Пак за пушенето на обществени места

• 32 914
  • 1 045
  •   1
Отговори
# 915
  • в моя гьол
Нинката, явно нямаш проблем със сметките за телефон newsm78

# 916
Спокойно, никой не ви се кара или назидава, просто се преструвате на толерантни и на разбиращи, и на модерни.
Със същото основание всеки би могъл да заяви, че ти се преструваш на загрижена и непрекъснато подаваща сигнали за нарушението на всеки закон, наредба, заповед и прочее.
Така и не стана ясно кои сме " ние" и кои сте " вие". И защо непременно хората, които пушат трябва да са винаги в ролята на  лошия, а на непушачите да им никнат ангелски крилца? Нима няма непушачи, които мълчаливо да отминават подобни нарушения?
За едно си права. Колкото повече постинги като твоите чета, толкова повече спира да ми пука.

# 917
Спокойно, никой не ви се кара или назидава, просто се преструвате на толерантни и на разбиращи, и на модерни.
Със същото основание всеки би могъл да заяви, че ти се преструваш на загрижена и непрекъснато подаваща сигнали за нарушението на всеки закон, наредба, заповед и прочее.
Така и не стана ясно кои сме " ние" и кои сте " вие". И защо непременно хората, които пушат трябва да са винаги в ролята на  лошия, а на непушачите да им никнат ангелски крилца? Нима няма непушачи, които мълчаливо да отминават подобни нарушения?
За едно си права. Колкото повече постинги като твоите чета, толкова повече спира да ми пука.

Първо, вече стана ясно, че не ти пука! Второ, стана ясно, че имаш огромни чувства на вина, непрекъснато някой размахва пръст, непрекъснато някой те слага под общ знаменател. Дай го по-спокойно. Тук си говорим за правилата за пушене, същите такива правила каквито има за движението по пътищата. Просто искам правилата да се спазват и на всички да им пука.

Ето има правила за шофиране, но не се спазват, въпреки, че всички хора ги знаят. Някой ако те блъсне с колата си, щото му се забавлява, е същото както и ако се разболееш защото си пасивен пушач. Но не, отказвате да го разберете. Явно трябва някой да размаха пръст - в случая държавата.

Защо така подхождате към мненията ни, а не извадите смисъла на това, което казваме. Да, проблемите са много и основното е начина на мислене. Съжалявам, че смущавам спокойното ви съществуване с посочване на проблема. Това касае и онези крехки създания от непушачите, които били дори погнусени от мнението ми. ти си права, също толкова виновни са и непушачите, които си траят.

Утре, когато излезете да протестирате, за да има градинки и места за игра на децата ви, кой ще ви подкрепи???? Нали ще разчиташ на такива като мен! Това се нарича гражданско общество, а не размахване на пръст и назидаване.

# 918

Интересно, как така стигна до този извод ?
            И откъде знаете, че пушачите не реагират, при неспазване на законите.
            И защо ще ни задължавате да реагираме на нещо, като заведение в центъра на София, че не сме вдигнали телефона да сигнализираме, след като нито сме го видели нито сме го чули това заведение. Нима България е София.
            Хайде стига, наистина вече и аз, колкото повече чета, ще вземе да не ми пука, след като сте ме определили като такава /щом съм пушачка/.  Stop

Брейййй, някои познават всички хора в България и знаят какво правят и как постъпват тези хора. ooooh!

# 919
  • Ænima/Albuquerque
А на момичето, което не иска да му прекъсват забавлението ще кажа, че точно поради тази причина сме на това ниво вече повече от 20 години, щото всички се забавляваме, щото утре някой ще обере някой на улицата и никой няма да се намеси, защото искам да се забавлявам.  утре нали ще поискате по-добри условия на работа, по-добро здравеопазване, по-добри храни. Ами как да стане ако всички искаме само да се забавляваме????

Четете избирателно и си правите свободни интерпретации на чуждите думи!
Айде ако обичате!
Щото все сте безкрайно загрижени, и гледате на кръв хората, които излизат не за да търсят конфликти - аз съм от тях, хората, които не мислят за ежедневни неща, когато излизат - защото го правя един път в седмицата и го правя за да ми е приятно, сещаш ли се какво е това?
Престани да вееш тая забрана тук и като толкова се дразниш, вдигай телефона и започвай да топиш собствениците на заведения, щом имаш желание.

# 920
Ееее, някои хора може би така се забавляват... Peace Grinning

# 921
  • Ænima/Albuquerque
Ееее, някои хора може би така се забавляват... Peace Grinning

И аз имам такива подозрения!  Stop

# 922
Joy
Ако пушачите са само и основния проблем на държавата, то тогава сме много развита страна, със силна икономика, с висок БВП, с висок БВнП, нямаме никаква престъпност, никой не яде на наш гръб, здравната ни система е страхотна, лекарите не ни изнудват за пари, не правят грешки, а който прави - има осъдени...  Ако не беше трагично, можеше да бъде голяма шега...

Толерантна съм, разбира се, не съм отишла в заведение за непушачи и да съм имала претенциите и наглостта да настоявам да пуша.
Модерна съм - отдавна одобрявам закона, даже още преди да се беше размирисала работата толкова.
А разбираща - разбираща съм, защото имам един куп приятели непушачи, а и помня много добре какъв аромат е имал цигарения дим за мен, докато още не пушех. Сега също не ми е любимо да седна някъде и димът да идва в мен, нищо, че пуша.
Но не се чувствам виновна. Аз съм направила някакъв избор за себе си и на никого не ходя да издишам в носа или да му набутвам цигарата насила в устата.
А където има нарушение, ще се обаждам. Но не само, че не е пусната вентилацията или няма табели. А ще звъня и за случаи, при които деца са в заведение за пушачи, защото това е по-често срещано.

