На море в Гърция - 3

• 231 052
  • 724
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Здравейте пътешественички! Напоследък времето все не ми стига, отдавна не съм влизала в темата. Но не спирам да си мечтая за малко почивчица....Та около гергьовден може и да отскочим до Гърция. Уж с мъжо сме съгласни по въпроса за пътуването, но не и за начина, по който ще го организирамеме. Той искал да РАЗГЛЕЖДА, да пътува от град на град.... Mr. Green Sick Да си кажа честно това ще го преглътна, ама се питам в задачата - възможно ли е в Гърция да замръкнеш без резервация, и да си намериш НА МЯСТО. Моля ви, давайте идей, че иначе ще се размина май с пътването. Единственото сигурно е, че ще влезем през Златоград, и че ще стигнем до Керамоти. Евентуално може и до Тасос да идем с ферибота.
Та най наложащото - мога ли да разчитам на място да открия нещо сносно като къща за гости, семеен хотел, или да резервирам чрез сайт от тук. И още нещо - дали на английски ще ни разберат, или да търся българо-гръцки разговорник newsm78

# 496
Мама Мариана, единственото, което би могло да те притеснява, е че по празниците до близките дестинации пътуват много българи... иначе през май вече отварят тези, които са затворили за зимата, а лятото е още далече и няма наплив.

Аз лично пътувам доста често без резервация. Откак сме с малко дете, всъщност сме го правили само 1-2 пъти, но преди беше правило. При всички случаи предварително си набелязвам места в интернет (за да не ходя на сляпо) и обикновено ходя там Simple Smile

# 497
  • Deutschland/HE
2K, и аз на Амулиани съм му хвърлила око за преспиване ден, два или повече, но да знаеш, че е много забито... много... малко селце на малко островче, което при това е било собственост доскоро на един от светогорските манастири (Ватопед). Иначе плажовете са хубави, да.

По чехли да се излиза на плажа - виж пак района около Никити. Е има навсякъде разбира се хотели и къщи с плажна ивица, но на това място съчетанието ми се струва най-добро. Там са някои от моите любими плажове, казвала съм го и преди.
http://www.anthemussea.gr/portal.php?action=location&language=BG

миналата година в края на май бяхме в този хотел и всичко беше ок. Цената беше 330лв за 3нощувки, двойна стая, с вкл. закуска и вечеря.

# 498
  • София
Цитат

миналата година в края на май бяхме в този хотел и всичко беше ок. Цената беше 330лв за 3нощувки, двойна стая, с вкл. закуска и вечеря.

Colibri, би ли разказала повече за Anthemus sea, че и аз съм му хвърлила око. Как е плажа?   grinning039 Вижда ми се тесничък по снимките. Въпреки, че вие сте били в края на май и тогава сигурно не е имало много хора. Има ли детска площадка и въобще някакви забавления за деца?
Благодаря ти предварително.  bouquet

Последна редакция: сб, 23 апр 2011, 21:29 от dechy

# 499
  • Пловдив
Здравейте, миналата година бяхме в Portes beach,тази сме се насочили към Ситония.Запазих за Athena Pallas village,прочетох и темата за хотела,но пак не се ориентирах,дали двойната стандартна ще е много тясна за 2ма възрастни с дете на 3.Букнах през английски сайт,тъй като цената беше по-добра от бг сайтовете.Не смятаме да ползваме плажа на хотела,нито да се храним там(само закуска). Бихте ли ме насочили,къде да водим вечер малкия да се забавлява.

# 500
  • Deutschland/HE
Цитат

Colibri, би ли разказала повече за Anthemus sea, че и аз съм му хвърлила око. Как е плажа?   grinning039 Вижда ми се тесничък по снимките. Въпреки, че вие сте били в края на май и тогава сигурно не е имало много хора. Има ли детска площадка и въобще някакви забавления за деца?
Благодаря ти предварително.  bouquet

плажът наистина е тесничък, но морето е много плитко и е идеялно за деца. Имаше детски кът, но какви са условията не знам, защото бях без децата. Храната беше много добра и разнообразна, имаше достатъчно плодове.

# 501
Здравейте, миналата година бяхме в Portes beach,тази сме се насочили към Ситония.Запазих за Athena Pallas village,прочетох и темата за хотела,но пак не се ориентирах,дали двойната стандартна ще е много тясна за 2ма възрастни с дете на 3.Букнах през английски сайт,тъй като цената беше по-добра от бг сайтовете.Не смятаме да ползваме плажа на хотела,нито да се храним там(само закуска). Бихте ли ме насочили,къде да водим вечер малкия да се забавлява.

