Пак за пушенето на обществени места

• 33 011
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 75
...
А кога за последен път някой е виждал дете в сладкарница?

И аз много се дразня на кесещите на по 1 кафе в сладкарниците, които се счупват да пушат. Според мен сладкарниците първи трябва да станат изцяло заведения за непушачи. Кафенета има предостатъчно. Трябва да има места, където човек може да заведе децата си.
Мисля си, че едно кафенце струва по-малко от торта плюс сокче и е време да се помисли за здравето.
Пушачите да си влизат по местата, където пушенето им е позволено и толкова. Не може непрестанно да реват за правата си, след като цял свят признава, че цигарите вредят на здравето и на активно, и на пасивно пушещите. И понеже съм бивш пушач, имам пълното право да пиша това, което пиша. И независимо от лошото ми мнение за културата на пушачите, все пак трябва да отбележа, че сред тях се намират и такива, които не палят цигара в присъствието на деца.

# 76
муахахаха
влизам да раждам, пъшкам си по коридора, говоря по телефона..
на прозореца се скупчили 2-3 родилки и дърпат като за последно...
 Crazy

Джизи, с теб поне може да се говори.  Кой е виновен.?  Ми да го забранят.

Последно включване по темата.
Но мислите ли, че забраната ще реши проблема?
Ако човек сам за себе си не го реши никакви забрани няма да му помогнат  Grinning

# 77
Сиви, ако в тази ситуация родилките знаят, че не могат да пушат, дори надвесени над прозореца, дори скрити в кенефа, защото ще изхвърчат от болницата, няма да го правят. И, естествено, това правило да е желязно и да не подлежи на преговори.

# 78
муахахаха
влизам да раждам, пъшкам си по коридора, говоря по телефона..
на прозореца се скупчили 2-3 родилки и дърпат като за последно...
 Crazy

Джизи, с теб поне може да се говори.  Кой е виновен.?  Ми да го забранят.

Треще, бали му м****а...кой да е виновен точно? ThinkingНенам.
Обаче знам, че е забранено в болниците да се пуши бре. Thinking

По спряганите сладкарници-моите деца пасти не обичат, обаче сладолед-да.Та се случва да седмен на сладолед с кафенце, миналата зима в обикаляне на студа в търсене на занималня сме влизали често да се сгреем и да починем.Еми-задимено е, наистина, прекалено.Пример-Неделя на Кр. село.Излизаш дрогиран, буквално.То друга, с визията на сладкарница реално в околовръст няма, а, има и една на самия пазар-но и там се пуши много. Crazy

# 79
Неделя, специално, от край време ме дразнят с толерирането на пушенето.
Вече не взимам торти от там. Crossing Arms

# 80
Въпреки, че селяните са крайно нежелани в този форум, ще си призная, че живея в село, води се за град но откъдето да го погледнеш си е село, та във въпросното има 2 сладкарници, и в двете въздуха е син, не сив а направо син,миризмата няма да я коментирам...е, няма да водя деца там. Сериозно ли е ,несериозно, ли е -  ще си стоят вкъщи, но да нападам пушачите и собствениците на въпросните заведения...нещо ми бяга логиката тука, като не искам да ме яде мечката няма да хода в гората. И още нещо, наложи ми се до престоя в софийска АГ по време на бремеността ми, зимата беше, сигурно е било -20 градуса, на терасата на отделението жени със системи и огромни коремчета смърцаха като обезумли , в тоалетната ,която беше обща на етажа също постоянно вонеше на цигари....Аз възмутена реших на сутринта като дойде доктора да му обърна внимание, не за терасата, но за тоалетната, все пак и на мен ми се налагаше да я ползвам. Е да, ама на същата вечер минах покрай стаята на сестрите или там,  каква точно се пада незнам - намира се посредата на отделението, раздават храната от нея, и какво мислите - облаци от дим, захапали госпожите  фасовете и си лафят....това в болница , в столицата... На такова място на всеки може да му се наложи да стои, ама заведенията, просто не върви да се коментират.

