Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 317
  • 749
  •   1
Отговори
# 480
Майка Зайка,втория линк не се отваря при мен.Първия съм го ползвала само че беше флуид.Кремовете с висок фактор са ми страшно мазни на мен.
Сподели за химичния пилинг боли ли?Чувала съм,че кожата става много финна след това. Simple Smile

# 481
  • София
Майка Зайка,втория линк не се отваря при мен.Първия съм го ползвала само че беше флуид.Кремовете с висок фактор са ми страшно мазни на мен.
Сподели за химичния пилинг боли ли?Чувала съм,че кожата става много финна след това. Simple Smile

Оправих линка Peace Флуид 50+ фактор на Виши.
Ами малко щипе, но си вея Joy с един лист и след 1-2 минути дискомфорта изчезва. След още 2-3 минути се неутрализира пилинга и се мия. За мен по- неприятанта част е беленето- на парцали.. доста неприятна гледка, а отпуска за белене никой не дава  Wink Хубавото е, че като го направих в срада, точно събота и неделя, като се белих най- зловещо не бях на работа. (Това, че бяхме с компания на Боженци е друга работа Embarassed)

# 482
# 483
Точно за двата последно цитирани крема на Колагена, бях питала в темата за съставките на козметичните продукти и то от гледна точка разумност на целодневно ползване и т.н.
За съжаление не получих отговор и сега се колебая дали да ги ползвам целодневно, а и въобще вече дали могат да се ползват Thinking

Интензивен перлен крем за пигментирана кожа на Collagena R+M
http://www.collagena.eu/products/12-collagena-silver-pearl/21-perlen-petna

INCI ingredients: Aqua, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Cecyl Oleate, Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate, Glyceryn, Vitis Vinifera, Hydrolized Pearl, Stearic Acid, Cetyl Alchohol, Licorice (Glycyrhiza Glabra), Extact (and) Aspergillus Ferment (and) Ethoxydiglycol, Aqua, Ethoxyddiglycol, Propylene Glycol, Glucose, Butylene Glycol, Citrus Limonium, Collagen Amino Acids, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Triethanolamine, EDTA, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Perfume.

Въпросът ми е доколко е разумен избор  (откъм "вредни" съставки) за борба с пигментни петна и при условие, че е предназначен за дневно и вечерно ползване - съставът пригоден ли е за това, като се има предвид, че при ползване на подобни продукти за през деня е нужна сериозна слънцезащита newsm78

LUMISKIN - Depigment effect  - Collagena R+M
http://www.collagena.eu/products/11-seria-naturalis/24-naturalis … n-depigment-cream
"Натурален продукт от ново поколениеThinking

INCI Ingredients: Aqua, Glycerin, Titanium Dioxide-Polysorbate 20- Cetyl Hydroxyethylcellulose- Polymethylmethacrylate- Trilaurin- Deacetyl Boldine, Simmondsia chinensis oil, , Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate, Stearic Acid, Caprylic/capric triglyceride, Cetyl Alcholol, Collagen Amino Acids, Cera Alba, Tocopherol, Ascorbic Acid, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tropolone, Jasminum Officinale.

На кутията с големи букви пише:
Pure Vegetable Oils, Natural Fragrances, Free From Preservatives, Free From Silicones, Free From Syntetic Colorants & Mineral Oil Products.
Въпросът ми - отговаря ли на определението "натурален" продукт и разумно ли е да се ползва и като дневен, и като нощен крем (пак опираме до слънцезащитата) Naughty
Поразрових се и поне от това, което намерих и което ми казаха приятелки ето какво научих. За перленият крем за пигментации на Колагена http://www.collagena.eu/products/12-collagena-silver-pearl/21-perlen-petna , депигментиращият ефект идва от женското биле ( Aspergillus Ferment (and) Ethoxydiglycol) продукт на Gattefosse , което е световно известна марка за активни съставки в козметиката. А относно другите съставки , няма такава която да не можеш да използваш като дневен и нощен крем.

За другият натурален продукт  LUMISKIN - Depigment effect  - Collagena R+M
http://www.collagena.eu/products/11-seria-naturalis/24-naturalis Lumiskin-depigment-cream
"Натурален продукт от ново поколение"  , това което са писали, че не съдържа всички тези химии е правилно  Heart Eyes . А за съставките, значи UV защитата идва от "Titanium Dioxide-Polysorbate 20- Cetyl Hydroxyethylcellulose- Polymethylmethacrylate- Trilaurin- Deacetyl Boldine" . Това изглежда мнооого интересно, защото е титанов диоксид ( който е физичен UV филтър при това натурален  Heart Eyes ) но така е направен, че след като го използваш го няма онзи неприятен бял фон на лицето ти, а още повече има по-скоро изравняващ тена ефект, като фон дю тен . Честно казано колкото повече четох и разпитах толкова повече ми харесваше този крем Rolling Eyes Натурален е, има добра UV защита, пък да не говорим за останалите екстри като масло от Жасмин и колаген.

# 484
Накратко,едва ли ще дочакаш избелване от женското биле,но кремът-поне на мен-ми се отразява добре,както и околоочния перлен.Вече мога да кажа,че съм доволна от Колагена като марка и по-нататък ще пробвам и другите им серии.

# 485
Anelira, благодаря за отговора  bouquet
В момента ползвам перления крем, знам, че за седмица-две употреба не мога  да очаквам чудеса. Като текстура е приятен, въпреки че попива малко по-бавно, това, което не ми харесва е миризмата. Може би, защото последните козметични продукти, които ползвах бяха съвсем дискретно ароматизирани - тази остра миризма на соцсапун ми е откровено неприятна. И другият "недостатък" е този на крема в кутия - липсват ми опаковките с помпички.
За LUMISKIN - нямам впечатления, все още стои запечатан Wink

# 486
  • София
А някой има ли впечатления от новия серум ANEW Clinical Expert  Rolling Eyes

# 487
Здравейте Simple Smile
Как върви борбата с петната?При мен има значително подобрение от Мелабел форте,петното почти изчезна вече.
Сега искам да си взема някакъв оцветен крем SPF 50.Вчера си взех от аптека едно тестерче на Uriage ,в момента съм с него.На кожата си го чуствам много добре,но сякаш ми е тъмно като цвят.
Четох,че на Eucerin оцветения е с един цвят,който се слива с всяка кожа.Някакви мнения за него?Видях,че има парабени,но незнам това до каква степен трябва да ме притеснява? Hug

# 488
  • През девет планини в десета...
ieliel миналото лято ползвах ето този крем  http://apteka.framar.bg/30018202/%D0%BB%D0%B0-%D1%80%D0%BE%D1%88 … -50-%D0%BC%D0%BB- сравнително доволна бях, но нямам опит с други тонирани кремчета, така че незнам дали е много хубав. Но на мен ми върши работа. Единствения недостатък е, че е много течен почти като прясно мляко.

# 489
Мартина,благодаря за отговора,но не мога да отворя линка.Как се казва кремчето? Peace

# 490
  • През девет планини в десета...

Stop  ЛА РОШ - ANTHELIOS XL 50 + КРЕМ ЗА ЛИЦЕ ОЦВЕТЕН 50 мл. (LA ROCHE ANTHELIOS FACE TENTE CREAM SPF 50+ 50 ml.)
С термална вода La Roche-Posay
МНОГО ВИСОКА ЗАЩИТА UVA/UVB
ПРИ СЛЪНЧЕВИ АЛЕРГИИ
Без парфюм. Без парабени.
ВОДОУСТОЙЧИВ

# 491
Здравейте Simple Smile
Как върви борбата с петната?При мен има значително подобрение от Мелабел форте,петното почти изчезна вече.
Сега искам да си взема някакъв оцветен крем SPF 50.Вчера си взех от аптека едно тестерче на Uriage ,в момента съм с него.На кожата си го чуствам много добре,но сякаш ми е тъмно като цвят.
Четох,че на Eucerin оцветения е с един цвят,който се слива с всяка кожа.Някакви мнения за него?Видях,че има парабени,но незнам това до каква степен трябва да ме притеснява? Hug

Пробвай с този http://www.collagena.eu/products/11-seria-naturalis/24-naturalis … n-depigment-cream , в горните постове можеш да прочетеш повечко за него, изцяло е натурален, определено по добро решение от нещо с парабени.  Peace

# 492
Здравейте Simple Smile

Пробвай с този http://www.collagena.eu/products/11-seria-naturalis/24-naturalis … n-depigment-cream , в горните постове можеш да прочетеш повечко за него, изцяло е натурален, определено по добро решение от нещо с парабени.  Peace

Моят съвет е първо да се поинтересуваш колко точно е факторът на това кремче, защото малко злоупотребяват понякога.Притеснява ме факта, че пише пълна защита , а не конкретен фактор.Също така не съм сигурна дали ако UV  филтрите са изцяло натурални и естествени осигуряват добра  защита.
Това лято ползвах флуида на Ла рош за плажа и нямах никакъв проблем, а беше с 20-25 фактор някъде.

# 493
Благодаря за съветите Hug
Това кремче на Колагена ,четох за него,но никъде не видях да пише какво му е SPF?И оцветен ли е?

# 494
някой да е махал петна с ретинол
за сега не виждам ефект от мелабел форте на биотрейд
и накрая май ще реша проблема с бронзант

Общи условия

Активация на акаунт