Боя за коса - blond 20! Неотразими за празниците!

• 126 776
  • 734
  •   1
Отговори
# 255
Всеки номер боя се характеризира от два показателя:

1.   Тон или степен на наситеност на цвета.
2.   Допълнителен оттенък или нюанс (тоналност).

Тон или степен на наситеност на цвета
1   синьо черно   
2   черно
3   тъмно кафяво
4   кафяво
5   светло кафяво
6   тъмно русо
7   русо
8   светло русо
9   ултра русо
10   платинено русо

Под нюанс се разбира допълнителен оттенък или тоналност на косата, като например пепел, златисто, червеникаво и т.н.

Система на номерацията на нюансите
0/--   ЕСТЕСТВЕНИ   Това са естествени тоналности, съвпадащи с естествения цвят на косата.
1/--   ПЕПЕЛ    Придават допълнителен синкав нюанс, подходящ за неутрализиране на нежелани оранжеви нюанси.
2/--   ПЕРЛЕНО   Неутрализира нежелани жълти нюанси и придава перлен нюанс
3/--   ЗЛАТИСТ   Придават допълнителен златист нюанс.
4/--   МЕД   Придават нюанс с оранжево-червен цвят.
5/--   МАХАГО    Придават червеникав нюанс с лек виолетов цвят при кестеняви цветове и наситено меден нюанс при руси коси.
6/--   ПАТЛАДЖАН    Придават виолетов нюанс.
9/--   ЛЕШНИК    Придават кафяв нюанс с леко златист оттенък.

Крайният резултат от използването на даден номер боя зависи от наслагването на цвета на боята върху естествения цвят на косата, поради тази причина полученият цвят не съвпада винаги с посоченото върху боята да коса.

Пример :
•   /00 Наситени естествени нюанси с допълнителни естествени нюанси
•   /01 Естествен нюанс пепел
•   /03 Естествен златист нюанс
•   /35 Златистомеден нюанс
•   /66 Виолетов нюанс
•   /93 Кестеняво-златист нюанс

Числото пред наклонената черта показва тона на естествения цвят, а числата след наклонената черта показват допълнителния оттенък, като първото число е за основния отенък, а второто за допълнителен оттенък с по-малка наситеност.

В общи линии е това ….. Може да има малки различия в номерацията на различните марки боите …, но като цяло това са правилата при професионалните бои.

# 256
Хайде разберете се сега ,че съвсем объркахме murmeli  Laughing

# 257
# 258

При различните производители номерата са различни, а при някои бои вместо номера има букви  Mr. Green

# 259
Zvezdi4kazory аз много не разбирам ама в момента си вземам предимно перлен нюанс и всичките са с 2 .
Според мен при различните бои е различна номерацията.  Simple Smile
В момента гледам цветовете на колестон: 12\61 - виолетово пепелно
при Иноа 2 е виолетово
87;ример: 9,2 и при другите бои на Лореар двойката е виолетова.
при колестон х\8  - перлено
Погледнах каталога им права си Simple Smile
Явно при различните марки е различно, виждала съм различни каталози и може би не е коректно да се смята, че е еднакво за всички Simple Smile

При различните производители номерата са различни, а при някои бои вместо номера има букви  Mr. Green

100% подкрепям мнението ти Peace

# 260
Тъй като на боите освен номер има и описание на цвета за премахване на жълти отенъци се търси перлен цвят . Peace

# 261
Ако слушате кака си, няма да сбъркате  Wink  Simple Smile

И в крайна сметка не номерът на боята е важен, а крайният резултат.

# 262
Най- правилно е да се четат не само номерациите на боите , а и самото описанието.

Когато си запознат кой нюанс , какъв нежелан оттенък коригира /например пепелно - коригира оранжево/ и  т.н.   ....  използването на  дадена боя  ще доведе до желания резултат. Peace

# 263
Току що намерих боя при която перленото русо е 1ца. Кастинг на лореал 8.10 перлено русо. Човек трябва да е наясно с марката която ползва и с теорията на цветовете. Simple Smile И разбира се различните марки бои да имат в упътването системата си за номерация за да не стават обърквания.
А ако се замислим няма логика да има 2 нюанса пепеливи-сивкави. Ако се цели по-лек мат може матиращият оттенък да е 2ри.. Нз няма логика..

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 13:18 от Zvezdi4kazory

# 264
Аз се боядисвах 3 пъти с Чифели, цвят 9.2- бежаво светло русо. Никога не гледам само номерата, наименованията са ми по-важни.
Последния път реших да пробвам пак професионалната на Лонда. Цветът стана добър, но вече ми жълтее, а минаха точно 2 седмици,  изсуши ми доста косата. Няма да я пробвам повече  Naughty
Или ще си взема пак Чифели, от която съм доволна, или Виталитис, която не съм ползвала до сега, но заглеждам напоследък.
Боядисвам майка ми с Фармаколор и тя е много доволна, нито и изби жълто, нито и изтощи косата.  Peace

# 265
По-силна е затова ти е изсушила Peace

# 266
Колкото по-малко бои изпробвате, толкова по-добре.
Като сте доволни от една боя, то няма смисъл да я заменяте с друга, а сменете само цветът, но не и боята.
Хубавите бои са трайни и при тях не избива жълто и не се налага да се мажат всеки месец дължините.

# 267
Нали уж  Италианските били по-силни, за това мислех да се отказвам от Чифели, въпреки, че ми се получава много хубав цвят с нея  и почти не се отмива Thinking
Но определено сбърках с Лонда, от която пък бях много доволна преди  години.

# 268
 Hug много благодаря за отговорите , ще гледам и наименованията и ще опитам с перлено да коригирам оранжевите оттенъци

# 269
Колкото по-малко бои изпробвате, толкова по-добре.
Като сте доволни от една боя, то няма смисъл да я заменяте с друга, а сменете само цветът, но не и боята.
Хубавите бои са трайни и при тях не избива жълто и не се налага да се мажат всеки месец дължините.

Да, определено това е истината. Ама нали все искаме да открием нещо още-по добро  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт