Отговори
# 210
Честити нови бебоци !!!   bouquet

Все още 2 в 1 - отиваме след малко на тонове...  Peace

# 211
 HugСъвет от Шаманката Кърмата ми видимо намалява  newsm78 и съм в голяма чуденка как да се справя със ситуацията. Наложи се дохранване /Скреч ми помогна много със съвети и материали, има ги по-назад в предходната тема/, заради това, че Мишето наддава малко за седмица /според кантара на педиатъра за една седмица само на кърма бе наддал 0.080 кг./и включихме дохранване с АМ; като първо слагам на гърда /давам и от двете/ и след това дохранвам. Но малкото човече е хитро и започна да се сърди и да не иска да суче от гърда, да плаче. Аз спокойно прекъсвам кърменето, за да се успокои и пак предлагам гърда, но за сега нямам голям успех. Така вече имаме цяло кърмене изместено само АМ от шише  Embarassed Надявам се довечера вече да ми донесат /да намерим/ сонда и да дохранвам с нея, за да стимулирам и гърдите...Страхувам се, че съм закъсняла и не знам как ще успея отново да се върнем само на кърмене...

За раждането. На 2.12 бях на лекар и ми сложиха диагноза прееклампсия. Искаше да ме приеме веднага в патологията, но като казах, че на 3.12 имам рожден ден, отложихме за следващия ден. Така на 3.12 в 16ч. ме приеха в патологията за лечение и наблюдение. Още рано на 3.12 започна да ми пада тапата, да изтичат по малко околоплодни води и леки болки в областта на кръста и горната част на корема. Лекарката, която бях избрала за израждане ме пое и каза, че първо ще съм под наблюдение, ще мерят тоновете и едва тогава ще се реши кога ще е раждането. Така на 3.12 в болницата изкарах на легло и с лекарства за сваляне на кръвното. На 4.12 нямах болки, кръвното спадна, само имаше изтичане на слуз и околоплпдни води /но малко/. Лекарката дойде на смяна в 19 ч., прегледа ме и каза, че имам 4 см. разкритие, че сега е момента, за да не се усложни повече състоянието ми и това на бебчо. Бях категорична, че каквото е нужно трябва да се направи и ,че съм съгласна с преценката на специалиста. Направиха ми клизма /не ми бе за пръв път, но не е най-прияното нещо, а ми стана и лошо Confused/; всичко мина, взех си душ, бях се избръснала у дома и това бе цялата подготовка. Слязохме в пред родилната зала, сложиха ми абокат и система, включиха ме на апарата за тонове. Бях много спокойна, дори си пуснах и релаксираща музика от телефона. Започнаха болките сравнително бързо. За времето от 21.00 до 00.00  със система см станаха общо 5 см и тоновете на бебенце започнаха да падат. Сложиха в системата още лекарства да спрат спадането на тоновете на бебе, но неуспешно. Болките вече бяха много на често и не можех да си поема въздух дори. Контракциите приемах за вълни и ги чаках да прииждат и да се отдръпват, само си ръмжах тихичко и търпях. След бърза преценка м/у екипа ме питаха да чакат ли още малко или да викнат спешния екип за секцио. Категорични бяха, че дори, че ми е второ раждане няма да може да се роди нормално детенцето - коремчето ми било по-голямо спрямо физиката ми, според всички други фактори, и секциото е неизбежно. Веднага се съгласих и всичко се завъртя страшно бързо - в родилна зала ми сложиха катетър, включиха система да забавят контракциите /но те си бяха все така много силни/ и тръгнахме за операционната. Имах от предния ден всички нужни изследвания, деж. екип се бе събрал за 20 мин. и в 00.30 започна операцията. Докато ме подготвяха на операционната маса имах още две силни контракции, които трябваше да се изчакат и така събудиха ме в 01.40 и ми казаха, че имам чудесно момченце и аз се разплаках...в реанимацията бе тежко и болезнено...там рухнах психически, добре, че на сутринта дойде още едно майче, с което се познаваме отдавна, че запазих малко самообладание и горе-долу се стегнах. Още два дни минаха във възстановяване извън реанимация - едни температури, хапчета...през това време ходихме да виждаме бебоците и да им се радваме, но за малко...на 4 ден успешно ни приведоха в РО и там вече бяхме с бебенцата. Вървяхме си комплект с другото майче. Милите ни дечица. Сложиха им ваксини пред нас. Дадоха ни ги на гърда и така започна всичко...защото, за мен това е началото, другото бе едно тежко изпитание...Изписаха ни на 9.12 и отначало много плачех, за всичко, от най-малкото нещо...Сега след 22 дни съм по-добре и се старая да дам най-доброто, на което съм способна. Тати и кака много помагат и съм щастлива и доволна. Само да може и Мишето да се хване здраво за гърдата и всичко ще е супер Praynig
Това е моето раждане.
Лек ден на всички! На чакащите мами  Hug

