На море в Гърция - 3

• 231 041
  • 724
  •   1
Отговори
# 540
  • в зоната на здрача
Здравейте, момичета!
Ние онзи ден се прибрахме от кратката ни почивка в Уранополи. За съжаление времето беше хладно и мрачно, но въпреки това прекарахме чудесно  Laughing
Акратос Бийч се оказа доста приятен хотел с чудесен изглед и красива градина с палми и маслини. Много чисто и изключително гостоприемен персонал.
Посетихме няколко таверни в Уранополи. Повечето - нищо особено и дори леко занемарени. От Критикос обаче останах очарована. Невероятно добра кухня, приятна атмосфера и перфектно обслужване. Ястията им с морски дарове просто не са за изпускане. Малко скъпо е в сравнение с останалите места, но си струва.
Ако ви се гледа, ето малко снимки от хотела и круиза край манастирите на Света гора:
http://svetlanna.snimka.bg/travel/trip-to-ouranopolis.589322.23272812

И ние миналата година, в края юли, бяхме в същия хотел.
Отидохме на място, огледахме и избрахме него, за 75 евро на вечер, за двама възрастни и две деца.
Със закуска и вечеря и всеки с легло.
Харесани много.
Ето малко снимки и от мен..

https://picasaweb.google.com/ketri76/UhrpZB#

# 541
Mama 69, xотелчето е Akrathos Beach Hotel и всъщност си е бая голям комплекс край морето, на 2-3 километра от Уранополи. Ние бяхме на база нощувка със закуска, но предлагат и ол инклузив. Цените им са прилични за четиризвезден хотел. Не е лукс - обикновено, но напълно достатъчно обзавеждане и разкошен изглед към морето. Имат голям паркинг и хранителен магазин. Плажът на хотела е пред него, минава се по мост над пътя. Аз правих резервациите на рецепция по телефона, но и наши туроператори го предлагат. Уранополи е много малко градче. Навалицата е главно заради манастирите. Пълно е с българи и почти навсякъде на табелите на магазините и заведенията има надписи и на български. Основната забележителност в самия град е кулата на пристанището. Вътре има музейна експозиция. Освен нея, в центъра има няколко магазинчета за сувенири и много таверни.

Последна редакция: пн, 02 май 2011, 11:45 от Mama Svetla

# 542
Type A has living room, fully equipment kitchen, bathroom and on the upper floor two bedrooms (one with double bed and the other with double bunk bed) and bathroom. The price is 90€ per night. (including 10% discount for early booking).

Type B has living room with two single bed sized sofas, fully equipment kitchen, bathroom and on the upper floor one double bed. The price is 70€ per  night. (including 10% discount for early booking).

това е отговора от Акратос за този сезон /аз искам конкретно за 20-28,06,11/,само дето ми е излишна спалнята на втория етаж ,а и 70 евро без изхранване е малко множко според мен .

# 543
  • София
Akrathos Beach наистина си е голям комплекс и в часовете за хранене настава лудница. Шумът е доста силен и синът ми в началото отказваше да влезе в столовата /беше на 3,6г/. Храната за закуска и вечеря беше разнообразна, но на обяд имаше пица, спагети и 1 готвено ястие, твърде ограничен асортимент. Стаите са обзаведени леко спартански, само с най-основни неща. Плажът не е много голям и има камъни. Ние ходихме там само първия ден и след това си намерихме друго място - приятно и спокойно.
Не бих го препоръчала. Все едно да отидеш на почивка в Слънчев бряг или друго претъпкано място.

# 544
  • София
В Акратос има и обикновени стаи, без кухненски бокс и всекидневна, ако тези, които са ви предложили са ви големи. Те са значително по-евтини. През 2008г. бяхме в една стая 2+2 с легло на 2 етажа. Беше ни доста тясно и неудобно, но не знаех, че предлагат и по-големи.

# 545
  • София
И на мен плажа на Акратос изобщо не ми хареса. Ние ходихме 2 пъти на плаж на Амулиани, където е просто рай - чисто, плитко, пясъчно, с малко хора.
Ресторантът наистина беше доста пълен, но пък сменяха покривките на мига, в който станат предишните хора. Ние бяхме със закуска и вечеря и храната ми се стори доста добра. Първият ден (беше петък) направо се стреснахме като влязохме в ресторанта, защото масите бяха наблъскани една до друга в дълга редица. Оказа се, че ще има гръцка вечер и затова, но ние си помислихме, че винаги ще е така. Добре, че не беше... ooooh!
Мисля, че има доста по-хубави и спокойни места в Гърция. Но пък в Акратос си е евтино и за тази цена бива...

# 546
Не бих го препоръчала. Все едно да отидеш на почивка в Слънчев бряг или друго претъпкано място.
,ами тогава не е моето място , сори !

# 547
  • софия
Момичета, имате ли впечатления от Litsa Panagi House, VourvourouPraynig

# 548
Според мен Акратос е подходящ избор по-скоро за кратка  почивка с цел разглеждане на манастирите до към края на юни или септември. Иначе, ако почивката е единствено с цел ходене на плаж, има и по-подходящи места.
mama 69, ти за апартаменти ли си питала или за двойна стая? Ние бяхме в по-малка - спалня и допълнително легло за детето (ние сме с едно дете на 5 г.). Стаята не беше малка, но не беше и много голяма. Нямаше кухня. Беше в централната сграда, където са рецепцията и ресторанта.
Цените им не мисля, че са високи. Две свързани спални в четиризвезден хотел в Албена например, ще ти струват повече.
Ние по принцип ходим в Гърция късна пролет или ранна есен, т.е. по-скоро като кратка допълнителна почивка, защото ни е по-близо.
През активния сезон не пропускаме нашето черноморие.

