Алтернативна козметика 4

• 59 092
  • 746
  •   1
Отговори
# 585
И аз подкрепям последните постинги  Peace

Освен това и не разбрах точно с какво се занимава.. Дистрибутор на съставки за стандартна козметика ли е?

# 586
CI учавства в доста теми тук. Аз съм го чела в темите за добрата козметика и определено много неща научих от него. Не помня точно с какво се занимава, но знам, че е специалист в тази област.

От друга страна и аз не разбирам напълно последните му постове. Може би иска да каже, че слагат масло от рапица, защото е евтино в това от гроздови семки  Rolling Eyes

# 587
От друга страна и аз не разбирам напълно последните му постове. Може би иска да каже, че слагат масло от рапица, защото е евтино в това от гроздови семки  Rolling Eyes
Да, и аз това разбрах.
И всъщност купуваме масло от гроздови семки, което е масло от рапица или в по-добрия случай масло от гроздови семки с примес на рапица.

# 588
  • Пловдив
Аз до колкото разбрах, иска да каже, че маслата, които си купуваме не са хубави , защото са евтини  newsm78

Специално, за маслото от гроздови семки, което беше споменато по-горе (Олитавия-14лв за 1л) е рафинирано и според мен за това е на тази цена  Peace

# 589
Аз до колкото разбрах, иска да каже, че маслата, които си купуваме не са хубави , защото са евтини  newsm78

Специално, за маслото от гроздови семки, което беше споменато по-горе (Олитавия-14лв за 1л) е рафинирано и според мен за това е на тази цена  Peace
Истинското масло от гроздови семки в опаковки от по литър трябва да струва поне 18-20 лв, също така максималния срок на годност не може да е над 12 месеца! Ценното на това масло е неговата антиоксадантна способност, само че то правейки това нещо, се окислява, или иначе казано - гранясва.
Екстра върджин зехтин с добро качество струва 14-16 лв литъра, а помаче-то - наполовина, почти колко едровата цена на козметичното маслиново масло. Мислете за причините, когато цената е ненормално ниска, срока на годност - в пъти над обикновения. Значи нещо не е наред...

# 590
Правилно съм разбрала явно какво е искал да каже CI, това, което и аз писах - евтините масла са съмнителни. В компетентността му не се съмнявам, нито я поставям под въпрос, просто не му разбирам изказа.  Sunglasses

# 591
сори за офф-а  Peace,но с тия цени на зехтина в Бг ме утрепвате   #Crazy

# 592
  • Пловдив

Истинското масло от гроздови семки в опаковки от по литър трябва да струва поне 18-20 лв, също така максималния срок на годност не може да е над 12 месеца! Ценното на това масло е неговата антиоксадантна способност, само че то правейки това нещо, се окислява, или иначе казано - гранясва.
Екстра върджин зехтин с добро качество струва 14-16 лв литъра, а помаче-то - наполовина, почти колко едровата цена на козметичното маслиново масло. Мислете за причините, когато цената е ненормално ниска, срока на годност - в пъти над обикновения. Значи нещо не е наред...

Да, аз съм на същото мнение. Но олиото от гроздови семки , като казах е на такава цена, защото е рафинирано, което според мен има значение за определянето на цената. Иначе последно си взех такъв зехтин http://www.amazon.co.uk/Organic-Extra-Virgin-Olive-250ml/dp/B004 … sim_sbs_grocery_1 , но него го ползвам да го пия сутрин.

# 593
  • Пловдив
Аз ползвам био зехтина на Карфур. Екстра вържин.
Цената е около 8 лв за 750мл.  Wink

# 594
Да, аз съм на същото мнение. Но олиото от гроздови семки , като казах е на такава цена, защото е рафинирано, което според мен има значение за определянето на цената. Иначе последно си взех такъв зехтин http://www.amazon.co.uk/Organic-Extra-Virgin-Olive-250ml/dp/B004 … sim_sbs_grocery_1 , но него го ползвам да го пия сутрин.
Според вас процеса на рафинация не само е безплатен, но дори с отрицателно салдо? Не споделям това мнение...

# 595
CI една бърза справка в кой да е супермаркет показва, че рафинираните зехтини са по-евтини от екстра върджин. Мисля, че е добра база за сравнение за всички масла, не мислиш ли? Хайде обясни ми моля те защо е така, ако добавянето на процес в плюс трябва да оскъпи продукта??

# 596
Според вас процеса на рафинация не само е безплатен, но дори с отрицателно салдо? Не споделям това мнение...
Аз не се сещам за рафиниран продукт в търговската мрежа, който да е по-скъп от нерафиниран такъв Thinking Като почнеш от захарта, минеш през маслата и т.н.

# 597
  • Пловдив

Ivka,а с каква цел е пиенето?Пречистване или... Rolling Eyes

# 598
  • Пловдив
tandonova79, пия го най вече заради болния си стомах, имам гастрит и ми влияе много добре  Peace

И аз винаги съм се чудила, защо допълнителната обработка на даден продукт не го оскъпява, а напротив newsm78 както е писала JeniB с всичко е така, дори примерно брашното. Уж при пълнозърнестото имаме само едно мелене, докато за да се получи бяла трябва да се обработи и пак първото е по-скъпо, каква е логиката, не знам  newsm78

# 599
Аз не се сещам за рафиниран продукт в търговската мрежа, който да е по-скъп от нерафиниран такъв Thinking Като почнеш от захарта, минеш през маслата и т.н.
Всъщност има една-единствена възможност - при рафинацията отделеното да е най-ценното и да може да се продава отделно на много по-висока цена. Иначе сравненията с магазините в БГ са някак си... нелогични Laughing
От маслата се добиват натурални токофероли, които в момента са като цена в небесата...
А, сетих се и за втора причина, ама тя е свързана с глупост, ще ме извинявате - мода.

Общи условия

Активация на акаунт