# 212
Привет момичета!
Честит празник на всички именници.Да са живи и здрави!

ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА МАМИТЕ ADDA,MISS 666,NINCHETOPL!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ЕРИК КРИСТОФЪР,МИКАЕЛ, ИЗАБЕЛ!

Стискам палци на мамите,който още не са родили за едно безболезнено раждане и за здрави бебчета.
Ние в момента спим,каката много ми помага.Какви памперси ползвате?Аз използвам на памперс,обаче често ми се случва да пропусне.Споделете при вас как е.Моето раждане беше секцио с пълна упойка.Възстановяването мина много добре,в сравнение с първото.Сега се чувствам значително по-добре и успявам да  върша доста от задълженията си в къщи.Днес ще видя и какво ще покаже кантара.
Имам и въпрос към майките,които кърмят-Изпитвате ли непрекъснато жажда?Това нормално ли е?Аз чувствам устата си все суха и трябва да пия често вода.

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 11:05 от kup74

# 213
  • София
здравейте Simple Smile

Честит Имен Ден на всички именници   bouquet

Аз също изпитвам жажда- особено по време на самото кърмене и затова гледам да имам една бутилка с вода около мен.

Мари , стархотна е идеята за колаж Simple Smile. Аз също имам готовност със снимките само къде трябва да пращам.

Шаманката - страхотна си Simple Smile. Аз се ползвам от всеки пост касаещ кърменето, защото почти винаги си намирам полезна информация за ситуацията при нас.

# 214
Ние се върнахме от консултация. Сега да се отчета:
За един месец моята девойка е наддала 1.200кг, вече тежи 4.700кг. Порастнала е с 2 см и е вече 53 см.  newsm44 Казвам на докторката, че се храним само по 5 пъти на ден, а тя #Crazy #Crazy ама то трябва да яде по 7 пъти...После казва, ОК след като наддава прексрасно, спокойна е и си спинка, значи така и е добре. Колко ли щеше да наддаде, ако я будех нарочно през 3 часа, за да яде 7 пъти....? Сега си хапва горе-долу през 4.5 часа, като през нощта прави пауза около 7 часа. Но то детето само така си се нагласи, аз не съм го насилвала.
Искам да питам другите мами, на които вече им сложиха  2-та ваксина за хепатит, вдигахте ли температура? Доки каза, че няма да имаме проблеми, но все пак ако може някой да сподели...
Честито на всички именници

# 215
Поли, браво на момата, и вие добре хапвате като нас Simple Smile
За ваксините, с Дая във Франция винаги след ваксина ми казваха да давам по малко Долипран или Панадол- не знам кой беше бг аналога, но тук май няма такава практика.Явно там е правантивно, но пък щом детенце не вдига температура май е излишно да се дава.

Сега съм се снабдила с няколко обезболяващи лепенки за ваксините, то май е повече за мое успокоение , отколкото действащи при бебето Simple Smile

# 216
Цитат на: mari:)
Ивчето, не се е отчитала вчера, дано да ни изненада с най-чаканата новина!

Ето ме ....Мари мерси, че ме мислиш ама е на нямам никакъв напредък с мойто раждане.  Все така съм си  2 в 1. Mr. Green Нямам и никакви симптоми, обаче да ви се оплача не ми се ляга. Легна ли ужасно ме боли всичко -ни на ляво става, ни на дясно, по гръб положението става много ритливо и имам чувството, че ще му изкочи крака. Общо взето се чувствам зле. Днес трябваше да ходя на запис, че нали ми е термина, ама се отказах, в това време хич не ми се разхожда по улиците. Утре ще отида обаче, че имаче има вероятност в болницата да ми се карат. Направо отчаянието ми е пълно, всички ме изнервят, честно казано по нервна Коледа не бях празнувала... Sad Дано за нова година се появи човека, че да внесе малко еуфория и настроение най- вече в мойта душа. Simple Smile

