Пак за пушенето на обществени места

• 33 147
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Всички подобни теми ме дразнят-това е май първата в която пиша.
Пушач съм от повече от 15 години.Имам едно прекъсване от 4 години - тогава не ме дразнеха  пушещите около мен.Сега от 8.11.10 г. пуша ел.цигара-личен избор,но не ме дразнят пушещите.
Имаме малко заведение - до 50 кв.м.,с една постоянна клиентела-естествено по новия закон -заведението е ЗА ПУШАЧИ! Малкото непушачи продължават да идват и никой не мрънка.Повечето от клиентите-пушачи ,покрай мен и мъжО се "запалиха" по ел.цигарите  Mr. Green,даже често се шегувам,че спокойно мога да сменя табелите на заведението  Mr. Green
Винаги са ме дразнели крайни мнения-Майки-пушачки се замислили за децата си и околните,които ги тровят Joy hahaha
И извинете,но доводът,че няма къде една торта да изядем без пушек -ми е направо смешен.
Толерантна съм и към гейовете,но ...... аре нЕма нужда да ми натрапват присъствието си и нуждите си- така се отнасям и към подобни теми : Пушачи срещу Непушачи

# 106
Само аз ли виждам горния пост така?  Mr. Green

# 107
Толерантна съм и към гейовете,но ...... аре нЕма нужда да ми натрапват присъствието си и нуждите си- така се отнасям и към подобни теми : Пушачи срещу Непушачи

И аз така съм толерантна към пушачите, както ти към гейовете.

# 108
  • София
Само аз ли виждам горния пост така?  Mr. Green

Не, и аз го виждам така - реформи във форума,ще ги изтърпим - ето виж пост № 334

И аз така съм толерантна към пушачите, както ти към гейовете.

Значи сме на едно мнение - Еднакво ме дразнят и пушачи,ревящи за собствено пространство и непушачи,още повече ревящи,че никой не мисли за тях.Напротив,този нов закон е точно в полза на непушачите,но просто те прекаляват с претенциите си.

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 23:27 от rehab

# 109
Момичета, дайте малко полезно инфо - На кой телефон да се обаждаме при нарушение?
Мен ме интересува конкретно за Пловдив, но и за другите градове вярвам, че ще е полезно.

Освен това, някой беше писал, че седнал в заведение с детето си и чак след време му казали, че е за пушачи. По закон, деца под 18 не могат да се допускат в такова заведение така, че пак трябва да се сигнализира на телефона. Ако заведението е по-голямо от 50кв.м. също са задължени да имат разделение и не могат да са само за пушачи.

Полезно инфо - http://www.riokozpd.com/files/pismo_otgovori_naredba_tutunopushene.pdf

Последна редакция: пн, 03 яну 2011, 23:50 от JeniB

# 110
давам линк, защото снимките са стряскащи, но темата е подходяща да се покажат

Тези снимки са одобрени да се сложат на цигарените пакети, които се продават в Канада. Жената от снимката умира от рак на белия дроб през 2003г. Историята и е описана в линка, но с две думи снимките са направени малко преди да почине.

и преди да ми кажете че е банално, това което пиша, помислите си как бихте се чувствали да гледате тези снимки, всеки пьт когато си купувате цигари.

http://communities.canada.com/edmontonjournal/print.aspx?postid=483165

# 111
rehab и как точно ти пречи един непушач или един гей като седне до теб в заведение?

# 112
Хм, тук в Плевен има и детски клубове, където се организират детски РД за малки дечица и всички възрастни си пушат като че ли им е за последно. Ако не трябва да влизат лица под 18, значи цялото клубче си става за пушачи - то си е такова така или иначе - и готово. Децата - къде са тръгнали да празнуват, като не пушат  Laughing

Ей това наистина не го разбирам - да имаш детска сладкарница с изрисувани анимационни герои и детски кът и да се пуши нон стоп. Ясно е колко ти пука за децата. Все пак и най-закоравелите родители - пушачи биха издържали 2 часа, колкото е един детски РД, ако е забранено пушенето. Ноооо защо да се разваля кефа на хората. А че там има и деца с астма и други проблеми, които съвсем не трябва да стоят край дима, кого го интересува. Да си ходят вкъщи, ако не им изнася, къде са тръгнали, нали така. Това е отношението към децата ни за съжаление.

# 113
Dana_2010 в закона пише, че в детски клубове, или кафета с игрални зони НЕ може да се пуши! Т.е. те по закон са ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за непушачи така, че хващаш телефона на Риокоз Плевен и се обаждаш Wink

Освен това, ако е над 50кв. м. заведението не може да е САМО за пушачи. Дори 51 да е, трябва или да имат разделение или да са само за непушачи. Изключение са някакви ''пура бар'', заведение с режим от 22 до 6 и още няколко случая.

Другото, което прочетох в закона е, че при наличието на лица под 18 г. глоба има и за заведението и за придружителя на детето.

П.П Ето и още нещо - ''(5) В заведение за хранене и развлечение с площ, по-малка от 50 кв. м, когато е разположено в обща сграда, заедно с обект/обекти с друго предназначение и не е изолирано с въздухонепроницаеми стени и плътно затварящи се врати, не се допуска тютюнопушене. ''

Последна редакция Simple Smile - Ето за Плевен - ''телефон на дежурен здравен инспектор 064/823 725''

Последна редакция: вт, 04 яну 2011, 09:13 от JeniB

# 114
  • София
rehab и как точно ти пречи един непушач или един гей като седне до теб в заведение?

Никъде не съм казала,че ми пречат непушачи или гейове като седнат до мен, докато не започнат да натрапват собственото си мнение и да се считат за крайна инстанция.
И още нещо - по стария закон трябваше да има обособена зона за непушачи,дори и за малките заведения.Имам такава - е познайте къде сядаха майки с малки деца-винаги в зоната за пушачи.
Не казвам,че това важи за всички,просто такива са моите наблюдения.

# 115
Винаги съм се дразнила от дискриминацията, която се налага над непушачите.
По-горе прочетох, че "не може да се изяде една торта" без пушек и е вярно... така си е..., обикновено в сладкарниците и заведенията местата за пушачи бяха точно до детския кът за да може майките спокойно да си "пафкат" покрай децата  Crossing Arms ooooh! да не ги загубят като клиенти...
Много съм доволна от новия закон.
Вчера за първи път посетих едно  кафене в моя град, което е преградено със стъклена преграда. На висок глас поздравих управителя за клетката в която са поставени пушачите.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Чух едно много интерсно сравнение, за наложените преди тази година маси за пушачи и непушачи:
Да се пуши в половината заведение е все едно - половината хора в басейна да пикаят, а другата половина не... Whistling

# 116
А колко пъти съм била в такави ситуация   http://www.vbox7.com/play:9ad78085    Laughing

# 117
Много се радвам за вас, непушачите.  Но когато някой почне да ми обяснява глупости, ми иде да запаля 3 цигари и да му лъхна в лицето. 

# 118
За влакове, автобуси, маршрутки, болници, училища, административни сгради, сладкарници, детски клубове съм съгласна да не се пуши, ама за заведения....  Stop За тях поне има избор да не се посещават...

# 119
За влакове, автобуси, маршрутки, болници, училища, административни сгради, сладкарници, детски клубове съм съгласна да не се пуши, ама за заведения....  Stop За тях поне има избор да не се посещават...

Интересно, че ние за всичко се съгласяваме, на тях все им е малко.

Общи условия

Активация на акаунт