Пак за пушенето на обществени места

• 32 933
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 960
Темата наистина е интересна и ако се избягват квалификациите и грубия език, би била даже полезна, за да се види и другата гледна точка  Crossing Arms
Иначе аз продължвам да си издирвам и набелязвам заведения за непушачи и когато открия такива това ми носи удовлетворение и радост, а не веднага да се ядосвам: ама защо пък има повече за пушачи.
Ами ще има, докато повечето хора пушат, собствениците на завдения ще предпочитат да печелят повече (може ли да ги обвини някой).
Малко повече позитивизъм няма да навреди  Wink

А има ли страни, в които да е забранено да се пуши в завдения, в които се яде?
Това би бил идеалният вариант според мен. Хем непушачите доволни, че като ядат няма да им димят, хем пушачите ще са доволни, че има къде да пият кафе или питие.

П.П. Ами ако стане факт пълната забрана и хората се струпват отпред пред завденията, ще писнат хората, живеещи под тях, че всичкият дим отива в тяхната тераса или прозорец  Crazy
Угодия няма да има, казвам ви  Wink Mr. Green

Изида, с теб пак се засякохме из форума  Heart Eyes Hug

# 961
  • out of space
В събота бях на сватба. Беше супер смешно- в ресторанта 10 бабки играят хоро, а останалите 50-70 човека пушат пред него  Laughing

# 962
Какво означава ПЪЛНА забрана? И къде по света има такава ПЪЛНА забрана?

Е, сега ти отговориха с въпрос "Ама ти "за" или "против" пълната забрана си?".

Е, Sarcasm™, как очакваш да ти отговори жената на твоя върпос, като от нейните е видно, че не знае нито какво означава пълна забрана, нито къде по света има такава? Как да ти каже дали е за или против нещо, на което не знае дори значението?

# 963
  • Ænima/Albuquerque

Е, Sarcasm™, как очакваш да ти отговори жената на твоя върпос, като от нейните е видно, че не знае нито какво означава пълна забрана, нито къде по света има такава? Как да ти каже дали е за или против нещо, на което не знае дори значението?

Чети, аз въпроси не съм задавала.

# 964
Аз заявих, че на мойта сватба стриктно ще избера ресторант за непушачи и ще поръчам вегетарианско меню и няма да има алкохол, че мразя да ми пият хората наоколо. Сестра ми каза поне да гледам да е с градина, че да можела да донесе скара и бира и да върти бизнес с клетите ми гости, докато си пуши  Laughing

# 965
  • Ænima/Albuquerque
Аз заявих, че на мойта сватба стриктно ще избера ресторант за непушачи и ще поръчам вегетарианско меню и няма да има алкохол, че мразя да ми пият хората наоколо. Сестра ми каза поне да гледам да е с градина, че да можела да донесе скара и бира и да върти бизнес с клетите ми гости, докато си пуши  Laughing

Жива и здрава да е сестра ти.  hahaha

# 966
  • густо майна Филибето
Със съпруга ми сме непушачи, но сме на двата полюса. Той смята, че не бива да се ограничава свободата на хората и това е някаква измислена истерия, а на мен ми е все едно как ще го направят и защо се прави, просто не искам да ми дими никой.

# 967
ПОСЛЕДНО!!!

Съгласни ли сте с пълната забрана за пушене на обществени места, ДА или НЕ?

Само това ми кажете. Ако сте съгласни, си прибирам нахално щръкналия пръст дето го размахвам тука от един месец!

Извинете, бях на обяд.
Моля ви, не се правете на тъпи. Сигурна съм, че не сте.
Въпросът е зададен абсолютно адекватно:
ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА.
Такава забрана е приета вече във всички европейски държави без две.
Кое от двете не разбирате - пълна забрана или обществени места?
Пак не отговаряте. много ясно, че няма да отговорите. Но то и вече никой няма да ви пита. 2013 ще си дойде сама.

Ето ви едно позитивно нещо: Всички заведения за непушачи като Коста, Старбъкс и т.н. са пълни с интелигентни физиономии.
Като надникна в заведение за пушачи и ми иде да нарисувам шарж.
Не значи, че вие сте част от тях.
Статистически погледнато по-образованите и по-интелигентните хора не пушат на обществени места или изобщо не пушат.
Хайде... хвърляйте камъни срещу фактите.

# 968
  • Варна
Добре, че не съм поканена. Mr. Green

# 969
Ехеее, каква класа - Старбъкс кафе! Joy
Струва ми се, че някой страда от раздвоение на личността.  Thinking

Въпросът е: съгласни ли сте с ПЪЛНАТА забрана (не заведения за пушачи, заведения за непушачи. ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА)
Да, съгласна съм!
Но Вие не сте информирани достатъчно, защото "пълна забрана" не означава абсолютна забрана за цигарите, т.е. да се пуши само вкъщи...
Такава забрана няма никъде по света, а едва ли и някога ще има!

# 970
Всички заведения за непушачи като Коста, Старбъкс и т.н. са пълни с интелигентни физиономии.
Статистически погледнато по-образованите и по-интелигентните хора не пушат на обществени места или изобщо не пушат.

Колко интересно... Човек, който може да направи подобно изказване, дали изобщо е в състояние да различи интелигентна физиономия, защото очевидно няма много общо с интелигентността...

# 971
  • София
Аз заявих, че на мойта сватба стриктно ще избера ресторант за непушачи и ще поръчам вегетарианско меню и няма да има алкохол, че мразя да ми пият хората наоколо. Сестра ми каза поне да гледам да е с градина, че да можела да донесе скара и бира и да върти бизнес с клетите ми гости, докато си пуши  Laughing

Ндам, това е доста добър подход когато основната цел е да се минимизират разходите по една сватба... смятам, че всичко на всичко ще ти се наложи да платиш за роклята, ако държиш да си със собствена - или изобщо с рокля.
Но знаеш ли какво? Мога да ти предложа още един протест - спрямо клишетата за булките и роклите - и да сключиш брак облечена с дънки - няма да те върнат, уверявам те!

Но... от друга страна пък при липса на гости не очаквай и кой знае какви подаръци - то вярно, че ще спестите, но подозирам, че избраникът достатъчно те е дарявал... и може да реши и той да поспести.  Mr. Green

# 972

На мене ми е ясна  Пълната забраната на Обществени места.
           И в 64 страници, всички пушачи се изказаха, че са ЗА такава забрана.

/но няма такава Пълна забрана, която да не позволява на пушачите да пушат, пред заведенията, или да имат от 100 поне едно или две заведения, или определени места в които да се опушват сами/.Така, че кой разбрал, кой не разбрал е отделен въпрос.

Последна редакция: чт, 17 фев 2011, 15:37 от inna-bubulina

# 973
http://dnes.dir.bg/news/merki-srestu-pusheneto-7845451
   А сега де!  Mr. Green
   И после пак ми мрънкайте, че пушачите са виновни за отлагането на закона!

Аз съм ЗА забраната на пушенето на обществени места и нямам предвид само ресторанти, сладкарници, пицарии и въобще местата, които често наричаме заведения за обществено хранене. Против съм да се пуши в училища, библиотеки, сгради на държавната и общинска администрация, стадиони и други спортни съоръжения на  открито и т. н. ( не мога да изброя всичко).
  Нямам нищо против обаче наличието на ограничен брой заведения, чиято основна дейност е продажбата на алкохол и кофеинови напитки, които да са само за пушачи и в тях да не се допускат лица до 18 години. Като добрата вентилация е задължителна.
Аз и сега не пуша на друго място освен собствената си тераса и го заявих сигурно десетина пъти. Но какво им пука на вманиачените непушачи ( те си знаят кои са  Mr. Green)! За тях важното е да сме ЗА или ПРОТИВ, пък няма значение как постъпваме наистина.

# 974
  • София
ПОСЛЕДНО!!!

Съгласни ли сте с пълната забрана за пушене на обществени места, ДА или НЕ?

Само това ми кажете. Ако сте съгласни, си прибирам нахално щръкналия пръст дето го размахвам тука от един месец!

Извинете, бях на обяд.
Моля ви, не се правете на тъпи. Сигурна съм, че не сте.
Въпросът е зададен абсолютно адекватно:
ПЪЛНА ЗАБРАНА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА.
Такава забрана е приета вече във всички европейски държави без две.
Кое от двете не разбирате - пълна забрана или обществени места?
Пак не отговаряте. много ясно, че няма да отговорите. Но то и вече никой няма да ви пита. 2013 ще си дойде сама.

Ето ви едно позитивно нещо: Всички заведения за непушачи като Коста, Старбъкс и т.н. са пълни с интелигентни физиономии.
Хайде... хвърляйте камъни срещу фактите.

Мило дете,
порасни.

Общи условия

Активация на акаунт