, 09 мар 2011, 15:56 от *2K*

# 297
http://www.holidaycheck.com/hotel-reviews_Alea+Hotel+Suites-ch_hb-hid_251063.html
това последното току що го намерих в Холидейчек - има доста снимки

# 298
  • София
И според мен дали на Ситония, дали на Тасос - пътя ми се струва еднакъв, може би за Тасос ще е мааалко повече. Но пък аз и на Ситония не бих отишла без кола, въобще аз съм против автобусните превози, особено за разстояние над 100 км. С кола пък бих пътувала до 12 часа, оттам нататък предпочитам самолет. Особено пък с деца. Моето понася горе-долу толкова като часове, на по-дълъг път не сме го пробвали.

# 299
  • София
Лекси, единственото нещо, което откривам за Гърция със самолет е за о-в Крит през май месец. http://www.unitedtravelagency.net/i.php/tags/%D0%9A%D1%80%D0%B8% … %D0%B5%D1%82.html Там е топличко тогава.
Иначе има и други предложения, но повечето са с прекачване в Атина, а с малко дете не е особено удачно.

Общи условия

Активация на акаунт