Какво количество може да изяжда дете на почти 6 г. ?

• 9 963
  • 220
  •   1
Отговори
# 180
Дори да не са със закръглени талии, има жени с "по-мъжко" телосложение, при които талията не е ясно изразена, нищо че иначе са слаби. Даже и спортистки има много такива. Женствения вариант фигура тип младата София Лорен пък допуска и една по-пищна жена да има фина талия. Нормите няма как да отразят всичко това точно.

# 181
  • В заешката дупка
Точно така, Мафани. Именно мастните натрупвания са важни, а не размерът на талията сам по себе си.

# 182
Прочетох поста на ЧеКа, довечера ще чета станалото, сега нЕма време Simple Smile а ти измери ли ръста на децата от списъка  Simple Smile
Дай една таблица и ти най-сетне, да видим 30 ли, 40 ли см. трябва да е при 124 см. и да почваме диета  Grinning

# 183
Вече и аз се запалих да измеря талията на детето утре  Grinning 116 см. е висока, 18 кг., ама талията й ми е загадка. И голяма да е, няма как да я намалим така или иначе.

# 184
Прочетох поста на ЧеКа, довечера ще чета станалото, сега нЕма време Simple Smile а ти измери ли ръста на децата от списъка  Simple Smile
Дай една таблица и ти най-сетне, да видим 30 ли, 40 ли см. трябва да е при 124 см. и да почваме диета  Grinning

Казах ти, таблицата, която аз гледах, е дадената от Чека.
Ръстът на децата от ДГ на моето съм ги съпоставяла с талията /чаках да я взема от латино танци и нямаше какво да правя  Laughing/
55-60 см. при ръст от 115 см., 49 см. при ръст 122 см.

Ако се притесняваш, че намеквам, че детето ти е дебело, не, ни най-малко.
Сама можеш да си прецениш, дали е, или не.

Саморедактирам се. Не ми се занимава с излишни спорове.

Още веднъж- весело посрещане на Новата Година!   bouquet

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 17:26 от Гос`жа Мафани

# 185
Гос`жа Мафани, ти моето го остави, става дума за това, че 55-60 не е талия на дебело дете, а нормална за възрастта. И не може разбира се всички да са под шаблон, на едни ще е 50, на други 65, което няма нищо общо със затлъстяването, още повече ако детето се храни нормално.

Ако говориш за тази снимка, която показах - кокали са това, не е мЕсо. Колкото и да съм запалена по здравословно хранене за нея и т.н., не изпадам в крайности, нездравословно е да я искам по-слаба, в момента е с близо 3 кг. под средното за ръста според СЗО, все пак е добре и да са здравословно слаби, не прекалено, нищо хубаво няма в крайностите  Peace

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 18:14 от Не се сърди, човече

# 186
вие сте писали писали, а ние последните дни бяхме на Алеко с децата. по цял ден каране на шейни. ей така трябва да са всеки ден децата , а не затворени в градините по цяла зима, без излизане. миналата зима срещнахме едни учителки от Монтесори градините и те казаха че техните деца са всеки ден навън и на ски училища! каква разлика с обикновените градини!

# 187
вие сте писали писали, а ние последните дни бяхме на Алеко с децата ...

Е, моето е при баба си за няколко дни, обикновено не се спрират двете, така че физическата активност е била налице  Simple Smile
За градините съм съгласна, но е невъзможно да се случи, убедена съм. И причината не е в градините. При нас имаше заповед на директорката да ги извеждат 2 пъти на ден, с изключение на дни с мъгла или буря, обаче познай колко родители са съгласни? Много малко. Щели да настинат. А после реват, че децата им боледуват, е как да не боледуват като са по цял ден затворени и вирусите се размножават? Пращам я с летни дрехи и вътре е със сандали, защото температурата е ненормално висока. Но - такова ни е мисленето все още.

# 188
Моите днес гледачката ги държа близо 2 часа и половина навън?
Дали това влияе на килограмите, талията и височината? На апетита със сигурност чистия въздух действа положително Simple Smile

# 189
Сега ме амбицирахте и хванах рулетката....,
мерките на Мафани са си съвсем в ред,перфектни даже,
на нейните килограми бях с талия 58 см.,
след третото раждане стоя на 60кг. и талията ми е 70 см.,което си е безобразно много,
и на Васко премерих талията,на 6г. и половина е,127 см. висок ,а талията му е 50 см.,
много хубаво телце има,атлетичен и жилав....

Мафани,ти голяма мацка си била,браво ,за което....

Последна редакция: пт, 31 дек 2010, 10:07 от Еластина

# 190
Талията на момчетата е доста по-малка от на момичетата  Peace

...
Мафани,ти голяма мацка си била,браво ,за което....

Не съм наясно, но 48 кила е зълва ми, 155 е, изглежда перфектно, за 170 ми се струва незадравословно (въпрос на избор си е , разбира се)  Peace

П.П. Детето носи 34 номер обувки, а зълва ми 35, ненормално, нали  Simple Smile

# 191
Ако едно дете е бито и навиквано по градинките от родителите си- ще реагираме, ще пускаме теми, вероятно някои по-сърцати и на социалните служби ще се обадят.

Ако едно дете употребява алкохол, пък било и чаша бира на въпросните детски ли са 16-17 години пак ще реагираме, нали?

Защо когато едно дете е очевидно тлъсто/ пак уточнявам- не казвам едричко, закръглено, пълничко/ и родителите му са безхаберни решаваме, че Не е наша работа и че е обидно да се месим?Това дете е обречено на страдания не по-малко от битото, руганото и употребяващо алкохол дете?

Аз самата нямам точни и ясни критерии за детско хранене.Затова преди време попълних анкета в "Нашите деца" с обещание да ми изпратят анкетата ,за да взема мерки ако не съм на прав път, да си сверя часовника.Всичко беше ала-бала, изпълниха си "пионерското поръчение" ,два-три пъти повдигнах въпрос за резултатите, никакъв отговор и интерес.Очевидно е, че втори път няма да се вържа "на хорото".Каква беше идеята, така и не разбрах, но ми беше дълго време обидно от грозната лъжа.както и да е, минало-заминало.

нО ми е жал за очевидно заслепени родители.Вчера отново видях едно такова дете, беше като кукла на 1-2 години без грам заявка за затлъстяване, сега, тиййн-тлъсто, ама тлъсто.Под влияние на форума не си отворих устата, а зная, че майката някога е страдала и се е поболяла от безумни диети.За детето ми е жал като за болничко дете, то реално си е болно.Огромен търбух, стигащ почти до гърлото, грозна картинка.И да, знам, че в случая е просто "тип битова култура на хранене", не друго.

П.С. Тъй като стана въпрос и за талии, не съм идеална, далече не съм слаба, но на 40+, ама много +, мисля, че талия от 70см/вчера я мерих/ ако не чудо и приказ е поне сравнително здравословна.

Последна редакция: чт, 30 дек 2010, 21:47 от Светкавица

# 192
Човече,права си за разликата между половете,въпреки това разлика от 10 см. за мен си е значителна....

за номера обувки,аз съм си с 36 от край време,Васко мисля ,че до година-две ще е с моя номер, София пък,която е на две и половина носи 24-25,което си е голям номер за тази възраст,това обаче за мен са унаследени размери,
цялата рода на мъжа ми са високи хора,също са и притежатели на по-големи и широки стъпала....    

# 193
Светкавица, разбирам те, но какво мислиш, че реално можеш да направиш? Детето е в ръцете на родителите си, образно казано. Ако те са забелязали, че има проблем, най-вероятно вече им е кофти и мислят по въпроса. Ако за тях детето им е ОК, ще се ядосат как може да коментираш, че е дебело. Кажи - наистина ли мислиш, че би могло да има полза от това страничен човек да им "отвори очите"? Дадох вече пример с моя приятелка - у тях просто никога не се яде здравословно, тя не се вълнува от това, как ли не съм се опитвала да й обясня, и деликатно, и по-направо, все едно говоря на стената. Самата тя е слаба, пази диети и пие хапчета за отслабване, а детето незнайно защо бива хранено само с мазни и пържени храни, съответно е доста едро вече. Какво като съм се хабила да обяснявам за ползата от здравословното хранене. Ако на самите хора това не им е важно, никой не може да ги оправи. А шанса на децата е да се спасяват като големи с нов режим и начин на живот.

Никой не може насила да налее своя акъл на други хора. До този извод съм стигнала от опита си досега, затова не се и опитвам да правя непоискано добро...

# 194
Пълнее се и от стрес,аз лично съм виждала деца,които от напрежение буквално "тъпчат" устите си ,само и само да избягват определени мисли,
друга причина е обездвижването,и аз ядях като малка мазните банички и мекици ....но хвърлях топка и препусках по 6-7 часа на ден....

Общи условия

Активация на акаунт