В Athena pallas  сме били два пъти, като първият бяхме в супериор с детето, а втория бяхме в двойна стая, но без дете..... Определено двойната стая е доста мъничка , но предполагам, че не всички двойни стаи са едни и същи по размер и има по-големи, от тази,в която бяхме ние. Иначе за храна и забавления са Никити и Неа Мармарас, които са наоколо 8-10 км.от хотела.  Peace

# 502
2K, и аз на Амулиани съм му хвърлила око за преспиване ден, два или повече, но да знаеш, че е много забито... много... малко селце на малко островче, което при това е било собственост доскоро на един от светогорските манастири (Ватопед). Иначе плажовете са хубави, да.

По чехли да се излиза на плажа - виж пак района около Никити. Е има навсякъде разбира се хотели и къщи с плажна ивица, но на това място съчетанието ми се струва най-добро. Там са някои от моите любими плажове, казвала съм го и преди.
Доста му се чудя на Амулиани, но май ще оставя тази година да скокнем да го видим наяве и ако нещо си харесаме на място, за другия път живи и здрави  Peace Приятели сега за Великден отидоха и се надявам и на малко по-точни впечатления от тях  Wink
Иначе при запитванията в ей това хотелче попаднах на една българка, която беше много любезна и ми отговори на доста въпроси  Hug
и от тук имам оферта - 50Е двойна стая /80Е студио -без храна, като то ми се струва най-близо до плажа  newsm78 
имам оферти и от още няколко места по островчето, но ще видим  Thinking засега продължавам търсене и събирането на оферти  Simple Smile като за тази година определено се търси по-скромен и евтин вариант на почивка, за съжаление хотелите тип Anthemussea който отдавна заглеждам остават за по-добри времена  Joy

# 503
*2K*, добре сте се ориентирали, островчето е чудно, и в таверните - много вкусно Peace

За хотел Антемус се сещам, че заплащахме за чадъри/шезлонги на плажа, около 8-10 евро.
Иначе е приятен хотел, плажа може да се окаже малък в натоварения сезон.

А сега помагайте за настаняване в Каламици - търся по-нови, елегантни апратаменти/вили, с хубава зелена морава отпред  Laughing, може да не е на плажа, за сега чакам отговор от Nine muses

# 504
  • Deutschland/HE
*2K*, добре сте се ориентирали, островчето е чудно, и в таверните - много вкусно Peace

За хотел Антемус се сещам, че заплащахме за чадъри/шезлонги на плажа, около 8-10 евро.
Иначе е приятен хотел, плажа може да се окаже малък в натоварения сезон.

А сега помагайте за настаняване в Каламици - търся по-нови, елегантни апратаменти/вили, с хубава зелена морава отпред  Laughing, може да не е на плажа, за сега чакам отговор от Nine muses

Миналата година не ни искаха нищо за чадърите и шезлонгите, но може би е защото бяхме преди 01.06. Морето беше топло и много приятно за плуване и не ползвахме басейна. Точно до хотела има невероятен къмпинг.  Оборудван с перални и сушилни, някой от караваните там си стоят целодишно.

# 505
  • Sofia
Преди четири години бяхме в Антемус - страхотен хотел, стаята ни беше с директен излаз към терасата на басейна, много бяхме доволни и от храната, и от детските занимания. Но трябваше да плащаме за чадър и шезлонги на плажа.
Тази година сме тук: http://bluedolphin.gr/. Някакви отзиви? В офертата пише, че са включени и чадърите на морето.

# 506
Скорпиос, 9 музи е хубаво, едни познати там отсядаха миналия юни. В Каламици обаче 200 метра от плажната ивица нали се сещаш какво е Simple Smile Те ходеха с кола на плаж, честно казано, не че често се срещат толкова мързеливи хора  hahaha
По-луксозно от това не се сещам там. Повечето в Каламици са точно "квартири" от типа, което сме свикнали да свързваме със Созопол и Несебър от недалечното минало. Хотел, както вероятно вече знаеш, има един-единствен в селото - Ermioni, и той не е нещо луксозно, но пък има желаната зелена морава Simple Smile
Иначе в Ирене, което е точно на плажа, има един апартамент на последния етаж - http://www.ireneshouse.gr/rooms-en.php.

Благодаря на всички за включванията за Амулиани. Горе-долу на същите места за настаняване попаднах и аз, ценни са мненията на почивалите в Антемус.

# 507
Момичета, може ли да ми кажете дали към 10 юни става за море на Халкидики? Водата студена ли е?

# 508
Скорпиос, 9 музи е хубаво, едни познати там отсядаха миналия юни.

Параход, благодаря за информацията. Наистина няма голямо предлагане в този район,
май ще пробваме музите.

# 509
  • Sofia
Момичета, може ли да ми кажете дали към 10 юни става за море на Халкидики? Водата студена ли е?

Дори и сега имаше къпещи се, плажуващи и изгоряли , предимно северноевропейци разбира се  Wink , ние си ходихме по якенца. Но юни месец мисля, че ще е чудесно за плаж  Peace

Общи условия

Активация на акаунт