Синдром на Даун /за нашите Слънчеви Деца/ - 11

• 58 913
  • 805
  •   1
Отговори
# 765
Стефи ,Поли е голяма сладурана и прилича на мама е според мен е де.Да е жива ,здрава и заобиколена от много любов!

# 766
Хей здравейте и от нас! ЧЕСТИТ ПЪРВИ УЧЕБЕН ДЕН НА ВСИЧКО ПЪРВОКЛАСНИЦИ И УЧЕНИЦИ! Извинявам се за неактивното ми присъствие,но наистина ми е трудно и с малкия и с баткото вкъщи!Баткото му свърши ваканцията ,но му излезнаха афти в гърлото в цялата уста!Беше цяла седмица още вкъщи,но важното е че вече се оправи и от вчера е на ясла! Малкия Пламенчо е добре слава богу,вчера бяхме на консултация,развива се много добре! Застоява се на краченцата си и е доста стабилен,много е подвижен ,усмихнат!Сега вече го започнаха зъбките и много плаче!Нашата педиатърка никъде не ни праща нито на гимнастика нито никъде.Само едни иследвания на 6мес -кръв и урина и това беше! Дано всичко да е наред и да няма усложнения занапред,само се чудя как ще разберем ,ако недай си боже newsm17 му стане нещо ,като не му прави никакви иследвания!???
Изпуснала съм рожденици....искам да им пожелая най0вече да са много здравички и да радват своите родители и близки с много усмивки!
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSLEVdzfwskToDNtZSGFGdAI … bvp0KJQ7-L7pnn6EA
Стефи малката Поли е прекрасна ,  newsm51
Радвам се ,че всички са добре ! Желая ви хубав ден! И до скоро!

# 767
Здравей Пламенка!Радвам се че малкият Пламенчо е добре,той на колко месеца стана.Нашият Тео е на три месеца,мислим докато не е дошла зимата да отидем до София при доктор Тинчева.Там правели цялостни прегледи на сърце,вътрешни органи,уши,очи и т.н.Също ходим на гимнастика в един дом за медико-социални грижи-надявам се масажите да помогнат,защото още не си държим добре главичката.Ти настоявай пред твоето джипи да ти даде направление за рехабилитация,а може и до София да отидете ако решите нали знаеш че е важно да се провери сърцето на детето.Дано да съм ти била полезна,ако искаш ми пиши,ако имаш фейсбук прати ми покана там съм Христина Иванова.Чао и до скоро!!

# 768
Благодаря на mishle3 и plamenkaaa!
Честит 1-ви учебен ден на учениците! Hands Clap С пожелание за успешни занятия!

# 769
Честит първи учебен ден на всички ученици!Желая им  хубава и спорна година, да усвояват с лекота учебният материал.  bouquet

Честит Рожден Ден(на патерици) на Поли- да ви е жива и здрава и много да ви слушка и радва.Истински малък бонбон е , само за гушкане и целуване. Blush

# 770
Честит първи учебен ден на всички слънчица Simple Smile

Имам въпрос за ТЕЛК. Срокът на ТЕЛКа ни е до 01.09.2011, т.е. датата вече мина. На времето решението ни е било от 25.09.2008 г. Разбрах, че трябва да получим писмо за подновяване на ТЕЛКа, но досега такова не е дошло. Какво да правя? Да звъня в ТЕЛК? Да знае някой тел. номер?

Хриси днес тръгна в масова подготвителна група. Ще ви разкажа подробности малко по-нататък, да видим как ще върви...

Освен това и един път в седмицата ще посещава Монтесори градината, те се преместиха на 12.09 от Младост 1 в една уличка между 4ти километър и спирка "Г.М. Димитров" на метрото. Новата им сграда е много хубава. Хриси и Преслава ходиха там за по 2 часа през юли и сега от началото на септември. Определено им харесва там - интересно им е и отиват всеки ден с желание. Преслава започна да говори повече, при Хриси не се забелязва разлика, но аз отчитам като напредък и това, че поне ходи с желание на градина и е в нормална говоряща детска среда.

Иначе с нея в къщи се занимаваме с буквите и учим азбуката, паралелно разглеждаме и по-къси думи и се опитваме да прочетем някои. Буквите и думите определено са й интересни, за разлика от цифрите, които направо ги подминава... Sad

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 18:29 от Мария

# 771
Благодаря на nastenka и Deja Vu  Kissing Heart
Браво на Хриси, стискаме палци да й хареса  smile3503 Миме, имахте ли проблеми при записването в детската градина?  Rolling Eyes

# 772
Мария, днес защото бях за  решение от ТЕЛК , дочух разговор между служителката и пациент - обясни му ,че 2 месеца преди за изтече срока на решението е хубаво да отиде да подаде нова молба. Явно не трябва да чакаш , а да действаш. Най-лесното е да намериш телефон на ТЕЛК-а който ти е издал предишното решение и да питаш какво да правиш.
На нас са ни объркали месеца на раждане и сега ще трябва да поправят решението  Sad

# 773
Със самото записване в градината нямахме проблем, Хриси е в нея вече четвърта година, но досега беше в специална група - с други деца с проблеми. Моята борба беше да я прехвърля в масова група, за да бъде в нормална говоряща детска среда, за да напредне с говора.

Ravi, мерси за информацията. Аз междувременно се порових и прочетох къде, какво и как да подам, така че ще го направя утре или в понеделник сутринта.

Последна редакция: чт, 15 сеп 2011, 21:18 от Мария

# 774
Здравейте на всички малки, големи и още по-големи! То било хубаво човек да е в отпуска и от морето да е на планина Mr. Green
Честит рожден ден на всички с голямо закъснение  Gift nbirthday
Ние бяхме на контролен в Трета градска и всичко е наред, но ни сложиха упойка през носа за да ни прегледат Mr. Green Викахме на др.Райков "мама ти" Twisted Evilтака ме търси #Cussing out
Аз бях толкова панирана, че чак после се смях, когато доктора се пошегува, че Валя не е единствена, която го "благославя" Joy
Иначе си казахме кое ни е гаджето.......................КЛИМЕНТ Embarassed
За ТЕЛК подаваме 2 мес. по-рано документи(преди изтичане на срока), защото понякога ти дават само 1 седм. за направа на всички изследвания.
Обичаме Ви!  bouquet

# 775
Да, Мария! Май това ще е борбата ни първо градина после училище. Но затова сме живи да се борим  fight Със сигурност ще има напредък Хриси в масовата група.  Hug

# 776
Момичета,здравейте!Имаме проблемче-помагайте!Тео от два дни не е правил ако,пробвах и с термометър не става,някой ако е имал такъв проблем,моля дайте съвет,няма ли някой бабешки цяр,да не прибягваме веднага до лекарства.Иначе звъннах и на педито,каза да му дам дуфалак.Въпреки това приемам и съвети от вас,от много съвети глава не боли! Hug Благодаря и хубав ден на всички!Как се учениците,хайде похвалете се,влязоха ли вече в ритъм малки и големи!Чаоо и целувки на малките,на каките и на батковците!! newsm03

# 777
Здравейте! Хриси и баткото ни има такъв проблем.Пробвахме и с дуфалак и с още един сироп ,но нищо....само сокот сини сливи спасява положението! Нашето бати е и много ама много злояд и така се запича че думи нямам!Миналата седмица имаше афти из цялата уста и неможеше да се храни нито сок нито нищо и се изака с много усилия чак на 5-я ден ! Така че или прясно изцеден сок или компот от сини сливи.А също ,ако имаш сушени сини сливи ги накипваш от вечерта в малко водичка и после ги пасираш !Всичко това знам от една майка с която чакахме да минем ТЕЛК в Бургас!Имаше момиченце със СД на 3год.Та това е моята рецепта ИЗПИТАНА И ДОКАЗАНА  Wink Хайде дано имаш хубави новини!
Галя браво на детенцето ти ! Дано винаги това ни съобщаваш,че всичко е наред!
Хайде Лек ден!

# 778
Щях да питам някой знае ли къде се губи моята съгражданка JoannaMR????   newsm78 newsm78

# 779
hrisi75, и аз като plamenkaaa правя чай от сушени сини сливи. 3-4 сливки в 200 мл. вода запарвам със вряла вода. А сега е сезона на сините сливи, направи компоти от сини сливи за да имаш за зимата. Проблема може да остане, както при нас и да се заредиш за зимата.  Laughing да имаш лек  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт