Пак за пушенето на обществени места

• 33 028
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 660
Понеже някой вчера искаше да сме помагали с отказването на цигари.
Да споделя ли, за пореден път, мене какво ме отказа?
Безумната цена на цигарите У Френско.  Ей на, Бояна ше потвърди. Отначало минах на половинки Боро, бяло, и си ги кътках 10 цигари 3, 4, 5...7 ДЕНА! И....просто един ден се будиш и не палиш въобще, но не ти и пука.

# 661
  • Ænima/Albuquerque
Мен цената на цигарите У Английско, изобщо не ме спря да пуша, колкото обикновено.

# 662
Еййй, не се спряхте да катранясвате и туйто.../ни пердета, ни пари, ни революции ви спират/, ле-лееее... Whistling

# 663
Спря ме, и още как. Аз тогава вземах еквивалента на 500 лева сега, щото гледах дете, като опер, как да си позволя да си купувам цигари, които струват 10 лева, да речем? newsm78

# 664
Съпружието, като пътуващ нон-стоп къде ли не, не го спря цената изобще.Спря го, че го гледаха като полезно изкопаемо с леко отвращение и започваше да стои несериозно.Има места, където пушачите не са добре дошли, очевидно.И да им навираш миризмата и да не им, пушиш ли-няма как да ги изкефиш.Мдам. Laughing
Ама не у английско, там е сбирщина от куцо, кьораво и сакато дет се вика. Laughing

# 665
  • София
Както казах и по-назад, вече имало закон, който не позволява деца под 18 години да влизат в помещенията за пушачи.
Така ме спряха в Дивака вчера.
За закона знам, но затова казвам да глобяват в действиетелност, т.е. да се спазва реално. Щом са те спрели явно нещата вървят в положителна посока.

Dachy  Hug

Жоз във френско става все по- смешно, защото всички пушат по улиците, а запалиш ли моментално те налазват просещи цигара. Laughing Та зависи колко обичаш да пушиш или каква мотивация може да те откаже. Цените в чужбинско не ме спряха, но детето ме спря още докато го планирахме. И сега няма начин да пуша около него, дори и навън.

# 666
Жоз във френско става все по- смешно, защото всички пушат по улиците, а запалиш ли моментално те налазват просещи цигара. Laughing Та зависи колко обичаш да пушиш или каква мотивация може да те откаже. Цените в чужбинско не ме спряха, но детето ме спря още докато го планирахме. И сега няма начин да пуша около него, дори и навън.

В Щатите е същото.  А цените и у нашенско хич на са малки и непрекъснато се дигат.

# 667

Валке,  убедена съм, че не можеш да ме разбереш  Laughing Фактът, че мислите ти потичат към "конете, кокошките и акъла" го доказват Simple Smile

Под достойнството ми е да се обяснявам  bowuu

ами нормално, че не си успяла да срещнеш достоен опонент малко са хората като теб дето карат само на едно достойнство, защото за останалото ти трябва нещо друго.   Разбирам вече защо държиш на достойнството си  ама  какво да се прави  Thinking

# 668
  • София
 Laughing   Peace Laughing

# 669
  • където ми харесва
Уеуеее....вие си говорите кротко...в шок съм Laughing

# 670
Бяхме в Бесо на обед. Преградата е много силно казано преграда, димът се усещаше. Rolling Eyes

# 671
  • София
Моите наблюдения са, че се спазва закона. В Пазарджик съм за малко на гости сега и с децата излизахме и открихме 1 сладкарница, 1 кафене и 1 пицария за непушачи - бяха супер  Peace В другите не съм влизала, но имаше табели, че е забранено за лица под 18г.
Аз лично съм много щастлива от този закон, 3 места за ходене с деца в този сравнително малък град е просто жестоко!

# 672
  • където ми харесва
Цитат
Аз НЕ ИСКАМ да спирам цигарите,заради некви мрънкащи,недоклатени лелки.
Тогава го направи заради децата си Peace
Това чак сега го видях.
Аз на децата си по никакъв начин не преча с пушенето си.
Нито им го правя на главите,нито ги карам да седят около мен докато пуша. В масовия случай извършвам това на терасата Rolling Eyes

# 673
Предварително се извинявам за това което ще кажа, но с риск да обидя този старши, нАучен сътрудник, ще споделя че отдавна не бях чел по лъжлива статия.

