Коледата чука на вратата - Дюканка си похапва пиле със салата - 242

• 36 787
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Момичета имам питане относно киселото мляко и триците. Та значи вчера си направих трици с кисело мляко и подсладител за закуска но ми беше зле и не можах да изям всичко и оставих паничката в кухнята. След 2 часа отгоре се беше събрала поне една супена лъжица вода. Вечерта реших че на следващия ден ще си взема триците в унито и за да не губя време на сутринта си ги приготвих с киселото млекце в един буркан и ги оставих в хладилника. Като станах обаче бях много гладна и реших все пак да ги хапна преди да тръгна и пак имаше вода отгоре. Та понеже преди 1-2 години си спомням че четох че по принцип е добре триците да се оставят в киселото мляко да поседят защото набъбвали и не знам и аз какво а при мен бяха съвсем малко по-обемни и имаше доста вода отгоре реших да ви питам каква може да е причината. Дали киселото ми мляко не е в ред или е било от подлсадителя? Млякото ми е %1,5 и е от Лидъл (аз съм в Германия и не знам дали вашето лидълско кисело мляко е същото като тукашното). За първи път си оставих триците за по-дълго да престоят и за това чак сега забелязах феномена... По принцип ги ям веднага след като ги набъркам.  newsm78 Мисля че е от подлсадителя де но все пак да питам.

# 481
Здравейта Дюканки, аз преди години бях в отбора на Дюкан, след като постигнах желаните килограми започнах да хапвам нормално и да спазвам протеиновите четвъртъци и триците за закуска, но времето минаваше и аз от седмица на седмица премахвах четвъртъците за закуска хапвах по някоя баничка, а последните 5-6 месеца съм го ударила през просото и не правя нищо и както се сещате резултата е на лице .... отново трупнати 4кила и с мисли да се включа в групата на шаро отново Smile Само да питам дали има някой, който е бил на диетата не спазва четвъртъците и триците да ги взима от време на време, но да се пази да не яде квото и както му падне ... дали  е задържал килата или не става по този начин? Благодаря ви предварително. Лек и успешен ден на всички

# 482
  • Зеленият рай в сърцето на България
Млякото ми е %1,5 и е от Лидъл (аз съм в Германия и не знам дали вашето лидълско кисело мляко е същото като тукашното).

Защо не купуваш мляко 0,1%?

Sunny_89 аз моите трици+кис.мляко не съм ги оставяла да престояват, но си мисля, че отделянето на вода е нормална реакция  newsm78

# 483
  • София :(
         Добра ви вечер  Hug
     krasi30, аз и преди да надебелея не бях с кой-знае колко хубава кожа, но сега, след 45 свалени килца, май изглеждам по-добре... Бе те протеините и водата си знаят работа, а ако не успяват да насмогнат - има стягащи кремове  Wink
     frozenInside, при мен опцията с успиването я няма - чуя ли досадника да ми пожелава "Добро утро" и съм скокнала, ама това не значи, че не ходя като припикано мушкато до обед... Добре че още имам тренинг от безкрайните безсънни студетнски седмици  hahaha
     Didranad ,  Hug Heart Eyes
     Iggiberry, ма те триците не са за ОО-то, баш на теб ли да обесняваме... И какво ти пречи прид ТВ-то да гризеш пилешки пържолки, рулца от раци, ако ги харесваш де, или варени яйчица..., също като семки  Wink
     Буба64, ей това, за захарта, ако мога да го набия на една позната в глават, ама на...само когато човек го разбере има смисъл иначе кучето си лае, кервана си върви, инсулина също... Иначи... възраста на мъжа, така де "техника" не е от значение, важното  е да е чужд  Wink А като ти гледам снимките... и преди и след, все си изглеждаш супер  Rolling Eyes
     galaMa, нормално е първите дни да те мъчи главоболие, световъртеж, отпадналост - докато се изчисти организма от всичките натрупани токсини... Аз доста дълго се влачих в една мъгла, еша си нямаше, но после забравих какво е мигрена, какво е главоболие, за гадните киселини да не говорим...
     tante78, поднасям те аз, ама добре, че беше режима, че да си хапвам рибка на корем, че с тоз моя мъж... - лови риба, ама не я яде и покрай него и аз не ядях риба, а така обичам... Сега поне едно хранене на ден ми е с рибка и все не ми омръзва, вече повече от две години  Rolling Eyes
     blue sky, ти какво се обаждаш като жаба от манерка, що не идваш на срещи, а  Crossing Arms
     smileys,   202uu newsm74, няма как да не се съгласи човек с всичко написано от теб  Hug Heart Eyes
     МAMS, ти си знаеш, но според мен... на твоя ръст тези килограми са като на манекен на Освиенцим... newsm78 Не забравяй, че умните мъже искат в леглото жени, не самоходни закачалки  Wink
      desitka* , ама я си се представи на тези заветни килца...  Wink, че ти ще изглеждаш "по-добре" от концлагерист  hahaha, друг е въпроса можеш ли да ги постигнеш,  с цената на анорексия, примерно, и можеш ли да ги задържиш за сметтка на здравето и,не дай Боже, живот си   Rolling Eyes
     tqna , да им се не види и тестяните удоволствия... Само заради тях сега боря 1.5 кг следпразничен +, ама като ми е приятно хем да ги приготвям, хем да ги хапвам..., при това си ги позволявам 2 - 3 пъти годишно а те... - веднага ми се лепват на д - то  ooooh!
    Dream* , никой не те пита с колко, а само дал си го взела, така че  Whistling и се радвай  Wink
     Уф, пак изписа света, та май е време да раздавам козинките

