Резултат при болест на Даун?

• 128 248
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Ева  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig за добри новинки от вас ,не спирай да мислиш положително ,защото иначе предизвикваш съдбата ,знам ,че е трудно аз също в 35 седмица ми съобщиха най лошото ,моят край беше кошмарен ,но твоят финал ще е щастлив . Hug
Моето момче също имаше кистички-но лекаря ми дори и за миг не ме е наплашвал с нещо подобно. Роди се напълно здраво детенце.
В БГ са много спокойни на тази тема. Унгарският ми лекар ме подлуди заради една киста, даже ми беше сърдит, че отказах амниоцентеза. А като отидох на ФМ във Варна и след прегледа питах има ли още кисти, лекарят съвсем спокоен каза: "Кисти ли?! Не, няма, и да е имало, те се резорбират."

Да много мои познати като бременни са имали кисти бебета та ,и после са изчезнали . Simple Smile

# 571
  • Бургас
Ева, не знам защо точно за Синдром на Даун или Патау конкретно говориш, или имаш предвид всякакви хромозомни аномалии? , но не мисля ,че проблеми с бъбреците или тези кистички биха били индикатор.
Имам дъщеря с хромозомна аберация и перфектна ФМ. Тя няма органни аномалии, съответно това не може да се хване при ФМ в общия случай.
Мисля, че нямаш причини за сериозни притеснения, тези кистички са често срещани.
Съвет в никакъв случай не бих ти дала, защото всеки случай е индивидуален.
Пожелавам ти прекрасно здраво бебе обаче  Hug

# 572
Ева, първо да кажа, че много съжалявам за притесненията и тревогите ти  Hug Разбирам те добре, тъй като и аз тръпна в очакване на предстоящ ядрено-магнитен резонанс на 14-ти, заради виждащи се по-големи разстояния между... знам ли, двете полукълба може би, не знам  Cry

На твое място бих се подложила максимално бързо на амниоцентеза. Няма да те лъжа и да ти казвам, че прцедурата е песен, но и на страха очите са големи - не е болезнено, по-скоро психически е гадно. Аз лично имах чувството, че ми бъркат в душата/сърцето. Гадно е. Но боли съвсем търпимо и минава и заминава бързо. Упойка тук не слагат. Не знам дали някъде слагат изобщо. Казват, че самата упойка боли повече от убождането за амнито, т.е. тотално безсмислена е. Ако решиш да я правиш пак пиши и ще те подкрепяме  Hug

За кистичките - не бързай да се тревожиш. В мозъчето са често срещани и до 28-ма седмица обикновено изчезват. Неправилно се наричат кисти, касае се за нерезорбирана течност в мозъка, която с нарастването му я избутва и резорбира.

За бъбречетата нищо не мога да ти кажа.

При мен също нещата зависят на косъм с тези неизвестни големи разстояния, които, казват, могат да крият проблем и да видят на ЯМР дали останалата част от мозъка се развива добре. А ако кажат не, какво да правя в толкова напреднала бременност?  Cry

# 573
На всички момичета много стиснати палчета ,Блонди Hug Hug Hug.
 fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed

# 574
Блонди, все се надявах заради напредналата ти бременност да ти издействат по-ранна дата за ЯМР. Няма ли начин?
Много стиснати палци и от мен. Hug Hug Hug

# 575
Ванилче, имаше начин, но док умишелно искаше да е след 32-ра г.с. Иначе може и същия ден.  Rolling Eyes

Благодаря ви  Hug

# 576
Умишлено? Защо?

# 577
Здравеите на всички, след далго чакане днес щте са ми готови резултатите от амниоцентезата и сам под голямо напрежение Sad

# 578
Стискам палци от сърце на себе си, на Блонди и на всички момичета в темата всичко да мине добре и да имаме здрави бебета!!!

Благодаря ви за подкрепата, това бяха най-дългите 24 часа в живота ми. Ето и малко новини: вчера бях препратена на т.нар level 2 ultrasound, където се гледа много подробно часове наред бебчето за малформации и маркери. Освен това имах консултация с генетичен специалист.

Първоначално ми обясниха, че проблемът с бъбреците е най-нискорисковият от всички маркери за Даун синдром, и увеличава риска само с 1.5%. Нямали данни за кистата в мозъка, защото се случвала на до 15% от бебетата, които се раждат по света и затова няма статистика, но се знае, че е рисков фактор. Фактът, че имам 2 макар и нискорискови фактора ги накара да ми предложат амнио и аз се съгласих.

Но първо направиха ехографа. На него идеално добре се видяха пръстчетата, сърцето, камерите, имам дори 4Д образ на бебето. Кистичката в мозъка още е там, но за мое изумление бъбреците бяха в норма - единият 0, което е идеално, а другият - 2.7, което също е в норма!!! Това се нарича изчезващ маркер и е обнадеждаващо.

Тъкмо се приготвях психически за амнио, когато самата лекарка дойде и ми обясни, че рискът ми за Даун предвид наличие на само един маркер е паднал на 1:над 4000, а рискът да загубя бебето от амнио е 1:200-300, и че тя не би рискувала. Предложи ми нещо много интересно, което бързах да споделя с вас - от миналата година в САЩ има кръвен тест за скрийнинг на Даун синдром, който е FDA approved, а от 2 месеца и за тризомия 13 и тризомия 18. Тестът е неинвазивен, не носи рискове и се чака 2 седмици. Има точност над 99%, мисля, че 99.1% ми казаха, а амниото е 99.4%. Така че аз реших да направя кръвния тест и сега започна голямото двуседмично чакане, но поне знам, че за момента не рискувах живота на бебето ми....

Ето информация за теста, MaterniT21

http://www.sequenomcmm.com/home/health-care-professionals/trisom … 1/about-the-test/

Oт няколко месеца е достъпен във всички клиники в САЩ, водят се преговори с Европа.

Ами, това е. Сега остава да стискам палци и да се моля за здраво бебе, молете се с мен и вие...
Иначе за другите мутации ми обясниха, че не съм високорискова, защото не се виждат други отклонения на ехографа и се надявам да са прави.

Hug Hug Hug

# 579
Чудесни новини, Ева! Продължаваме да стискаме палци.

# 580
Днес ми  излезнаха резултатите от амниоцентезата бебка е здрава  Grinning stork-girl  ura

# 581
  • Бургас
Дани,успокой се сега!Слава богу! Grinning

# 582
Дани, браво, много се радвам  Hug

Ева, и при теб хубави новини, стискам палци докрая все така да е и да не се тревожиш повече  Hug

Калифорния, за преглед на ЯМР на мозъчето на фетус е най-подходящо времето в 32-ра седмица. Вътреутробното му развитие тогава е достигнал максимумът си на зрялост и хем няма да има след това промени, хем всичко е оформено докрай за този етап от развитието си.

# 583
БРАВО  за добрите новинки от Ева и Дани  Heart Eyes Praynig.
Сега очаквам и от Блонди такива и знам ,че ще са такива ,но да идва 14 да минава и да си отдъхна и аз ,че го мисля това Блонди .

# 584
 Heart Eyes Hug Blush

То на 14-ти няма да ми кажат нищо  Tired Ще направят протокол и ще го пратят на гинеколозите. При моя съм на 19-ти следобяд, така че чак тогава ще има яснота  Praynig Sad

Общи условия

Активация на акаунт