# 923
Joy
Ако пушачите са само и основния проблем на държавата, то тогава сме много развита страна, със силна икономика, с висок БВП, с висок БВнП, нямаме никаква престъпност, никой не яде на наш гръб, здравната ни система е страхотна, лекарите не ни изнудват за пари, не правят грешки, а който прави - има осъдени...  Ако не беше трагично, можеше да бъде голяма шега...

Толерантна съм, разбира се, не съм отишла в заведение за непушачи и да съм имала претенциите и наглостта да настоявам да пуша.
Модерна съм - отдавна одобрявам закона, даже още преди да се беше размирисала работата толкова.
А разбираща - разбираща съм, защото имам един куп приятели непушачи, а и помня много добре какъв аромат е имал цигарения дим за мен, докато още не пушех. Сега също не ми е любимо да седна някъде и димът да идва в мен, нищо, че пуша.
Но не се чувствам виновна. Аз съм направила някакъв избор за себе си и на никого не ходя да издишам в носа или да му набутвам цигарата насила в устата.
А където има нарушение, ще се обаждам. Но не само, че не е пусната вентилацията или няма табели. А ще звъня и за случаи, при които деца са в заведение за пушачи, защото това е по-често срещано.

Това все едно аз съм го писала.  Peace

# 924
На мен ми е много чудно от какво точно предпазва твърдата преграда на салона за пушачи, когато вратата й седи непрекъснато отворена newsm78 Не зная дали ви е направило впечатление, но във всички софийски ресторанти Happy е така

# 925
  • София
Или за да иде непушача-лигльо до тоалетната, трябва да мине през одимения гъзарски салон.

# 926
Не мога да не похваля китайския ресторант в Бургас (да казвам ли кой или ще е реклама  newsm78).
Забранено е пушенето, а пък беше фул пълно с хора!  Simple Smile За 2-3ч които бях там, видях, че 2,3 жени излязоха отвън да пушат!
Мн се кефя, че го направиха за непушачи и все пак е пълен. Ией!  Laughing

Иначе из центъра на Бургас не съм ходила скоро и незнам как е. Някой има ли впечатления от по-известните кафета?

А относно избора... От моята компания само аз съм непушач. Питах ги кога ще бъдат толерантни с мен и ще седнат в заведение за непушачи, а те "е, и от малката си радост ли да се откажем"  Cry
Нямам избор! Всъщност имам - да пропуша или да сменя приятелите!

Иначе се радвам, че под натиск на клиентите ни, още преди 2г шефовете направиха хотела ни за непушачи!  Twisted Evil Преди дори на рецепция се пушеше, когато нямаше никой!  ooooh!

# 927
  • София
Добре, разбрах, тонът ми е назидателен! ОК! Поне ми кажете, като изключим тона, с кое не сте съгласни?

Тонът и поведението ти в темата са повече от елементарни и на доста ниско ниво.
Само от последните страници ще извадя неща, с които не съм съгласна. Общо взето с всичките ти постинги е така  Laughing Вероятно стана антипатична и на много хора, които са непушачи.
Ето с това не съм съгласна:

Виж, колкото и да си говорим, винаги ще има плебей, които ще мразят промяната, които няма да осъзнават нуждата от промяна. Същите тези хора мрънкаха, че им се ограничава правото да паркират на тротоара, че да си плащаш в градския транспорт е тъпо, че опитите да си разделяме боклука са безсмислени, че да си хвърляш фаса на земята е ОК, щото те са длъжни да чистят и т.н.!
Доста простовати изводи за пушачите ooooh! и мн.ч. на плебей е плебеи - само вметка

И с това:
Истината е, че сте обсебени от себе си и не сте способни на нищо добро, нито за децата си, нито за околните! За да искат да спрат пушенето на обществени места, очевидно някакви по-умни от вас хора са установили, че е наложително това да се случи. Явно е, че еволюцията ще се случи въпреки вас! Жалко, че не можете да го осъзнаете.

мисля да спра, защото е предостатъчно и няма да падам по-надолу  Mr. Green

Истината за изборът е това:
Ето, втори опит, систематизирано:
Защото аз имам избор да го предпазя от цигарен дим и алкохол, но от другото, което е в пъти по-определящо здравето на един подрастващ организъм - не мога да го опазя...
Или за да стане още по-ясно - ако аз не пуша пред него, ако не го водя на места с алкохол и цигари, то няма как нито да диша цигарен дим, нито да свиква на алкохолни пари...
Ама от отровите и химиите, които има в 90% от храните на пазара, няма как да го предпазя...
Ядем боклуците на света, ама се вайкаме, че цигарите на комшийката от трети етаж ни тровят детето...

Servalan, от самото начало се опитвам да обясня същите тези неща и реших да се откажа Simple Smile Повечето хора нямат възможност да погледнат отгоре, защото нищят в равнината.

# 928
Всъщност, доста елементарни са всички позиции тук.И едните и другите подскачат, пък се сравняват, пък се припознават , пък какво ли не.Истината е, че цигарите са кофти нещо , а вредни навици трудно се изкореняват с добро намерение и самосъзнание.От ощипани по-ощипани сте се наредили.
 Mr. Green
запалете една, па се успокойте малко

# 929
  • София
Дали е вреден навик или не, дали е успокоително или не...въпрос на избор и гледна точка Simple Smile
Изкореняването (страхотна дума!) на вредни навици ...
 Laughing чудя се аз защо мислите ми бягат, а то някой ме ощипал  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт