Резултат при болест на Даун?

• 128 245
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Стискам палци от сърце за Блонди и се радвам много за Дани!

Аз още нищо не знам, чакането започна едва вчера, а аз едвам издържам психически. Cry
Изкушавам се да направя амнио и да знам след 2-3 дни... Confused Уффф...

# 586
Благодаря на всички ,а на тези които им престоят, голям късмет.... newsm10

# 587
На 19 ти пожелавам най хубавият резултат ,Блонди не мога да те успокоя сега ,но вярвам ,че ще си родиш жива и здрава мадама . Hug,но си разбра от бременност де ,тази ти е много трудна емоционално . Praynig Hug
За всички момичета много стиснати палчета  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 588
Аз още нищо не знам, чакането започна едва вчера, а аз едвам издържам психически. Cry
Изкушавам се да направя амнио и да знам след 2-3 дни... Confused Уффф...
И при вас са много бързи с резултатите, ако бях на твое място, щях да си направя амнио. Чакането е убийствено. Сто пъти съжалих, че не отидох в БГ да ми направят амниоцентеза. Направо не проумявам как може в Унгария да не правят краткия тест. Лекарят, който ми прави амниото го е правил 20 000 пъти и няма случай на аборт. Статистиката за аборти вследствие на амниоцентеза, която цитират лекарите е по учебник, реалната е друга. Може да питаш конкретно в болницата, при тях как стоят нещата. На мен два пъти ми дупчиха корема за един месец и нищо не стана, при все че в такъв случай рискът се сумира.

Браво, Дани! Спокойна бременност от тук нататък! Grinning

# 589
Здравеите на всички, след далго чакане днес ште са ми готови резултатите от амниоцентезата и сам под голямо напрежение Sad

# 590
Здравейте на всички, след дълго чакане днес ще са ми готови резултатите от амниоцентезата и съм под голямо напрежение Sad
момичета извинявам се нещо натиснах и тово пак се появи

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 12:35 от Dani_29

# 591
Здравейте,и аз май съм за тази тема .От две седмици чакам резултати от амниоцентеза-остават още две. Късмет на всички и стискам палци и аз. При мен проблема беше резултата за Едуардс и се чака 28 дни:(

# 592
28дни е цялото изследване за болестите  даун, едуардс ,патау и тарнер излизат за 5 работни дни .Мога да ти дам номерата да провериш дали са готови, моето също е пълно платих 600лв на часно в токуда ми го направи моя лекар. Тези които ти казах ми излезнаха за толкова дни а пълната генетика чакаш още 2 седмици

# 593
За жалост по незнайна причина съм платила само за дългото изследване и на 7мият ден звъннах за резултат и ми казаха че ми е пуснато само дългото-не мога да ти опиша ужаса който преживях -че трябва да чакам до 28мият ден.Изобщо не съм разбрала някой да ме е питал какво изследване искам -а и едва ли има жена която ще се подложи на това доброволно да чака толкова като може да получи резултат на 5 тият ден .Ако имаш номерата дай да пробвам ,тя не се знае вече -пиши ми на лични а?

# 594
Ох, момичета - моята одисея никъде я няма!!

След като две нощи не ядох, не спах и не спрях да плача, реших че и за мен и за бебо е най-добре да направим амнио, докато чакаме кръвните тестове. Престраших се да звънна за час, а те ме извикаха ВЕДНАГА. Отидохме с мъжа ми на пожар, а аз цялата треперех от притеснение, даже имах високо кръвно Съблякоха ме, гледаха бебето, подготвиха иглите, влезе доктора и... отказа да ми направи амнио.  Shocked Каза, че рискът не си заслужава, че кръвният тест е надежден, че съм излишно нервна и че дори 10 пъти да ми увеличи риска (а той каза, че двата маркера го увеличават непо-вече от 2 пъти), то пак съм имала шанс 1:1000 и че не иска да рискува бебето заради страха ми.

Ядосах му се, после на себе си, после се засрамих, но накрая си дадох сметка, че май е прав. Нямам РЕАЛНА причина да се подлагам на амнио, освен тъпите ми страхове. Затова ще си чакам кротко още 12 дни и толкова.