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 13:58 от Svetlanna

# 549
Момичета, какво ще кажете за почивка на Олимпийската Ривиера  newsm78 ако може сравнено с Халкидики  Rolling Eyes от търсене на по-икономичен вариант без готвене обаче, че аман от него Sick за почивка тази година и то във висок сезон  Mr. Green направо се замаях  #Crazy
Стори ми се, че хотелите в този район са по-евтини, но пък и коментарите са +/- ...та вече не знам  Cry помощ плиййссс  Praynig

# 550
Ще ти кажа кратичко от моите впечатления (но те са само 3-4 пъти разходки транзит, не съм отсядала): по-добре недей. Просто мястото не ми харесва - като релеф, като природа, като плажове и общ архитектурен изглед.

Шани мисля, че ще ти даде положителен отзив оттам, иначе май само отрицателни съм чела тук в нашите теми. Иначе мои познати гърци ходеха в младежките си години непрекъснато на Лептокаря и Литохоро, те тва Халкидики въобще не го уважаваха Simple Smile

# 551
  • София
Момичета, какво ще кажете за почивка на Олимпийската Ривиера  newsm78 ако може сравнено с Халкидики  Rolling Eyes от търсене на по-икономичен вариант без готвене обаче, че аман от него Sick за почивка тази година и то във висок сезон  Mr. Green направо се замаях  #Crazy
Стори ми се, че хотелите в този район са по-евтини, но пък и коментарите са +/- ...та вече не знам  Cry помощ плиййссс  Praynig

Аз имам впечатления от преди две години от Аспровалта или Неа Врасна. Бяхме края на Август. Така и не разбрах в кое от двете спахме, те са почти слети. Спахме една вечер на квартира на крайбрежната улица срещу 35 евро за тримата с малката. Ми определено ми се струва че май не е нашето място. Вярно, сравнително чист плаж и кристално чиста вода, но доста ми биеше на Китен в активен сезон. Ние ще почиваме след 15 Август и ми се ще да пообиколим Ситония, макар че не знам в тази жега как е почивка през Август в Гърция. По-нагоре питах ама никой нищо не каза. А и при нас нещо май ще стане бау с бюджета та да видим.

# 552
  • София
Неа Врасна, Ставрос и Аспровалта не са Олимпийската Ривиера. Тя е пред Олимп, от другата страна на Солун. Мога да дам коментар за Паралия Катерини. Преди 2-3 години почивахме там, това ни е една от най-хубавите почивки. Не може да се сравнява със Сани например, но и мястото е по-различно. Лудница е дори септември, тогава бяхме и времето беше както тука юли- август, но пък ако е пусто ще викаме защо няма хора. Точно в лудницата се чувствахме най-анонимни и непритеснявани, ако ме разбираш. Плажа е страхотен, ивицата е широка, плитко е доста навътре, в краката ти плуват рибки, поддържан е, има си всякакви душове, тоалетни и т.н. Градчето си има всичко, от към магазини, заведения и занимания за деца. Бяхме в малко хотелче, собственика говореше развален български и ни напътстваше за разни подробности къде да вечеряме вкусна риба и т.н. Има крайбрежна улица с всякакви джунджуриййки, още си пазим едни рисунки и дървени африкански маски, има красива църква. Иначе има и скъпи и евтини хотели, всеки си знае джоба, с басейн, с ресторант, или само за спане и закуска. Тогава бяхме без дете, но ако сега отидем ще е пак толкова хубаво, какво писах има доста подходящи места за деца. На 2-3 км. е Олимпия Бийч, пак курортно градче, шаренко с много млади хора с деца. Двата са свързани с широк осветен тротоар, още една страхотна разходка вечер по брега. Например в 5 звездния Сани вечеряш и освен разходка по Марината и обратно, малко други възможности имаш за вечерта, ама на 3-4-5 вечер ти омръзва. Ние не сме от "столовия" тип почивка, не сме на масата с чашката, и точно такива шарени места ни допадат. Това не ни пречи в петък да заминем за Сани, човек трябва да се разнообразява  Wink

Последна редакция: вт, 03 май 2011, 22:44 от Mime-to

# 553
  • Пловдив
Има ли решили да пътуват в северна Гърция през герьовденските празници и не се ли плашите от прогнозите за лошо време.  newsm78 Никак не съм радостна, като гледам какво е навън, а съм наясно, че отложим ли о сега едва ли ще се наканим пак....

# 554
  • София
Здравейте,
много искам да отида това лято на почивка в Гърция. Казаха ми, че на о. Закинтос било рай. Гледах клипчета и освен залива нищо кой знае какво няма. Искам местност с мн зелинина и красива природа. Можете ли да кажете къде е най-добре ?

Закинтос е много добър вариант, има и много зелени места, но от нета май трудно ще ги откриеш Simple Smile

Не съм експерт по острова, бях там за 5 дни, но ми се струва, че 10 дни можете да си изкарате много хубаво, сменяйки поне 5-6 плажа - всичките в зеленина.
Писала съм по-напред в темата.

Ако щеш и отдалечеността му от България също е предимство. Минаваш през цяла Гърция Simple Smile
И си практически в Средиземно море.

Общи условия

Активация на акаунт