Scrapbooking & Cardmaking - 13

• 63 026
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Здравейте,
Антония ,вчера ми взеха принтер , понеже ми се развали моя.Новият е canon pixma Mg 5150,този е 3 в 1 ,мастилено струен,но  става за оцветяване с копик маркери,печата до 390гр хартия,с отделни глави е и всяка може да се сменя когато ти свърши мастилото,цената е около 200лв и цената на касета е 26лв,печата хубаво,но още не съм пробвала снимки има и други екстри но тях може да ги прочетеш в нета по-подробно.
Стария,който беше на 1г беше епсон -лазерен ,много високо качество на цветовете,но се забавих за смяната на мастилото,защото си беше скъпо,докато го сменя ми засъхна нещо и стана така ,че по-добре нов отколкото ремонт,защото не намерих гаранцията!

# 647
Искам да благодаря на всички, които споделихте за принтерите! Аз имам толкова голям проблем с принтирането ( понеже като си купувах принтерите ги вземах за съвсем други цели), че когато мога избягвам и за съжаление след като принтирам се налага да повтарям отгоре.... Rolling Eyes Имам HP 6310 ( Office Jet, много функции на едно място, ама нищо не върши като хората, а мастилото е много скъпо. Другия ми е Самсунг, но той е само черен, уж замо за печатане на документи.

Силве, аз имам тази тавичка за брокат, аз я намирам доста удобна. Никога не мога да събера толкова много брокат, колкото като е в нея. Ти знаеш, че малкия улей има тапичка и трябва да се махне, нали? Аз използвам четка да изчистя броката от тавичката но е удобно, че има кръгъл улей по който да не се разпилява навсякъде броката.

Ташкова,
понеже и аз съм на вълна за кутийки, много ми харесаха твоите, особено втората! Първата е много интересна, трябва да пробвам с един си същи цвят в различни нюанси, много добра идея, мерси, че сподели.

Голддигър
, само мога да кажа УАУ! Едно, че идеята е орогинална, но и с изпълнението си се справила супер!

Avocett
, на мен много ми харесва картичкта ти, нищо че не е правена с машинки за изразване. Аз смятам, че всички тези машинки са полезни, ако правиш голямо количество картички и целта ти е да спестиш време. Ако ти е приятно да се занимаваш, няма никакъв проблем да ги правиш и на ръка, аз самата правя много неща на ръка.

Появявам се аз като летен дъжд, защото не съм публикувала сигурно от 3 години скрапбук страница и много исках да ви покажа тази, която направих. Simple Smile

Има картичка, кутийка и тефтерче, пуснала съм всичките на блога си:
http://artcraft.anniesartbook.com/2011/04/pottery-barn-inspired- … shower-gifts.html

А утре ще пусна и тортата, която съм направила. Всичко беше въодушевено от ето тази завивка на Потъри Барн, която се оказа, че е любима на учителката, за която беше партито за бебе:
http://www.potterybarnkids.com/products/baby-elephant-nursery-bedding/

# 648
Tandoori, и тук да изразя възхищението си от невероятната красота, която си създала! Цял ден са ми в ума това слонче и това птиченце! Разбрах, разбрах аз, че са ръчно изработени!  Simple Smile Което поражда още по-голямо възхищение в мене! Поздравления!

Много благодаря на всички ви, които се отзовахте на моята молба и споделихте впечатления за принтерите! Записах си още някои неща, които да огледам преди да се спрем окончателно на марка и модел, утре ще разучаваме по подробно.

Ето и нещичко от мен!

# 649
Моя принтер е мастилено-струен.
Много хубаво разпечатва.
За да не се размазва картинката при оцветяване с акварелни моливи /за сега това ползвам/предварително гладя със силна ютия принтираната картинка и напръсквам с лак.
Някои чалъми ползвам от декупажа  Wink
След оцветяването отново запечатвам с лак.
antoniabg, много ще съм ти благодарна, когато имаш време да ми пуснеш линк към шаблоните  Hug

# 650
  • Пловдив
Tandoori,очите ми останаха в дървото! Поздравления за идеята и крайния резултат!

Silveto 3,за ъглите си взех ножица,но не съм доволна и скоро ще си търся пънч.А за текстурните плочки има специален инструмент http://armstrongshop.com/product.php?ProductID=1388,който ще те улесни.Но и на мен ми е трудно.

# 651
Добре изглеждат машинките, но ми се струват скъпички, доста притурки трябват, да не смятаме и машината. Общо взето нещата струват повече ако е за машина, отколкото останалите. Да не кажа, че има фигурки за 30 и кусур лв., иначе с пънч сигурно ще е на половина цената. За сега ми се струва незаслужена инвестицията освен затруднението в изработването без машината, но си мисля, че за тези пари може да се снабди човек с много хубавки нещица. Simple Smile Нещо, което ми дойде на ум, има ли възможност плочите с формички или релеф за машините да се използват и без тях? Лека полека може да се взимат от тях и евентуално след това машина?
Мерси за отговорите и поясненията на всички.  Simple Smile

# 652
Силве, на въпроса ти дали може да се използва друго освен машина за въпросните ембосинг папки, към които си дала линк най-отдолу в този си пост. Да, може поначало. Тези конкретно папки за релеф са на принципа на папка - с една вдлъбната и една изпъкнала страна. Листът се поставя по средата и се прекарва през машината. Машините са на принципа на натиска, затова и самите папки могат да се ползват без такава, но само този тип, който си показала, както и тези  на cuttlebug. Някои момичета постигат ефекта на натиска като минават с точилка върху папката, натискайки няколко пъти, за да се образува релефа на листа. Тъй че може да опиташ, но си е изморително. Simple Smile

Аз си взех този пънч за ъгли http://www.2elshi-shop.com/index.php?page=shop.product_details&a … mart&Itemid=1 Не е лош, сега пробвам на случайни ъгли, ще видим как е като ми потрябва за някоя картичка, просто трябва да е перфектно изрязването, за да направи добре ъгъла.
Взех си и тази тавичка http://www.2elshi-shop.com/index.php?page=shop.product_details&a … mart&Itemid=1 , честно казано не виждам кой знае какъв смисъл, броката ми полепва по тавата.
По принцип има ли разлика в обикновения брокат и този в пудрите за ембосинг? Аз си купих от Илиянци 1кг брокат и може би мога да смесвам с пудри?
Иначе това ли са шаблоните за релеф, които се използват за машинката, която addii показа?
http://armstrongshop.com/product.php?ProductID=1984
А от къде може да се вземе Бигшот?

# 653
Антония, как успя да ги изрежеш всичките тези малки цветчета? Пънч ли ползва? Много са сладурски! харесва ми картичката, както и това, че пепрудката все едно е " излязла" от вътрешността на цветето. Чудесно хрумване! Единственото нещо, което бих променила е може би да сложа 4-то цветенце вместо печат пеперудка в десния горен ъгъл. Иначе картичката ти е много вдъхновяваща!

Благодаря ти за коментара на моите неща!

Армира, благодаря и на теб!   bouquet

# 654

Картичка, вдъхновена от предизвикателството на Двете елши за любимата ни приказка или книжка. Дали може да познаете коя е моята, преди да погледнете в блога  Laughing

Между другото в крайна сметка си купих Кроп-А-Дайл от Грета`с Арт. Скъп инструмент, но пък колко лесно се работи с него... Пробива без никакво усилие чипборд, за какъвто всъщност ми трябваше. Много, много съм доволна.
И в тази връзка, тъй като говорите за инструменти за заобляне на ъгли - аз имах един малък пънч, който използвах известно време, но го смених за Corner Chomper. Пак от скъпите инструменти, но според мен, инвестиция за години напред.
Общо-взето се убеждам, че направя ли компромис, уж да спестя някакви пари, в крайна сметка не съм доволна и пак купувам онова, което съм искала първоначално.

# 655
Тони, това май е Малкият принц  Wink Много сладка картичка! Peace
Тандури, тъкмо се канех да надникна в блога ти и ти се появи  Mr. Green И на мен много ми хареса комплектът подаръци - учителката е късметлийка!  Peace

Упс, редактирам се, щом е ставало дума за Емилчо....любим е и на мен  Peace

Последна редакция: нд, 17 апр 2011, 13:26 от Old Sport

# 656

Разбира се!  Wink Отне ми доста време да мина ръбчетата с розово и да ги огъна, това поради липса на време, но се справих накрая с помощ за гледането на бебка, а аз се развихрих. И сега не ми се смейте много, но тъй като нямам подложка за релеф, използвах три от неизползваните от дъщеря ми лигавници и върху тях огънах цветчетата  Mr. Green
А за четвъртото цветче - еми, остана си в кутийката, в която бях приготвила останалите. Колко ли пъти го слагах и махах и аз не знам, накрая реших, че пречи на полета на пеперудката и не го залепих! Сега се сещам, че може би трябваше да направя две по-малки пеперуди и да видя с тях как ще стои, но може би един ден като имам време и това ще опитам.

А ето какво успях да направя още, разбира се, не без ценната помощ на двамата ми мъже, които се занимаваха с малката принцеса.

# 657
Честит празник на всички с имена на цветя!

Ани и тук да кажа колко съм впечатлена!
Тони, интерпретацията ти на Емил е много сладка и говореща!

И да споделя мнението на другите за текстурните плочи и инструмента за релеф (с трите съчми)- изисква огромно усилие! И резултата често не покрива очакванията...
 Напоследък минавам набързо с този инструмент, колкото да ми покаже къде е релефа и после прецизирам с обикновен инструмент за релеф - такъв

# 658
Честит Имен Ден на всички носещи име на цвете!

# 659
Честит празник на всички празнуващи!
Te4eto, antoniabg , много пролетно настроение лъха от вашите картички Peace
{Тони} , този малък палавник много е сладък  Peace
Последните 3 дни правих тази картичка.Повече подробности и снимки в
http://mynewhobby-merypoppins.blogspot.com/ 

Общи условия

Активация на акаунт