Предложението за брак - не се случва на всяка

• 76 778
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 1 170
Защо си така непримирима с чуждите избори  ти точно?

А ти защо толкова се вживяваш и твърдо, но упорито отказваш да вкараш малко разбиране в четенето? Къде съм казала, че не приемам живеещите без брак? Или че им отричам правото да се обичат и да са щастливи?
Умирам направо някой да си вкара комплексите в уж мои думи и да подскача, кудкудякайки шумно наоколо. Направо не се усещаш колко си смешна.
Все едно да се откажа да уча след средното образование и после да се тръшкам защо тези с университет имат повече възможности на пазара на труда от мен. Че и да се опитвам да им доказвам колко съм по-по-най-умна от тях и че дипломата няма значение.
Има, как да няма. Акъл може да не ти налива, но ти дава повече възможности. Това не знам вече на какъв език да го напиша, пък ха дано успееш да го проумееш.
Ние ти говорим за закони и права, ти ми се тръшкаш за чувства и кой те бил обидил. Никой не може да те обиди толкова, колкото ти самата го правиш. Съжалявам, че трябваше да ти го кажа.

# 1 171
Помощите нямат общо с брака или не, а с припознаването на детето.

Е как да няма? Детето е припознато, но само това.
При брак и развод в случая, бащата плаща издръжка. Детето пак си остава дете на бащата.
А при съжителството как е уреден въпросът? Като ходиш да подаваш документи, какъв семеен статут отбелязваш в бланките, които попълваш ( не знам какви док. се попълват, защото не получаваме нищо ). Кой и как ще разбере, че не си самотна, ако си написала, че си такава?

# 1 172
  • София
Боже, на някои лелки тук, съжителството без брак толкова надълбоко някъде им е бръкнало, та леят жлъч като обезумели. За жалост и не само лелки...
Абе на вас традиционалистките, аз лично, или вилико или Шанталчето, какво ви пречим? Хайде отговорете простичко и без излишна логорея.
Че и на някои тъпоумници даже им пречи и не им изнася да наричаме мъжете до себе си съпрузи. Може би ако ги наричахме тъпкачи, щяхме да ви удовлетворим, а!

Сийке, много си разбираща по темата, хайде да не ти вадя цитати. Вземи едно гингко билоба и се опресни паметта, а не вменяй кудкудякане у другите. Точно пък в тази тема ти си една от обитателите на кокошарника.

Какво толкова им коментирате на правата на децата, родени в без брак. Това какво ви касае?! Моето дете гладно и безимотно няма да остане. Оправяйте си вашите деца и си гледайте във вашата паница.

# 1 173
Е, Как` Сийка - явно само аз съм доловила остро непримирение към живеещите в грях пред закона - от твоя страна. За което - да ме прощаваш  Peace
Това вече с възможностите /произтичащи от университета/брака/ ме закопа, да знаеш  Laughing

# 1 174
Помощите нямат общо с брака или не, а с припознаването на детето.

Е как да няма? Детето е припознато, но само това.
При брак и развод в случая, бащата плаща издръжка. Детето пак си остава дете на бащата.
А при съжителството как е уреден въпросът? Като ходиш да подаваш документи, какъв семеен статут отбелязваш в бланките, които попълваш ( не знам какви док. се попълват, защото не получаваме нищо ). Кой и как ще разбере, че не си самотна, ако си написала, че си такава?

Лесно. В акта за раждане пише дали съм самотна - тоест - гледаш графа - баща  Laughing
А при раздяла на семейните начала - бащата пак си остава баща - ако го е припознал, спокойно.

# 1 175
Сийка само ви налива вода в маслото на огъня, и вие предвидимо подскачате. Laughing

Ма то било мноо забавно да си болничен и да има фул достъп до интернет! Лелеееее, колко майтап изтървам на работа, не е истина! Mr. Green

# 1 176
  • София
Сийка само ви налива вода в маслото на огъня, и вие предвидимо подскачате. Laughing
Права си.  Peace

Я игнор!

# 1 177
Мисля, че ако ми предложат удължаване до края на седмицата поради настъпващ И бронхит, приемам без задръжки!

Ю-хуууууу Party

# 1 178
viliko, не ме разбра.
Значи живееш на сем.начала, детето ти е припознато от бащата, обаче тоя баща един ден ви напуска. Ти отиваш за помощи, че си самотна майка. Как доказваш в случая, че наистина си такава? Защото, когато има брак, се доказва с решението за развода. А при вас - вие не сте се и събирали ( законово ). Това, че някой е дал името си на едно дете, не означава, че се грижи за него.

# 1 179
Съжителството може да бъде уредено също толкова добре /даже и по добре/ само, че подписите са малко повече.

Ох, тези подписи.  Laughing
Чакам с нетърпение да уредят законово съжителството.

Тц! Какъв е смисъла, след като има законова форма брак!?

Бракът, с всички права и задължения, произтичащи от един подпис, е регламентиран в СК. Съжителството може да бъде уредено също толкова добре /даже и по добре/ само, че подписите са малко повече.
Ами ето го и парадокса....   Simple Smile
Съжителстващите казват "Е,какво толкова е повече един подпис върху някаква хартийка....!"
Обаче,намират време и нерви за много повече подписи ,за да узаконят едно или друго действие....като например бащинство,общи кредити....и т.н.    Mr. Green

Защо,като не са ви важни подписите,ги търсите?
Защо не си живеете без тях?

Точно това е разликата. При брака нямаш избор - подписа е предопределил правилата. Помисли и колко хора правят супер сложни гимнастики само и само да ги избегнат или заобиколят, но това е друга тема. При липсата на брак можеш да избереш да имаш ли половин кола или цяла.

# 1 180
  • София
Съни дей, дай да не дъвчем едно и също през няколко страници с тия помощи  ooooh!
Женена, разведена, с мъж, без мъж, на семейни начала, живееща с мама и тате ... никакво значение има, ако в акта за разждане на детето има име на бащата. Не си самотна майка и не получаваш нищо.
Айде спи спокойно и ти, голяма драма ви се оказаха тия самотни майки!!!

# 1 181
Е, Как` Сийка - явно само аз съм доловила остро непримирение към живеещите в грях пред закона - от твоя страна. За което - да ме прощаваш  Peace

Не към живеещите "в грях пред закона" (ама че израз! това вече и за църквата не е грях), а към злоупотребяващите с положението си. Хем семейни със семейните, хем и без мъже - когато стане въпрос за помощи и привилегии. Това е единственото, което ме дразни.
Иначе всеки да си живее, както му харесва. Животът предлага много опции, всеки си преценява кои от тях иска да приеме и кои - не. Peace

Женена, разведена, с мъж, без мъж, на семейни начала, живееща с мама и тате ... никакво значение има, ако в акта за разждане на детето има име на бащата. Не си самотна майка и не получаваш нищо.

Много добре знаеш, че не е така. Когато живееш с някого в брак, при изчисляването взимат доходите и на двамата. Когато сте само съжителстващи, ти се водиш едно домакинство с детето/децата, доходите на бащата изобщо не влизат в сметката, ако не пожелаеш да ги декларираш. Нищо, че можа да са многоцифрени. И оттук вече следват злоупотребите. Които не са такива, на практика, защото законът го позволява. А позволява, защото... Хайде да не се връщаме няколко страници назад.  Laughing

Последна редакция: пн, 08 авг 2011, 12:30 от Как` Сийка

# 1 182
Не си самотна майка и не получаваш нищо.

Добре де, кажете ми как като те напусне благоверният доказваш, че си такава.
То детето винаги ще си се води на негово име.

# 1 183
Наричайте мъжете до себе си както искате, това не променя статуса ви. Нищо по-различно от това което са не ги прави. На никой не му пречи. На мен ми е жалко. Иска ми се да имам съпруг, но понеже си нямам ще наричам така човекът, когото обичам.
Носете си безбрачието с гордост и без комплекси.
Никой не ви съди, на никой не му пука.

# 1 184
Не си самотна майка и не получаваш нищо.

Добре де, кажете ми как като те напусне благоверният доказваш, че си такава.
То детето винаги ще си се води на негово име.

Можеш да го съдиш за издръжка и в последствие за неплащане на издръжка. Пред съда нещата се доказват с квитанции и разпечатки.

Общи условия

Активация на акаунт