Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 764
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 185
Чакай сега - ти и като разведена - гледаш детето сама, пък помощи няма от държавата.
Има тогава - когато дохода доказано е прекалено нисък. Та къде е драмата с помощите?
И въобще наясно ли сте какви помощи точно може да получичовек днешно време?

Visible - и ти с гордост си вей брачното - твое право е.

# 1 186
Не си самотна майка и не получаваш нищо.

Добре де, кажете ми как като те напусне благоверният доказваш, че си такава.
То детето винаги ще си се води на негово име.

Можеш да го съдиш за издръжка и в последствие за неплащане на издръжка. Пред съда нещата се доказват с квитанции и разпечатки.

А помощите за самотен родител как се взимат?

# 1 187

Че и на някои тъпоумници даже им пречи и не им изнася да наричаме мъжете до себе си съпрузи.

Защо се впрягаш? Просто съпруг е дума, която има определено значение. И на мен ми е непонятно обръщение като "мише", "пиле", "бубе" ......., ама щом някой си го харесва.

# 1 188
  • София
Помощите нямат общо с брака или не, а с припознаването на детето.

Краси - уреждането на финансови въпроси за мен е в ъпрос - различен от брака. Не ме интересува дали ще получа жилището на родителите на мъжа ми, но ме интересува дали ще имам да плащам пари на някого в големи размери, някак намирам разлика.

Ахаааа, сега вдянах защо точно не искаш да се разписваш!  ooooh! Значи, ако се тегли кредит, да се набута мъжът ти, че ако се издъни работата, да не ти се налага да си солидарен длъжник само защото сте женени! Що не си каза направо, а само разтягаше локуми за любов и доверие!

# 1 189

Какви са пък тия помощи? Когато детето има двама родителя не се полагат такива помощи. Майката трябва да взима издръжка от бащата, а не от държавата.

# 1 190
Помощите нямат общо с брака или не, а с припознаването на детето.

Краси - уреждането на финансови въпроси за мен е в ъпрос - различен от брака. Не ме интересува дали ще получа жилището на родителите на мъжа ми, но ме интересува дали ще имам да плащам пари на някого в големи размери, някак намирам разлика.

Ахаааа, сега вдянах защо точно не искаш да се разписваш!  ooooh! Значи, ако се тегли кредит, да се набута мъжът ти, че ако се издъни работата, да не ти се налага да си солидарен длъжник само защото сте женени! Що не си каза направо, а само разтягаше локуми за любов и доверие!

Ъъъъъъ  newsm78
Възможно е подсъзнателно това да имам предвид, но съзнателно - определено не.
Съпоставката беше по повод това - което можело да спечеля при раздяла - ако се разведем след оф.брак. Тоест спомена се като предимство, че ще имам права над разни имущества. Лично негови или на семейството му. А мен те не ме интересуват.
Ние иначе кредити нямаме. Като изключим разни уреди на изплащане.

# 1 191
  • София
Съни дей,няма такова нещо като помощ за самотен родител  Laughing
Аз съм разведена вече 4 години, никога по никакъв начин и за нищо не ми се е налагало да го доказвам. Не знам какви документи точно визираш, но явно много от вас живеят с идеята, че майка с дете = самотна майка = умопомрачително количество пари, които се изсипват.
Няма такова нещо, уверявам ви.
Самотна майка не е майка, която не живее с бащата, и нищо не се полага на такава.
Пиша го за емнайсти път, белким на стотния хване дикиш.

# 1 192
Хем семейни със семейните, хем и без мъже - когато стане въпрос за помощи и привилегии. Това е единственото, което ме дразни.

Защо да те дразни? Защото някой лъже държавата за 35 лв помощи за деца? Моля те не ме разсмивай! На фона на едни други тези са капка в морето, а и защо не го приемеш като плюс за съжителстващите.  Grinning

# 1 193
  • София
Sunny, много си се развълнувала от думата "самотен". Пий едно коктейлче и дишай дълбоко. Не можем да ти разясним в детайли относно самотните майки и родители, тъй като на практика тук такива няма, а и дъвкахме това вече не знам колко пъти. Намери си някой познат адвокат да ти обясни как стоят нещата.

# 1 194

Какви са пък тия помощи? Когато детето има двама родителя не се полагат такива помощи. Майката трябва да взима издръжка от бащата, а не от държавата.

Има, има - социално слаби се водят ( като влиза само доходът на майката при липса на баща ). Взимат помощи за ток, отопление и такива разни.
Циганите не случайно живеят без брак и много добре се възползват от такива облаги.

# 1 195
Аз пък се замислих - тая злъч - дето тук се спряга, относно липсата на брак официален у някой - дали се изсипва като негативно мнение и въ рху децата - на безбрачните - в училище или там някъде?  Thinking

# 1 196
  • София
Те и без облагите си живеят без брак. Първо, защото циганските булки масово са непълнолетни (а и малолетни и познай как ще ги подгонят) и второ, защото те изобщо не признават закона в това му оношение. Те си карат по своите си обичаи и се женят пред общността, а не пред държавата.

# 1 197
Тонкеееее  Hug , знам че не си самотна и едва ли ти се възползваш от такива подаяния, но е факт ( даже съм чела и тук някъде теми за такива врътки, за да се взимат пари ).
Кокошкарски са и смешни такива сметки, ама ги има и никак не са малко.

# 1 198
  • София
sunny day, много си упорита  Whistling
Пак ти казвам - попитай някой адвокат какви са условията, за да се изкараш самотен родител и съм напълно убедена, че ще мирясаш  Wink  Grinning Да, ромките масово се изкарват самотни майки, защото отговарят на ред изисквания за това. Но аз например, и с 300 зора и напъна няма да мога да се пиша като такава, че да взимам някакви си там помощи. И не само аз, разбира се...

Едно от условията е да нямаш собственост. И, ако не се лъжа - родителите ти също. Смятай как ще станат тия врътки, като българите масово имат собствени домове.

# 1 199
  • София
Сийче, де ги тия помощи, да се наредя и аз. Хем съм разведена с татко номер едно, хем не съм омъжена за татко номер 2, предполагам, че минимум с милиони ще ме засипят  Laughing

Съни, айде и ти се успокой малко, самотна майка не е това дето си го мислиш. Ако наистина те интересува, чети, ако идеята е само да се сипе жлъч - заповядай, пиши си до утре какво получават майките без брак.

Изобщо не ми дреме какво пишете за живеещите без брак, ама грам не ми пука какво мислят Пенка и Ценка за мен, ама като започне да се пише за тия детски и скачам като бик на червено. Щото много лесно се говори на чужд гръб какви блага се сипят върху майките, отглеждащи сами децата си. Ама никой от плюещите не е бил на това дередже, нали? И така много лесно се плюе. Аз си знам как съм се гърчила да се справя с всичко когато бяхме сами със сина ми. Аз.Сама.
Та като вземете да се обяснявате за помощите и за държавата направо като ракета избухвам

Андариел, циганките са друга работа, те пишат в акта за раждане баща неизвестен, за да се водят самотни майки и да ги взимат тия благини, дето тука ги обсъждат през пост-два.

Общи условия

Активация на акаунт