Цената на живота / Ömre Bedel - тема 7

• 29 625
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
dani_ka   newsm10 newsm10 smile3501 newsm51

# 481
като гледам как вървят нещата Сойкан направо се разпадат - в затвора, пожара, полудяват, вадят пистолети...
а както сам каза Джесур - Сойкан общо взето са добри хора. "добри" е относително понятие, но по принцип в началото никой от тях не искаше да нарани никого. а накрая се превърнаха в потенциални убуйци.
като се замисля - как един човек за да си отмъсти повлече всички към най-лошото.
и после всички се включиха в играта.
лоша игра както и да го погледнеш.
а може ли да  има щастие, ако ходиш по мъката на другите?

не знам защо и аз искам щастие за Джесур и Йомюр и техния Джан.

да, с времето любовта на Джесур не си отива, но и направеното от него взе колосални размери. засегна абсолютно всички.
според мен няма да има щастливи след всичко случило се.
или поне ми се струва доста хипотетично.
ама дано не съм права Simple Smile
Такова щастие, обхванало всички, споделено  от всички, не може да има разбира се. Но ако двама души намерят причина да заключат света между себе си (аз съм твоята, а ти моята вселена, аз виждам света в твоите, а ти в моите очи) като вид бягство от всичко и от всички, май е възможно.
да, само такова нереално бягство може да направи трима души щастливи заедно.

но как да изтриеш миналото и онези мисли дето те будят нощем и дето не ти дават мира когато останеш сам със себе си...

трябва да има добра развръзка за всеки от героите.
даже не добра, а мъдра.
това е трудното според мен.

лично на мен ми се иска да има мъдър финал.
иначе би било изгубено време.

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 23:08 от Светозара

# 482
Аз пък си мисля за Джан , това дете толкова бързо започна да прилича на един малък Джесур , че е направо невероятно , показа абсолютно неуважение към баща си Ердем , когато  му каза да се маха и му обърна гръб , а Ердем просто му позволи това държание , аз не мога да си представя Джесур да чуе такива думи от Джан , сигурно направо шамар щеше да му удари в първия момент , и със сигурност нямаше просто да си излезе без да са говорили , и гледа със същият безстрашен  поглед какъвто има Джесур , личи си че първите седем години са много важни за изграждането на характера на едно дете , това е не толкова инстиктивно поведение дължащо се само на гените , доколкото заучено от този който в живота на детето е бил или е негов модел за подражание , а такъв модел за Джан е именно Джесур , той е този който винаги го е учил да е победител във всичко , дори в игрите си с него си мисля че нарочно го  оставяше да побеждава , за да изгради лидерство у него и самочувствие . Дано скоро да видим отново среща между Джан и Джесур , много искам да видя как ще реагира сега детето , ще се хвърли ли да го прегърне или ще прояви безразличие или страх от него , след всичко което му се случи напоследък въобще не мога да прогнозирам . А дали Юмюр ще съобщи на Джесур  за операцията , той нали я беше помолил за това и искаше да отиде , сигурно няма , но той ще разбере кога и къде ще е и ще отиде , друго не очаквам от него .

Последна редакция: чт, 13 яну 2011, 23:24 от schivik

# 483
като гледам как вървят нещата Сойкан направо се разпадат - в затвора, пожара, полудяват, вадят пистолети...
а както сам каза Джесур - Сойкан общо взето са добри хора. "добри" е относително понятие, но по принцип в началото никой от тях не искаше да нарани никого. а накрая се превърнаха в потенциални убуйци.
като се замисля - как един човек за да си отмъсти повлече всички към най-лошото.
и после всички се включиха в играта.
лоша игра както и да го погледнеш.
а може ли да  има щастие, ако ходиш по мъката на другите?

не знам защо и аз искам щастие за Джесур и Йомюр и техния Джан.

