Пак за пушенето на обществени места

• 32 847
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 825
статистиката е ужасна, дано някой пушач се замисли за себе си, семейството си и децата /моите, вашите/
Защо не пуснеш една тема за вредата от тютюнопушенето? Тази не е за това.
Пак ще кажа, щом е толкова вредно, да решат проблема със замах. Пълна забрана на тютюневите изделия и криминализиране на тяхното производство и търговията с тях.

# 826
  • София
вече е факт първото заведение затворило заради забраната да се пуши. Кафето на първият етаж в Централни хали се изнесе заради падналият оборот. Та по тоя повод един въпрос. Ако сте собсвеници на помещение, бихте ли намалили наема срещу ангажимента в заведението да не се пуши.

# 827
статистиката е ужасна, дано някой пушач се замисли за себе си, семейството си и децата /моите, вашите/
Защо не пуснеш една тема за вредата от тютюнопушенето? Тази не е за това.
Пак ще кажа, щом е толкова вредно, да решат проблема със замах. Пълна забрана на тютюневите изделия и криминализиране на тяхното производство и търговията с тях.

хм странно мнение, но всеки си има право на такова. Естествено, че няма да го забранят, защото носи много пари на тютюневити гиганти, а пък те спонсорират клиниките за борба с рака ето защо. Фармацевтичните компании също нямат интерес ние да сме здрави, иначе и техните печалби ще намалеят. Забраните може и да не плашат пушачите, но те са за ограничаване на вредите върху пушачи и непушачи. Много лекари пушат наистина, когато попитах един защо го прави като знае как изглеждат белите дробове на пушач ми каза, че все от нещо трябва да умре и че лекарите са хора като всички останали и те страдат от зависимости. Този лекар обаче си влоши здравословното състояние и вече 4 години не пуши, а сега е на 36 години.

# 828
Наистина ли смяташ, че ако ограничат пушенето на обществени места, ще намалее процентът на жените, които пушат по време на бременността или този на родителите, пушещи пред децата си вкъщи, или пък на децата, които пушат?

# 829
Наистина ли смяташ, че ако ограничат пушенето на обществени места, ще намалее процентът на жените, които пушат по време на бременността или този на родителите, пушещи пред децата си вкъщи, или пък на децата, които пушат?

Ами все отнякъде трябва да се започне нали така, тази зависимост насаждана с години, рекламирана по филми, не може да изчезне от днес за утре. А ти какво предлагаш да продължава да се пуши навсякъде пък да става каквото ще няма да живеем с орлите.

# 830
Мнението ми по въпроса за пушенето на обществени места можеш да прочетеш по-назад в темата. Включих се пак, защото за пореден път тя беше изместена в посока вредата от тютюнопушенето. Пак ще попитам, щом този въпрос толкова те вълнува, защо не пуснеш отделна тема за него?

# 831
Мнението ми по въпроса за пушенето на обществени места можеш да прочетеш по-назад в темата. Включих се пак, защото за пореден път тя беше изместена в посока вредата от тютюнопушенето. Пак ще попитам, щом този въпрос толкова те вълнува, защо не пуснеш отделна тема за него?

много просто нещата са неразривно свързани забранява се пушенето на обществени места, защото е вредно. Пушачите казват, че имали право на личен избор, затова и в темата се наложи да се използват аргументи относно вредата от пушенето.  Пушачите като искат да се тровят самички без да пречат на останалите включително и по заведенията. Никой не мисли за хората, които работят там пушачи или не всеки отива и ги трови. Децата също възприемат като нормална част от общуването да пият кафе и да пушат цигари. Нещо трябва да се направи. А всеки, който иска да се трови сам ако иска и белина да пие негова си работа стига да не налага другите да се съобразявт с прищевките му.

# 832

много просто нещата са неразривно свързани забранява се пушенето на обществени места, защото е вредно. Пушачите казват, че имали право на личен избор, затова и в темата се наложи да се използват аргументи относно вредата от пушенето.  Пушачите като искат да се тровят самички без да пречат на останалите включително и по заведенията. Никой не мисли за хората, които работят там пушачи или не всеки отива и ги трови. Децата също възприемат като нормална част от общуването да пият кафе и да пушат цигари. Нещо трябва да се направи. А всеки, който иска да се трови сам ако иска и белина да пие негова си работа стига да не налага другите да се съобразявт с прищевките му.

Такаааа, то и в мините е вредно, и миньорите знаят това,но работят там, нали?/или да забраним мините/ - това за работещите в заведенията.
               Пушачите, за разлика от непушачите, разбират, че трябва да се съобразяват с околните, и не спорят за това /не искат да опушват навсякъде, и всекиго - искат да имат място, където да се опушват сами/.
               И последно, ако човек сам не осъзнае нещата, никакви забрани и никакви статистики, няма да са му от полза /за това май се повторих/. И както казва Дидева, в заключение и от мене - не за това е темата.

# 833
Не съм чела назад в темата какво са писали другите, но смятам, че на обществени пушенето трябва да се забрани. Аз съм непушач и изключително много ме дразни цигарения дим. Аз не съм длъжна да дишам отровите от цигарите на пушачите. И защо трябва да бъда толерантна към тях? Те като навират смрадливите си цигари под носа ми, толерантни ли са към мен?
Често виждам и бременни жени с цигара... Е, няма толкова грозна гледка.. Но това е тема на друг разговор.

# 834
Няма нужда да се забранява производството на тютюн. Дъвченето му , например, не пречи на останалите за разлика от пушенето. Peace

# 835
Или се чете избирателно, или просто не се чете /т.е. някои си четат само собствените мисли/. Whistling

# 836

Такаааа, то и в мините е вредно, и миньорите знаят това,но работят там, нали?/или да забраним мините/ - това за работещите в заведенията.
               Пушачите, за разлика от непушачите, разбират, че трябва да се съобразяват с околните, и не спорят за това /не искат да опушват навсякъде, и всекиго - искат да имат място, където да се опушват сами/.
               И последно, ако човек сам не осъзнае нещата, никакви забрани и никакви статистики, няма да са му от полза /за това май се повторих/. И както казва Дидева, в заключение и от мене - не за това е темата.

ох ина буболина много си ми симпатична, че то 90 процента от професиите са вредни за здравето, погледни лекари, лаборанти, пожарникари, полицаи, но те не са само професии. Пожарникаря не бива да гаси пожари, защото ще рискува живота си и ще се нагълта с дим.  Хайде не сравнявай една вредна зависимост с професиите. Без цигари може да се живее ама без изброените професии не може.

# 837
  • София
Няма нужда да се забранява производството на тютюн. Дъвченето му , например, не пречи на останалите за разлика от пушенето. Peace
Ако ми се изплюеш на три сант`а от новите обувки, ще ми попречиш.

# 838
А дали не ни излага на по-висок риск от рак на устната кухина?  Grinning
Това, което написах, беше ироничен отговор на спорадичното развяване на статии за вредата от тютюнопушенето, като знаме на революцията в тази тема. Последната цитирана такава съдържа повече аргументи за спирането на цигарите, отколкото такива в полза на забраната на тютюнопушенето на обществени места.

# 839
Цитат
А дали не ни излага на по-висок риск от рак на устната кухина?
Може би, но излага само теб, докато пушенето на обществени места излага теб на този риск + риска за рак на белия дроб за околните.

Общи условия

Активация на акаунт