Пак за пушенето на обществени места

• 33 306
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 120
Съгласявате се, ама не изпълнявате.

# 121
На висок глас поздравих управителя за клетката в която са поставени пушачите.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А такъв тон как дразни...

Като бяхме на Коледното парти на Бг-мама, малко встрани от залата можеше да се пуши. Еми, ако не беше позволено, щяхме да си пушим навън... Не вярвам някой да се тръшне, че иска да пуши обезателно вътре.

А ако бях собственик на заведение, щеше да ми е най-неприятно. Няма ли и тука вратичка в закона, да може да се превърне в Клуб на пушача заведението?

# 122
Като чета из форумите повечето пишат колко хубаво е в чужбина, как има закони и ред, които се спазват. В редица страни от ЕС не се пуши в заведенията и хората се съобразяват с това. А ние какво ? Хем да сме като хората, хем, ако може, това което не ни изнася да не го правим.

# 123
Съгласявате се, ама не изпълнявате.

Не, и няма да стане. Ние сме говеда.  Вие сте ангели.

# 124
Ето истината излезе наяве  Mr. Green Mr. Green

# 125
Дразнете се колкото си искате.... Peace Peace Peace, аз се  радвам, че за първи път не миришех на цигари след като пих кафе с приятелка.
Ще ходя само в това кафе с клетката отделяща непушачите  Peace Peace Peace

# 126
Преди време, когато чаках рейса сутрин за работа, имах навика да палвам първа цигара. Знаете как е, пиков час, много хора. Преместих тази първа цигара за по-късно, за да не им е гадно на хората около мен (понеже сме буквално един в друг), като им лъхне на цигари... Сега виждам, че не заслужават!  Twisted Evil

# 127
  • София
На висок глас поздравих управителя за клетката в която са поставени пушачите.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Като бяхме на Коледното парти на Бг-мама, малко встрани от залата можеше да се пуши. Еми, ако не беше позволено, щяхме да си пушим навън... Не вярвам някой да се тръшне, че иска да пуши обезателно вътре.

А ако бях собственик на заведение, щеше да ми е най-неприятно. Няма ли и тука вратичка в закона, да може да се превърне в Клуб на пушача заведението?

Има,има - до 50 кв.м. собственика решава дали да е само за пушачи или за непушачи заведението.

# 128
Преди време, когато чаках рейса сутрин за работа, имах навика да палвам първа цигара. Знаете как е, пиков час, много хора. Преместих тази първа цигара за по-късно, за да не им е гадно на хората около мен (понеже сме буквално един в друг), като им лъхне на цигари... Сега виждам, че не заслужават!  Twisted Evil
Айде огледай се и кажи, колко освен теб се съобразяват? Но действително отдели един ден да се вглеждаш в хората, защото понякога нещо, с което сме свикнали и не сме си го поставили специално за цел, не ни прави впечатление.

И, айде да направим темата малко полезна - да има информация къде спазват закона, къде не, къде да подаваме сигнали и т.н. Пушачите също могат да подават сигнали, ако някъде не работи вентилацията и т.н.

# 129

Има,има - до 50 кв.м. собственика решава дали да е само за пушачи или за непушачи заведението.
Това е така, но има изключения - ако има детски кът, билярд или други игри, ако е в спортен център или в други общи помещения и т.н. не може да се пуши дори да е под 50кв.м.

# 130
Като чета из форумите повечето пишат колко хубаво е в чужбина, как има закони и ред, които се спазват. В редица страни от ЕС не се пуши в заведенията и хората се съобразяват с това. А ние какво ? Хем да сме като хората, хем, ако може, това което не ни изнася да не го правим.
Да, де, да!
Обаче си имат и места за пушене. Например по летищата, гарите, има от онези "клетки с вентилация", където пушачите си димят на воля. Гледай ти, хем запад, хем закони, хем и толерантност към двете страни. Защо така у нас няма такива помещения? Да сте ги виждали по гарите или летищата у нас?

П.П. Не се пуши уж, но мен до сега и не са ме глобявали там за пушене. Нито в Швеция, нито в Дания, нито в други европейски страни. Странно, а? Просто си имат определени места за пушене и не е никак трудно да ги намериш, ако искаш.

# 131
Да, де, да!
Обаче си имат и места за пушене. Например по летищата, гарите, има от онези "клетки с вентилация", където пушачите си димят на воля. Гледай ти, хем запад, хем закони, хем и толерантност към двете страни. Защо така у нас няма такива помещения? Да сте ги виждали по гарите или летищата у нас?

П.П. Не се пуши уж, но мен до сега и не са ме глобявали там за пушене. Нито в Швеция, нито в Дания, нито в други европейски страни. Странно, а? Просто си имат определени места за пушене и не е никак трудно да ги намериш, ако искаш.
Нали го има като възможност да се направят отделни помещения? тогава проблемът нак е в нас.?

# 132
Е, точно, де!
Има трябва да има/има си места за всички - както за непушачи, така и за пушачи.
Като добавим и факта, че на някои места въобще пушенето е забранено, наистина не разбирам какво точно още искат непушачите.
Аз пуша, но съм ОК с нововъведените забрани. И си ги спазвам.
Но да отида в заведение за пушачи и да не пуша, само защото някоя майка с дете (или какъвто и да било непушач) е седнала на масата до мен, няма да стане.
Да не броя случаите, когато съм се съобразявала с познати/непознати непушачи и не съм пушила на дадено място.
Но защо ли ми се струва, че непушачите искат да са толерантни към тях, а те никога не могат да бъдат толерантни към пушачите, дори и малко. Т.е. от прочетеното в няколко подобни теми разбирам, че непушачите искат пълна забрана... Това, няма как да стане, драги!

# 133
Това за пълната забрана е абсурдно, невъзможно и ненормално. Аз не пуша, но пушачите не ми пречат. Изключвам редките случаи на много задимени кафета, но за това са виновни собствениците, които не са осигурили подходяща техника. Според мен най-добре е всяко заведение да има хубава климатична техника. Тогава няма и да се усеща дима. Влизала съм в такива заведения и наистина все едно не се пуши.

# 134
beba2, вярвай ми, много задимените кафета пречат и на самите пушачи. На мен поне ми пречат, де. Но все пак аз пуша по 2-3 цигари на ден. Може и това да е причината.  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт