Телешко с грах

  • 922
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 174
Момичета, моля за рецепта тешко с грах. Посъветвайте ме за варенето на самото телешко. Как са стане крехко? Тенжара под налягане нямам. Какво се прави. Белите жилки махат ли се,?

# 1
  • Мнения: 216
Добре е да махнеш жилите до колкото е възможно. Нарязваш на парчета и слагаш да се вари. Добавяш една кафяна чашка ракия и на върха на чаена лъжичка сода бикарбонат. Вариш до готовност. След това готвиш като обикановена яхния-запържваш кромид, морков и чушка(нарязани или настъргани), лъжица червен пипер и добавяш домати( от буркан, настъргани и т.н.), наливаш бульона, слагаш граха и месото. Можеш да налееш и малко бяло вино - около 100 мл, но ако и деца ще консумират не е препоръчително. Вариш до готовност на граха и сгъстяваш е малко размито във вода брашно. Подправяш със сол, щипка кимион и магданоз. Ако обичате чубрица и тя пасва.

# 2
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 269
Това е любимата ни яхния.
Аз варя телешкото или го оставям да се задушава в Кукъра.
Без ракия,заради детето.
Иска се търпение ,докато се свари добре.
После по същия начин,който е описала Ралица.
Лук,морков,домат,червен пипер.Може с червена чушка,може и без.
Предпочитам млад грах-например замразения на Bonduelle.
Понякога добавям картофи и не слагам брашно.
Подправям с пресен магданоз и сол-накрая.

Последна редакция: сб, 22 фев 2020, 19:09 от -veni-

Общи условия

Активация на акаунт