Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 597
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 110
  • София
а ти знаеш ли какво означава толерантност? На прост български означава търпимост, т.е. не те харесвам, но те търпя и си мълча, защото не е прието да ти го кажа направо. А толерантност не е нито да те харесвам, нито да ми е приятно с теб или покрай теб, т.е. просто те търпя, ако не мога да те избегна. Лично аз тази дума не я харесвам, защото не носи нищо положително като съдържание - хората не се разбират по-добре, а само си мълчат и чакат пътищата им да се разделят.
Не приемай горното лично, просто илюстрирам.

# 1 111
  • София
Е, щом толерантността за теб означава само търпимост, браво.
За мен толерантен човек е онзи, който се опитва да разбере другите.
Добре, че е уикито да ти обяснява, когато сам не можеш да дадеш дефиниция на една толкова хубава дума.

# 1 112
  • София
О, да, как ли сме живяли изобщо преди уикито!
книжовната дефиниция може да е много хубава, но на практика какво се получава - приканва се към толерантност към неща и хора, които в обичайни ситуации биха били порицани или отхвърлени. Тоест, не се казва "разберете тези хора или тези неща, те са съвсем обикновени, нормални и прочие", а се набляга на това, че са различни, подчертават се дори нарочно неприятните подробности, и се иска просто да бъдат търпяни, защото не могат да бъдат променени. Това е посланието, а не някакво човеколюбие и широкостроеност.

# 1 113
По-горе написах една думичка - толерантност.
Но кака ви Сийка просто си държи да простее и да се заяжда на дребно. Жалко, имах по-различно мнения за нея.

С кого се заяждам?  Rolling Eyes
Да беше проверила в речника и значението на думичката "параноя", а?  Laughing
Защо си мислиш, че си толкова важна, та на хората да им пука как, с кого и защо живееш? Но не, ти много държиш да приемеш като лична обида всяко мнение, което не съвпада с твоето.
Аз в тази тема нападки и обиди срещам само от теб и някои други момичета, които не знам защо така дълбоко преживяват липсата си на брак. Хем не го искат, хем им е много добре без него, хем пък се обиждат, незнайно защо.
Тези, които сме омъжени, се опитахме да ви обясним само какви юридически предимства носи бракът и защо някои хора (ние в частност) го предпочитат. Не знам защо това толкова много ви обижда, при положение, че е факт. Не се сърдете на нас, сърдете се на законодателите. Макар че не виждам защо трябва изобщо да се сърдите на някой друг, затова че сами сте се отказали от преимущества, които са ви дадени като опция.
Май накрая темата ще свърши така, както и започна - с "гроздето е кисело".
Добре де, аз съм ви виновна и никой друг!  Peace

# 1 114
Аз си признах без бой, че именно юридическата страна на нещата ми е била най-силният двигател, и неуредеността в СК на "живеене на семейни начала". Има държави в Европа, където този въпрос е уреден, но доколкото помня, при нас май не дооправиха закона.

И то не за евентуален развод, а тъкмо напротив, в живота на една двойка има една камара ситуации, при които наличието на брак де юре улеснява доста нещата.

Като например....тегленето на ипотечен! Laughing

Оказа се, че доходите И на двамата се вземали тогава заедно, когато са де юре семейство (това го знам от сина на нашите кумове, който тегли ипотечен за него и жена му). Тогава се отпускала и по-голяма сума.

# 1 115
Абе другите държави:) То ако трябва да отидеш до общината да обявиш, че ще живеете на семейни начала и да удариш един параф, каква е разликата с това да подпишеш брак? Не врат, ами шия.

# 1 116
  • София
Ние сме коментирали плюсове и минуси на брака в една админстративна плоскост.
Или на липсата му, съответно.
И практиката показва, че и двете позиции имат своите плюсове и минуси.
А животът доказва, че няма универсална житейска застраховка за всички видове житейски изненади от неприятен характер.
Да не се случва и толкова.

# 1 117
Абе другите държави:) То ако трябва да отидеш до общината да обявиш, че ще живеете на семейни начала и да удариш един параф, каква е разликата с това да подпишеш брак? Не врат, ами шия.
Е да де, никаква не е. Във Франция му казват ПАКС.

http://en.wikipedia.org/wiki/Pacte_civil_de_solidarit%C3%A9

# 1 118

Като например....тегленето на ипотечен! Laughing

Или емиграция. При спечелена Зелена карта, например, гледат дали двойката има брак. Ако не - заминава само спечелилият. "Съжителят" остава. Нетолерантна паплач са това американците...  Laughing

# 1 119

Сега разбирам защо едни мои ученици се ожениха скоропостижно, но те не за УСА, а за Канада шяха да заминават.

# 1 120
  • Канада
Нямах си работа и аз и реших да проверя какво е положението в Канада - разликата между брак и common law partners, както  наричат съвместното съжителство.Все си мислех, че правата са изравнени, но се оказа, че изобщо не е така.
Майката с деца от граждански брак е в по-изгодно положение, в сравнение с тази от "common law", която един ден може да се окаже на улицата.
Всичко, което притежава всеки един преди брака, след подписа става собственост на двамата:)Независимо наследствено или не....

И много други, не прочетох всичко, разбира се.

Confused

# 1 121
Всичко, което притежава всеки един преди брака, след подписа става собственост на двамата:)Независимо наследствено или не....

Tова абсолютно не го вярвам!

# 1 122
  • България-Швейцария
ГоУЕм комунизъм у тая Канада, ако е така Whistling
Дано не е, звучи наистина безумно.

# 1 123
За Австрия се изисква 10 месечна адресна регистрация на един и същи адрес, като доказателство, че живеете заедно. Нищо допълнително не се прави, просто вместо да представиш брачно свидетелство, представяш двата мелдецетела, които така или иначе си имаш.

Не знам какви права дава това, аз съм го ползвала само във връзка със здравно осигуряване. За това със сигурност имаш равни права с хората с брак.

# 1 124
А случвало ли ви се е да обичате един човек, но да си имате страхове и резерви да се жените за него? Защото на мен три пьти са ми предлагали брак, и не сьм чувствала, че това е точно моят човек

Общи условия

Активация на акаунт