# 81

Предлагаш ми да пътувам час до Люлин, за да намеря сладкарница друга ли? Mr. GreenПримерно...Или направо към Божурище да го подкарам?
Всъщност, има Детски торти в Неделя, примамват.Слагат те на маса за непушач, спор няма.На лакът от теб обаче дими цигара.Мдам.Как да не се коментира заведение, където те канят, като непушач-има обявена маса за теб? Mr. Green

# 82
Отдавна нещо ме яде, ама яко, даже ма изяжда. Нещо в големите градове, ли е проблема незнам? Ама на, голжде ме...
    Там някъде в първите страници писах, че съм пушач, ама за няколко часа да заведа детето в сладкарница, да хапне тортичка и изпие сокче, а пък аз да изпия едно кафе, без да лапна цигарата и да пафкам, е па няма да умра. Градът ни не е голям, но си имаме две такива сладкарници с кътове за игра на малчуганите. Говоря за Сладкарница, не за Кафене /там детето няма да го заведа/. Толкова ли е трудно и в големите градове да има такива сладкарници/не кафенета/.

# 83
Не знам.Родена съм в голям град, не беше така.Сега може и да е.Не знам.А родителите ми пушеха като комини иначе. ThinkingНо детските ми спомени от сладкарницата до киното на Кр. село /чийто аналог да кажем е Неделя днес/ са от паста и боза, а не от цигарен дим/а там са ме водили мама и татко, които пушеха,но наистина, не пушеха в сладкарницата/.Принципно напоследъм много се пушеше и по детските клубове.В началото, когато прохождаха/тогава водех голямата/този тип заведения си беше ок, не се пушеше толкова.Откакто се роди малката ние на клуб май почти не сме стъпвали, и там е задимено. Thinking

# 84

А, то па едни торти там.. гнус на квадрат.

Предлагаш ми да пътувам час до Люлин, за да намеря сладкарница друга ли? Mr. GreenПримерно...Или направо към Божурище да го подкарам?

Аз го правя, в една и съща сладкарница ходя, щото други не знам, през три квартала.  Лейди  в Дървеница, и по възможност рано сутрин, щото като се напълни на втория етаж, смрадта идва и долу. Дайте предложения за други адреси. 

# 85
Ехххм, аз пък нямам възможност така да подбирам.
100гр. сладки в Лозенец, ама там съм ходила в почивен ден, т.е. водиха ме и останах приятно изненадана.Ама са 3 масички на кръст.Не ми е по път, т.е.-не става за "ежедневна употреба", но по повод-с децата-там.И очите им пълни и устите.

# 86
Има и нещо друго -  с тия цени на цигарите, всеки пуши каквото намери и се носят някакви адски ла*няни миризми .

# 87
Има и нещо друго -  с тия цени на цигарите, всеки пуши каквото намери и се носят някакви адски ла*няни миризми .

Брях, около тебе л`няни ли ги пушат. Съчуствам ти.
        Половинката, макар, че не пуши, не ми се е оплаквал, че мириша на нещо подобно/ама то явно от качеството на цигарите, ще е.../ Rolling Eyes

# 88
  • София
Jizz, родилките дето пафкат едно а ръка. Сега като раждах в Шейново от едно стайче на персонала най-редовно вонеше на цигари. Акушерки бе, мааааааааму стара, с родилки и бебета работят, няма да им падне кълка от г*за да слязат и да излязат пред сградата да я дръпнат тая цигара като им е толкова важна  Sick Пълен отврат  Sick

# 89
Може, може....мен ми беше доста зорно с второто, та не помня, с първото пушещи не видях.Не знам какво да кажа...Мъж ми пътува много в момента, почти го няма у нас.Навсякъде пушат, казва.Има места, където те гледат като прокажен като пушиш, но си пушат.Има места, където сам ти става неудобно да запалиш...Но в болниците-абсурд просто.

Общи условия

Активация на акаунт