Резултат при болест на Даун?

• 128 258
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте Славче, Евита, Мама 2 и изобщо всички момичета, който като мен тръпнат в очакване на резултата, решаващ живота на рожбите ни!
Е дойде и моят резултат- всичко е в норма. Не мога да ви опиша какво щастие изпитах в момента в който чух това.Просто не можех да повярвам.Господ чу молитвите ми!Сега остана да установим има ли бебка сърдечен порок или не, но според моя док. било рано да се каже със сигурност.
Още веднъж ви благодаря за подкрепата и разбирането.Желая ви здраве !   bouquet  bouquet  bouquet

# 121
Страхотно новини ivka_gb  bouquet

# 122
  • Бургас
Браво,Ивка! Много се радвам,миличка! Познато ми е чувството.Сега да не вземеш да хвръкнеш?
Сега се успокой,направи се и другите изследвания.Всичко ще е наред! Много,ама много се радвам за теб.Мисли позитивно и се наслаждавай на бременността си.Успех във  всичко!

# 123
ivka_gb   Hug радвам се за теб и бебето. Желая ви щастие  bouquet

# 124
  • София
СУУУПЕЕРРР Новина Ивка, изпитала съм го знам как се чустваш миличка.
Само за твоя инфо - няма такова нещо - РАНО Е! Специално за Велковски при когото ходих аз, неговата теза е щом плода е съзрял за амниоцентеза значи е готов и за фетална ехокардиография. Отиди при него - няма да съжаляваш, за мен това е най-добрия специалист, който може да ти даде най-професионално мнение и съответно най-достоверно!
Успехи мила:-))

# 125
Огрмно стискане на палци и от мен! Не спирай да вярваш, че всичко ще е наред!

# 126
Зравейте!Май ще ви писне от мен и от проблемите ми , но е много хубаво някой да те разбира и подкрепя   bouquet. Вчера говорих с лекаря който ми води ЖК и той пак ме гледа на 4D, но така и не ми разясни какъв е проблема със сърчицето.Каза че предпочитал да ме прати при специалист-д-р Евтимова от клиника Фемина и си записах час за понеделник.Преди това се рових и доста из форумите и реших да запиша час за 2-ро мнение при доц. Марков(но за него записват едва за средата на август) или за доц. Томова от МЦ Надежда. Е слава Богу сестрата излезе разбрана и ми обясни че до 10.07 са в отпуск, но може да ме вмести за 12. 07.Моля се всичко да мине добре!Дано безпощадната Мазнейкова не е видяла както трябва!
Хубав ден на всички и ви благодаря за стиснатите палци!  bouquet

# 127
  • Бургас
Иве,не си и помисляй,че на някой ще досадиш с проблемите си.Тук сме за това.Хубаво,че си записала при двама специалистТака ще си по-спокойна.Дано всичко да е наред със сърчицето на бебето.От моя опит мога само да споделя за два случая.Кумицата ми прави ехограф пренатално на сърце при някакво светило във Варна и казаха,че имало фистула.Да,ама нямаше!
Сестра ми прави ФМ при Балев във Варна.Казаха и ,че бъбрекът на бебето има хидронефроза.Сега племенницата ми е на две години и няма никакви проблеми с този бъбрек.
Това естествено не е показател,че всички ФМ и ехокардиографии бъркат,но на този етап явно стават и грешки.Така че споко и изчакай другите прегледи.Ние сме с теб!

# 128
Всички сте много мили!Благодаря ви!!!  bouquet

# 129
Здравейте мацки!Тъкмо се връщаме от София и бързам да ви съобщя добрата новина- и сърчицето на дребосъчкова е добре!Днес по-щастливи от нас няма Laughing!Ходихме на преглед при доц. Велковски от 3-та градска.Човека обстойно огледа всички органи и каза, че всичко е на ред и сега остава само да растем!Останах очарована от отношението му спрямо нас .(за разлика от много прехвалената д-р Мазнейкова)Разказах му за проблемите ни и той ни увери че няма място за безпокойство.
Дано всички новини в темата бъдат все така хубави!
Прегръщам ви силно! Hug

# 130
  • София
БРАВО ИВКА!!!!

Казах ти за Велковски, ако не бях минала през подобен ад и ако не бях срещнала този човек и не ми беше направил такова уникално впечатление, никога нямаше да ти го препоръчам. Колкото до Мазнейкова, явно само момичета от провинцията, които не й знаят и не й чуват славата все-още я посещават. Има една тема във форума, кяото НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ да четете, но само за ваша инфо, темата мисля се наричаше лекари -убийци, и нашата героиня заема едно от почетните места.
Успехи милинка и чакам добри новини, аз ще се похваля по-раншко от теб, но ще чакаме и теб!

