Пак за пушенето на обществени места

• 32 868
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 855
В момента цигарите и алкохола са най-безвредни в ежедневието на днешните деца.

Как да не... А от "безвредни" до "полезни", преходът е кратък.   Joy Joy Joy Като витамини и минерали са направо. Да вземат да ги направят задължителни освен...

# 856

Извинявай, но ти наистина ли го вярваш това  Shocked

# 857
Потребителката може би е искала да каже, че децата ги дебнат далеч по-големи опасности в ежедневието, но изречението някак не се е получило.  Mr. Green
Отделно от това мисля, че въпросните опасности нямат нищо общо с пушенето на обществени места.

# 858
  • София
Докато вие дълбаете за цигарите и алкохола и примерите, които даваме на децата, те си ползват синтетичните наркотици и окото им не мига.
Родителите се радват, че детето им не пуши, не пие и че дават добър пример.
Пък мармотите си ги запазете за измисленото ежедневие и течението по потока.

# 859
Докато вие дълбаете за цигарите и алкохола и примерите, които даваме на децата, те си ползват синтетичните наркотици и окото им не мига.
Родителите се радват, че детето им не пуши, не пие и че дават добър пример.
Пък мармотите си ги запазете за измисленото ежедневие и течението по потока.
Пък темата изобщо не е за това и щеше да го знаеш, ако беше прочела поне заглавието.  Stop

# 860
  • София
Дидева, пиша в тази тема от самото й отваряне. Да поясня, защото явно не си чела внимателно постингите  и потребителите участващи в дискусията Laughing

Темата изби за примерите, които даваме на децата и пушенето.

# 861
За цигарите мнението си съм го дала вече по-горе, обаче относно алкохола - не е никак безвредно нещо това. Поне опитът ми в терапия на алкохолно зависими сочи точно обратното.

# 862
Може да не е безвредно, но по-вредното за децата не е нечий цигарен дим, който я диша или не.
По-вредното са боклуците, които децата поемат с храните, зеленчуците, плодовете, напитките и т.н.
По-вреден е въздухът и смогът над големите градове.
Защото аз имам избор да го предпазя от цигарен дим и алкохол, но от другото, което е в пъти по-определящо здравето на един подрастващ организъм - не мога да го опазя...
Но по тоя повод ще е интересно да напиша тема: "Моля, хванете си раздрънканите таратайки и си ги карайте само във Вашия двор! Не ми тровете детето!", ама ще е смешно, нали?

# 863
Как може да се определи кое е по-вредно и кое не  newsm78
Всяко нещо от изброените е вредно само по себе си, но това не значи, че оправдава другото само, защото било по-вредно от него  Confused
Дайте да пушим тогава в лицата на децата, щото видиш ли ядели джънк фууд и дишали отровни газове, което е по-вредно. Просто не разбирам логиката  Rolling Eyes

# 864
Определено не четете или четете, ама отгоре-отгоре...
Ето, втори опит, систематизирано:
Защото аз имам избор да го предпазя от цигарен дим и алкохол, но от другото, което е в пъти по-определящо здравето на един подрастващ организъм - не мога да го опазя...
Или за да стане още по-ясно - ако аз не пуша пред него, ако не го водя на места с алкохол и цигари, то няма как нито да диша цигарен дим, нито да свиква на алкохолни пари...
Ама от отровите и химиите, които има в 90% от храните на пазара, няма как да го предпазя...
Ядем боклуците на света, ама се вайкаме, че цигарите на комшийката от трети етаж ни тровят детето...

# 865
Сервалан, Сервалан... Peace
  Дано да са повече хората, които да разберат тази истина, но...дълбоко се съмнявам, че ще стане така.

# 866
Сервалан, Сервалан... Peace
  Дано да са повече хората, които да разберат тази истина, но...дълбоко се съмнявам, че ще стане така.

Истината е, че сте обсебени от себе си и не сте способни на нищо добро, нито за децата си, нито за околните! За да искат да спрат пушенето на обществени места, очевидно някакви по-умни от вас хора са установили, че е наложително това да се случи. Явно е, че еволюцията ще се случи въпреки вас! Жалко, че не можете да го осъзнаете.

# 867
Колко оправдания би намерил, човек, за да избегне истината за себе си. Не можете ли да приемете, че това е тенденция в целия цивилизован свят. До няколко години - 2-3 ще бъде забранено пушенето абсолютно навсякъде - информирайте се най-накрая. Колкото и да не го искате, колкото и да се мислите за готини и да наричането пушенето - СВОБОДА (най-голямата смешка на света, при положение, че цигарите ви правят истински роби на наркотика) - това ще се случи. Така че или свиквайте, че не можете да навирате дима си в лицата на хората, или ходете да живеете в Пакистан, където такива забрани скоро няма да има. В момента измислената наредба е такава глупост, че почти няма ресторант, в който да не се пуши. Изведнъж всички заведения се оказаха под 50 квадрата. Отново сме последни в Европа. Гордеете ли се много с това?

# 868
Всъщност това ли ви е борбата - да изкрънкате една година в повече? За какво ви е тази една година в повече, честно ми кажете?

# 869
Явно е, че еволюцията ще се случи въпреки вас! Жалко, че не можете да го осъзнаете.
Хайде сега, вземи един тълковен речник и прочети значението на думата еволюция. И... Не винаги управляващите са по-умни от нас. Просто понякога ние сме по-глупави от тях и ги избираме на ръководни позиции. Жалко, че не можеш да го осъзнаеш.
 И ако човек, който мисли за детето си и го предпазва по начина, описан от Сервалан, и от цигарен дим и от алкохол, и от вредни храни е " обсебен от себе си" предпочитам да съм такава, отколкото неграмотна женица, обладана от фикс-идея.

До няколко години - 2-3 ще бъде забранено пушенето абсолютно навсякъде ...
Пак ще попитам. А защо просто не забранят производството и продажбата на цигари? Тогава няма нужда да въвеждат куп други ограничения. И ми писна всички пушачи да бъдат поставяни под общ знаменател. Никой от пишещите тук не е подкрепил идеята за смесени заведения, още повече, ако става дума за места, където хората се хранят. Но много по-просто е да се злобее по принцип, отколкото да се чете внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт