Отговори
# 405
Момичета, колко адаптирано мляко или въобще мляко трябва даизяжда бебе на 7 дни на хранене?!? Така и не ми слиза кърмата и давам 70 мл.Схемата ми е до навършване на десетия ден + 10мл. и от 10 до края на месеца по 110 мл. Правилна ли е? Съвсем се ошашавих вече и не спирам да рева заради това, че няма мкърма  Sad

# 406
здравейте мами и аз съм още 2в1 а терминът ми беше на 29 ти,но като гледам на мойто бебе не му се излизаа пък и се надявам да изкарам новата година в къщи:) имам питане към мамите които пренасят всеки ден ли ходите на тонове и колко време горе долу ви дават отсрочка преди да ви приемат в болница за да предизвикат раждане и най вече искам да питам мама ива как е във втора градска дали всеки път се плаща по 25 лв за тонове защото съм се ориентирала да раждам в тази болница
на всички родили и не родили мами желая весело посрещане на новата година и едни много здрави и послушни бебета

# 407
някой може ли да ми покаже този судо крем? Simple Smileче май нещо не мога да го намеря. мерси предварително!
пожелавам ви весело изкарване на нова година и моля ви не ползвайте ракетки, бомбички и фойерверки, помислете за бездомните животни които ще се побъркат от страх от тези гадни и безислени неща.
някой може ли да ми каже беб на 19 дни колко мл цедено мляко трябва да пие на хранене?

# 408
# 409
Мерси cydonia! аз полавам крем на пенатен и който съдържа 18% цинк оксид и сега от няколко дена почнах Li'l Godt's Milk  с 40 % цинк оксид предназначен от педиатър но след малко отивам да купя и судото. някой да ми каже пудра бебешка помага ли? дупето е мн червено с капчици кръв от протриването  макар че след всяко аку го мием.

# 410
ВЕСЕЛЕЛО ПОСРЕЩАНЕ И ОТ МЕН!!!
Отиваме във свекърите да празнуваме!!!
Монкас, и аз като теб съм голяма защитничка на животните Hug

# 411
ВЕСЕЛЕЛО ПОСРЕЩАНЕ И ОТ МЕН!!!
Отиваме във свекърите да празнуваме!!!
Монкас, и аз като теб съм голяма защитничка на животните Hug
Радвам се Мари много Hug. аз сега покрай бебето имам 3 котки  взети от улицата и горките ммалко ми идва в повече че и не слушат много но дано като се поооправя и ще им обръщам повечко внимание. сега докато бебето е на 2 месеца гледам да не влизат с стаята му.

# 412
Ние си намерихме и си взехме едно бездомно кученце, нашите го гледат, баща ми най вече.Грижим се  и за  няколко други бездомни кучета, живеят в един двор до гаража на баща ми.Опитвам са да възпитам и малката с такава любов към животните, но и на нея и идва отвъртре Hug
Мечтата ми е ако някой ден имам много пари да направя приют за бездомни кучета или котки, но май ще си остане само мечта.

Хайде ставам мацки Hug

# 413
  Здравейте, мили декемврийки! Пожелавам Ви много здраве, щастие и любов през Новата година!
С удоволствие ви съобщавам , че на 30-ти вчера в 11,50 часа вечерта Stas  с термин 25.12 е родила прекрасно момиченце Марая с тегло 3,00 килограма. Мама и бебче са добре!
  Бъдете здрави!

# 414
Мерси cydonia! аз полавам крем на пенатен и който съдържа 18% цинк оксид и сега от няколко дена почнах Li'l Godt's Milk  с 40 % цинк оксид предназначен от педиатър но след малко отивам да купя и судото. някой да ми каже пудра бебешка помага ли? дупето е мн червено с капчици кръв от протриването  макар че след всяко аку го мием.
И ние сме със Судо крем-а и съм много доволна.Тук много го препоръчват и Джинджира също  http://apteka.framar.bg/30019893/%D0%B4%D0%B6%D0%B8%D0%BD%D0%B4% … D0%BE%D0%BB%D0%B0  Peace

# 415
Момичета, колко адаптирано мляко или въобще мляко трябва даизяжда бебе на 7 дни на хранене?!? Така и не ми слиза кърмата и давам 70 мл.Схемата ми е до навършване на десетия ден + 10мл. и от 10 до края на месеца по 110 мл. Правилна ли е? Съвсем се ошашавих вече и не спирам да рева заради това, че няма мкърма  Sad

vanias1, съжалявам, че не успях да отговора по-рано на другото ти питане. Ще опитам сега, дано домашните любимци не ме саботират  Simple Smile
Ще споделиш ли точно какво те притеснява в засукването на бебето и във формата на гърдите? Колко пъти слагаш бебето на гърда сега?
Предполагам си чела вече, че производството на кърмата зависи основно от стимулацията, честото и ефективно изпразване на гърдите. Ако правилно разбирам, бебенцето ти се затруднява да суче, защото зърната ти са плоски или неоформени? Това е възможно да затруднява и стимулацията на кърмата и за това да не "слиза" кърмата.

Би ли могла да опиташ няколко неща, които с времето могат да помогнат кърмата да се увеличи. Ако  прецениш, пиши ми от къде си и дали би искала някой от ЛЛЛ да ви посети и види засукването.
За добрата стимулация на кърмата в началото е необходимо гърдите да се изпразват добре поне 10-12 пъти в денонощие. Интервалът от 6 часа, който писа че правиш е доста голям. Много по-добър резултат дават честите изцеждания, дори и по-кратки, отколкото продължително цедене, но на големи интервали. Вариант ли е да опиташ да цедиш на поне 2 часа, като е добре да има поне едно изцеждане през нощта, ако бебето ти не успява да суче още? Ако бебето успее да изсуче гърдата, можеш да изцедиш само другата. Нормално е в началото да не успееш да изцедиш много. Но с времето количеството постепенно би следвало да се увеличи, с по няколко грамчета и в един момент, като сметнеш цялото изцедено количество за деня ще можеш да усетиш как се увеличава кърмата. Процесът може да е бавен и може да е трудоемък. Но дори и вариантът да сте на смесено хранене в началото, кърменето пак носи достатъчно полезности на бебето. А е напълно постижимо един ден да махнете добавката, и бебето ти да засуче добре. Дори и зърната ти да не са добре оформени, да са по-големи от устенцата на бебето, то те могат да се оформят, а бебето израства, става по-силно и устата му по-голяма, способностите, повече. Не малко майки разказват как малко преди да се откажат от кърменето, предлагат на 2,3, 4 месечните си бебета да посучат от гърда и изведнъж те засукват сякаш само това са правили цял живот.

Друг фактор за лесното слизане на кърмата са емоциите на майката. Или по-точно спокойните, щестливи емоции помагат на хормона окситоцин, който е отговорен за рефлекса на потичане на кърмата да се отдели и процесът да се задейства. Обратно, при една стресирана, притеснена и уплашена майка отделянето на хормонът се блокира, рефлексът на потичане се забавя или блокира и сякаш кърмата секва изведнъж. Това стои в основата на мита за спирането на кърмата при стрес.
Няма нищо по-нормално от това да си уплашена в момента, да ти е тъжно, несигурно и стресирано заради не добрия старт. Едва ли ако ти кажа да се успокоиш, това ще стане толкова лесно. Но опитай, до колкото ти е възможно да си повярваш, да си кажеш, че трудното ще отмине, ще се справиш по един или друг начин.
Можеш да опиташ преди кърмене или цедене да си сипеш чаша топъл чай, какао или каквото обичаш да пиеш и те кара да се отпуснеш. После можеш да седнеш удобно, да си пуснеш любима музика, любим филм, да погледнеш снимки от бременността или просто да си спомниш какво малко и уникално щастие държиш в ръцете си, колко е перфектно, малко и прекрасно и какви чувства те кара да изпитваш. Тогава можеш да предложиш гърда или да започнеш да цедиш. Добра е кърменето да започва малко преди бебето за се е разплакало от глад, още при първи симптоми на огладняване, въртене на главичката, махане с ръчички, сумтене. Тогава то ще е много по търпеливо да се нагласи позата и да се коригира засукването.
Може да ти помогне и техниката на К:омпресия на гърдата за да помогне евентуално на бебето да изсуче повече кърма за по-кратко време. Ето клипчеПри изцеждането също може да е от полза. Ако цедиш с помпа, можеш да опиташ да комбинираш и с изцеждане на ръка, по този начин стимулацията е различна и може да помогне за по-добър резултат. Адекватния прием на течности, по 2-3 литра вода и др. течности на ден също играят известна роля за количеството произвеждана кърма.

За да не се обърка сукането на бебето и да не се откаже от гърда, добре е дохранването да става с алтернатива на шишето (чашка, лъжичка, спринцовка, система за дохранване и др.) и да се избягват залъгалки. Ако всички средства не сработват при вас и все пак се налага дохранване от шише, добре е да се внимава бебето да е изправено, а течността в шишето да е водоравна, а не да се стича в гърлото на бебето.
На въпроса ти, ето една статия по темата, може да се ориентираш за количествата От колко изцедена кърма се нуждае бебето ми?

Весело посрещане на новата година, желая ви спокойни и щастливи бебета  Hug

# 416
  • Перник
Честито бебенце, Стас! Да е жива и здрава малката Марая и безгрижно да е детството и!  bouquet
Ех, момичета, колко е хубаво да има такива новини! Благородно дори завиждам на тези, на които им предстои все още мигът на срещата с малките бижута! Това е несравнима емоция! Стискам палци на всички, които са две в едно! Hug
А на тези, които гушкат вече малките душички желая от все сърце това да е най-нежната новогодишна нощ в живота им! Лично за мен усещам че ще е така! Малко ми е мъчно дори за отминаващата година - за нашето семейство беше много добра. Дано за всички ни Новата да е по-ползотворна и да ни дари със ЗДРАВЕ!
НАЗДРАВЕ!

# 417
Здравейте мили момичета,

ЧЕСТИТО НА МАМА AVA77 и НА МАМА STAS. ДА СА ИМ ЖИВИ И ЗДРАВИ НОВОГОДИШНИТЕ ПОДАРЪЦИ БЕБЕ БОРИС И БЕБЕ МАРАЯ, МНОГО ЗДРАВИ, ВЕСЕЛИ И ЩАСТЛИВИ.

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА B_NADI  И ПОРАСТНАЛАТА КАКА. ДА Е ЖИВИ И ЗДРАВА, МНОГО ВЕСЕЛА И ДА ПОМАГА МНОГО НА МАМА И ДА СЕ ГРИЖИ ЗА МАЛКАТА СЕСТРИЧКА. ВЕСЕЛ ДВОЕН ПРАЗНИК.

От мен нищо ново, чувствам се Голяма, но иначе съм много добре. Никакви признаци. Прегръдки за всички, много ми е приятно като прочета, че се сещате за мен. Направо с това мойто раждане ви надух главите ...  но се радвам, че ви има, иначе на кой да хленча ако не на вас и кой би ме разбрал... Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Желая ви весело изкарване на новогодишната нощ и нека новата година ви донесе много радости, щастие, успехи и сбъднати мечти .  Бъдете много щастливи и се обичайте. Наздраве  newsm24

# 418
  • Пловдив
Момичета, как се правят компресите от зеле, прясно зеле ли, колко време трябва да стоя със зелевите листа и по колко пъти на ден да си правя ?

ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА! НЕКА ТЯ БЪДЕ ИЗПЪЛНЕНА  САМО С ХУБАВИ ЕМОЦИИ , ДА БЪДЕМ ЖИВИ И ЗДРАВИ И БЕБКОВЦИТЕ МНОГО ДА НИ РАДВАТ!  Tada  ura

# 419
здравейте мами и аз съм още 2в1 а терминът ми беше на 29 ти,но като гледам на мойто бебе не му се излизаа пък и се надявам да изкарам новата година в къщи:) имам питане към мамите които пренасят всеки ден ли ходите на тонове и колко време горе долу ви дават отсрочка преди да ви приемат в болница за да предизвикат раждане и най вече искам да питам мама ива как е във втора градска дали всеки път се плаща по 25 лв за тонове защото съм се ориентирала да раждам в тази болница
на всички родили и не родили мами желая весело посрещане на новата година и едни много здрави и послушни бебета
Аз няма да раждам във втора градска,но мога да се искажа,на мен ми казаха че ако пренося чак на 7мия ден да отида на тонове, но това е така защото са ми безплатни тоновете(предполагам) и все пак не мисля да ги слушам(дано не се стига до 7 ден).

Общи условия

Активация на акаунт