Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 4 тема

• 180 325
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
На биотрейд мелабел форте ми изписа моята дерматоложка за тази цел, от днес започвам да го ползвам , в опътването пише само на белега , но се чудя дали да не мажа нявсякъде , ако някой го позлва да пише как е има ли ефект.
Момичета преди години си ходих на солариум без фотозащита на лицето и нищо ми нямаше , мислих си че така мога да продължа явно и от егн-то  но  съм грешала...
който ползва скинорен - щипи ли му , пари ли му както на мен?когато го нанасям но до 10-на минути отшумява

# 466
Миналата зима ползвах неотон на исисфарма като нощен,а дневен биодерма.
Момичета,от сега нататък да започвате да се мажете и да разчитате на ефект е късничко.Поне според моя дерматолог избелващите кремове се мажат поне 5 месеца през зимния период.

# 467
  • София
Миналата зима ползвах неотон на исисфарма като нощен,а дневен биодерма.
Момичета,от сега нататък да започвате да се мажете и да разчитате на ефект е късничко.Поне според моя дерматолог избелващите кремове се мажат поне 5 месеца през зимния период.

На мен козметичката ми каза,че поне три месеца, след това се слага във хладилника и се започва с друг newsm78...лятото не-само слънчезащитни и то поне над 30 фактора Sad

# 468
оф мойта пък дерматоложка каза че може и цяло лято  ooooh!и аз я питах какъв слънцезащитен отговор няма нужда всичко си има в него #Crazy мале направо аз знам повече от някой и си мислих че ако го направя после ще съм и вечно пациентка

# 469
О не yasmina,в никакъв случай лятото!!!Върху избелващия крем задължително се маже и друг фактор 50+,тъй като кожата става много фоточувствителна дори и през зимата.За слънцезащитните ,аз по принцип съм с много бяла кожа, моят дерматолог ми каза от март до октомври 50+,от ноември до февруари 30.Миналата зима ми маха кафяви петънца с лазер следствие от двете бременности и за щастие миналото лято не ми се появиха нови.Тази зима дори и избелващи не съм ползвала.
За съхранението в хладилник мамми ,незнам моите кремове ми стигаха точно за един месец.

Последна редакция: пт, 02 мар 2012, 10:38 от Nataliiiiiii

# 470
Най-гадните петна ми се появиха въпреки ежедневното и целогодишно използване на висок фактор слънцезащитен от аптеката,вече не помня името му,но беше скъп(голям страх ме гонеше от тези петна и не исках да рискувам с неизвестни марки от магазина).Оттогава и досега съм на особено мнение за тези кремове,а именно,че пак ни намазват ските за нови покупки.
Понякога дневният ми крем съдържа филтър,а като цяло се старая да избягвам слънцето-на сянка,очила,шапка.Понякога обаче си го оставям за няколко минути да ми огрее личицето,защото смятам,че е полезно,когато е за кратко.
 Nataliiiiiii ,как ти се отрази комбинацията Исисфарма и Биодерма?Това не съм го пробавала.

# 471
най много март месец да го ползвам още този мелабел форте никакви отзиви не намирам тук за него , после минавам на ретинол
момичета спиртовете камфоров , силицилов и солариумите са най - лошото което може да направите за кожата , така че тези прехвалени лосиони  просто сигурно дават временен ефект и после страшна работа

# 472
LilaC,аз само един месец се мазах с тях,изписаха ми ги за подготовка на кожата прди лазера.Ефекта за петната беше много слаб.Махнаха се с лазера след който имаше едни други мазила за мазане около месец.После процедурата е да се продължи пак с избелващите но беше март месец и съвсем още малко ги мазах.По-важното е,че се отървах от тези досадни петна.

# 473
LilaC,аз само един месец се мазах с тях,изписаха ми ги за подготовка на кожата прди лазера.Ефекта за петната беше много слаб.Махнаха се с лазера след който имаше едни други мазила за мазане около месец.После процедурата е да се продължи пак с избелващите но беше март месец и съвсем още малко ги мазах.По-важното е,че се отървах от тези досадни петна.
Поздравления и дано никога не се върнат!
Ако имаш време,разкажи повечко за лазерната процедура,която си правила.Виждала съм хора,на които петната останаха същите след лазер и други,при които се разрастнаха много,за съжаление.Всичко е индивидуално.

# 474
Благодаря! Simple SmileПредполагам зависи и от доктора и от лазера.Лазерът беше частичен само върху самите петна.Станаха направо на рани ,но ми изписа едни мазила.После хванаха корички,които окапаха и отдолу се показа съвсем розова кожа,която в последствие се изравни с останалата по цвят.После трябваше да отида на втора процедура за да се види дали имат нужда петната от второ минаване,но така и не отидох.Смата процедура струваше 200 лв.което никак не е малко,може би за 7-8 малки петна.Аз не бих си доверила лицето на козметици,във Варна има само един на който имам доверие д-р Томов.

# 475
Аз ползвах и ползвам интензивния перлен против пигментирана кожа на колагена и съм много доволна,тези продукти на Христина не струват(поне при мен нямаше ефект) Peace

Колко време го ползва този крем на Колагена? Rolling Eyes

Ами мажех се доста интензивно почти цяла зима(миналата)Тази зима също,лятото избелващи кремове не помагат Peace
Здравейте,
Да си кажа честно, и съм малко скиптична колко биха помогнали депигментиращите кремове. Една позната беше ползвала какво ли не.. и вече почти се беше отказала, тогава пробва http://www.collagena.eu/products/11-seria-naturalis/24-naturalis … n-depigment-cream . Тена на кожата и наистина се изравни, до някаква степен разбира се. Крема има и UV зашита, което е задължително при борбата с петната. Аз лично не съм го използвала защото нямам такъв проблем, е  намазах се един път да го пробвам... защото ми харесва аромата на жасмин  Flutter . Успех дано помогне и на други  Praynig !

# 476
Да си кажа честно, и съм малко скиптична колко биха помогнали депигментиращите кремове. Една позната беше ползвала какво ли не.. и вече почти се беше отказала, тогава пробва http://www.collagena.eu/products/11-seria-naturalis/24-naturalis … n-depigment-cream . Тена на кожата и наистина се изравни, до някаква степен разбира се. Крема има и UV зашита, което е задължително при борбата с петната.
Това ме подсети,че си купих перления на Колагена.Рано е още за отзиви след 1-2 намазвания.Като му гледам състава,мисля,че не е никакъв проблем да се ползва целогодишно.
Виж,ако съдържаше разни азелаинови,коджикови,гликолови,плодови киселини,тогава е стриктно за зимата.

# 477
Точно за двата последно цитирани крема на Колагена, бях питала в темата за съставките на козметичните продукти и то от гледна точка разумност на целодневно ползване и т.н.
За съжаление не получих отговор и сега се колебая дали да ги ползвам целодневно, а и въобще вече дали могат да се ползват Thinking

Интензивен перлен крем за пигментирана кожа на Collagena R+M
http://www.collagena.eu/products/12-collagena-silver-pearl/21-perlen-petna

INCI ingredients: Aqua, Cyclopentasiloxane, Cyclohexasiloxane, Cecyl Oleate, Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate, Glyceryn, Vitis Vinifera, Hydrolized Pearl, Stearic Acid, Cetyl Alchohol, Licorice (Glycyrhiza Glabra), Extact (and) Aspergillus Ferment (and) Ethoxydiglycol, Aqua, Ethoxyddiglycol, Propylene Glycol, Glucose, Butylene Glycol, Citrus Limonium, Collagen Amino Acids, Tocopheryl Acetate, Carbomer, Triethanolamine, EDTA, Phenoxyethanol, Methyldibromo Glutaronitrile, Perfume.

Въпросът ми е доколко е разумен избор  (откъм "вредни" съставки) за борба с пигментни петна и при условие, че е предназначен за дневно и вечерно ползване - съставът пригоден ли е за това, като се има предвид, че при ползване на подобни продукти за през деня е нужна сериозна слънцезащита newsm78

LUMISKIN - Depigment effect  - Collagena R+M
http://www.collagena.eu/products/11-seria-naturalis/24-naturalis … n-depigment-cream
"Натурален продукт от ново поколениеThinking

INCI Ingredients: Aqua, Glycerin, Titanium Dioxide-Polysorbate 20- Cetyl Hydroxyethylcellulose- Polymethylmethacrylate- Trilaurin- Deacetyl Boldine, Simmondsia chinensis oil, , Glyceryl Stearate, PEG 100 Stearate, Stearic Acid, Caprylic/capric triglyceride, Cetyl Alcholol, Collagen Amino Acids, Cera Alba, Tocopherol, Ascorbic Acid, 1,2-Hexanediol, Caprylyl Glycol, Tropolone, Jasminum Officinale.

На кутията с големи букви пише:
Pure Vegetable Oils, Natural Fragrances, Free From Preservatives, Free From Silicones, Free From Syntetic Colorants & Mineral Oil Products.
Въпросът ми - отговаря ли на определението "натурален" продукт и разумно ли е да се ползва и като дневен, и като нощен крем (пак опираме до слънцезащитата) Naughty

# 478
Аз също не вярвам в силата на депигментиращите кремове.Абсурд да заличат напълно петната.
Наистина нямам голям опит,но така съм чувала от приятелки.
Di,най-добре е в дни със силно слънце да не излизаш навън или поне е хубаво да се слага шапка с козирка,аз така правех миналата година по това време.

# 479
  • София
Миналата сряда си правих химически пилинг и вече почти цялата се обелих. Кожата отдолу е рзова и доста чуствителна. Петната са видимо избелели. Мажа се с ТОВАи с ТОВА.
Мисля да направя още поне 3 пилинга- дано времето го позволи. Но след акто съм пробвала всякакви мазила, единствено от пилинга виждам ефект.. и то за 4-5 дни..

Последна редакция: пн, 05 мар 2012, 17:22 от Майка Зайка

Общи условия

Активация на акаунт