Резултат при болест на Даун?

• 128 266
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Според мен тези резултати са заради възрастта ти от 37 години. Над 35 годишна възраст често излизат подобни резултати. Консултирай се с лекаря ти и с генетик. Успех!

# 511
При моето изследване се гледаше резултатът на бременната жена, а твоят мисля е добър, но не съм специалист и не мога да го твърдя със сигурност. Според мен няма смисъл да повтаряш същото изследване, моето впечатление е, че колкото пъти го повториш, толкова различни резултати ще получиш. А и  изследването показва статистически риск, мисля че на база на статистически данни, така че не се притеснявай от него. Можеш да публикуваш резултатът си във форума на Националната генетична лаборатория и там че бъде коментиран от генетик-проф. Кременски. И спокойно, защото това изследване докарва повече стрес, отколкото реален резултат.

# 512
  • София
dani_veni моят резултат в информация за  лекаря...Биохимичен риск за болест на ДАУН (Т21) e           1 от 180      бременни      H  беше същия, заради него а и заради нисък плацентарен протеин искаха амниоцентеза,която отказах,всичко е наред с детето.
 Аз бях на 35г и малко тогава.

# 513
  • София
Дани, има риск, който се свързва с възрастта и го водят общопопулационен (поне това разбрах от обясненията на генетика). Този риск се увеличава с определена възрастова граница - един е на 30+, друг - на 35+. И той бил фиксиран, защото попадаш в еди коя си възрастова група. Поне това ми обясниха на консултацията с генетика.

# 514
Дани ,не съм генетик ,но мисля ,че резултата ти е много добър .Моят беше 1:10 риск за Даун,така че - по спокойно , лекаря ще ти каже. Hug

# 515
Благодаря ви момичета страхотни сте!!!

# 516
Искам да пиша в темата, но с уговорката, че не искам да разтройвам бъдещите майки.Вчера майка ми гледала в някакво предаване по БиТиВи или Нова,репортаж за една журналистка, която имала голямо дете на 16 години и забременяла повторно.Правила е всякакви изследвания, фм,бхс, които показали, че детето е здраво, когато ражда, се оказва, че бебето е със синдром на Даун, жената е била много изненадана, като се има предвид, че е нямало индикации за такъв синдром.Е, стават и такива работи в живота, но определено си е голям шок това, да имаш нормална бременност и изведнъж нещо с детето не е наред.Та възможно ли е такъв вариант наистина, както е в случая с тази жена?

# 517
  • София
Да, възможно е. Стандартните изследвания показват дали има завишен риск, но не го изключват. Тоест, ако рискът е 1:600 или 1:6 000, това не означава, че няма да изтеглиш късата клечка и бебето да е едното от тези 600 или от тези 6 000.
Доколкото знам, амниоцентезата е с най-висока точност, но тя се смята за инвазивна процедура и се прави при завишен риск.

# 518

Искам да пиша в темата, но с уговорката, че не искам да разтройвам бъдещите майки.Вчера майка ми гледала в някакво предаване по БиТиВи или Нова,репортаж за една журналистка, която имала голямо дете на 16 години и забременяла повторно.Правила е всякакви изследвания, фм,бхс, които показали, че детето е здраво, когато ражда, се оказва, че бебето е със синдром на Даун, жената е била много изненадана, като се има предвид, че е нямало индикации за такъв синдром.Е, стават и такива работи в живота, но определено си е голям шок това, да имаш нормална бременност и изведнъж нещо с детето не е наред.Та възможно ли е такъв вариант наистина, както е в случая с тази жена?

Най точния показател за болестта не е тест БХС или фм,а е амниоцентеза ,затова на жени над 35 години и с висок риск  препоръчват да я правят .Аз я правих , не е нищо страшно - за сметка на това е успокояващо

# 519
Абсолютно е възможно, аз имам позната с която работим заедно, нейното внуче се роди с Даун, след перфектни изследвания.Няма да ви кажа какъв шок беше за всички Sad

# 520
Възможно е, разбира се, само амнито дава сигурни отговори за Даун и за това, за което е пусната. Не може да се покрие всичко. Имам две приятелки, и двете бяха с чудесни БХС-та, едната обаче се подложи на амнио, заради възрастта си и откриха Даун и махна бебето. Другата не се подложи, а беше и млада, но роди бебе с много тежка форма на Даун.

# 521
Предаването беше "Апартаментът" на Марта Вачкова по Канал1 . Темата беше "Слънчевите деца на България". Говореше се за децата със синдром на Даун и отношението на обществото и лекарите към тях и родителите им. По статистика всяка година в БГ се раждали около 100 деца със синдром на Даун. Казвала съм си мнението и друг път, че според мен бременни с висок риск за Даун са облагодетелствани, защото им се предлага амниоцентеза и ехографските прегледите при тях са по-обстойни. Обикновенно дечица с Даун се раждат от бременни, които са имали нисък риск и това ги е успокоявало. Затова се казва, че БХС то дава колкото фалшиво-положителен, толкова и фалшиво-отрицателен резултат.

# 522
отново останах очарована от вас, толкова сте милички и услужливи Simple Smile и да, всъщност като прочетох повече за амниоцентезата от публикувания линк (за което благодаря на Блонди) и разбрах, че всъщност аз знам за това изследване, само термина, с който се наименува ми е избягал. Скоро ще разбера дали имам нужда от нея и чак тогава ще вземам решение дали да я правя. Честно да ви кажа, смятам, че няма да се стигне до там, сигурна съм че  всичко ще е наред !!! Вярвам, че един специален човек бди над мен и детето ми !!! Прегръдки , момичета !
П.П. не ми се иска да подновявам цяла тема, заради един въпрос, за това реших тук да ви питам : грижа се за едно зайче за няколко дена е тук в моята стая, но постоянно се налага да му чистя клетката, защото е голям беладжия, дали е възможно да ме зарази с токсоплазмоза или нещо друго??? (той е имунизиран)

Последна редакция: вт, 15 май 2012, 19:14 от stefIL

# 523
Момичета, предстои ми амниоцентеза в Майчин дом, моля да ми пишат на лични момичета, които са преминали скоро през това. Имам доста въпроси  чисто организационно. Предварително много Ви благодаря !

# 524
  • София
Искам да питам за скрининга през втория триместър. Чакам си резултатите от анализа на кръвта, утре имам час за генетик. Тук ми казват, че се прави само изследване на кръвта между 16 и 18 г.с. и чак в 22 г.с. се ходи за УЗИ.
Понеже следващата седмица ще се прибирам до България, може ли да ми кажете дали това е практиката, за да си запиша час в София, ако нещо не е баш така?

Общи условия

Активация на акаунт