# 131
  • Бургас
Ивка,това се казва новина! Побъркаха те,мила.Сега се усмихвай и се наслаждавай на всеки момент от бременността си.Както е казал докторът,остава само да растете.Какво по -хубаво от това.Поздрави от мен.Желая ти до края да нямаш никакви проблеми повече!

# 132
Благодаря Славче и Евитка!Непременно ще надниквам за някоя новинка в темата( ще се радвам да ме изпреварите Laughing)Много е хубаво, когато има някой като вас, на който да споделиш и да те разбере.Ще стискам палци всичко да е на ред с бебоците Praynig  bouquet
Хубави почивни дни!!!

# 133
Здравейте момичета,
постнах моят проблем в една предходна тема, но видях, че тук има повече мнения и  явно това е по-основната тема, та ще пиша отново и тук
При мен ситуацията е аналогична - току ще си видях резултатите от БХС (късен, ранен не съм правила) и  .... Ето какво ми сервираха:
Риск за болест на Даун 1:60
Риска за болест на Едуардс 1:51 000
Риск за дефекти на невралната тръба: нисък
-----
Free - bcG - 8.89 (част от медианата)
AFP - 1.52 (част от медианата)
-----
Възрастов риск за Даун 1:670
Възрастов риск за Едуардс 1:6 100

Изследванията ми трябваше да са готови утре, а са излезли вече - дори не съм сигурна дали не трябва да чакам още нещо. Това имам до тук. Говорих с лекарката ми - тя каза да изчакам прегледа при Марков, където той ще проследи всичко и ще ми каже какво мисли - ако трябва да се прави амниоцинтеза. Проблемът е, че часът ми е чак на 22.08 - тогава ще съм 20 г.с. + 5 дни, а от док. разбрах, че амниоцинтеза се прави пряко сили до 22 г.с., тоест ако Марков нещо се усъмни ще трябва да реагирам веднага. Утре мисля да отида и до Майчин дом при Кременски, да чуя и него. Док ме успокои, че скоро ще изражда бебе с резултати 1:34 и до тук всичко е ок с него, но нали се сещате какво ми е в главата в момента !!! И сега съм се ошашкала и си мисля ... каквото и да ми каже Марков, дали да не правя амнио все пак... Нямам притеснения от процедурата, а дали няма да е вече късно? Ако някоя от вас има опит и с това, моля да сподели. Мога ли да разчитам само на това, което Марков ми каже при ФМ, ако е спокоен? Вярвам на моята лекарка, мисля че е добър професионалист (за протокола - д-р Мариана Ковачева), но заете какво се случва в главата и на най-спокойния човек след такива резултати  Tired
Благодаря предварително за мненията!
P.S. На 32 години съм, резултатите са от 16 г.с. + 1 ден.

# 134
June, мила не се шашкай! Знам през какво минаваш, аз изживях същият ад - риск 1:65... Първо това е статистическо изследване, което за жалост може да те побърка без основание. Примерно аз бях на прогестеронови препарати, които влияят на хормоналните нива - е да де ама високите такива са индикация за Даун, а пък изследването не взема предвид, че те тъпчат с прогестерон за задържане. Моето лично мнение е да се консултираш с проф.Кременски, в моя случай същия ме посъветва да си направим ФМ, е до края на бременността сигурно ходих на 5-6 прегледа, но в крайна сметка синът ми е жив и здрав, и няма Даун... въпреки, че резултатите бяха стряскащи! Отделно късния скрининг дава повече фалшиво положителни резултати. За сравнение ранния ми скрининг беше 1:16 000 - късния 1:65 Simple Smile смятай за каква разлика говорим!

Общи условия

Активация на акаунт