Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 776
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 155
Какво значение имат другите държави, когато живееш тук и законово не си защитена с техните наредби?
Утре (не дай Боже ) твоя си хваща шапката и си заминава или те натирва в девета глуха - можеш ли да се защитиш с френския СК примерно? Не!
За какво е спора всъщност?

# 1 156
  • На земята, която е всъщност звезда.
Бракът няма да отпадне, Вселена.
Колкото и да им се иска на някои хора. 

....

На кои хора им се иска?  newsm78

Изобщо не става въпрос за искане или неискане, а за развитие и промяна на обществените отношения, които пък са резултат от много фактори /икономически, социални, религиозни, етични/. Отделният човек няма силата да променя нещата, променя ги времето.

Между другото, замисляли ли сте се как са живели хората преди да възникне институцията брак?

# 1 157
Какво значение имат другите държави, когато живееш тук и законово не си защитена с техните наредби?
Утре (не дай Боже ) твоя си хваща шапката и си заминава или те натирва в девета глуха - можеш ли да се защитиш с френския СК примерно? Не!

Защо някой трябва да ме защитава и от какво?
Назад споменах - имуществените въпроси не ме вълнуват никак!

# 1 158
  • София
Да, дори го обсъдихме накратко с Отилия и някои други потребителки.

# 1 159
  • София
Е, след още двайсет, когато тези деца пораснат, ще люшнат махалото в другата посока - ще се заженят.

Така мисля и аз  Peace

# 1 160
Имаш ли съпруг без брак?

Предвид смисъла на думата съпруг при липса на брак не би трябвало да са съпрузи.

Но за мен двете страни - брачни и безбрачни - са много крайни. Толкова е просто. Бракът, с всички права и задължения, произтичащи от един подпис, е регламентиран в СК. Съжителството може да бъде уредено също толкова добре /даже и по добре/ само, че подписите са малко повече.

Относно следващото, въпрос е на личен усет. Не мога да оспорвам твоя, а и отчасти го споделям. Но така или иначе, мъжът, който е заминал е съпруг на жената, която гледа децата им сама.
А ти ще ми споделиш ли, според теб, ако ситуацията е същата, но двойката няма сключен брак, какви са си?

Не знам какви са, наистина. Ситуацията е съвсем реална и замина майката. Децата бяха ученици - малкия в 3-ти клас. Вече завършиха и работят. Тя праща редовно пари и се чуват и "виждат" по скайпа.
От такива примери и не само имам чувството, че бръкът е важен само при развод или някаква злополука /не дай Боже/, която просто е нямало как да се предвиди.

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 12:04 от Mama_Nana

# 1 161
  • На земята, която е всъщност звезда.

Да, това оправдава сключването на брак. А в малките населени места и хорското мнение го оправдава. Спорът възникна, защото много хора не признават ясно точно това за основни причини, а се започва едно увъртане: ама това без брак не било семейство и даже нямало истинска любов.  Laughing

# 1 162
И нека да кажа, че д ори да има тоя брак - ако бащата не е до де тето си и не полага нужните грижи - за мен пък и баща не е!
Да, така е.
Но пък без "тоя брак" не е съпруг.

Имаш ли съпруг без брак?

Предвид смисъла на думата съпруг при липса на брак не би трябвало да са съпрузи.

Благодаря!

# 1 163
Съжителството може да бъде уредено също толкова добре /даже и по добре/ само, че подписите са малко повече.

Ох, тези подписи.  Laughing
Чакам с нетърпение да уредят законово съжителството. И се чудя какви нови доводи ще изтъкнат противниците на подписите. "Хайде да си живеем нелегално, мило, че нали знаеш - съжителството убива любовта! Аз при мама, ти при твоята - важното е да се обичаме!"  Laughing

# 1 164
Съжителството може да бъде уредено също толкова добре /даже и по добре/ само, че подписите са малко повече.

Ох, тези подписи.  Laughing
Чакам с нетърпение да уредят законово съжителството. И се чудя какви нови доводи ще изтъкнат противниците на подписите. "Хайде да си живеем нелегално, мило, че нали знаеш - съжителството убива любовта! Аз при мама, ти при твоята - важното е да се обичаме!"  Laughing

Ти сама написа съжителство.
Тези без брак в темата - май живеят баш на едно място, така че примера ти куца.
Защо си така непримирима с чуждите избори  ти точно?

# 1 165
Бракът, с всички права и задължения, произтичащи от един подпис, е регламентиран в СК. Съжителството може да бъде уредено също толкова добре /даже и по добре/ само, че подписите са малко повече.
Ами ето го и парадокса....   Simple Smile
Съжителстващите казват "Е,какво толкова е повече един подпис върху някаква хартийка....!"
Обаче,намират време и нерви за много повече подписи ,за да узаконят едно или друго действие....като например бащинство,общи кредити....и т.н.    Mr. Green

Защо,като не са ви важни подписите,ги търсите?
Защо не си живеете без тях?

# 1 166
Единствено съм против "съжителството", защото някои се възползват от привилегии, които не им се полагат. Като помощи за "самотни майки" , детски добавки и т.н.
Когато това съжителство се узакони и се слага там някакъв подпис някъде си, ще се знае, че въпреки, че тази жена няма брак, то тя не е самотна.
А иначе си живейте, както си искате. Мен не ме бърка  Peace .

# 1 167
Помощите нямат общо с брака или не, а с припознаването на детето.

Краси - уреждането на финансови въпроси за мен е в ъпрос - различен от брака. Не ме интересува дали ще получа жилището на родителите на мъжа ми, но ме интересува дали ще имам да плащам пари на някого в големи размери, някак намирам разлика.

# 1 168
Joy Joy

# 1 169

Между другото, замисляли ли сте се как са живели хората преди да възникне институцията брак?
Е как как са живели, ми в пещерата!

Мъжът на лов, жената готви. Laughing
Те тогава и писменост не са имали , така че все тая им е била дали СА или са БЕЗ подПИС! Laughing

Общи условия

Активация на акаунт