Пак за пушенето на обществени места

• 33 283
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 330
И щом до 22-ра страница не сте линчували все още нито един пушач, не ставате за лов на вещици.  Wink
Единствената причина е липса на виртуални камъни.  Grinning
А защо в темата се коментират само ресторанти, кафенета и тук-там МОЛ-ове? Аз например, днес имах работа в едно основно училище ( в училищата е забранено да се пуши) и в канцеларията имаше пепелник пълен с угарки, придружен със съответния аромат. Усетих го, въпреки че съм пушачка.
Та на въпроса кой на кого пречи. Ако в една зала има непушачи и пушачи ( демонстриращи в момента зловредния си навик  Mr. Green), нормално е непушачите да изразят своето справедливо недоволство. Но  в едно кафене, което е само за пушачи и разполага с добра вентилационна система пушачите вредят единствено на себе си и на себеподобните.
И тази тема, като много май други започва да се върти в омагьосан кръг. Peace

# 331
  • където ми харесва
А докато нищите тука,дали ще се реши проблема?

# 332

Ако не се нищи, никога няма да се реши. Аз вече съм подала 3 сигнала! Ето така действаме.

ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПИТАМ:

Ако това да се намали пушенето на обществени места, може да спаси дори едно дете от заболяване и/или смърт - не си ли заслужава?

И още нещо, статистиката показва, че тютюнопушенето убива повече хора от колкото колите, алкохола, наркотиците взети заедно.

И последно до Трещерица.  Повече от 2 цигари на ден вече са много вредни. Една цигара стимулира кръвообръщението и поради тази причина помага на оросяването на мозъка. Нещо, което обаче ти дори не разбираш какво е, защото го наричаш "изостряне на мозъчната дейност"! аххахахах

# 333
  • където ми харесва

Ако не се нищи, никога няма да се реши. Аз вече съм подала 3 сигнала! Ето така действаме.

ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПИТАМ:

Ако това да се намали пушенето на обществени места, може да спаси дори едно дете от заболяване и/или смърт - не си ли заслужава?

И още нещо, статистиката показва, че тютюнопушенето убива повече хора от колкото колите, алкохола, наркотиците взети заедно.

И последно до Трещерица.  Повече от 2 цигари на ден вече са много вредни. Една цигара стимулира кръвообръщението и поради тази причина помага на оросяването на мозъка. Нещо, което обаче ти дори не разбираш какво е, защото го наричаш "изостряне на мозъчната дейност"! аххахахах

Хах. Мисля,че шанса да спасиш живота на едно дете се увеличава многократно,ако не го мъкнеш по кафета и кръчми. Имам предвид-заведения с детски кът-ми прекрасно,там така или иначе трябва да е забранено. Но дете в пълно заведение с хора е излишно. Не му е там мястото и никой не е длъжен да се съобрази с факта,че там има дете. Както и да е-нека забранят пушенето в малките заведения,аз съм ЗА. Но не и навсякъде!

# 334
Съгласна. Даже не е лошо да се помисли сериозно как да се ограничи достъпа на деца до заведенията. Ще ми ходят на ресторант, а горките пушачи - не. От къде на къде ще се съобразявам с децата...

# 335
  • София

Добре, ще се коригирам. Само два въпроса.

1. В кой момент съм обидила? Обида не съм казала нито един път!

2. Пак не ми отговори на въпроса:

Питам  - има ли теоретична възможност дете да се разболее в следствие на това, че е пасивен пушач??????
Защо е забранено според вас да се пуши в и ОКОЛО детска градина, училище, болница?
Защо е забранено да се продават цигари на лица под 18 годишна възраст????

Само на това ми отговорете и спирам!

На първия въпрос отговорих с първия си пост - грозно беше изказването ти ,към конкретно дете.
По втория въпрос - теоретична възможност има не само за децата,но и за възрастните да се разболеят от каквото и да е и не винаги виновно е тютюнопушенето,но добре мога да се съглася,че това е допълнително обременяване.Няма да влизам в спор на тази тема.
Покрай изброените заведения и в тях е напълно нормално да е забранено пушенето,както и в радиус от 500 м. не е позволена продажбата на алкохол и цигари.
Прието е,че алкохолът и цигарите увреждат подрастващия организъм и затова е наложена тази забрана.Не виждам някой да е против това.
Само,че в детска градина,ясла,училище - се ходи по задължение и е съвсем нормално да бъде осигурена подходяща среда за това.В болниците-също не влизаш ,защото така ти се е приискало,а защото се налага.В държавни и общински сгради също влизаш,защото ти се налага да свършиш нещо.
Така и трябва да е по тези места - пълна забрана за пушене.
Но когато става въпрос за заведение - всеки има право на избор дали да посети дадено заведение или да пропусне и да отиде в съвсем друго.
Ето затова и преди споменах,в началото на темата - Законът в тази си форма е направен в полза на непушачите и максимално са ограничени местата за пушачи.Така и едните и другите имат право на избор - къде да ходят.
И да в Гърция също въведоха забраната и само след месец почнаха масови оплаквания на собственици,че е спаднал рязко оборота и печалбата.
Не случайно тук,само месец след влизането в сила на Наредбата към този закон ,започнаха да говорят как ще се вземе решение от лятото и в малките заведения да не се пуши.
Големите заведения можеха да си преградят площите по тази наредба и да си обособят два салона-за пушачи и непушачи - просто не им се даваха излишни пари за преустройство.Повечето такива заведения работят  като заведения за непушачи и съответно си загубиха клиентите-пушачи.Или пък си останаха по стария начин - едно помещение - за пушачи и непушачи. И сега решиха,че малките квартални кафета са им "обрали" клиентите,защото там се пуши.Затова и искат равнопоставеност за всички.
И още един пример ще дам.Дъщеря ми е на почти 17 години.До миналата седмица ходеха с приятелки в едно заведение,което не бих нарекла квартално капанче,тъй като е с доста голяма квадратура и добре работещо.Понеже е обявено за пушачи - през деня до 17.00 часа не ги пускат в заведението, а след 17.00 и в почивните дни - може.Да обяснявям ли логиката на решението?

И правилно някой по-нагоре беше писал-не се заблуждавайте,че някой го е грижа за здравето ни!

# 336
Съгласна. Даже не е лошо да се помисли сериозно как да се ограничи достъпа на деца до заведенията. Ще ми ходят на ресторант, а горките пушачи - не. От къде на къде ще се съобразявам с децата...
Хайде пак старата песен на нов глас. Защо ходенето на някой, който пуши на ресторант непременно означава, че децата не могат? Както аз, когато искам да запаля цигара с кафето след обяда си няма да отида в заведение за непушачи, така и всеки който не иска да вдишва цигарен дим може да избере място, където не се пуши. Друг въпрос, че аз лично не одобрявам пушенето на места за хранене. Вече го казах, не пуша докато ям, но с удоволствие бих запалила цигара късно вечер  в бара с чаша добър коняк, например. Хайде сега да заклеймим и алкохолните напитки Peace

# 337
  • където ми харесва
Ами не случайно е ограничен достъпа на непълнолетни до места,в които се продава/сервира алкохол и се пуши....ма не,нали трябва да си направим кефа,да замъкнем мрънкащото дете в заведение за възрастни и да роптаем срещу пушачите.

# 338
Когато моето семейство избира къде ще вечеря тази вечер предпочитам да е по други критерии, а не дали се пуши или не. В противен случай считам, че не ми е оставено правото на избор.

Всъщност какви са тези заведения за възрастни?

# 339
Когато моето семейство избира къде ще вечеря тази вечер предпочитам да е по други критерии, а не дали се пуши или не. В противен случай считам, че не ми е оставено правото на избор.

Е, аз детето си няма да заведа в Барчето, или в Нощен бар и Дискотека.

# 340
  • където ми харесва

Тези,където не се допускат деца след определен час...
То и аз не избирам къде да седна да пия бира по това,дали има деца там или не,защото навсякъде има лапета,крещящи,ревящи,лигавещи се и търчащи,придружени от нехайните си майки,които нямат проблем да пушат на главите на децата си,но имат проблем,когато друг запали цигара.... Rolling Eyes

# 341

ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПИТАМ:

Хах. Мисля,че шанса да спасиш живота на едно дете се увеличава многократно,ако не го мъкнеш по кафета и кръчми. Имам предвид-заведения с детски кът-ми прекрасно,там така или иначе трябва да е забранено. Но дете в пълно заведение с хора е излишно. Не му е там мястото и никой не е длъжен да се съобрази с факта,че там има дете. Както и да е-нека забранят пушенето в малките заведения,аз съм ЗА. Но не и навсякъде!

Не! Наистина ли това ти е мнението??? Помисли си тогава, както може да навредим на децата, така можем да навредим и на възрастните... разликата е, че децата са още по-беззащитни.

# 342

Е, аз детето си няма да заведа в Барчето, или в Нощен бар и Дискотека.

Ами то няма и как. Забранено е за деца до 18г. възраст.

# 343

И още един пример ще дам.Дъщеря ми е на почти 17 години.До миналата седмица ходеха с приятелки в едно заведение,което не бих нарекла квартално капанче,тъй като е с доста голяма квадратура и добре работещо.Понеже е обявено за пушачи - през деня до 17.00 часа не ги пускат в заведението, а след 17.00 и в почивните дни - може.Да обяснявям ли логиката на решението?

Аз не схванах логиката, та ако може ...  Blush

Едно не разбирам... Когато дадено заведение е за непушачи, пушачът просто подминава.
Когато дадено заведение е за пушачи, непушачът се чувства дикриминиран и оревава орталъка. Защо?  Thinking

# 344
Едно не разбирам... Когато дадено заведение е за непушачи, пушачът просто подминава.
Когато дадено заведение е за пушачи, непушачът се чувства дикриминиран и оревава орталъка. Защо?  Thinking
Е, те тоя въпрос ме гложди и мен от сума време!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт