Какво количество може да изяжда дете на почти 6 г. ?

• 9 958
  • 220
  •   1
Отговори
# 210
За Русе, курсовете по карате/народни танци/йога струват 12 лв на месец в ДГ. Иван не ходи, защото не прояви желание тази година.

# 211
Вергилия, мисля с Jizzlobber говорим за истински спортни занимания, не за псевдо такива.  Peace

.

Последна редакция: пт, 31 дек 2010, 10:50 от Гос`жа Мафани

# 212
Мафани, измерих "талията" на бебето - точно колкото на дъщеря ти е  Flutter При ръст 83  Laughing
За мен е абсолютно безсмислено да се мерят талиите на деца, които очевидно не са дебели,  този показател е за възрастни - на профилактичния преглед, ЛЛ мери талия на мен и мъжа ми, на децата - не.

# 213
От любопитство ги измерих-дребна-3г10м-98см/11,600кг/талия 46см
                                              -голямата-7г10м-117см/20,200кг/талия 55см

И на двете слагам ластици на клиновете, дънки-с колан, всичко, което е за ръста им е широко в талията и е нужен колан или ластик. Thinking

# 214
Не знам дали е безсмислено, но на профилактичните прегледи в ДГ ги мерят.
Не го правят самоцелно, искат им го от МЗ. Явно има защо. Няма да е лошо, да се направи една статистика за българските деца в съотношението ръст-тегло- размер на каквото се сетиш- талия, гърди, глава....

П.П. На моето бебе талията е по-голяма от тази на сестра й при височина 89 см.

# 215
Всички бебета са с кореми. Laughing

# 216
  • София
На профилактичните прегледи и в ДГ мерят не талията на децата, а гръданата обиколка.Така се наблюдава развитието на гръдния кош и белите дробове.Нещо и за моите деца ,при последните измервания преди 3 месеца:Каката 7г.и 3 м.-128см.28кг,гр.об.-62
                                               малкия 3г.6м.-105 см.18 кг,гр об -59
И двамата са над средните норми и за ръст и за тегло,но под максималните.

# 217
  • Sofia
вие сте писали писали, а ние последните дни бяхме на Алеко с децата. по цял ден каране на шейни. ей така трябва да са всеки ден децата , а не затворени в градините по цяла зима, без излизане. миналата зима срещнахме едни учителки от Монтесори градините и те казаха че техните деца са всеки ден навън и на ски училища! каква разлика с обикновените градини!
и нашата обикновенна градина има ски училище и летен лагер, но не бих пуснала три годишната си дъщеря да спи някъде без мен за 5 или 10дни! Дори на 4-5 години пак бих се замислила!
Има и плувен басейн.

# 218
Ние сме на 5 г и 1м и сме 117 и 25 кг и в никакъв случай не сме дебели а имаме подчертано атлетична фигура, на закуска понякога успяваме с една филия, но по-често му е много, на обяд ако е супа или нещо течно може да има филийка или половин, ако е нещо по-калорично може и без хляб, следобяд обичаме да похапваме нещо сладичко а вечер като на обяд и разбира се когато се сети плодове, но що се отнася за коремчето мисля че на 6 години вече трябва да е прибрано, може би да му давате по-калорична храна и по-малко обемиста за да се засити и прибере стомаха, а лично аз съм против вечерното хапване или ако го има то да е минимум
Моята племенница е на 6 и 2 месеца, напоследък се е позакръглила но коремчето си го има от бебе и сега още повече въпреки, че почти не яде, може би е ген и наследена фигура, но няма нищо непоправимо когато се реагира навреме

# 219
Когато съм гладна, ако хапна плод с цел да "убия" апетита си, то точно след половин час съм в състояние да погълна средно едър слон, при това с обилна гарнитура.
Храненето при децата, както и при възрастните, е на периоди. Понякога хапваме повечко, друг път не се сещаме за храна. Понякога организмът си иска сладкото, а друг път ни влече към соленичко.
Детското "шкембенце" не винаги е вследствие на преяждане, понякога това си е структурата на тялото. Все пак е още само на 6 г., тепърва ще се развива и дооформя.

Peace Абсолютно точно!

# 220
Искам да се извиня за намесата, понеже не съм майка, но тепърва ми предстои...
Имам много близки хора, които вече са родители и се интересувам, защото искам да съм подготвена, когато ми дойде времето.
Прочетох много безумни коментари тук, няма да цитирам, не искам и да обвинявам. Ще кажа само, че на ме лично ми влияеше зле, когато баба и дядо или майка и татко ми повтаряха, че "трябва да си хапвам" и дори са ми се карали, когато не искам да ям повече. Никога не съм била злояда, дори напротив, никой от фамилията ни не е бил и не е с наднормено тегло. Детето (то е дете, докато не излезе от пубертета) трябва да яде толкова, колкото му се яде и това, което му се яде.
Но:
1) не да му се се сервира мазна манджа със половин хляб и да се стои, докато не оближе чинийката.
2)всеки трябва да спортува - видовете спорт са много и натоварването им е различно, така че каквито и здравословни проблеми да има, си мисля, че някъде там има и подходящия спорт
3)родителите (много често) не забелязват недостатъците на собствените си деца и мисля, че точно тогава е моментът с обмислени думи да им спомена - ако ме чуят, добре, ако ли не, преценям ситуацията и или си замълчавам во веки веков по темата или изчаквам по-подходящ момент

Но моля ви се, не налагайте безумните си диети на 6 годишно дете!

На авторката искам да кажа, че моят брат до 9 години е бил като буренце с голямо коремче, сега (30 г.) е с хлътнал корем и без грам мазнини...Аз също съм имала корем и не заради липса на спорт или много храна. След като детето е здраво и не е с наднормено тегло (няма сланинка), не го подлагайте на диети, просто следете дали яде, защото е гладен или просто му е вкусно (второто следва да му се обърне по-сериозно внимание).

Общи условия

Активация на акаунт