Кога сваляте високата температура?

• 35 672
  • 236
  •   1
Отговори
# 165
Аз се бях засилила към болницата, но реших да се доверя на тази лекарка, която е признат специалист. Представих си какви зарази има там в момента, освен пневмониите - шарки, хепатити и какво ли не и ми се изправи косата. Лекарката е категорична, че ако се подобрим с това лечение, ако можем да я храним и оводняваме добре у дома, можем да избегнем болницата. Сега борбата е за пиенето на лекарствата, то са сцени, молби, разигравания как тръгваме в болницата, ако не ги изпие  ooooh! И за храната е голяма борба, нищо не яде, никога не съм се чувствала толкова безпомощна с болно дете.

# 166
  • Пловдив
Защо не пробваш малко да я засилиш/а и за пневмония помага/ с бабини рецепти?Тук във форума има такава тема,а и за пневмониите също.Може да намериш нещо полезно!Аз знам за дом.приготвен мед+кромид+лимон или нещо такова...прочети ако искаш.

# 167
Всичко сме приготвили, зора е че не успяваме да й пъхнем нищо в устата  Sad И накупихме всичко, което обича, и храна има наготвена за цяла армия. Снощи за 2 глътки чай с мед 1 час сме се правили на маймуни. Направо съм се отчаяла вече

# 168
пробвай с боза, айрян, бульон. ако ѝ даваш от време на време солети, кроки или шоколад, сигурно ще ожаднее. стафиди обича  ли? (гроздето е полезно при кашлица). не знам дали няма вариант да ѝ слагат системи вкъщи.
 каквото и да е в болницата, реакцията винаги там е по-бърза и компетентна, но вероятно лекарката има предвид и че си с бебе.

# 169
Всичко пробваме - чай, компот, вода, бульони зелечукови и пилешки, е без боза, но тя не я е пила никога и като здрава. Айрян също не става, че е алергична към млеката прясно и кисело. Засега успяваме да пробутаме само вода и компот (водата след лекарствата, за да ги преглътне). Борбата продължава ooooh! И аз мисля, че май покрай бебето ни задържаха, макар че аз имам вариант свекърва ми да е постоянно с нея.

# 170
Здравейте, аз имам следния въпрос, при каква температура и при какви състояния, какви препарати давате? При дъщеря ми съм забелязала, че Панадол- а примерно има нулев ефект и изобщоне давам Панадол, най- малкото, че и аз до 38.5 не давам препарат, а и съм почти сигурна, че Панадол-а няма да свали такава температура. От друга страна Джи- пито на малкат каза при висока темп. да слагам свещичка Ефералган, над 38.5- Хексалгин и то става една каша, е горе- долу разбрах за какво иде реч, но искам да чуя вие как практикувате. Благодаря предварително!

# 171
  • Burgas, Bulgaria
Аз давам само едни вид препарат защото сина ми е правил непоносимост към смесването им....
Панадол  от бебе не му действа да това избягвам....
Хексалгин не съм давала защото ме е страх....

# 172
  • София
Здравейте, аз имам следния въпрос, при каква температура и при какви състояния, какви препарати давате? При дъщеря ми съм забелязала, че Панадол- а примерно има нулев ефект и изобщоне давам Панадол, най- малкото, че и аз до 38.5 не давам препарат, а и съм почти сигурна, че Панадол-а няма да свали такава температура. От друга страна Джи- пито на малкат каза при висока темп. да слагам свещичка Ефералган, над 38.5- Хексалгин и то става една каша, е горе- долу разбрах за какво иде реч, но искам да чуя вие как практикувате. Благодаря предварително!

ами тогава знам ли - нурофен да даваш?
по принцип - калпол над 38,5
преди свещички при осколо 39
над 39,5 хексалгин.
нещо такова

ама сега с тази болест точно, както вече е 6-ти ден с 38-39 и при 38 давам...то се измъчи горкото с тези Т...

# 173
На моите изобщо не давам Панадол, той на температура над 38,5 не действа, а те са обикновено с висока. Аз на 38 градуса се радвам, ако го докараме дотам. Ползвам Нурофен и ако не действа - след 4-5 часа свещичка Ефералган. Това извън кърпите с оцет и т.н.

Хексалгин не съм пробвала досега.

# 174
  • София
зависи от детето. На сина ми точно "Панадол" му действа. Нурофен му идва силен.

Принципно след сегашния грип съм решила:

- до 37,5-37,6- нищо
- над 37,6 до 38- Панадол
- 38-39 Нурофен
над 39 Хексалгин или свещичка ефералган.

За Т до 38 може да се слагат и Вибуркол N (свещички), Те са хомеоп. на "Heel" и свалят бавно.

# 175
Ясно, значи правилно практикувам. А защо всички толкова го "мразят" този Хексалгин, с какво е толкова вреден за децата? Аз имам една позната, която всехексалгин дава и аз все на ум се възмущавам,но реално и аз не съм запозната с въпроса.

# 176
Температуропонижаващи давам когато Т е над 39С, за да може евентуално организма да се пребори с вируса. За съжаление има ситуации когато много рязко скача Т, затова трябва да се внимава. Обикновено редувам Панадол и Нурофен в такива ситуации, но когато и това не помага Хексалгина идва на помощ. По принцип знам, че е доста вреден(пише си го и в листовката), но когато няма др. изход, ще даваме.

# 177
Искам да използвам темата и да попитам ,а при възрастни как действате,при каква температура какви медикаменти взимате?

# 178
  • София
Искам да използвам темата и да попитам ,а при възрастни как действате,при каква температура какви медикаменти взимате?

paracetamol има такова действие. Може и ти да пиеш Хексалгин при много висока Т.

# 179
Да кажа в защита на Хексалгина - и аз го ползвам много често. Дори при последнятя температура - 38,5 Нурофена изобщо не подейства и дадох допълнително Хексалгин, който веднага свърши работа. Това си е обикновен течен аналгин, доста популярен в миналото, но сега изместен от Парацетамола /който се съдържа в Панадол, Калпол, Терафлу, Фервекс и др. подобни/, койо уж бил по-щадящ за стомаха.
Но - мои лични впечатления - става дума по-скоро за по-агресивна реклама, още повече, че и за Парацетамола напоследък се пишет не особено добри неща. Нищо не е добро, ако се прекалява с него.
На мен - както и на моето семейство - аналгинът ни помага повече и си го ползваме, поне аз откакто се помня. До момента не мисля, че имам някакви проблеми от него специално. Това е моето становище.

Общи условия

Активация на акаунт