да, с времето любовта на Джесур не си отива, но и направеното от него взе колосални размери. засегна абсолютно всички.
според мен няма да има щастливи след всичко случило се.
или поне ми се струва доста хипотетично.
ама дано не съм права Simple Smile
Такова щастие, обхванало всички, споделено  от всички, не може да има разбира се. Но ако двама души намерят причина да заключат света между себе си (аз съм твоята, а ти моята вселена, аз виждам света в твоите, а ти в моите очи) като вид бягство от всичко и от всички, май е възможно.
да, само такова нереално бягство може да направи трима души щастливи заедно.

но как да изтриеш миналото и онези мисли дето те будят нощем и дето не ти дават мира когато останеш сам със себе си...

трябва да има добра развръзка за всеки от героите.
даже не добра, а мъдра.
това е трудното според мен.

лично на мен ми се иска да има мъдър финал.
иначе би било изгубено време.

Ама защо "нереално" бягство. Аз го казвам условно. Защо да изтриваш миналото, то те е формирало, всички имаме мисли, които ни държат будни и не ни дават мира, но трябва да ги превъзмогваме. Има ли връщане назад, няма, вървим напред. И най-добре е да сме двама, за да сме силни, най-добре е да има любов, за да има смисъл. Аз знам, че няма пълно щастие. Но трябва да се хванеш за нещо, за да продължиш да живееш. Две очи, в които да се огледаш, на които да се подпреш, са достатъчни наистина.

# 484
Не съм съгласна детето възпитава от майка му в един период от 6 години и е бил без баща.Джесур заема тази функция.Извендъж то се отегля от Джесур и идва уж баща му и не му обръща внимание държи се хладно и не му пука ....детето е право.То обича и защитава майка си .Когато Ердем я удари.....и то беше смаяно
Джесур е различен човек той е много раним ,както и детето.Никога не би му посегнал ,защото е негова кръв.

# 485
Не съм съгласна детето възпитава от майка му в един период от 6 години и е бил без баща.Джесур заема тази функция.Извендъж то се отегля от Джесур и идва уж баща му и не му обръща внимание държи се хладно и не му пука ....детето е право.То обича и защитава майка си .Когато Ердем я удари.....и то беше смаяно
Джесур е различен човек той е много раним ,както и детето.Никога не би му посегнал ,защото е негова кръв.
И аз мисля, че имаше добър подход към детето. Добър  (не в смисъл добричък) "чичо" беше.

# 486
И аз мисля, че имаше добър подход към детето. Добър  (не в смисъл добричък) "чичо" беше.

Но не и последният път , когато го изведе по онзи толкова непоклатим начин от къщата ,и Разие и Мерве бяха против да го извежда без разрешението на родителите му ,   Разие още малко и щеше да почне да дърпа детето  от ръцете му , Джесур не мислеше какво прави тогава, искаше само да си го вземе , беше грозна картинка , дори и да си е напълно  в правото , небиваше да постъпва така с Джан . И това му поведение въобще не остана незабелязано от детето , той колкото и да се опитваше да се държи сякаш всичко е наред , и говорът му и поведението му показаха съвсем друго , имаше един момент в който Джесур каза нещо на охранителя за да не му се бърка , и тогава  си бяха  долепили лицата едно до друго с Джан и гледаха право в човека с онзи неотстъпващ поглед  който те пронизва , беше много странен момент  , който не мога да забравя  , а и не мисля че Джан щеше да каже нещо за случилото се , ако не беше видял как Ердем нападна Мерве че е виновна за влошеното му състояние тогава , но за да не пострада тя  , той призна че е бил с чичо си . И оттогава , Джан започна да повтаря същият поглед всеки път когато е в напрегната ситуация , няма нищо случайно , просто ни показват как пораства .

Това беше в 58 епизод , ако не се лъжа , моментът точно преди да го качи в колата , Джан видя как определено държание , тон или поглед могат да повлияят на хората в посоката която ти искаш , и после започна да използва наученото , първо спрямо Ердем , когато усети че го лъже за това че майка му си има работа и затова не си идва , и последно спрямо неоправданата агресия на Айлин към майка му , в опит да я защити , копира Джесур , защото видя как онзи мъж тогава се оттегли , и как чичо му постигна това .

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 01:29 от schivik

# 487
И аз мисля, че имаше добър подход към детето. Добър  (не в смисъл добричък) "чичо" беше.

Но не и последният път , когато го изведе по онзи толкова непоклатим начин от къщата ,и Разие и Мерве бяха против да го извежда без разрешението на родителите му ,   Разие още малко и щеше да почне да дърпа детето  от ръцете му , Джесур не мислеше какво прави тогава, искаше само да си го вземе , беше грозна картинка , дори и да си е напълно  в правото , небиваше да постъпва така с Джан . И това му поведение въобще не остана незабелязано от детето , той колкото и да се опитваше да се държи сякаш всичко е наред , и говорът му и поведението му показаха съвсем друго , имаше един момент в който Джесур каза нещо на охранителя за да не му се бърка , и тогава  си бяха  долепили лицата едно до друго с Джан и гледаха право в човека с онзи неотстъпващ поглед  който те пронизва , беше много странен момент  , който не мога да забравя  , а и не мисля че Джан щеше да каже нещо за случилото се , ако не беше видял как Ердем нападна Мерве че е виновна за влошеното му състояние тогава , но за да не пострада тя  , той призна че е бил с чичо си . И оттогава , Джан започна да повтаря същият поглед всеки път когато е в напрегната ситуация , няма нищо случайно , просто ни показват как пораства .

Това беше в 58 епизод , ако не се лъжа , моментът точно преди да го качи в колата , Джан видя как определено държание , тон или поглед могат да повлияят на хората в посоката която ти искаш , и после започна да използва наученото , първо спрямо Ердем , когато усети че го лъже за това че майка му си има работа и затова не си идва , и последно спрямо неоправданата агресия на Айлин към майка му , в опит да я защити , копира Джесур , защото видя как онзи мъж тогава се оттегли , и как чичо му постигна това .
когато Айлин блъсна Йомюр - Джан беше истински бащичко - също като Джесур застана пред майка си и даже не мигаше - така страшно гледаше Айлин, че щеше да я убие с поглед.
Мама за него е най-скъпата и много му се искаше да е по-голям за да я защити, а и вече имаше модел как трябва да се държи един мъж.
през всичките 6 години Джесур беше модел за него. детето няма спомени с Ердем.

какъвто си през първите седем такъв си завинаги. останалото е само лустро , житейски опит и информация. характерът се личи още от детството.

затова показват Джан и Доа като два различни характера - от малки са различни. и не е случайно. на едното дете му липсва обичта на татко му, а другото си има чичо и мама, но и двамата го обичат-светът му е по-цялостен. и детето е по-балансирано и по-любвеобилно - поне това виждам от постъпките му.

Джесур сгреши с извеждането на детето и когато Йомюр го упрекна, той мълчаливо се съгласи - минути преди да го прострелят. тогава желанието да си вземе детето беше по-силно от разума му.
това не го оправдава, но го обяснява.

според мен Джесур е един добър човек, баща и мъж, чиято система се разстрои след смъртта на сестрата на Йомюр. това го ожесточи, а също и факта, че Йомюр и Ердем са заедно.
всичко започна оттам.
Добрата му същност вече е само към обичаните хора.
за всички други е потенциална опасност във всеки момент, в който застрашат него или обичаните хора.
според мен това е центъра около който се завъртяха всички събития.

а сега- ранен и в известен смисъл безпомощен  е време за равносметка.
ценните му неща се броят на пръстите на едната му ръка.
дали ще бъдат негови зависи и от него.
този път няма да стане по законите на джунглата.
със сигурност ще измисли по-интелигентен начин.

# 488
Добавили са още три нови изречения към резюмето на страницата на Fox

http://www.fox.com.tr/omrebedel

# 489
Добавили са още три нови изречения към резюмето на страницата на Fox

http://www.fox.com.tr/omrebedel
Резюме еп. 62
Eрдем, който научава, че Джесур е похитил (отвлякъл) Йомюр, е шокиран от чутото. Йомюр, която успява да направи това, което с години не е могла да направи, изобщо не е предвидила (не прибави към сметката), че ще се срещне с такова поведение. В обърканата глава на Ердем,  има друга истина (още истини), която ще научи.
До операцията на Джан остава много малко време.
В къщата ще се преживее бедствие,  което ще бъде повод за голяма паника. Айлин, която е на ръба на голяма криза, ще се срине, от реакция на Джесур, която не е очаквала. Направеното ще разтревожи всички.
Джесур, който  разбира, че това е края на пътя, вече има една единствена цел. Да се откаже от тази цел, няма намерение. Джесур, който мисли, че не му остава нищо което да изгуби, е на път да изиграе последния си коз. Йомюр, жертваща живота си заради Ердем, е на прага на голяма случка (събитие)

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 18:31 от dani_ka

# 490
Не е ли малко рано за последния коз на Джесур , че няма какво да губи няма , но чак пък толкова , и какво ще направи от вкъщи , най-много да заплаши Ердем че ако стори нещо срещу Юмюр и Джан ще повдигне обвинения срещу Айтен  , но това не прилича на последен коз , а на печеливша  сделка , аз смятам че единствената му цел сега е Джан , само от него никога не би се отказъл .

# 491
 Laughing Няма да вземе Джан абсурд нещо друго свързано с детето.

# 492
Според мен Джесур би станал донор (ако е възможно) на Джан, до сега отричаше че е баща на Джан, за да не го застрелят Сойкан, те всички и без това знаят, само Айлин не знае. Ако тя научи, нищо чудно да си посегне. Или би намерил донор. Не се разкиваше и за да не навреди на Юмюр, ама тя сега нали се изнесе с Разието и живеят при оная леля( Юмюр само ходи на вижда Джан), ако Джесур научи, че не е вече в къщата, може и да предприеме такава стъпка. Ако пък и  Ердем разкрие(нали отива с пищова при Дж.), че знае кой е баща на Джан, Джесур би предприел такова признание. До сега мисля, че Юмюр не му каза(на Дж.), че Ердем знае.
Само така би трогнал  Юмюр.

Друг силен коз не виждам. Може да каже как са му отмъщавали - Ердем как го хвърли в гроба, Ердинч го стреля, но това не би трогнало Юмюр. Може да я накара по накакъв начин да направи аборт, ама той не би я наранил.
Но това са само предположения и варианти.

# 493
Всъщност той няма друг силен коз освен чувствата си към Юмюр и Джан , които пък  са единственото нещо което може да отклони всички от мисълта която ги убива , а именно  че през цялото време им е отмъщавал за това че Ердем му отне Юмюр в началото , а той всъщност се е борил за любовта си и правото да си отгледа детето от което го лиши Юмюр , пак в полза на Ердем . Каквито и признания да направи Юмюр за всичките си страдания причинени от него , неговото признание  винаги ще има повече смисъл и сила , защото е по-лесно да разбереш и оправдаеш нещо в името на  любовта  отколкото в името на омразата .

# 494
  • София
Според мен Джесур би станал донор (ако е възможно) на Джан, до сега отричаше че е баща на Джан, за да не го застрелят Сойкан, те всички и без това знаят, само Айлин не знае. Ако тя научи, нищо чудно да си посегне. Или би намерил донор. Не се разкиваше и за да не навреди на Юмюр, ама тя сега нали се изнесе с Разието и живеят при оная леля( Юмюр само ходи на вижда Джан), ако Джесур научи, че не е вече в къщата, може и да предприеме такава стъпка. Ако пък и  Ердем разкрие(нали отива с пищова при Дж.), че знае кой е баща на Джан, Джесур би предприел такова признание. До сега мисля, че Юмюр не му каза(на Дж.), че Ердем знае.
Само така би трогнал  Юмюр.

Друг силен коз не виждам. Може да каже как са му отмъщавали - Ердем как го хвърли в гроба, Ердинч го стреля, но това не би трогнало Юмюр. Може да я накара по накакъв начин да направи аборт, ама той не би я наранил.
Но това са само предположения и варианти.
newsm10 newsm10 smile3501 newsm51

Общи условия

Активация на акаунт