Трудно ми е, но той самият каза, че има интерес да ми направи манипулацията, защото му плащат за това, но предпочита да си легне с чиста съвест и да не ме дупче напразно предвид числата. Каза, че този тест изследва ДНКто на бебето в моята кръв, и че това че е момче помага още повече, за да няма false positives ili negatives, защото мъжкото ДНК ще е различно от моето.
Също обясни, че близо 25% от момченцата по света имали подобен проблем с бъбреците, защото каналът е по-дълъг, имат кожичка на пишлето и понякога просто не могат да се изпишкат и урината се връща или задържа по-дълго. За кистичките в мозъка твърдеше, че се срещат при почти всички бебета в зависимост от това кога се гледа на ултразвук и че често се виждат само в 20 и 21 седмица. Аз бях на 20 седмица и 1 ден на преглед и се е виждала като по учебник. Каза и че това няма да му намали IQто на детето и с един грам, защото не се намира в тази част на мозъка, а там, където е церебралната течност.

Уффф...Надявам се да е прав.. Повече от всичко.. Сори, че ви заминавам, имам нужда да говоря и да СПРА ДА ЧЕТА в интернет за всички трагични случаи, иначе ще умра преди да са дошли резултатите.

Hug

# 595
чакането  наистена е ужасно желая  ти късмет   Simple Smile

# 596
Чакай спокойно, на бебо най-вероятно му няма нищо и само се притесняваш излишно. Страхотен лекар имаш, който ти е обяснил всички рискове, според мен си постъпила правило като си решила да изчакаш. Често проявяваме нетърпение, а не си даваме сметка, че ще знаем дали с бебето всичко е наред едва когато се роди, така че... Simple Smile, чакай спокойно и успех.

# 597
Ева, на страхотен лекар си попаднала. Щом лекар се ангажира така с тезата си, значи има защо. Опитай да се успокоиш. При мен чакането беше малко повече от 6 седмици, както вече писах, и ако не бях пила хомеопатично успокоително, наистина щях да полудея. Освен това заради стреса имах контракции. С хомеоп. гранулки се успокоих, а когато бях спокойна, нямах никакви контракции. Става въпрос за див жасмин в хомеопатична форма, напълно безвреден, ако те интересува, ще ти пиша подробности. Но наистина, щом лекар ти казва, че най-вероятно детето е напълно здраво, вярвай му. При мен нито един лекар не се ангажира с такова твърдение, нито един. Не знам толкова предпазливи ли са ... При все че, на УЗ не се виждаше нито един маркер, а при подозирания след хорионна биопсия синдром на Патау, бебето би трябвало изглежда ужасно и това няма как да не се види дори от недобър специалист. Въпреки безбройните негативни УЗ, никой не ми даваше гаранция и казваше да чакам резултатите от амниото. А аз ходех всяка седмица на УЗ при известни генетици, защото всеки път когато ми кажеха, че не виждат никакви маркери и бебето изглежда здраво, се успокоявах за ден-два.
Всичко ще е наред! Hug

# 598
имам нужда да говоря и да СПРА ДА ЧЕТА в интернет за всички трагични случаи, иначе ще умра преди да са дошли резултатите.

Със сигурност спри, че това е просто ужасен порочен кръг. Аз така четох, открих 300 нелечими ужасии на бебето си и направо бях пред нервен срив  Embarassed
Браво на докторът ти, довери му се и се опитай, доколкото можеш, да изчакаш по-спокойно. Знам, че не може много, но поне малко.  Hug

# 599
Ева,  Hug относно бъбречетата можеш да споделиш в темата за деца с бъбречни заболявания. Доста от майките са знаели за увеличени легенчета на дацата им още вътреутробно. Те ще те подкрепят и дадат инфо.
На моето бебе също му откриха увеличени легенчета в 32 г.с. Следихме след раждането, бяха в горната граница на нормата, но следихме и на 9 месеца вече всичко беше ок.

Ванилия, сподели какви са тези жасминови гранулки и за какво точно се приемат!

Общи условия

Активация на акаунт