Предложението за брак - не се случва на всяка

• 78 409
  • 1 481
  •   1
Отговори
# 225
  • Linz
Servalan  Peace
С брак или без брак, все съм си най-специалната... Все съм жената с която споделя живота си и майка на децата му. Фамилията не си я смених- имам си собствена. Халката я носих няколко дни и я прибрах. Бракът за мен си беше един общо взето безсмислен акт.

# 226
  • София
Писах в темата, защото авторката е задала по този начин задачата един вид - че всички жени тайничко си мечтаят за брак ....

Спред мен всички жени мечтаят да бъдат единствената, неповторима и фатална жена в живота и сърцето на мъжа си.
Онази, без която нищо вече няма да бъде същото.

# 227
Спред мен всички жени мечтаят да бъдат единствената, неповторима и фатална жена в живота и сърцето на мъжа си.
И това няма нищо общо с брака...  Mr. Green

# 228
  • София

Темата не засяга брака.
Само предложението.

# 229
За мен това е по-романтично и от самата сватба. Жалко само, че нараних един човек преди години, който ми предложи, а аз отказах. Не съжалявам за решението си, но ми стана жал за този човек.

# 230
Писах в темата, защото авторката е задала по този начин задачата един вид - че всички жени тайничко си мечтаят за брак ....

Да, със сигурност е така, но това не става автоматично с едното предложение. Историята познава много случаи, в които единствената и неповторима фатална жена, изобщо не е тази, с която той споделя брачното ложе.

# 231
  • София
Да, със сигурност е така, но това не става автоматично с едното предложение. Историята познава много случаи, в които единствената и неповторима фатална жена, изобщо не е тази, с която той споделя брачното ложе.
О, да.
Не всички дори имат този късмет да я срещнат изобщо.

# 232
  • Linz

Темата не засяга брака.
Само предложението.
Още по-зле. Едно предложение може да означава много, а може и да не означава нищо.
Както и не могат да се правят генерални изводи от липсата на предложение.
Колкото хора, толкова и представи.

# 233
  • София
Е, Рени, има направо хора, които говорят толкова много, а не казват нищо.
Има и такива, които говорят толкова пестеливо, а казват толкова много.
Влизаме в някакава странна игра на думи, но нека да кажем, че ако една жена е влюбена в един мъж и получи от него онова предложение, което олицетворява признанието, че тя е онази единствена и неповторима жена, която той иска завинаги, това би бил миг, който тя ще запомни завинаги.
Без значение какво е продължението на историята.

# 234
Тази тема като че ли търси да изтръгне признание от неомъжените, че всъщност и те дълбоко в себе си искат предложение като всички. Но понеже не са го получили, в самозащита и за успокоение отричат тази нужда, а барабар с нея - и самия брак като институция. Дори и да приемем, че това е реалната ситуация, защо си мислите че такова признание ще бъде направено? Дори и наистина всяка небракувана жена да иска и чака предложение, защо трябва непременно да й натривате сол и да я притискате да си го признае? Да не говорим, че не всяка го иска, но дори и ако всяка искаше, темата пак идва малко грубичка...

# 235
  • Tам през Атлантическия океан
, която той иска завинаги, това би бил миг, който тя ще запомни завинаги.
Taka e , предложението за брак  се помни па дори и да не е било от подходящия , па дори и да не сме го приели ......

Само на който му се е случило може да го оцени   Wink ...било то негативно или позитивно .......

Последна редакция: нд, 26 дек 2010, 20:47 от Desss

# 236
  • Linz
Azzy, че ще го помни винаги- така е. По-важно обаче е с какви емоции ще го свързва след време. Защото признанието се трупа с годините и не може да се побере в един миг и в няколко думи.
Поне аз така мисля на база на натрупания опит.

Слава Богу, вече не е нужно жена, която е сигурна в мъжа до себе си да чака предложение и да прилага всякакви манипулации за да го получи.

# 237
  • Tам през Атлантическия океан
РЕНИ , правили ли са ти предложение ?

# 238
  • Linz
Официално предложение с пръстен- не. Заживяхме заедно, впоследствие заговорихме за деца и той ми каза, че не държи на брака, но ако аз искам- ще уважи желанието ми. Да, ама и аз не държах. След много години съвместен живот и две деца отидохме да подпишем заради причини извън семейството.
Предложение никога не съм очаквала. Имали сме много силни моменти заедно, преминали сме през големи трудности, получавала съм безрезервна подкрепа в най-трудните периоди от живота си и това означава за мен много повече от всичко друго. За мен това е доказателство за любов, не големи обещания и скъпи пръстени.

# 239
  • На морето!
, която той иска завинаги, това би бил миг, който тя ще запомни завинаги.
Taka e , предложението за брак  се помни па дори и да не е било от подходящия , па дори и да не сме го приели ......

Само на който му се е случило може да го оцени   Wink ...било то негативно или позитивно .......
Да, много си права. Имала съм 2, съвсем различни- едното щуро, неочаквано, спонтанно и отклонено и друго от мъжа ми- романтично, красиво, обмислено, подготвено до най-малкия детайл, и двете си спомням с усмивка и приятно чувство. Абсурдно е да се степенуват или сравняват силните и красиви моменти в една връзка. Ние също като Рени и като повечето двойки с  дългогодишна връзка сме имали всичко изброено в нейния постинг, но тогава, преди да се оженим, да имаме дете, да градим дом и т.н. имахме и този незабравим, красив миг, споделен от нас- двамата, до неговия емоционален заряд може би се доближава единствено решението ни да имаме дете.

Общи условия

Активация на акаунт