Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 785
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 140
Смешно е и тъжно, обаче, как неомъжените се опитват да убедят другите и себе си, че имат семейства. Дори звучи абсурдно.

А какво имат? Кое пък му е тъжното? Семейство в юридическият смисъл на думата нямат, но  това ли е определящото Tired

# 1 141
Имат съквартирант, любовник, приятел, баща на децата им.
Тъжно е това, че хем не им пука и им е по-добре да са неомъжени, хем определят съжителствата си като семейства. Не успяват да нарекат нещата с истинските им имена.

# 1 142
Едва ли някоя омъжена жена се вълнува от съседката и семейното й положение, особено, ако то е никакво. Смешно е и тъжно, обаче, как неомъжените се опитват да убедят другите и себе си, че имат семейства. Дори звучи абсурдно.
Харесва ли му или не на някой семейство, съпруг, съпруга, имат сключилите брак.

Тъжно е това, че хем не им пука и им е по-добре да са неомъжени, хем определят съжителствата си като семейства. Не успяват да нарекат нещата с истинските им имена.

Тъжното е колко плиткоумни жени има все още.

# 1 143
Еми как да кажат, като излезнат с мъжът и детето си - това е моето съжителство, така ли Laughing  Думата "семейство" се използва демократично от всички. Вие омъжените не се сърдете толкова, че и неомъжените я използват Wink. Нещо вредят ли ви, използвайки я newsm78

# 1 144
Предложението за брак е нещо много важно за едно момиче.Да не се залъгваме,прекрасно е!Чувстваш се по-специална за някого.Хубаво е да те пожелае някой завинаги,дори и да не се получава точно така винаги.Мъжът не предлага брак на коя да е,но не му е проблем просто да живее с която и да е.Вие какво мислите по въпроса?Аз мисля,че предложението за брак е явно доказателство,че този мъж ,поне в този миг иска да бъде завинаги с тази жена.

Peace Peace Peace

Не съм чела темата....само първия пост и го подкрепям.......

Прекрасно е, когато получиш предложение за женитба.....Почувствах се специална и трите пъти, когато ми предложиха......Едно предложение от момче, което аз отхвърлих и две предложения от сегашния ми съпруг.......Трогнах се особено много на второто предложение на съпруга ми - бях повече от специална за него и вече нямаше накъде да се дърпам, съгласих се......И да, в очите му се четеше желание да бъдем с мен за цял живот......За сега...само 19г.........

# 1 145

Има съжителство на семейни начала.

А семейство ли е, когато единият съпруг работи години наред в чужбина и си идва за по 1 месец в годината. Тези хора дори не съжителстват. Имат брак и деца и законово са семейство. На практика обаче всеки е сам.

# 1 146
  • София
Смешно е и тъжно, обаче, как неомъжените се опитват да убедят другите и себе си, че имат семейства. Дори звучи абсурдно.

А какво имат? Кое пък му е тъжното? Семейство в юридическият смисъл на думата нямат, но  това ли е определящото Tired

Няма юридически смисъл на думата "семейство". Има юридически смисъл на думата "брак", но това не означава, че единствено сключилите "брак" имат "семейство". Поне не в юридическия смисъл Wink А ако за сключилите "брак" е вдъхновяващо да мислят, че несключилите "брак" нямат "семейство" - тяхна работа. Където няма изрична правна терминология, всеки може да си тълкува значението на тая или оная дума както му е изгодно.

# 1 147
  • На земята, която е всъщност звезда.
Едва ли някоя омъжена жена се вълнува от съседката и семейното й положение, особено, ако то е никакво. Смешно е и тъжно, обаче, как неомъжените се опитват да убедят другите и себе си, че имат семейства. Дори звучи абсурдно.
Харесва ли му или не на някой семейство, съпруг, съпруга, имат сключилите брак.

На мен пък твоето твърдение ми звучи абсурдно и безкрайно остаряло. Учудена съм, че в 21 век има млади хора, разсъждаващи така. Shocked Аз самата имам сключен брак, но не смятам, че това ни е направило семейство. Такова сме били много преди да сключим брак. За мен семейство са хората, които живеят заедно, грижат се един за друг, за детето/децата си.
Подписването на семейния "договор" просто урежда юридически въпросите, свързани с наследниците и с движимо и недвижимо имущество, издръжка и т.н. Самата институция брак е възникнала в древността като договор точно с тази цел и никой в кралските семейства напр. не се е интересувал имало ли е лбов:

http://en.wikipedia.org/wiki/Marriage

Подписването на семейния договор лека- полека се обезмисля с появата на ДНК тестовете, равноправието на жените да работят, наследяват и притежават имущество и с правното уреждане на съжителството. След две поколения бракът в този му вид ще съществува само в страните, където жените са в неравностойно положение.    

# 1 148
  • София
не си правИ илюзии, че бракът ще отмре! Той е навлязъл твърде дълбоко като травиции и правни норми, за да отпадне в съвременния свят, пък бил той и развит.

# 1 149
Бракът няма да отпадне, Вселена.
Колкото и да им се иска на някои хора. 

Има съжителство на семейни начала.

Една дама по-напред обясняваше, че има съпруг без брак. Оттам тръгна за мен спорът.
Имаш ли съпруг без брак?

Относно следващото, въпрос е на личен усет. Не мога да оспорвам твоя, а и отчасти го споделям. Но така или иначе, мъжът, който е заминал е съпруг на жената, която гледа децата им сама.
А ти ще ми споделиш ли, според теб, ако ситуацията е същата, но двойката няма сключен брак, какви са си?

Вилико, аз пък те намирам за гениална.

# 1 150
Visible - благодаря ти! Това ме навежда на идеята, че все пак си разбрала крайността в изказването си, дано се и позамислиш  Peace
И нека да кажа, че д ори да има тоя брак - ако бащата не е до де тето си и не полага нужните грижи - за мен пък и баща не е!

# 1 151
  • На земята, която е всъщност звезда.
не си правИ илюзии, че бракът ще отмре! Той е навлязъл твърде дълбоко като травиции и правни норми, за да отпадне в съвременния свят, пък бил той и развит.

Напротив, сега навлизат традициите и правните норми на съжителството. Като допълним и факта, че хората вече не възприемат религията и догмите й толкова буквално и безпрекословно. Последните данни сочат, че вече над 30% от децата се раждат в семейства без брак. И това се случва последните 20-30 години!

# 1 152

Напротив, сега навлизат традициите и правните норми на съжителството. Като допълним и факта, че хората вече не възприемат религията и догмите й толкова буквално и безпрекословно. Последните данни сочат, че вече над 30% от децата се раждат в семейства без брак. И това се случва последните 20-30 години!

Извади сега и списъка на държавите, в които това съжителство вече е узаконено. Явно това е много важно за повечето списващи. Като се узакони - ще погледнат с друго око явно, тогава може би ще кротнат  Laughing

# 1 153
  • София
Е, след още двайсет, когато тези деца пораснат, ще люшнат махалото в другата посока - ще се заженят.

# 1 154
  • Бургас
Аз пък наблюдавам, че в последно време сякаш се възроди традицията - сватби наред, хората се женят и празнуват. Което е много хубаво, де!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт