Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 311
  • 749
  •   1
Отговори
# 510
luna_1996 отново, повечето депигментиращи кремове могат да се ползват само есен-зима, защото правят кожата фоточувствителна и петната моагт даже да се задълбочат, ако се провежда курса пролетно-летния сезон. Наесен.

# 511
Здравейте, аз съм на 16 години и от както се помня имам пигментни петна (лунички) по лицето под очите и реших, че е крайно време да предприема мерки за тяхното премахване. Не съм използвала някакви кремове, за да се опитам да ги залича.
Луничке,твоите лунички на 16 и нашите петна нямат почти нищо общо.Представи си нашите като слели се лунички,които правят една голяма,мръсна кръпка на видно място по лицето.Понякога и повече от една.
В момента най-добре се пази от слънцето,като стоиш на сянка и носиш шапка.Рано е за плаж,но ако имаш лошия навик да ходиш от 12 до 15 ч.,поне бъди под чадър и старателно намазана със слънцезащитен фактор.
На 16 можеш да правиш маски с лек избелващ ефект.Те няма да направят кожата ти фоточувствителна,също подхранват и хидратират.Моята любима маска е с кисело мляко.Като избелващи можеш да ползваш ягода,резен краставица,мажеш на лицето и след 10 мин.измиваш.Чувала съм-но не съм правила-за домат или пъпеш,използвани по същия начин.
Дори и есента не ти препоръчвам да посягаш към нашите кремове.Рано ти е още,най-много да си навредиш.

# 512
Някой да има впечатления от избелващия крем, който рекламират от 1-2 седмици по ТВ- не му помня името, но завършваше на "скар" Mr. Green

# 513
използвам втора година Max Factor Xperience №80
покривност над средната, не лъщи
SFP 10, което за зимата ми е достатъчно
Аз ползвам същия, но друг номер, май 45 или нещо такова. Доволна съм много.

А понеже виждам че дискутирате цвета на петната. Моите са червени от пъпки и главно търси препарати за тяхното махане, въпреки че вече съм само на хума Mr. Green

# 514
  • София
Е да бях прочела, че избелващите кремове не се ползват пролетта и лятото Sick. Много ме е яд.
С Мелабел третирах едно малко петно няколко дни, увеличи се, въпреки че ползвах дневен крем с 30 фактор и тогава потърсих инфо. Сега има ли нещо, което да мога да правя, от маските например? Или да свиквам  Crazy? Иначе си знам за крема с висок фактор  и пазане от слънцето.
Много ще съм благодарна, ако някой сподели опит.

# 515
аз от скинорен съм доволна , чудя се не е ли вече време да го спирам , пролет е
моите се получиха от плажа и солариума , така че тази година или ще си ходя бяла или много ще се пазя

# 516
Цитат
Здравейте, аз съм на 16 години и от както се помня имам пигментни петна (лунички) по лицето под очите и реших, че е крайно време да предприема мерки за тяхното премахване. Не съм използвала някакви кремове, за да се опитам да ги залича. Бихте ли ми препоръчали някакъв не много скъп избелващ крем за лице или нещо друго, с което да успея да ги залича. В интернет разгледах тези: Regal Light Control Избелващ лосион за пигментирана кожа; Избелващ тоник на Thalloderma [Талодерма];  Дневен крем ДЕВА Vitamin С; крем Здраве; Кокона крем избелващ; Анти Пеги, крем против лунички и петна, Gala Farm и Крем Биле BA избелващ. Бихте ли ми казали кой от тях е най-ефикасен, защото само тях мога да си позволя. Ако успеете да ми помогнете ще ви бъда много благодарна. Пожелавам ви приятен ден.

Много благодаря за съвета. Бих искала да попитам за някакъв крем за лице, с който да се мажа, защото до сега съм се мазала само с един крем Бадем за суха кожа и с един с алое, но те са обикновени и не виждам никаква разлика като ги използвам. Ако може да ми препоръчате някакъв не много скъп крем за лице за моите години ( аз съм на 16). Ще съм ви много благодарна. Приятен ден.

# 517
Бих искала да попитам за някакъв крем за лице, с който да се мажа, защото до сега съм се мазала само с един крем Бадем за суха кожа и с един с алое, но те са обикновени и не виждам никаква разлика като ги използвам. Ако може да ми препоръчате някакъв не много скъп крем за лице за моите години ( аз съм на 16). Ще съм ви много благодарна. Приятен ден.
Ако беше с акне,щеше да ти се налага да ползваш кремове.
Доколкото схващам,кожата ти е суха.Тийнейджър със суха кожа е малко вероятно.Може би кожата ти е нормална или смесена.
На 16 природата няма нужда да я подпомагаш.Дъщеря ми често си обтрива лицето с розова вода,отвара от лайка,при изпръхване е слагала малко бадемово масло и това е всичко.
По-важни от козметиката са здравословните навици.
Но ако все пак си решила,че искаш да ползваш крем,поне гледай да е по-натурален и лек продукт.
Не мога да ти бъда много от полза,но ето ти един лек хидратант: http://www.biofresh-bg.com/
Отиваш на серията Биороза и там четеш за биосерум Превантивна антибръчкова грижа,45 мл.,мисля,че беше 15-16 лв.Биофреш имат магазини,където може да пробваш продукта и да решиш дали да го купуваш.Може би има други по-евтини продукти,но аз не ги знам.

# 518
Момичета спряхте ли вече с избелващите кремове?Мисля,че слънцето вече е доста силно.
Аз спирам,ще, си използвам само защитен 50+.
А,кога е добре да намаля фактора поне на 30+? Peace

# 519
Аз минах само на локално третиране на петната, от две седмици някъде вече не мажа цялото лице. Все още съм на 50+ фактор, но скоро ще намалявам, мисля даже на 20 да карам до морето.. Но не съм експерт и също ще съм благодарна на съвети как е най-удачно да се направи прехода Flutter

# 520
Ами зависи от характера на петната - пигментни на хормонална основа ли са, ако да, причинени от конкретна временна причина като бременност, лекарствени препарати, болест, или постоянни, петна от пъпки, зависи какво е ползвано преди това, колко е било агресивно...Няма един отговор за всеки. Ако кожата е по принцип склонна към образуване на петна, никакво намаляване + криене от слънцето максимално. Ако е въпрос само за преходния период след спиране на козметика, 2 седмици до месец според колко агресивен е бил са достатъчни.

# 521
Мерси за отговора, MissNellie  bouquet
При мен са известно количество лунички от една страна, за които просто гледам да се пазя максимално от слънце, но от друга големият проблем са ми няколко петна от пъпки, които си завъдих последните години и много упорито не искат да се махнат. С тях се боря локално в момента с Мелабел (не Форте, а обикновения), макар и донякъде безуспешно, така че от отговора ти смятам, че правилно съм се ориентирала с прехода към по-нисък фактор. А догодина пак Whistling

# 522
  • В къЩи.
Аз като цяло не мисля, че каквото и да е агресивно действие било то анти бръчково или избелващо е добре за кожата. Аз си го взех този Lumiskin на Колагена, след като говорих с едно момче от фирмата им по телефона, и ми обясни, че спокойно мога да го ползвам като дневен крем, заради UV защитата и силното слънце в момента. Доволна съм , препоръчвам ти го, а отностно въпроса за това колко е тъмен .. е ми зависи от тена на кожата Ви Rolling Eyes

Може ли да попитам с каква кожа си? Аз съм със смесена,лятото -мазна, и се притеснявам да не е много тежък? Освен това съм със светла кожа,дали ще ми е тъмен?

# 523
  • Пловдив
Здравейте, днес ще си купувам слънцезащитен крем и се двоумя между два - Виши 50+ или Юсерин 50+. Кожата ми е нормална. И аз имам пигментни петна, които леко се избелиха тази зима. Досега ползвах Дейлонг 50+ и бях доволна, но го няма никъде вече. Дори в складовете е с срок на годност до месец март.
Ако някой има впечатления от двата крема да каже от кой е по-доволен.

# 524
Здравейте, искам да ви попитам кой от тези два избелващи крема е по-ефикасен: Clarilys или Thiospot. Много благодаря и приятна вечер от мен.

Общи условия

Активация на акаунт