ЧЕСТИТО НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ.... МАМА MISS 666 И МАМА NINCHETOPL. ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ БЕБЧО МИККАЕЛ И  БЕБКА ИЗАБЕЛ , МНОГО ДА СЛУШКАТ, ДА РАСТАТ ГОЛЕМИ И САМО РАДОСТ И ЩАСТИЕ ДА ВИ НОСЯТ Simple Smile 

# 217
Честито на всички нови мами с бебенца, както и на тези, които празнуват имен ден!

Моето бебе тези дни плаче сериозно - има млечница. Започнах да го мажа с Нистатин с глицерин, дадох му и малко мед, и дано даде резултат.
По време на бременността имах бяло течение и ми се струва, че двете заболявания са свързани, но сега всичко отшумя.

Жаждата вероятно се дължи на кърменето, посъветваха ме да не пия много вода, защото така кърмата се увеличавала.

# 218
ЧЕСТИТИ БЕБЕНЦА НА МИСС МИККАЕЛ И НА НИНЧЕТОПЛ ИЗАБЕЛ,ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДЕЧИЦАТА С ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ ИМЕНЦА.ПОЖЕЛАВАМ ИМ ДЕЦТВО ИЗПЪЛНЕНО С МНОГО ВЕСЕЛИ ИГРИ И МНОГО ГРЕЙНАЛИ УСМИВКИ ПО ЛИЦАТА Hug

# 219
ВЪПРОС КЪМ ШАМАНКАТА                      ---Моето бебенце е изцяло на кърмене,но кара много продължително жълтеницата,педиатърката ни обясни,че това се дължи на несъвместимост на кръвните групи между мен и мъжът ми--0 положителна и А положителна.Проблема е ,че скоро правим 3 седмици а още жълтее детенцето и лекарката каза от 21 ден да си преварявам кърмата за 2 дена.Та въпросите са ми : колко време се вари на водна баня кърмата и чакали се да забври или само се загрява newsm78.Също така ми е много притеснено как ще стане номера с храненето,тъй като педиатърката ми каза да я храня с лъжица,защото ако и набутам шишето щяла да се отбие и няма да ми иска повече гърдата newsm78 Направо ми се плаче...........не виждам как ще я нахраня с лъжицата,не е ли много мъничка ще е кошмарно и сигурно ще я задавя а и това ще отнема много време CryПосъветвай ме как да постъпя-доста по-лесно ще е със шишето,но ако недай боже се отбие много ще съжелявам,защото имам много кърма за сега-направо ми тече сама по краката и по дрехите.Благодаря предварително

# 220
Шаманка, много, много благодаря за отговорите!!! Hug Hug Hug

# 221
Никид, златна си! Hug Ами ако искате родилите мами да започнем да изпращаме , после да изчакаме мамите , които са за края на декември и в новия подфорум в родени вече да си имаме колаж на бебоците HugВсъщност може да направим подалбум в снимка бг - снимки за колажи , да ги качваме там и така, но както ти е по-удобно на теб Ники Hug
 Ивчето, не се е отчитала вчера, дано да ни изненада с най-чаканата новина!

Да, искаме, което ми напомни, че с каката също бяхме направили колаж от всички форумски дечица, родени през съответния месец, и после го използвахме за украса на тортата, понеже си направихме и общ РД!!! Голям купон беше...

# 222
Не знаех ,че има несъвеместимост на кръвните групи между бащата и майката newsm78 И ние с половинката сме точно същите кръвни групи, малката също все още е леко жълта в лице, но и каката беше жълтичка продължително време.
Също така за първи път чувам това с преваряването на кърмата newsm78 Нашата педиатърка  каза, че кърменето се отразява много добре на физиологичната жълтеница.Със сигуност ще отшуми Николинко Hug , нека Шаманката да отговори , че и на мен ми стана любопитно.

# 223
  • Пазарджик

Моето бебе тези дни плаче сериозно - има млечница. Започнах да го мажа с Нистатин с глицерин, дадох му и малко мед, и дано даде резултат.

Не че искам да се бъркам  Peace ,но знам че мед НЕ се дава да деца до 2-3 годишна възраст,защото има опасносност от някаква алергия или болест,не се сещам каво точно беше,но трябва да се провери!!!
Днес виждам,че The Girl не се е отчитала,дали няма да ни изненада?!  Praynig

# 224
Пипи, да медът е силен алерген.На нас ни изписаха за млечници Дактарин, дано не се налага да го ползваме.

Общи условия

Активация на акаунт