Пак за пушенето на обществени места

• 33 000
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Не би трябвало, електронните цигари са предназначени точно за пушене на места, където са забранени нормалните, пък и с нея не одимяваш, не осмърдяваш и не тровиш околните.

# 721
сега ако кажеш че пушиш електрона цигара без никотин, направо падам :о)

не би трябвало да има проблем да пушиш с електрона цигара, обаче имай предвид че не са все още толкова разпространени и много хора не подозират че това което издишаш не е дим а пАра.

Аз навремето се опитах да спра цигаритес електрона цигара, но не ми се получи :о)

Имам си аз една мъка. Пуша, но електронна цигара. Ще ми забранят ли да седна при приятелите ми в т.нар. салон за непушачи?

# 722
  • София
А тези електронни цигари не внасят ли всъщност количеството никотин от една истинска цигара? може и да греша, но съм останала с такова впечатление - човекът не пуши нормални цигари, обаме си дръпва никотина и се залъгва, че не пуши.

# 723
  • София
Има пълнители с никотин, а има и без, само с аромат - за самозалъгване. Така или иначе, никой освен пушещия не се трови, пък и никотинът е по-малко вреден в сравнение с другите съставки на пушека.

# 724
  • София
явно някои хора ги устройва, но на мен ми прилича повече на метадоновите програми при наркоманите - няма да се друса с хероин, ще мине на метадон, ще го чака с нетърпение за всяко зареждане, и пак е по-близо до зависимостта, отколкото да се е освободил от нея.

# 725
  • Ænima/Albuquerque
явно някои хора ги устройва, но на мен ми прилича повече на метадоновите програми при наркоманите - няма да се друса с хероин, ще мине на метадон, ще го чака с нетърпение за всяко зареждане, и пак е по-близо до зависимостта, отколкото да се е освободил от нея.

Браво, чудесно сравнение!  Sick

# 726
  • София
Това е един компромис с пушенето, който на много хора помага да се освободят от зависимостта си, без да се пристрастят към заместителя. И моля, не ми разваляйте самовнушението, тъкмо в момента сериозно се опитвам да го накарам да ми подейства.

# 727
  • Ænima/Albuquerque
Това е един компромис с пушенето, който на много хора помага да се освободят от зависимостта си, без да се пристрастят към заместителя. И моля, не ми разваляйте самовнушението, тъкмо в момента сериозно се опитвам да го накарам да ми подейства.

Изобщо не се връзвай.
Дърпай си ел. цигарката и като излезеш някъде, питай дали е позволено, да споделиш.    bouquet

# 728
За съжаление, сравнението е наистина много точно.

Когато си на заместител на никотина от цигарата - електронна цигара, дъвки, лепенки или хапчета, в съзнанието се затвърждава усещането, че, от една страна жертваш нещо ценно и го заменяш с заместител, и от друга страна, че се лишаваш от нещо, което други си позволяват ...

От друга страна, вкарваш в тялото си никотин. Да, вярно не е катран, и въглероден оксид и радиоактивни елементи, обаче никотина е точно това което те държи на куката на пушенето. Точно към никотина се пристрастяват пушачите, а не към нещо друго.

Така се получва  малко поарадоксално - човек се пристрастява още повече към пушенето, тъй като му изглежда като нещо ценно, което той трябва да замества ...

Тоест - хем не пушиш истиснки, хем се пристрастяваш повече ...

Браво, чудесно сравнение!  Sick

# 729
  • Ænima/Albuquerque
Аз съм в шок, как с лека ръка правите сравнение между цигара и хероин! Хероин!!!  Shocked

# 730
Хехе, чак с "лека ръка" :о) Да не прувеличаваме :о)

Зависимостта от хероина и от никотина са доста сходни, както и всяка наркомания.

както със всеки наркотик - неприятните усешания са свързани с липсата на наркотика, а подобряването се получва при подаването му към организма.
За това когато сме напрегнати и стресирани получваме порив за цигара - към нормалния стрес се добавя и стреса от липсата на никотин.

Когато палиш цигара, правиш това за да неутрализираш симптомите на никотинов глад причинена от предната доза никотин. Премахваш чувството на празнота от диафрагмата и усешането за несигурност, както и "не знам какво да си правя с ръцете" ...

Точно както с всяка доза правиш фикс към нормално положение с хероина, така с цигарата се опитваш да се почувстваш както се чувства всеки непушач.
И в двата случая, на никотина и хероина, не се получва напълно - това е клопката - и трябва  нова доза и нова доза ...

Има още една клопка - докато хероиновата абстиненция е болезнена и ужасна, никотиновата е слаба, но постоянна. Именно за това двама от познатите ми, които са бивши хероинови наркомани, ми казват че от хероина са се отказали но от никотина не са успели.

Така че ръката не е съвсем лека :о)

Аз съм в шок, как с лека ръка правите сравнение между цигара и хероин! Хероин!!!  Shocked

# 731
Хем не караш околните да ти вдишват дима?
Сигурно ще го кажа за стотен път. Темата не е за пристрастяването към цигарите, нито за отказването им, а за пушенето на обществени места.  Peace

# 732
  • София
Никак не е с лека рръка  - все е зависимост и опит за отърваване от нея. Цигарите пристрастяват заради никотина, а не заради катрана. Просто се поразровете в литературата относно биохимията на мозъка. Тук вече не става въпрос за рак на белия дроб.

# 733
  • София
значи, искате да ми кажете, че всъщност някой ползва електронна цигара за да не го гонят за пушенето на обществени места, а не защото се надява така да откаже цигарите?

# 734
Право казваш, Дидева, извинете, увлякох се :о)

Хем не караш околните да ти вдишват дима?
Сигурно ще го кажа за стотен път. Темата не е за пристрастяването към цигарите, нито за отказването им, а за пушенето на обществени места.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт