Отговори
# 225
Всичко е ок с тоновете на бебчо! От днес обаче ще ходя всеки ден на запис, защото така се правело след като мине терминът  newsm78

Мен пък ме е хванала една гадна кашлица, доки дори ми даде да пия антибиотик, за да не се влоши до раждането.. и сега се притеснявам, че няма да мога изобщо да кърмя в началото, когато ще е най-ценно......  Sad

# 226
Честито на всички мами с новопоявилите се бебенца
Имам въпрос към мамите мажещи с дактарин. Как успявате да намажете езичето хубаво? Аз мажа с клечка за уши, но не успявам много добре - беба много стиска устни. Днес пробвах с кутрето, като че ли по добре се намаза, но много и се повдига. А какво количество лекарство слагате?

# 227
Въпрос към Шаманката
Аз след раждането съм доста анемична. Бебо е на кърма, възможно ли е по някакъв начин даму повлияя с липсата си на желязо чрез кърмата? Нужно ли е да се добавя препарат с желязо за бебето в такива случаи?

Честото на Adda за коледния подарък Simple Smile

# 228
Да се отчета и аз от днешния преглед : тонове добри,но никакви контракции,никакво разкритие,абе на бебо не му се излиза  Sad .Ако до сряда не съм родила ,в сряда сутринта ме приемат на системи.Стискайте ми палци до тогава бебчо сам да си тръгне Praynig .

# 229
Привет момичета  bouquet  bouquet  bouquet

Честито на всички нови мами

Нямам никакво време да пиша и да чета,минавам да кажа сама че билиорубина ни е пак висок,тия лекари си правят майтап с нас #2gunfire #2gunfire #2gunfire изписаа ни едни прахчета които не действат
Сега една позната ми каза че и те били така,и каза че само Фенобарбитал което се дава за епилепсия но само то лекувало жълтеницата,оказа се че и кърмата има нещо общо и утре ще пуснем изследвания за съвместимост на кръвните ни групи,и така при насвече останах без нарви тия лекаро си правят опити на нашите деца
Не се намери един лекар който да не ламти за пари а да оправя децата,само дето наринахме 300лв за 3 дена и какво ефект никакъв #2gunfire #2gunfire #2gunfire #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 230
За възстановяването след раждането: по време на бременността наддадох 10кг, след раждането свалих 6кг и от тогава нищо не свалям. Коремът ми първите дни след раждането спадаше буквално с дни, но и той вече не се променя. Сега чакам да минат трите месеца ограничение за започване на спорт след секцио. Твърдо съм решила да си върна формата от преди бременността, но за това ще мисля на пролет.

kup74, аз ползвам също Памперс, размер 1 - нямаме проблеми с тях, към момента теглото на малката е 3 800.

poli.t, как ти завидях за паузите на твоята бебка, надявам се като ви стигнем килограмите и ние да сме с такъв прекрасен режим. От 2 дни сме в екстаз, защото Калина прави по 4,5 - 5 часа пауза през нощта и започнах да се чувствам като човек.

nikolinko, относно храненето с лъжица - не е проблем. Нашата девойка много се дави с биберон и за това и давам водата с лъжица - дори имам чувството, че си познава лъжицата, защото като я види си отваря устата.

Искам да попитам - след колко месечна възраст или какви килограми трябва да е бебето, за да се слага в кенгуру, че нашата девойка щом е будна иска да е на ръце. Миличката въобще не може да стои сама, дори и за 5 минути; събуди ли се веднага трябва да я взема, иначе много плаче. Как е при вашите бебета?

# 231
Мери, защо не вземете слинг, те стават и за новородено Hug
Аз тъкмо щях да попитам дали мога да започвам с коремните преси 3седмици след секциото?Предния ми доктор ми каза,че мога след като минат обаче 3седмици след операцията.Предполагам обаче , че е индивидуално, в зависимост от това как се възтановяваш, но предполагам , че няма да има проблем, при мен възтановяването беше светкавично както съм писала и преди Hug

# 232
Съгласна съм с теб Която тия лекари само пари искат те стават по-скоро за изнудвачи от колкото за лекари.
Аз днес отивам на тонове и слава богу с бебето всичко е наред, без никакви изгледи за раждане,но понеже няма да поръчвам екип(за окръжна болница говоря),тая ми вика ако не съм родила до 7-8ми ден след термина тогава пак да идват #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire,а ако си плащах за екип щеше да ме вика всеки ден.Е не са ли изнудвачи?Да не говорим, как всеки път като отида ми намекват, че трябва се ориентирам някой лекар да си платя.
Единствено се надявам доктора който ми следи бременноста да се върне от отпуск и да ходя при него.
И днес така хубаво си поплаках и се моля само да не пренося чак 7-8 дена baby_neutral baby_neutral baby_neutral

# 233
Здравейте Мамчета ,имам едно питане - давате ли залъгалка на бебоците ?? аз се принудих да му дам -много плаче,иска все някой да го носи и да му говори,ма няма ка да стане това и сега с бибата се успокои доста  ,а също и си хапе ръцете,ръкавичките ,дрехите и всичко що види newsm78
някъде четох,че не трябвало да заспиват с биба  newsm78 някой знае ли нещо по въпроса? защо?  Thinking baby_neutral

Последна редакция: пн, 27 дек 2010, 20:01 от RikaRurika

# 234
  • София - Бургас
Здравейте и от Мен  newsm03
Влизам само да се обадя че днес ни изписаха , добре сме вече и най-после в къщи ...
Честито на Всички Нови Мами , да са Ви живи и здрави малките коледни подаръци.

# 235
Reason, добре завърнала се в къщи, милата, изчака се в тая болница!  Hug Надявам се мъника е добре вече, таткото е щастлив, а ти се чувстваш спокойна вече!

За жълтеницата и билирубина- и ние днес пуснахме кръв, защото лекарката при която ходих на преглед за повръщането каза че бил малко жълт и утре ще разбера дали е в нормата. Каза че повръщането не бива да се подценява и при често повръщане и връщане на млякото трябва преглед. Гледа стомахчето му на ехограф и диагнозата за рефлукса я потвърди, но каза че засега не се вижда проблем при пилорната стена. Също беше добре че отидохме нахранени тъкмо, за да види добре стомахчето и млякото в него.

Памперсите вече и двойката са ни малки  Shocked много е пораснал моят шишко. Имам пакет на Памперс двойка, който още малко ще свърши и ще се ориентирам към друга марка, правя тестове сега с различните памперси и купих следващите Молфикс, защото на Памперс ластика му се впива в крачето.

Нощно хранене по рядко от 4 часа не съм и сънувала... ех Поли, твоята бебка е мечта, ще ги запознаем с моят шишко  Wink

silviavt за Дактарина- аз си измивам хубаво пръстта, слагам съвсем малка ивичка на върха от 1-2 мм и мажа езика като не бъркам много навътре. Разбрах обаче че трябва да се маже и зърното на гърдата, както и от вътрешната страна на устата между венеца и устната, че и там имало, но няма как да се види. Не знам колко е точното количество, но мажа минимално. Ако на някои от вас доктора им е казал друго за мазането- нека сподели, че моята педиатърка не ми обясни подробно.

И да ви кажа, понеже имам няколко баби, но особено с две от тях избягвам контакт-едната ми обяснява как било хубаво детето да повръщало, така му се изчиствал стомаха от не знам си какво  Shocked и трябвало да го оставям да повръща. Другата пък ми обяснява като излязохме от родилното как в гърдичките на бебетата се събирала кърма и трябвало да я цедя  ooooh! не знам си кой така си докарал инфекция на бебето щото не му цедели гърдичките и го оперирали детето  ooooh! Изобщо ей такива глупости и вече като ми се обади някоя баба и първо казвам "Акъли не искам". Вашите баби говорят ли небивалици и дразнят ли ви? Мен ме дразнят непоисканите акъли, които дават. Та така  baby_neutral

# 236
  • Морска приказка
Reason Добре дошли с бебко. Надявам се да сте добре  Hug
7/8  Laughingтези съвети от бабите искрено ме разсмяха, надявам се не се  обиждаш  Laughing
Учим се още да се кърмим, добре хапва бебка и пълни памперсите.
Нямам мн време да пиша и чета, но се надявам всички майчета и бебчета да са добре  Hug
Какво ли става с мама Ива , не пише и тя мн често  Rolling Eyes

# 237
Здравейте момичета,

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ, ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ТЕ И БЕБЧЕТАТА ИМ! Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Не мога да смогвам да изчитам всичко, но ви следя когато мога Simple Smile
На тези, които още чакат срещата им стискам палци за леко раждане!
Относно възстановяването след секцио - аз след родилното бях свалила 10 кг, имам още толкова да смъкна  Laughing , а докторката ми каза, че с упражненията мога да започна 40 дни след операцията.

Относно кърменето : Имам Въпрос към Шаманката
Малкият се храни изцяло с кърма, добре се храни, памперсите са достатъчно на брой за денонощие и с адекватно съдържание, но от няколко дни има видима разлика в размера на гърдите ми. Лявата гърда е доста по-голяма от дясната, така беше и преди да започна да кърмя, но не така осезаемо. Сега разликата е направо шокираща за мен поне... Кърма имам и в двете, но повече напрежение усещам в лявата, както и усещам как ми слиза кърмата там доста по-често. Старая се да ги сменям, бебето суче и от двете. Но разликата в двете ме притеснява - дори зърното е по-голямо и различно от другото.Ще се радвам ако получа мнение по въпроса Simple Smile

# 238
  • Ямбол
Здравейте.За колажа нямам претенции да го правя точно и само аз, и други мами може да се включат.
За памперсите не помня дали писах относно настоящата игра на Памперс с подарък играчка наФишър Прайс.

# 239
  • софия
здравеите и от мен,честито на новите мами и техните коледни подаръчета.⅞ ...and Happily Ever After и при мен едната баба все знае ,все е компетентна-което мене много ме изнервя-ама нямам избор -всичко ми минава от 1то в другото ухо.На нас обаче едната гърдичка ни е подута и педиатърката ни каза -компреси с реванол-ще видим дали ще имаме ефект.RikaRurika -на малката вече и давам залугалка че много плаче преди къпане и е страшно.
Кога започнаха коликите при вас-нормално ли е на 7,8 ден да има бебето ми колики.
Мари ти от къде намери лефакс-от дни го търся и не го намирам.
Да ви разкажа за моето раждане -на 16 имах цял ден леки контракции(тогава не бях сигурна дали изобщо саконтракции де),към 24 ч бяхме в едно кафе и тогава вече станаха на около 5 минути свиванията в корема.Прибрахме се взех си багажа и отидох до Тина Киркова на дежурния кабинет около 1часа  от там звъннаха на моята докторка и докато доиде минах през клизма и ме сложиха на тонове -бях с разкритие 5 см .Докторката ми доиде прегледа ме и след 30 мин вече бях на магарето биха ми упоика в 3и 15 ч и след 4 напана се появи моята писанка Моника.Общо взето раждането ми беше песен и съм готова за 2ро дете но поне след 2-3 години.

Общи условия

Активация на акаунт