Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 612
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 125
О, пусни си тема. С удоволствие ще подъвчeм. Laughing

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 05:37 от Цонна

# 1 126
Абе чак цяла тема не ми се пуска, а и ще вземат да ми се обидят. Аз имам някакви страхове...при две от предложенията бях прекалено млада, не на години, но на опит и ме ужасяваше идеята да се оженя за пьрвия си (примерно) сериозен приятел, без да сьм преживяла нищо друго от живота - трьгнахме като бях на 19. Вторият пьк не го обичах толкова. Задушавах се от страх и получавах панически атаки.  Сега пьк се притеснявам от това, че приятелят ми е по-мальк от мен.
 та понякога и това може да е причината за липсата на брак...все пак в една врьзка винаги има вратичка за измькване. от един брак е много по трудно.

# 1 127
  • Канада
Никси, става въпрос за семейното жилище.
Ако мъжът притежава жилище преди брака, и то след сватбата е вече  семейното жилище, съпругата става наполовина собственик Simple Smile

Така е, проверих го

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 06:38 от Deep Blue Sea

# 1 128
E, нормално, предполагам, че и в България има сходни положения ( имайки рпедвид например онова за 10тте години грижа и придобиване по давност). Все пак жената е живяла там, влагала е усилия и средства и т.н.
Иначе то е ясно, че имотните  отношения са си лична особеност на всяка двойка, ако и да има най често срещани ситуации.
Аз имах и колежка, която в крайна сметка се изнесе с двеста от семейното ложе след няколко физически сблъсъка и преспивания у колежки, вкл. у дома. И накрая се оказа, че къщата на свекървата, колата на свекъра, парите - на дядото и тя си отиде от този брак с едно дете, с 15 години по стара и с празни ръце Confused

# 1 129
Никси, става въпрос за семейното жилище.
Ако мъжът притежава жилище преди брака, и то след сватбата е вече  семейното жилище, съпругата става наполовина собственик Simple Smile

Е, то и тук беше така едно време. Но някои другари се усетиха и промениха закона.  Laughing

# 1 130
  • Galaxy 13197853088
че то си е било черна несправедливост .....

# 1 131
За мен лично причината за липса на брак въобще не е възможността да си тръгна по-лесно. А по-скоро липсата на смисъл - това не откривам. Такъв смисъл, който би променил живота ни заедно.

# 1 132
За някои хора, половинката им е тяхното семейство. Независимо дали имат брак или не.
Ами не е точно така...    Laughing
Понятията "семейство","съпруг и съпруга " са законови понятия.
Можеш да наречеш един мъж "съпруга ми",ако имаш брак с него .
Иначе е мъжът ти,партньорът ти,съжителят ти.....
Ти може и да го усещаш като съпруг,но той реално не ти е такъв.Както и ти не си му съпруга...
Същото се отнася и за понятието семейство.
В Бг все още съжителстващите не са семейство,като категория , според закона.

# 1 133
Според закона ли има значение за повечето? Защото - за мен - според любовта и щастието се измерва семейството...

# 1 134
  • София
Мисля, че де водят домакинство, но не и семейство.

# 1 135
Мисля, че де водят домакинство, но не и семейство.

И за теб/за тези с брак официален/ е вежно съседката дали има семейство или просто домакинство  Joy

# 1 136
  • София
Казвам как се води, много ми е зор за съседката!
В моето обкръжение хората обичайно са женени или разведени. Сещам се само за двама-трима, които съжителстват, но те пък нямат общи деца.

# 1 137
Според мен фактът, че това е важно за детето за мен е достатъчен, за да предпочета да живея в брак, а не просто да съжителствам. Иначе не ми пука особено. Но все още живеем в общество, в което детето ми би се чувствало по-комфортно, ако мама и тате са съпрузи.

# 1 138
Според мен фактът, че това е важно за детето за мен е достатъчен, за да предпочета да живея в брак, а не просто да съжителствам. Иначе не ми пука особено. Но все още живеем в общество, в което детето ми би се чувствало по-комфортно, ако мама и тате са съпрузи.

Пишеш пълни глупости! НО вярвай си - че това е предпоставка и за щастливо дете сега  Joy

# 1 139
Едва ли някоя омъжена жена се вълнува от съседката и семейното й положение, особено, ако то е никакво. Смешно е и тъжно, обаче, как неомъжените се опитват да убедят другите и себе си, че имат семейства. Дори звучи абсурдно.
Харесва ли му или не на някой семейство, съпруг, съпруга, имат сключилите брак.

Общи условия

Активация на акаунт