Пак за пушенето на обществени места

• 33 052
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 15
А  в Испания нещата са къде,къде по строги,вижте там какво правят. Peace
http://bg.time.mk/read/35107beb58/2e47a70c57/index.html
Със сигурност и там ще има мърморещи пушачи,но не и колкото в България Mr. Green

# 16
  • София
Да, всъщност ЕС искат в цяла Европа пушенето напълно да се забрани. Във Финландия даже със закон:

http://bnt.bg/bg/news/view/43348/pusheneto_zabraneno
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=638727

# 17
Що не напишете една петиция...?

# 18
Гнусна история с това пушене, гнусна.
Просто няма да ходя повече по кафенета и ресторанти, освен ако не е задължително, и това е. Rolling Eyes

Ео...и той квооооо?...
то и аз не ходя, ама заведенията са фул, пръскат се по шевовете...

# 19
  • България-Швейцария
Аз ходя, но ми е отвратително после, защото съм вмирисана комбинирано на манджа + цигари.
Само със забрани няма да стане, вентилацията трябва да работи, само че в ЕС собствениците на заведения глобяват служителите ако са я спрели, докато тук - за обратното, гледат да пестят.

# 20
Пишете, пишете, изливайте си яда и енергията, пък ние в това време ще си пушим. Не е толкова далеч времето, когато из Европа се пушеше навсякъде, та и в самолетите. Ама стана работата.
Но може би там непушачите не реват само у форуми.

# 21
A, не, че ще накривя на някой ресторантьор шапката Joy.
Нямах това предвид, за съжаление не съм им фактор явно  Confused
Имах предвид, че ще спра да излизам на обед с колегите си, защото заради един пушач, всички сядаме при пушачи  Rolling Eyes
И със сестра ми ще спра да излизам, защото и тя пуши. Ще си говорим през скайп.
И т.н., и т.н, ще си имам оправдание да съм социопат.  Crazy

# 22
Тази работа със сопата няма да стане. Трябва да играе моркова. Докато учениците пропушват в 6/7 клас, никакви глоби няма да оправят нещата. Докато основните посетители на заведенията са пушачите, собствениците ще се съобразяват с тях( иначе фалит). Трябва да се стимулират хората да не пушат не с глоби, а с бонуси. Трябва да имам постоянна изгода( полза келепир файда) да съм непушач. Колкото е по-голяма изгодата толкова повече ще са непушачите, и заведенията сами(без евронатиск) ще се ориентират към тях. Сега положението прилича на казарма: " Който пуши да спре работа и да запали, останалите продължавайте да копате!"

# 23
Искам да попитам сериозно, какво се е случило, че вече  никъде не мога да намеря дори стол за непушачи? Навсякъде се пуши и сервитьорите никак не се свенят да ми го заявят.

# 24
  • България-Швейцария
Ако заведението е до 50 кв., сигурно са избрали да са само за пушачи.

# 25
От чисто етична гледна точка, пушачите трябва да се съобразяват. Но съжаление България си е България  Sad

# 26
От чисто етична гледна точка, пушачите трябва да се съобразяват. Но съжаление България си е България  Sad

Уф, като ги зацвъкате тия умозаключения.  В чужбина почнаха да стават етични, след като им тръснаха куп закони и глоби.

# 27

От чисто етична гледна точка, пушачите са хора като всички останали.
        От морална и човешка точка, пушачите се съобразяват.
        От законова точка, в БГ направо сме си куци /на куц-крак д`то има една дума/.

# 28
Пак ли ще спорим дали се съобразяват или не ?  Joy

# 29
Точно за това нищо не е наред,защото няма закони.
Досега винаги се е пушило навсякъде.Години наред.Смешните опити да направят места и за непушачи в последно време,не свършиха работа.
Сега пушенето ,да се забрани навсякъде и окончателно,да видите какво е хубавко,да нямаш право на глас и при всеки боязлив протест да те пращат да си ходиш у къщи (или за зеле,или марули).......     smile3502
 Joy

Общи условия

Активация на акаунт