че в началото на всеки нов месец при мен е весело, а сега с тези отпускарки... работя за трима  #Cussing out #2gunfire
          Хайде от мен - лека, мека, розова, палава и режимна нощ  Hug Hug Hug

# 484
frozenInside защото е още по-блуткаво и още по-далеч и на вкус и на вид а и като състав сигурно от истинското кисело мляко. Но най-вече защото просто не ми е вкусно  Embarassed То не че това което ям има вкус или изглежда като истински кисело мляко де но все пак... Пък и в Лидъл най-често имат само 1,5% а това е единствения магазин наблизо...  Thinking При всички случаи киселото мляко не ми е пречело никога на отслабването но аз хапвам максимум 500гр. Simple Smile
Мерси за отговора. Аз си мислех че трябва да поемат водата а не да я отделят и за това се изненадах и реших за по-сигурно да питам  Laughing Embarassed

# 485
Съни 89, можеш спокойно да си хапваш мляко 1.5%!
Дори това което е 2% в Бг е по-добро отколкото 0.1%-има по-малко нишесте в него...
Аз лично си ям Баба 1.5% кисело и Мегле 1.0% прясно...И всичко си ми е наред...

# 486
  • Зеленият рай в сърцето на България
mimensita наказани ли сме  newsm78 няма никакви протеинчета от няколко дни   Mr. Green  Mr. Green така си развалям режима  Joy

# 487
  • София :(
mimensita наказани ли сме  newsm78 няма никакви протеинчета от няколко дни   Mr. Green  Mr. Green така си развалям режима  Joy
    Неее, не сме наказани, просто протеинчетата са петъчни, но ако в петък няма кой да ме събуди с такива и аз ще си трая - традициите са за всички, нещо като протиновия четвъртък и триците до живот  Wink

# 488
Привет сладки дюканки,

включвам се пак в отбора - връщам се  в четвърта фаза.  Този път ще съм стриктна (поне известно време). Има лек + в мерки и кг. Не знам колко, просто се усещам подута.

Само да питам дали има някой, който е бил на диетата не спазва четвъртъците и триците да ги взима от време на време, но да се пази да не яде квото и както му падне ... дали  е задържал килата или не става по този начин?

Злати, аз го правя, наричам го 5-та фаза, но килата се задържат, докато се внимава, изпуснеш ли прасето, резултатът е ясен и безкомпромисен - дебелеене.

Важно е през първите фази да се научим да познаваме и слушаме тялото си. Дебелее само стресираният организъм - нерви, постоянни диети (страх от липса на храна за дълго време), тъпчене с нежелана от тялото храна и други.  
Тялото трябва да се чувства щастливо и спокойно и тогава не дебелее, защото само регулира количество храна. Хармония.  

Аз частично съм постигнала горното. Затова задържам спокойно теглото 5-6 месеца, но после качвам малко (1-2 кг). Както пише Дюкан в книгата, тялото има памет и помни постигнатите кг, но хубавото при мене е, че помни най-слабия период. Малко да кача и се появява копнеж към по-финия силует.

Петя77, освен ниско кръвно може да има и други причини. Ако продължи неразположението повече от 4-5 дена - консултирай се с лекар, със здравето шега не бива.
Аз във 2-ра фаза имах тежък период, заради ниско кръвно, изпих цяла цистерна вода, но ми ставаше още по-зле. Почти се бях отказала. Накрая се оказа ниска кръвна захар (има подобни симптоми с ниско кръвно и често я пропускат). И знаейки проблема, намерих решение - изкарах 2-ра с много ПЗ и малко П дни, отслабнах бавно, но славно.

Видях много познати стари муцунки - Луси, Мименсита, тяна, Самйлс, Иги  Hug Heart Eyes

# 489
  • Русе
Здравейте, аз от днес съм на диета и се надявам искрено да има резултат както при вас. Ще ви бъда благодарна ако ми помагате с ценни съвети и ме насърчаване Simple Smile

# 490
  • Пловдив
Сега се сетих за чоплене пред телевизора - Деата използваше скариди - казваше, че си люпи като семки Simple Smile

# 491
Млякото ми е %1,5 и е от Лидъл (аз съм в Германия и не знам дали вашето лидълско кисело мляко е същото като тукашното). За първи път си оставих триците за по-дълго да престоят и за това чак сега забелязах феномена... По принцип ги ям веднага след като ги набъркам.  newsm78 Мисля че е от подлсадителя де но все пак да питам.

не е от подсладителя, от млякото е което си е такова няма значение 0,1% или 1,5% е, има боклуци вътре, за да 0,1 масленост разбирай нишесте и растителни мазнини и множество Е-та
аз съм в швеция лидл е популярен тук

едит: Сисс, за мен спор няма по добре мляко с 2% отколкот  с 0,1%. Аз отслабнах с мляко 0,1% от лидл, но за съжаление не задържах килограмите си в четвърта, колкото и стриктна да бях..

Последна редакция: чт, 06 яну 2011, 02:07 от tatianka

# 492
Привет среднощен  Laughing
Вие спите, ама да си кажа аз  Mr. Green Не мога да разбера що все се кахърите за тва пусто мляко.Що не си квасите  Thinking Аз съм на другия край на света и вече 2 години си квася и мъжът ми не ще и да чуе за купено.Отнема ми 5 мин. след сваряването на млякото.Ако нямам време след като го сваря после го претоплям до темп. на която издържа малкото пръсче и квася.Винаги се получава без значение 1% или 2% Според мен по-добре 2% прясно мляко отколкото нишестето в готовото.Писала съм и преди за това.Вярно тука има една суха закваска, която ползвам първия път само, но почти всички българки тук квасят с Данон и аз съм го правила и пак става супер.Не се оправдавайте с липса на време щото е за нула време цялата процедура.Който иска да пробва.Ако имате желание ще ви напиша отново подробно.

А за гризкането пред тв Мименситка и Вещи са ви подсказали, а ако сте ПЗ може да пробвате със прясно зеле, краставичка, репички, чушка..Има тука (не знам сигурно вече и в България) една целина с високи стебла (божке не мога да обясня  Blush) та аз много ги тача тия стъбълца за гризкане и така.Може и чайче пред телевизора така и с водата ще сте напред  Peace

Сладки ви сънища или май добро ви утро вече  Laughing  bouquet 

# 493
Ядосвам се вече! Дванайсти ден не мога да мръдна от 79 килограма. Мислех, че падането под 80 беше трудно, ама сега к`во е, мани, мани. Стриктна съм, не съм гладна, не съм жадна. Ама вече ме хваща нервата!
... оф ... аз и моите мечти ...... за трета и четвърта фаза ...

# 494
Добро утро  food010
Честити Имен Ден на всички именници.  bouquet
Много сте изписали вчера, но всичко прочетох.
Аз нали вече задържам и виждам, че найстина не е лесно.Отчет за свалени кг. нямам, само си следя да няма покачване.
Аз не мога да се справя с глада за сладко.От празниците все още се намират сладки изкушения на който не мога да устоя. newsm61Инъче всичко друго си е по старому.Даже и плодове не ми се ядат, а само нещо шоколадово.  Twisted Evil
Вчера направо прекалих  341uu
Моля, ако има третофазнички да споделят как се справят с тези изкушения newsm51

Хубав и отслабващ ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт