За или против детска кухня?

• 3 764
  • 22
  •   1
Отговори
Някои казват , че детската кухня е полезна,други я отричат!А за готвенето вкъщи-невинаги знаем как и какво да приготвим!

# 1
Всеки си преценя сам. Аз лично, след като изпробвах няколко ДК не останах доволна от храната и започнах да приготвям сама храна на детето си. И на него така повече му харесва, което е най-важното. Има достатъчно рецепти, съобразени с възрастта на децата и според мен всеки може да ги приготви - не отнемат кой знае колко време и не са въобще сложни.  Peace

# 2
Гласувам с двете ръце ЗА детската кухня. Може би, защото имах късмет да попадна на кухня, където приготвят супер вкусна и разнообразна храна, която детето ми, поне до този момент, яде с удоволствие. А относно приготвянето на храна вкъщи, мисля че определено отнема доста време. От финансова гледна точка / не, че съм готова да правя каквито и да било компромиси щом става въпрос за храната на детето ми / пък няма въобще смисъл да сравняваме, поне държавните кухни. Отново подчертавам, че мнението ми изхожда от факта, че съм попаднала на добра кухня.

# 3
Против съм.Главното е,че колкото и да е вкусна и децата да приемат храната от въпросната ДК не можем да бъдем сигурни с какви продукти е приготвено ястието.Не говоря за срока на годност,а за самите продукти,които са вложени.Със сигурност използват най-евтиното олио,което е на пазар,например...Те по принцип работят на принципа на местно ниво.Обявяват търг и който търговец-доставчик на хранителни стоки го спечели само от него зареждат.А според вас как избират кой да е доставчика!?Амо много просто-този който обяви най-ниска цена за въпросните суровини-олио,зарах,ориз,леща...Така че всеки си преценява,но за мен произхода на вложените продукти е от значение,а не това дали е "вкусничко" и "апетитно".Готвя само в къщи.
Без да си кривя душата-опитвала съм детската кухня няколко пъти,когато дъщеря ми беше на 2,3г.,за да видя все пак защо толкова я хвалят майките ....Е,не останах очарована,а и за разнообразието можем да поспорим...Смело мога да заявя,че мога да създам дори по-голямо разнообразие в къщи,от това в детската кухня,въпреки,че нашата кухня я хвалят много(тоест не е от лошите)

# 4
Според мен всичко зависи от детето  Peace. Ако не яде от детската кухня, няма как да му даваш, или обратното. Ние бяхме на детска кухня 3 месеца, но когато спря да я яде и аз спрях да я взимам. Сега сме на домашна храна  Mr. Green.
Принципно съм съгласна с Айрин  Simple Smile.

# 5
Определено ЗА домашно приготвената храна. Така знаеш качеството на продуктите, можеш да контролираш сол, захар / които аз не слагам/ и т.н. и не отнема кой знае какво време за приготвяне /както са споделили някой/. Няма как и да намериш телче за миене на чинии, защото и такова нещо съм чувала Sick И със сигурност може да приготвяш вкусотии с куп полезности, които изобщо не влизат в менюто на ДК.

# 6
  • София
Всеки си преценя сам. Аз лично, след като изпробвах няколко ДК не останах доволна от храната и започнах да приготвям сама храна на детето си. И на него така повече му харесва, което е най-важното. Има достатъчно рецепти, съобразени с възрастта на децата и според мен всеки може да ги приготви - не отнемат кой знае колко време и не са въобще сложни.  Peace

Нежна, браво на теб! Ти си майка героиня!  bouquet

# 7
И двете. Досега му готвех, но тръгвам на работа, ще го гледа баба му и нямам намерение да готвя по нощите на нас, на бебето, понякога и на баткото. Затова го записах на кухня, поръчвам ден за ден, в зависимост от това какво има в менюто. Ще продължа да му готвя, но не всеки ден, а когато не ми хареса това, което предлага кухнята.

# 8
  • Ловеч
И за двете! Записала съм го на ДК и съм много доволна, но в почивните дни си му готвя.
Поне нашата ДК си заслужва, според това което чета по надолу.

# 9
Не разбирам добре въпроса - "за' съм да съществува такова улеснение за желаещите и абсолютно против мое дете да яде подобни помии.

# 10
Изобщо не съм разглеждала детската кухня като вариант.
Така или иначе всяка сутрин се вдигам рано да сготвя нещо свежо и вкусно за цялото семейство преди да отида на работа.
Не ми пречи да съобразя менюто или да добавя блюдо специално за малката, съобразено с разбиранията ми за здравословен избор, и с подбрани продукти.
Уморява ме, да, но ми доставя удоволствие да се погрижа за това със собствените си ръце.

От друга страна, ако не умеех да готвя или пък нямах възможност, със сигурност щях да потърся добра кухня.
Това е далеч по-добър вариант пред хранене с консерви.

# 11
Аз пък съм "за" детската кухня. Нямам време да готвя и за нас и за малката. Щом децата ядат с апетит ще се възползвам от услугите и. В крайна сметка нали и в яслите и детските градини децата се хранят с такава храна.

# 12
  • Стара Загора
Аз съм за.И майките са хора и имат нужда от малко улеснение.

# 13
  • Варна
"За" въпреки, че последния не е записан и му готвя у дома.
Улеснение си е и вариант на разнообразна храна всеки ден.
Понякога въображението ми не достига...да не говорим, че
и забравям кога какво съм давала...старост нерадост Laughing

# 14
  • Pb
Въпреки моя огромен ентусиазъм, синът ми не ми харесваше манджите. Скептично настроена, го записах на д. кухня и за мое огромно учудване готвеното там му хареса. Това, което не ми се нравеше е, че всеки Божи ден менюто беше с месо и десертите без никаква полезна стойност в тях - само нишестета и кремове. Понякога пропусках дни през седмицата, за да му давам само постно, събота и неделя също задължително му давах  постна храна, за да уравновеся положението.
Удобството е наистина голямо, но си признавам, че ако ядеше от домашната храна едва ли щях да се възползвам от кухнята.

Общи условия

Активация на акаунт