Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са резултатите от биохимичния скрининг и какви са рисковете за синдрома на Даун?
Какво е мнението на професор Кременски от Майчин дом за резултатите от биохимичния скрининг?
Какво е мнението на потребителите от форума за резултатите от биохимичния скрининг и как реагираха участниците във форума на тези резултати?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са резултатите от биохимичния скрининг и какви са рисковете за синдрома на Даун?
-
Какво е мнението на професор Кременски от Майчин дом за резултатите от биохимичния скрининг?
-
Какво е мнението на потребителите от форума за резултатите от биохимичния скрининг и как реагираха участниците във форума на тези резултати?
Потребителите на форума имат различни мнения. Някои предлагат да се консултират с професионалисти, като професор Кременски, и да не разчитат единствено на непрофесионални мнения. Други споделят своя опит и препоръчват консултация с доказани специалисти. Участниците във форума изразиха своята подкрепа и споделиха лични истории, свързани с подобни резултати от скрининга. Те предложиха своите преживявания, съвети и опит, за да подкрепят участника със сходни проблеми.
-
Какви са рисковете и ползите от амниоцентезата?
-
Какви са резултатите от хорионната биопсия и какво е мнението на лекарите за тях?
! Надявам се,че рискът за аборт при тази процедура наистина е сведен до минимум ! Проф. Кременски ми каза да нося освен другите изследвания и тези за HIV, Васерман и Австралийски антиген. Все още не съм ги пускала тях, защото тези от моята ЖК се опитват да ми пробутат платени, без направление, а до колкото знам при бременост се полагат по ЗК (да не говорим, че HIV е безплатен принципно). Знаете ли дали са задължителни и за колко време излизат, защото проф. след това нещо каза: "Абе може и без тях", но да не се окаже, че отивам в сряда неподготвена до край.

или и аз не знам какво - те ще кажат и след това - да се кача при доцентката на 14-ти етаж. Оттам - към болничната част. Как стоят нещата с почивката след това? Аз ще си взема почивни дни - сряда и четвъртък да полежа у нас, а в петък много отдавна мислех да пътувам, че има някакви специални събития. Пътят не е тежък, по магистрала Тракия, но не знам 2 дни дали ще са ми ок?
!
. Малко ми е неудобно да й звъня, знам че е малко и "некомуникативна", но заради бебето ще се пробвам. Ще се радвам да чуя и твоето мнение как да постъпя и как да подходя към нея. "
!
! Не съм вярвала, че такива неща ще ми донесат толкова радост - преди малко се свързах с доц. Вили Димитрова и се разбрахме за прием при нея. В крайна сметка ще бъде в сряда, с избор на екип - пак късмет, защото ми каза, че само тази седмицата е там. Чакам само резултатите от ПКК и другите съпътстващи утре ( 
, ПКК дори е по-добра от предходната - там имах някои лееееки разминавания с нормите. Така, че: стъпка 1 - успешна, стискам палци за стъпки 2 и 3. Позитивна съм за утре и спокойна, може би по-непоносимо ще е чакането на резултатите
. Знам, че им трябват 4-5 дни, предполагам че от амнио в сряда за др. понеделник ще са готови. Тях как ги получавам - пак ли може онлайн като БХС или те вече се вземат на място?
, вижда му се краят, въпреки че сигурно последните седмици и дни изглеждат най-дълги
.