Особено по отношение на полезността на никотина. Само за сведение, ще споделя, че количеството никотин, което се намира в една цигара, ако се инжектира венозно, ще стимулира единствено процеса на умиране.
Всяка цигара е просто опит човек да е върне в естественото си усещане на непушач, като просто неутрализира симптомите на никотиновия глад. След всяка цигара, пушача се чувства нормално, както всеки непушач и не изпитва чувствтото на "пуши ми се".
А всеки никотинов глад е произведен от напускането на никотина от предишната цигара от тялото на човека. И така, циклично, всеки ден, човек си пуши и пуши ...

Докато не реши да спре :о)

статия от в. Стандарт 2008 г.

10 цигари на ден са полезни
Тютюнът стимулира отделянето на антистресови хормони

Тютюнът и пушенето са тема, осъдена да бъде ежедневна и злободневна. Интересно е, че в САЩ, които са пионери в борбата срещу тютюнопушенето и имат определени успехи, всеки ден 5500 млади хора между 11 и 20 г. опитват първата си цигара и 3000 от тях стават редовни пушачи. Такъв е резултатът от едно сериозно изследване, проведено от проф. Елизабет Гилпин, специалист по биостатистика към Департамента за превантивна медицина в Сан Диего, Калифорния. "За съжаление - казва тя - 2000 от тези лица са под 18 г., а на тях дори е забранено да се продават цигари." В действителност за вредата от тютюна при "закоравелите" пушачи с над 30 цигари дневно е безсмислено да се спори. От хроничния (задължителен) бронхит до карцинома на белия дроб отдавна е доказана причинно-следствената връзка. Тук по-скоро искаме да се спрем върху онова, което "привлича" младите хора към пушенето, без да изпадаме в лицемерно пуританство и мнимо човеколюбие, като това на Джейн Фонда, която като бивша съпруга на Тед Търнър е преследвала с особено ожесточение пушачите. Правела е това не толкова от хуманни съображения, а защото научила, че дори дъхът на пушачите е вреден за фината електронна апаратура на CNN! Научно е доказано, че пушенето стимулира секрецията на щитовидната жлеза, на надбъбречните жлези и яйчниците. Това става по пътя на сложни невро-ендокринни механизми. Наред с това никотинът стимулира мозъчната дейност и тази на храносмилателния апарат. Ето защо при определени условия пушенето има благоприятно въздействие и полезен ефект. Всичко обаче опира до дозата, защото в медицината тя има кардинално значение. Пристрастяването към пушенето не е плод само на мода, любопитство и подражание. Защото то ефективно увеличава секрецията на антистресовите хормони (егликокортикоиди) в надбъбречната кора, а точно те са все по-необходими в днешния напрегнат живот. Видни немски учени и лекари като Кайзер, Керсбаум и сътрудниците им са установили, че пушенето увеличава съдържанието на гликокортикоиди в кръвта с 27 до 77% (!), и затова те не го забраняват дори на бременните жени, на които предстои огромният стрес от раждането. На практика обаче всичко се свежда до това дали пушачът има воля и вътрешна дисциплина, за да ограничава сам своето тютюнопушене до 10 и максимум 15 цигари дневно. Защото над този доза вредният ефект от тютюна започва да преобладава над ползата от него. А като антидот и срещу приемливата доза се препоръчва приемането на витамин С в доза от 100 милиграма всеки ден! Иначе казано, както и при много други увлечения или слабости на човека като ядене, пиене, спорт, физически удоволствия и др., въпросът за мярката е основен. За съжаление реалността показва, че дори умни и съзнателни хора, които са в течение на нещата, не могат (или не искат), сами да се ограничават. А че е въпрос на воля (или страх), показва това, че когато получат сърдечни смущения, те не само спират, но се и отказват от пушенето... само че вече е късно. Ето защо, без да сме фенове или пропагандатори на тютюнопушенето, апелираме да се внимава с него.
ст. н. с. д-р Димитър Я. Димитров  

Последна редакция: ср, 26 яну 2011, 16:51 от nicofree

# 674
Никого нама да обидите. Това са мнения и човек сам може да избира кое да приложи. В крайна сметка трябва да е удобно на всички, но не може.

Общи условия

Активация на акаунт